Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Portosistemik şant


phoebe

Öne çıkan mesajlar

8 aylık golden retrıever cınsı oglum fıdel de bu hastalık teshısı konuldu kılo almıyordu ve ıyıce zayıf gozukmeye baslamıstı kan tahlıllerı ıdrar ve aclık tokluk safra tahlıllerınden sonra veterınerımız bu sonuca vardı ve ısın kotu tarafı amelıyat olması gerektıgı ve bu operasyonu turkıyede yapan hıcbırkımsenın olmaması..daha doorusu bır alet gerekıyor ve bu alet kımsede yok..hastalıgın benım anlıyacagım seklı temız ve pıs kanın bırbırıne karısması sanırım ve karacıgerde sorun cıkarıyor bu durumda..bununla ılgılı bılgısı olan yada yonlendırebılecek herkesten yardım beklıyorum cok uzgunum ve en kotu tarafıda hıcbısey yapamamak..almanyada yapan bıryer varmıs fakat o da benı her yonden asıyor..17 kıloda kaldık karacıgerı yormamak ıcın proteınden kacmam lazım fakat henuz gelısımı tamamlanmadıgı ıcın de gunde alması gereken proteını kesmemem lazım ne yapacagımı bılemıyorum yorumlarınızı beklıyorum
sımdıden tesekkurler

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 22:48 tarihinde, phoebe tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Portosistemik Şant, sanırım hastalığın adı değil de, köpeğine takılacak parçanın ismi.

Şant genelde akışı düzenleyen bir alettir, beyne takılır, kalbe takılır, vs.

Bu aleti yurtdışından getirtebilirsin sanırım çeşitli Medikal Şirketlere, ancak pahalı olacağını unutma.

Veterinerin ile konuş, bu Şantın Türkiye'ye getirilmesi durumda, ameliyatı yapabilecek bir Klinik veya Veteriner Fakültesi var mı diye sor, yeterli bir cevap alabilirsin sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok tesekkurler arkadaslar..evet sanırım dooru bu aletın adı ve ayırmak ıcın ben yanlıs yazmısım ancak pekı bana sey demıslerdı bı cıvalı basınc ayarlayıcı vakum aletı varmıs onun olması gerekıyor asıl sorun yanı turkıyede yapılamama sebebı bu dedıler onu bulmam lazım sanırım yada acaba bu ekıpmanın ıcınde mı bu da..ben en ıyısı once bu medıkal sırketı ve ankarada kı veterıner ıle bır goruseyım..cok tesekkurler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi telefon actim veterinerime, bahsettigin hastaligin teshisini koymak cok zormus bi kere, hangi veteriner koydu teshisi?

birde mesela bu hastaligin teshisini koymada en onemli etkenlerden birisi anjiyografiymis, tahlillerden ziyade.

yani ona benzeyen baska bir hastalikta olabilirmis, baya nadir gorunen bir hastalikmis.

1 saate kadar telefon edicekler tekrar bana bende yazarim buraya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anatomık yapi bozuklugu bu, genellikle dogustan olurmus. karacigerin yaptigi detoxfikasyon islemini tam yerine getirmeden zararli maddelerin kan da vucutta dolasimi sebebiyle oluyormus ve ilerde kopegin nobetler gecirmesine sebep oluyormus.

veya yavruyken agir gecirilen bir hastalik sonrasai damarlarin zarar gormesi ve degismesi sonucunda.

2 türü varmis

- intra hepatik - bu damar bozukluklarinin karacigerin icinde olmasi durumunda. ameliyati cok zor, cok cok zormus ve cok nadir yapilirmis.

- extra hepatik - karaciger disindaki damarlar nedeniyle olusan bir durum ise ameliyati var, daha once VTM de bu hastaliktan dolayi ameliyat olan kopekler var. basari sansi intra hepatik e gore daha fazla ve daha kolay bir ameliyatmiş.


intra hepatikmi yoksa extra hepatikmi bunu anlamak icin anjiyografi gerekiyormus.

cok uzulduym agir bir hastalik umarim duzelebilir kopegin. umarim intra hepatik degildir, cunku gercektende o zaman yapilabilecek cor birsey kalmiyormuş :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pegasos u aradım rauf beyle gorustum ıstanbulda bırıne yonlendırdı bu ıs yapılacaksa burası yapar dıye ..bakalım..vtm yı de aradım ancak hocalar operasyondaymıs tel no mu aldılar arııcaklar..off ya herkes cok rısklı fılan dıyo bende hep tereddute dustum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet bunları benım veterınerım de annatmıstı zegna bende bu yuzden cok tedırgınım abı zaten..ama genelde ıntra olmuyomus bu cınslerde buyuk bır ırk olduu ıcın..fakat goruntuleme gerektıgınıı bızım veterıner de sooledı bunun ıcınde yıne ılac verılıp yapılması gerekıyor sonucta rısklı ama her turlu ekıpmanı olan ve degerlı hocaların elınde olum gıbı bıseyle karsılasılırsa artık dıyecek soz yok yanı benım ıcın onemlı olan ekıpman hazır olsun hocalar kalıtelı olsun olası durum kader dır yanı ne yapayım yınede o guvenı duymak ıstıyo ınsan sen de cok ıyı bılırsın kı onlar bı yerden soora bızım cocuklarımız gıbı oluyo ve ben bu mevzuyu ogrendıgım ılk gece salya sumuk basında aglıyarak gecırdım..cok arada derede kaldım ınsallah bı sonuca ulasırız..benım vet ıle konustum ates barut ıle gorus tabıkı dedı ıyı bı hocadır ınsallah yaparız ımkanımız var derler de bende atlar katılırım olaya dıyo yanı yapabılıtesı olabılecegınden ımkan la alakalı oldugundan hocaların tanınan duzgun ınsanlar oldugundan bahsedıyor..ben once onu aradım da ayıp olmasın dıye yanı destursuz olmasın dıye..:D zegna gercekten sana ve dıer ılgılenen yardımcı olmaya calısan tum arkadaslara tesekkurler ederım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...