unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 onceki iki yaziyi degil daha onceki bircok yazilari da okudum ve hala savini ispatlayan olayi goremedim. amerikalilari sevmiyorum demissin, ben de bu durumda sen amerikali olup insanliga buyuk katkilarda bulunan insanlari da sevmiyorsun oyle mi demisim. bu mu amerikan emperyalizmi muhabbetini konuya sokmak ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Oturup sana savımı ispatlamaya çalışacak değilim, yeter artık bu anlamsız muhabbete devam etmeyeceğim. İsteyen oturur 11. sayfayı okur, istediğine inanır, yeter artık bu sidik yarışı ben sıkıldım.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 sidik yarisi da nerden cikti simdi. tartisirken tum savlarimi gerekceleri, haddizatinda uluslararasi kurumlardan gostererek delilleriyle ortaya koymadim mi. e eger bu sidik yarisiysa mecliste yapilan tartismalar da, televizyon forumlari da, universite konferanslari da sidik yarisi demek. ha yok eger savini savunacak delillerin tukendi ise o bilemem.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Ben şimdi gidip has be has türk kokoreçi yiyicem bostancıda sinirkerime biraz iyi gelir :-) Yanında mis gibi birde ayran içtin mi ohhhhh... Tartışma benim açımdan bitmiştir :-D[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 bir fikir tartismasinda gerilmen, sinirlenmen cok enteresan[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 fedaykin yanlışsın. hele de sidik yarışı gibi bi laf atıp sonra da uzamak hiç hoş diil gerçekten.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Ha şunu da söliim türk olmak bi insanı özel yapmaz. Kokoreç yemek de bi insanı türk yapmaz.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Yani ilk kim konuyu saptırmış meselesi ne derece yoğun bir fikir tartışmasıdır bende onu bilemicem. Ayrıca bu konuda tartışmak sidik yarışı değildir de nedir , bunun nesi yanlış illa "yok hayır ilk sen başlattın üve..." diye devam mı ettirmeliydim, insaf yani... Kokoreç yemenin özel olduğunu kim söyledi, ben sadece kokoreç yemeye gittim ve bunu yazdım, misler gibi dedim yani bunu bile mi tartışacağız... Hamburger yemem kokoreç yerim, kola içmem çay ve ayran içerim yani bu benim boyumu mu uzatır yooo... Ama bu tür yemeklerin yenmesini, kola ve hamburger yenmemesini her daim desteklerim o ayrı bir konu...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Haydim konumuza dönelim. Şimdi ben ki diktatörüm bu savunduklarımdan dolayı, bugünkü bir habere göre sizin kriterlerinize bakacak olursak Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'da dikatör :-) Nasıl mı, ne demiş kendileri : "Laiklik tartışma konusu olamaz" Peki bu açıklamayı ne üzerine yapmış, Fransada okullarda türban takılması isteği üzerine kamusal alanlarda türbana izin verilemeyeceğini açıkladığı konuşmasında yapmış. Aynı şekilde Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau'da ayrı bir diktatör çünkü o da kamusal alanlarda türbana izin verilemeyeceğini açıklamış. Ne kadar uzlaşmaz tutum sergiliyor şu barbar avrupalılar, zaten hepsi de diktatörlük meraklısı, demokrasiden hiç paylarını almamış geri kafalı zorbalar değil mi? Aslında başka diktatörler aramamıza da hiç gerek yok, bizim memlekette de bir tane diktatörümüz var, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer. Adam o derece ileri gidiyorki kamusal alan diye verdiği resepsiyona türbanlı milletvekili eşlerini bile çağırmıyor. Yani adam hem diktatör hemde anayasadan bi haber. Uzlaşmaz bir tutum segiliyor bu dinozor...