fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 1. Benim iş hayatımda öğrendiğim bir şey varsa o da imkansız diye bir şey olmadığıdır. Çözümü şu an göremiyor olabilirsin ama bu çözümü olmadığı anlamına gelmez. Ayrıca bir çok kişi o çözümü uygulamakta veya bir şeyleri değiştirmekte o kadar korkakça davranır ki o onun için imkansızdır. Ben bu şekilde imkansız denilen onca problemi bir şekilde çözdümki sayısını bilmiyorum. Ayrıca şu anda imkansız denilen bir projenin koordinatörüyüm ve o sistemi oturtnayı ergeç başaracağım. O sebepten bana hiç bir şey için imkansız deme... 2. Fikirler birbirinden bir çok şey alır verir ki bence de doğru olan budur. Benim şu an savunduğum görüşün kesin bir ismi olduğunu zannetmiyorum çünkü içinde kapitalizm, komünizm ve anarşizm'den çeşitli parçalar ihtiva etmekte. Hatta bir miktar faşizm bile var. Bu görüşüm değişir mi, elbette değişir, her yanlış yada aksayan noktasını gördüğümde değiştiririm. Ancak bu ılımlılık demek değildir, tam tersine bir o kadar da radikalim. 3. Özal çağının çocuğu lafını galiba anlatmayı başaramadım ki bana özal çağının çocuğu demişsin :-) Neyse zaten önemli bir ayrıntı da değil.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 said: fedaykin, 21 October 2003 21:00 tarihinde demiş ki: 1. Benim iş hayatımda öğrendiğim bir şey varsa o da imkansız diye bir şey olmadığıdır. Çözümü şu an göremiyor olabilirsin ama bu çözümü olmadığı anlamına gelmez. hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] imkansiz diye bir sey olmadigi gibi sacma bir soylem ancak turk silahli kuvvetlerinde karargah binalarindaki panolarda ve daglara tepeyle tas dizilerek yazilan sloganlarda yazar. imkansiz diye bir kavram vardir. tekrar belirtiyorum, evrim kavrami sadece bedensel degil, zihinsel, duygusal ve sosyal bir surectir. gelecekte bu gun gayet dogru olarak kabul edilen fikirlerin aslinda cok yetersiz fikirler oldugu anlasilacak, yerine yenileri icad edilecek. eger sozunu ettigin gibi bircok dusunce akimindan fikir aliyorsan zaten ilimli olmussun demektir. radikal bir fikir akimina fanatikce baglanarak onun icin mazur gordugu herseyi yapan kisidir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 22, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2003 şimdi şöyle birşey var. bir ipin iki ucu vardır. bir tarafını x bir tarafını y tutuyor olsun. ve onları tutuyor olmak istesinler. hayatları da bu ipin sağlam kalmasına bağlı olsun. x bir taraftan yüklendikçe öbürü sadece tutuyor olsa bile ip gerilir. daha fazla bir yüklenme olduu zaman y "nooluyo lan" diyerek daha sıkı tutup hatta bilahare çekiştirdiği zaman ip daha da gerilir. ikisinin de yüklendiği ipin çok gergin olduğu bir drurumda yapmaları gereken şey birinin "yavşça gevşetelim tamam böyle olmıcak demesidir" yoksa ortada ip kalmaz. imkansız diye birşey yok demişsin fedaykin. o halde uzlaşmanın imkansız olmadığını da düşünmen lazım. düşman diye nitelendirdiğin insanların senin akraban olabileceğini de düşünmelisin. cezalandırılması gereken ve evet daha zor olan suçtur, suçludur. potansiyel suçlu diye birşey yoktur, olmamalıdır. bugün suçlu olan bir insan yarın gücü elinde bulundurduğunda kendini yargılayanlara aynı şeyi yapmaması için bu gereklidir. karar vermede yargılamada tek kriterin güç olduğu bir dünyada yaşamak ortaçağda ispanyada yaşamaktan beterdir. ve durumu bir uzlaşma diye tanımlıyor olmam beni utandırıyor bunu