Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zona diye psikolojik bir cilt hastalığı vardı (adını duyduğumgibi yazdım)

rayka

Öne çıkan mesajlar

aşırı stress yüzünden cıkıyo

sinir uclarında iltihaplanma, genelde yayılarak ilerliyo, boyun ustunde cıktığında tehlikeli olarak kabul ediliyo.

bulaşıcı değil, yanı zona olan kişi sizi stress'e sokuyosa bulaşıcı olabilir tabi.

ha bide durmadan iğne batıyomuş gibi hissediyolarmış, acılı bir tecrube
Sosyal ağlarda paylaş

stres,yorgunluk vs sonucu çıkıyor, sinir uçlarında gelişiyor diye biliyorum.

geçen sene yazın ailemin "ya seve seve ya söve söve" politikasına göre yürüttüğü spor yaptırma çabaları sayesinde her gün 40 dakika koşturulmuştum, 1 hafta sonra da omurilik soğanı hizasının biraz solunda bundan çıkmıştı.

doktora gittim böyle böyle diye, dedi bana otur dinlen. ayrıca yıllar önce çocukken geçirdiğim su çiçeği bile pörtleyip zona çıkarabilirmiş. sinir uçlarında beklermiş yorgunluk gibi bağışıklığın zayıf olduğu bir anda ortaya çıkar vs dedi.

bulaşıcı olmamalı yanılmıyorsam ayrıca.

edit : benimki çok da ağrılı falan değildi ama. böyle pütür pütür sivilceler grubu gibi , bastırınca ağrıyan kendi haline bırakınca çok az acıtan bir şeydi.

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 23:13 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

benim gecen bahar gibi olmustu sanirsam
gerci bi doktor zona dedi bi digeri baska bisey ama tam zona tarifinede uyuyordu

sag kasimin ustunde oldu
kasim sag gozumu kapatti 2. gun 0'a indi gorusum tamamen asagi kadar indi
ceneme sicradi ellerime sicradi

cuzzamli gibiydim
kotu gunlerdi
sehir disinda okudugundam eve gitmek zorunda kalmistim iste o yolda neler cektim neler =)

sonrasnda agir ilaclarla duzeldim ama onlarda mideme dokundu 1 haftada onun agrisini cektim deliler gibi =)

hayatimda yasamadigim butun hastaliklari gecen seneye sigdirdim umarim bi daha olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

bok gibi bişey. bana oldu.
stres üzüntü vs. yapıyor.
sinir ucu iltihabı.
aynen söylenildiği gibi.
vücudun sadece 3 bölgesinde oluyor böbrek tarafı omuza yakın birde yüzde.
yüzdekinin kör etme riski var.
banyo yapman yasak.
bulaşıcı derken diğer insanlara bulaşmıyor fakat kendi vücudunda kaşırsan yayılma riski var. risk değil hatta yayılıyor.
kaşımamak elde değil.
doğal olarak yayılıyor.
ben bi ilacından içmiştim pahalı birşey ama 4 kere içiyorsun 4 günde iyileşiyorsun.

edit: sendekiler de zonaysa şimdiden söyliyim boku yedin. :(

[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 02:55 tarihinde, Ferrero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

viral olarak yani virus olarak da bulasabiliyo, 2-3 sene once bulasmıstı bana, sag bobrek hizamda cıkmıstı, zaten vucudun ya sag ya sol yarısında cıkıyo, orta veya 2sinde birden olmuyo, viral olanı daha hafif geçiyo, avuc ici kadar bile yoktu bendeki, kasıntı da yapmıyodu cok fazla, acı hiç yapmıyodu nerdeyse,
ilacı ise ben merhem olan Zovirax kullandım, 1 haftada geçti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...