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 daha once de belirttigim gibi, kisilerin kisitlanmasi gereken tek ozgurlukleri `demokratik sistemi kullanarak demokratik sistemi ortadan kaldirma` ozgurlugudur. eger turban olayi bunun icin bir arac olarak kullanildigindan bu sinifa giriyorsa bunun engellenmesinde baskici ya da diktatoral bir tutum yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Benim anlamadığım şey ben bu konuda uzlaşmaz davranınca diktatör oluyorumda bu vatandaşlar aynı şeyi söyleyince, o konuda uzlaşmaz davranınca niye onlar dikatatör olmuyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 sen bu konuda uzlasmaz davraniyorum demedin ki. ideallerim, fikirlerim konusunda uzlasmazim ve olacagim dedin. kisinin herhangi bir ya da birkac konu uzerinde uzlasmaz olmasiyla, kendi fikir veya ideallerinin tumu konusunda uzlasmaz olmasi arasinda cok fark var.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 İyide bu idealler denilen şeyler mesela laiklik gibi şeylerden oluşmuyor mu? En önemli olan belli başlı şeylerde uzlaşmaz olmak demek mesela bu konuda da uzlaşmaz olmak anlamına gelir. Baştan uzlaşırız bir şekilde diye bir yaklaşım ise ideallerden sapmak anlamına gelmez mi, şayet ideallerin bunlar ise.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 idealler bir suru seyden olusur. bugunun buyuk problemi olan laiklik su ya da bu sekilde ilerde cozulmus olacak. fakat ana idealler, demokrasi, fikir hurriyeti, insan haklari, hayvan haklari, humanizm, bunlar ilelebet kalacak. oyle bir soylemissin ki idealler sadece laiklikten olusur gibi geliyor yukaridaki cumleni okuyunca. ideallerde taviz verilebilecek, anlasma yapilabilecek sey vardir, yapilamayacak sey elbette vardir. demokrasinin varligindan ve uygulanmasindan taviz verilemez ornegin. ama fikir hurriyeti konusunda adam der ki "ya ben ve benim gibi su kadar insan su ve su politikacilarin kendilerine gazete acip borazan olarak kullanmasindan hoslanmiyoruz", o zaman bir kanun cikarilir siyasi olayi olan adam gazete sahibi olamaz. a iste bu fikrini serbestce ifade etme hurriyetinden bir odun olabilir, ama karsiliginda denyoluk yapanlarin borazan cikaramamasi saglanmis olur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Bence demokrasiden bir miktar taviz verilebilinir ki bence şu an yapılan da odur. Nedir bu taviz, ben parlamenter demokrasiye inanmam, tam demokrasiye inanırım ama günümüzdeki bir çok şartı düşününüce demokrasi anlayışımdan ödün vererek parlamenter demokraside bir şekilde yaşayıp gidiyoruz :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 direkt demokrasi diyosun sen. bikac on yil icerisinde iletisim olanaklari iyice gelistiginde oyle olabilecek. bu sefer de artik elit bir tayfa, bir meslek grubu haline gelen politikacilar direnis gosterecek. neticede milletvekilligine gerek kalmayacak herkes milletvekili olacak.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 HOEEAA OLUR MU OYLE SEY HUEEAA SEN NE DIYOSUN !?!?!? sen sunu, bunu bunu sunu, sunu bilmiyo musun ? haaa ? arastirma yap da oyle konus ehuehua[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 esas olarak geçmişte tam demokrasinin uygulandığı örnekler vardır, örneğin eski yunan bunun en geniş çaplı örneğidir. Ancak burada da vatandaş diye geçen kişilerin bir miktar sınırlı tutulması gibi bir durum vardı ki, o sınırlama zaten o yıllarda bütün dünyada çok normal karşılanan bir şeydi. İleride de bu şekilde bir yaşam mümkün ama bunun tek yolu iletişim teknolojilerinin çok gelişmesi değil, hatta bence bu hiç değil. Önemli olan yaşam şeklinin değişmesi, üretim ilişkilerinin ve üretim amacının değişmesi gerekiyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 ya uretimle karar verme olayinin alakasi ne yahu. nasi bagladin hemen uretime tuketime. su anda direkt demokrasinin islemesi icin gereken tek sey, iletisim olanaklarinin kimsenin hileli oy atmasina musaade etmeyecek sekilde gelismesi, ya da bunun icin ayri bir kanal kullanilmasi. 450 kisiyi bir yere oturtacagina herkese acik kanallardan oylama imkani verir her seyi 30 milyon adama oylatirsin olay bu. bnun uretimle bi alakasi yok.