söylemeliyim. mini etek giyen birinin bacağına kezzap atanlar da var, çocuğunu "tarikata girdi! beyni yıkandı!" diye vuran bir baba var türkiyede. ne oluyor? ne ideolojisi. ayrıca açık konuşmak gerekirse şu an bir taviz sözkonusu ise bunu verenler islami kesimdir. geçmişten bugüne dönüp baktığımızda da bu ortadadır. ve bu tavizlere verilen karşılık da "daha fazlası!" şeklinde olunca, haliyle kesim içerisinde taviz verince böyle oluyor diyen insanların türemesi kaçınılmazdır. ortada bir kazanan olursa herkes kaybeder. buna inanmamız, bunu anlamamız lazım. kafamızın buna en azından basması lazım. bizi bir arada tutabilecek tek şey bugün eğer bir dış kuvvetle yapılacak savaş ise bu duruma bir dikkat etmek incelemek lazım. yazık diyebilmek lazım. ortada tanımadığımız için korktuğumuz bir kesim, birşey var ise tanımamız lazım. psikolojide de bu böyledir. semptomlar farkına varıldığı zaman yok olur. korkunun tanımadığının üstüne gitmen lazım. herşeyi bildiğini sanmaman lazım. tümevarım yaparken tek kaynaktan beslenmemek lazım. benim bugün nasıl yıllar öncesinden farklı olarak çok iyi arkadaşım olabilen çok ortak yönümüzün olduğu ideolojik olarak benden farklı insanlar varsa, agnostiğinden, kemalistine varsa başkalarının da olması lazım. sebebinin idea değil yorumlanma olduğunu, bireylerin birey olarak değerli olduğunu anlamamız lazım. bu taviz değildir. bu değişimdir. değişim kötü değil olması gereken hatta hep olandır. o halde değişimin en iyi şekilde olması gerekir. bunları bi düşünmenizi istiyorum. açık görüşlülükle. bir sefere mahsus olsa da...[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Evet imkansız diye bir şey yoktur ama bu sorunu nasıl tanımladığın ve sonuçtan ne beklediğini cevaplamadan varabileceğin bir sonuç değildir. Bence "çözüm imkansız" değildir, yoksa "her çözüm yöntemi öyle veya böyle başarılı olur" değil. Çözüm mümkün ama bunun yolu uzlaşma değil. Şayet amacın bir şekilde ortada bir ip olması ise evet uzlaşmak gereklidir ancak amaç bu değilse, ortada bir ip olsunda nasıl olursa olsundansa ortada adam gibi bir ip olsun, işe yarar bir ip olsunsa, gerekirse bu ip koparılır ve yerine yeni bir ip konulur. Hatta mümkünse ipe gerek olmayan bir çözüm bulunur. Zaten bütün değişimler önce kuralları değiştirerek yapılmıştır, eskiyi yıkmadan yeniyi yapmak mümkün değildir. Kimin kime taviz verdiği konusuna gelir isek de, şayet karşılaştırma noktasını Cumhuriyet öncesine, osmanlı ve hilafet zamanlarına götürürsen evet islami kesim çok fazla ödün vermiştir haklısın. Ancak karşılaştırma noktasını 1940'dan 1980'lere kadar ki süreç içinde bakarsan şu an laik kesim çok fazla ödün vermiştir. Yargılama ve suç ile suçlu arasındaki bağıntıya bakacak olursak da, şeriat yanlıları yönetimi ele geçirise zaten olacakları düşünmek bile istemediğimden şu anki durumu onunla kıyaslamak abesle iştigaldir. Mevcut sistemi bende beğenmiyorum ancak alternatifi olarak sunulanda bu kadar bile özgürlük olmayacağından, suç ve ceza kavramının bundan çok daha beter olacağından ben özgürlük mücadelesi olarak o sisteme karşı mücadele etmeyi görüyorum. Ayrıca ben uzlaşmadan yana değilim ki, bunu defalarca belirttim. O sebepten uzlaşma diye bir şeyi hiç belirtmediğimden utanmana hiç gerek yok :-) Yani özür diliyorum ama sırf tanımak uğruna Türkiye'nin İran'a veya Afganistana veya Suud'a, artık hangi birini veya başkasını seçersen dönmesini beklemeye veya ona