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Tam demokrasi'nin olmazsa olmazlarında biriside birlikte tartışıp kararlar almaktır. Bu tür şeylerin yapılabilmesi için nispeten küçük yerleşim birimleri gerekir. Tam demokrasi sadece oy verme işlemi demek değildir. Bu tür bir yaşam şekline geçebilmek için de insanların gerçek ihtiyaçlarının üretilmesine geçmek gerekir, sistemin kendi ihtiyaçlarının üretilmesine değil. Çok basit bir örnek olarak http://www.paticik.com/edebiyat/syf.php?id=1562 adresindeki yazıyı okuyabilirsiniz.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] [Bu mesaj fedaykin tarafından 25 October 2003 00:06 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 hmm tartismak icin kim demis kucuk bir yerlesim olmak gerekir diye. bak essek kadar, ama aralarinda essek kadar mesafe olan iki farkli sehirdeyiz bunca kisi ama meclistekilerin yapamadigi kadar etkili tartisiyoruz. demek ki kucuk birimler olmak ya da uretimde ya da ihtiyacta minimalizasyon - ki aslinda dupeduz komun onerdigin, hic de cazip degil - gerekli degilmis.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Yanlız biz bu forumda bir karar almaya çalışmıyoruz, bu çok önemli bir fark. Birbirinin yüzünü görmeden yapılan tartışmalar daha çok yanlış anlamalara ve kırıcı noktalara gelmek ile sonuçlanır. Gerçek bir tartışmanın yüzyüze olması dışında bir seçeneği ben doğru bulmuyorum. Ayrıca alınması gereken kararlar milyonlarca kişi birlikte alınamaz. Onun yerine daha ufak yerleşim birimleri daha etkili ve doğru kararlar alabilir. Ancak buradan komün yaşamı anlamı çıkartılmamalı ki komüm deneyimi olmuş birisi olarak o şekilde bir yaşamı çok doğru bulmadığımı söyleyebilirim. Ufak yerleşim birimi derken o kadar da ufak bir birimi ve yaşam şartlarını kastetmiyorum. Belki bu sayı 1000 hatta 10.000 bile olabilir. Merak ettiğin konu aynı evin kulanılması ise herkezin kendi evi ve ayrıca ortak mekanlar olmalıdır. Belli bir bölgeye yayılmış çeşitli yerleşim birimlerinden, ufak bir bölge merkezi şeklinde bir şehire bile yer olabilir içinde.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] [Bu mesaj fedaykin tarafından 25 October 2003 00:51 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 bilakis, milyonlarca kisinin karar almasi en dogru olani. cunku halihazirda karari alacak kisiler o ulkede yasayanlarin kendileri. bir karar almak, bir konuda fikir sahibi olmak icin gereken sey de o konuda bilgi sahibi olmaktir. yeterli egitim seviyesine sahip ve guncel olaylari takip eden insanlar zaten halihazirda kendi fikirlerine sahip olacaklar ve kararlarini vermis olacaklardir oylama zamani. sozunu ettigin tarz tartismalar ancak endirekt temsil ile calisan demokrasilerde, bir kesimin digerlerinin fikrini etkileyerek kendi yonune cekmek istedigi durumlarda gereklidir. kaldi ki, fikirlerin tasarilarin tartisilacagi bir ortam gerekiyorsa, buyur onunde en mukemmel sekilde bir ortam var. katibe gerek yok stenoya gerek yok her soylenen aninda kaydoluyor, sonsuza kadar kaliyor. ustelik isimizden, evimizden, hatta oturakli cep telefonlarimizdan bile katilabilme olanagimiz var bugun bile, yarin daha da kolay olacak. istersen tibette manastirda ziyarette ol, oyunu kullanabileceksin. dahasi yuz yuze yapilan tartismalarda ifadelerin, heyecanin etkisinden dolayi agresif durumlar, kavgalar cok daha kolay cikar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 hayir ac netmeetingi telekonferansi, yuzyuzesin zaten[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Ayrıca laiklik mevzuunda da biraz araştırma yapsa arkadaşlar laiklik demeden önce. Sekülarizm bir İZM olması ile bir ideolojidir ve yapısı ve tavrı itibarı ile ortaya bir kuds koyması ile Sekülarizasyon'a zıttır. Ayrıca laik anlayışı islam ile karşı... neyse çok uzun bi mevzu bu. İncelenmesi lazım. Herşeyin içini dolduralım ki ne olduğumuzu ne olmadığımızı bilelim di mi? Detaylı bilgi: Nakıb Attas-İslam ve Laisizm Pınar yayınları[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Öne çıkan mesajlar