izin vermeye hiç niyetim yok. Belli şeylerde görünen köy kılavuz istemez. Bireyleri ırklarına, mesleklerine vs. ye göre zaten yargılamıyorum. Bunda benim tek istisnam amerikalıları hiç sevmem, kimsede onları bana sevdiremez. Eğer bu faşistlikse evet faşistim. Benim yargılamamın tek sebebi, o kişinin görüşleri ileride benim yaşama alanıma ne kadar müdahale edecek, bana yaşama şansı bırakacak mı ona bakıyorum ve şu an şeriat sevdalıları türkiyede iktidara gelirlerse sonuçlarını hiç de parlak görmüyorum. O sebepten şeriata karşı yapılan bu mücadele laiklikten yana olanlar için yaşamsal öneme sahiptir, öyle sıradan bir mücadele değildir. Evet değişim muhakkak gereklidir ki zaten o olmadan da olmaz. Ancak her değişim iyi olacak anlamına gelmez. İşte bu sebeplerden şeriatın yaşam düzenimize getireceği değişimin bir felaket senaryosu olacağına inandığımdan o yönde bir değişime her yoldan direnmemi de anlayışla karşılaman gerekiyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 kendi ideallerini ne kadar yuce gorursen gor, hatta bunlar gercekten de oyle olsa bile uzlasmaz bir tutum icerisine girdigin zaman dayatmaci, dayatmaci oldugun zaman da itici olursun. liberal demokrat spirituelist hippi futurist zihniyetimin olanca toleransina ragmen ben dahi su yazindan sonra seni demokrasi kavramina bir tehdit olarak gordum. soylediklerin radikal sagci islamci kesimin soylediklerine sadece yon olarak ters, fakat nitelik olarak ayni. bunun da otesinde `amerikalilari hic sevmem` gibi bir kavrami ideolojinde barindiriyorsan hicbir sekilde humanist olamazsin. toplumlar insanlardan olusur ve her insan birbirinden farklidir. martin luther king de amerikali. napicaz bu adami hic sevmiycez mi ? ha eger `ben zaten humanist degilim` diyorsan da o zaman gercekten de dayatmaciligin ve diktatoral duygularin karanlik koridorlarinda kaybolmussun demektir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Laf senin o aşığı olduğun amerikalılara dokununca bir anda celallenmeni olağan karşılıyorum, yani beklediğim de buydu :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 hic de cellallenmis bir hal goremiyorum. sirf amerikalilari kotulemek icin her olayi bahane etmeye calisan goruslere karsi tarihi gercekleri savunmam amerikan asigi olmami gerektirmedigi gibi postunda da sordugum mevzulari aciklayici bir onerme goremedim. amerikalilari sevmiyorsun. bu durumda martin luther kingi sevmiyorsun. nikola teslayi sevmiyorsun. abraham lincolnu sevmiyorsun. e o zaman demek ki sen kisileri bireysel olarak insanliga katkilariyla degil, nufus cuzdanlarina gore degerlendiriyorsun. bu apacik ayrimciliktir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Öncelikle her yazdığına cevap vermem gerektiği şeklinde bir kural olduğunu bilmiyordum ama olsun madem istiyorsun veririm :-) 1. Senin tarihi gerçekler dediklerin tarihi amerikan yalanları. Senin gerçeklerin yıllardır amerikanın bütün dünyaya yutturmaya çalıştığı ama Irak'la, Vietnam'la, Şiliyle gün gibi ortaya çıkmış, amerikan aşıkları hariç kimsenin savunmadığı gerçekler. 2. Evet ben hiç bir amerikalıyı sevmiyorum ki bunu daha öncede başka yazılarımda belirtmiştim. Ama "Ben amerikalı olmaktan utanıyorum" diyen Sean Penn'i seviyorum, amerikan aldatmacasına karşı mücadele eden Martin Luther King'i seviyorum, kısaca amerikalı olmaktan gurur duymayan bütün Kuzey Amerika topraklarında yaşayan kişileri seviyorum. Ancak amerikalı olmaktan gurur duyanları, onlara özenenleri hiç ama hiç sevmiyorum. Dünyayı sömürenleri, bu kirli para ile rahat yaşamlarını sürdürenleri ve buna hiç sesi çıkarmayanları sevmiyorum. Eline kan bulaşmış terörist devlet amerikanın bütün gururlu(!) vatandaşlarından nefret ediyorum.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
ascraeus Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 nikola tesla sırptır amerıkada dogmadı sadece yasadı uzunca
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 tek bir şey söyliycem. kediyi kovalarsan kaçar, kaçacak yeri kalmayınca tırmalar..[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 said: fedaykin, 23 October 2003 21:26 tarihinde demiş ki: Öncelikle her yazdığına cevap vermem gerektiği şeklinde bir kural olduğunu bilmiyordum ama olsun madem istiyorsun veririm :-) 1. Senin tarihi gerçekler dediklerin tarihi amerikan yalanları. Senin gerçeklerin yıllardır amerikanın bütün dünyaya yutturmaya çalıştığı ama Irak'la, Vietnam'la, Şiliyle gün gibi ortaya çıkmış, amerikan aşıkları hariç kimsenin savunmadığı gerçekler. hmm. uluslararasi taninmisligi olan universitelerin tarih bolumleri, birlesmis milletlerin kararlari, ambargolari, canli gorgu taniklarinin yasadiklari bunlarin hepsi fasarya yani. said: 2. Evet ben hiç bir amerikalıyı sevmiyorum ki bunu daha öncede başka yazılarımda belirtmiştim. Ama "Ben amerikalı olmaktan utanıyorum" diyen Sean Penn'i seviyorum, amerikan aldatmacasına karşı mücadele eden Martin Luther King'i seviyorum, kısaca amerikalı olmaktan gurur duymayan bütün Kuzey Amerika topraklarında yaşayan kişileri seviyorum. Ancak amerikalı olmaktan gurur duyanları, onlara özenenleri hiç ama hiç sevmiyorum. Dünyayı sömürenleri, bu kirli para ile rahat yaşamlarını sürdürenleri ve buna hiç sesi çıkarmayanları sevmiyorum. Eline kan bulaşmış terörist devlet amerikanın bütün gururlu(!) vatandaşlarından nefret ediyorum. evet zaten sol egilimli kesim hemen buyuk insanlari amerikan karsiti kaliba sokuverir. martin luther king amerikayla ilgili hicbir seye karsi savasmadi. irkciliga karsi savasti. martin luther kingin amerikan vatandasi pasaportu vardi, sapina kadar da amerikaliydi. nikola tesla da oyle. ha simdi amerika eline kan bulasmis devlet degil mi ? e peki neden o zaman amerikada icad edilen ve dunyaya yayilan binlerce icadi kullaniyorsun nefret ediyorsan ? internet, ampul, alternatif akim penisilin, daha saymama gerek var mi ? madem kullaniyorsan nasil oluyorda degerlendirme yaparken amerika sadece `eline kan bulasmis terorist devlet` oluyor ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Uluslararası tanınmışlığı olan Amerikan ve İngiliz üniversiteleri :-) Aynı şekilde Saddam'ın kitle imha silahları yalanlarını uyduran şimdi ise bulamayınca sesleri çıkmayan saygın üniversiteleri ve araştırmacıları :-) Amerikanın kuklası BM ve ilk körfez savaşındaki en büyük yalanı ortaya atan canlı tanık gibi tanıklar. Neydi o olay hatırlayalım. Gözü yaşlı Kuveytli bir hemşire ağlaya ağlaya Irak askerleri Kuveyt'i ele geçirip hastanelerine girdiklerinde bebekleri küvezlerden çıkarıp attıklarını ve öldürdüklerini, küvezleri ganimet olarak aldıklarını anlatıp bütün dünyanın içini parçalamıştı. Ancak daha sonra ortaya çıktı ki bu gözü yaşlı kızcağız Kuveyt Kraliyet ailesinin bir üyesiymiş ve hemşire filan da değilmiş. Çok canlı güzel bir tanık, amerikan tanığı... Martin Luther King'in pasaportu amerikan olabilirdi ki bu hiç bir anlam ifade etmez, aynı senin türk pasaportu taşıman gibi. Sana birileri amerikan pasaportu verseydi bence çok daha yakışırdı. Amerikalı demek şu an amerikanın yayılmacı politikalarını destekleyen, kendisini dünyanın hakimi ve biz diğerlerini de ikinci sınıf insan olarak gören kişi demektir. Amerikalı demek, sokaklara çıkıp "Proud to be American" diye bağırıp çağıran, bir amerikalının burnu kanadığı için dünyanın kalanının yanmasını umursamayan demektir. Amerikalı demek dünyanın bütün kaynaklarını sınırsızca ve sorumsuzca sömüren besili dana demektir. Amerikan düşmanı olmak demek salak olmak anlamına da gelmez. Ancak elimden geldiğince amerikan malları kullanmam. Mesela McDonald's gibi yerlere gitmem, kola içmem, Levi's giymem... Ancak şimdi bilgisayar kullanmam diyecek kadar da salak ve olaylara at gözlüğüyle bakan birisi de değilim. Ayrıca bu şeyleri babamın hayrına da yapmadılar, hepsinin parasını sonuna kadar alıyorlar. Benim elimden gelen onların malını mümkün olduğunca az tüketmek ve onlara mümkün olduğunca az para kaptırmak yoksa yeldeğirmenlerine karşı mızrak sallamak değil. Önemli olan değerlendirme şudur, amerikalıların yaptıkları hiç iyi bir şey yok mu, elbette var ama yaptıkları kötülüklerin yanında bunlar esamesi okunmayacak şeyler. Olay budur...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 said: fedaykin, 23 October 2003 22:28 tarihinde demiş ki: Uluslararası tanınmışlığı olan Amerikan ve İngiliz üniversiteleri :-) Aynı şekilde Saddam'ın kitle imha silahları yalanlarını uyduran şimdi ise bulamayınca sesleri çıkmayan saygın üniversiteleri ve araştırmacıları :-) Amerikanın kuklası BM ve ilk körfez savaşındaki en büyük yalanı ortaya atan canlı tanık gibi tanıklar. Neydi o olay hatırlayalım. Gözü yaşlı Kuveytli bir hemşire ağlaya ağlaya Irak askerleri Kuveyt'i ele geçirip hastanelerine girdiklerinde bebekleri küvezlerden çıkarıp attıklarını ve öldürdüklerini, küvezleri ganimet olarak aldıklarını anlatıp bütün dünyanın içini parçalamıştı. Ancak daha sonra ortaya çıktı ki bu gözü yaşlı kızcağız Kuveyt Kraliyet ailesinin bir üyesiymiş ve hemşire filan da değilmiş. Çok canlı güzel bir tanık, amerikan tanığı... evet bir tane kuveyt kraliyet uyesi ile saddam tarafindan esir goturulen 200 kadar insanin hala belli olmayan ve uluslararasi af orgutu gibi kurumlarca arastirilan akibetini ekarte ettik yani. bunun da otesinde ifade etmeye calistigin guvenilmezlik savi acisindan bakarsak insanlik tarihiyle ilgili tum bildiklerimiz, misir uygarligi, napolyon donemi savaslari, 30 yil savaslari, denizciligin gelisimi, butun bunlar aslinda hepsi amerikan propagandasi. cunku bunlar soz konusu olaylari arastiran universiteler, kurumlar tarafindan arastirilip kamuoyuna sunulan olaylar. said: Martin Luther King'in pasaportu amerikan olabilirdi ki bu hiç bir anlam ifade etmez, aynı senin türk pasaportu taşıman gibi. Sana birileri amerikan pasaportu verseydi bence çok daha yakışırdı. evet tipik buyuk insanlari hemen `amerikan karsiti` yapma uygulamasinin net bir ornegi iste. hicbirsey ifade etmez. adam kokune kadar amerikandi, amerikan bayragi altinda konusma yapardi, herkese hepimiz amerikaliyiz, bu kavga niye derdi, ama adamin amerikali olmasi hicbir anlam ifadde etmez oyle mi ? e peki bu durumda irkciliga karsi ic savasi goze alarak hareket baslatan abraham lincolnu nasi amerikan dusmani yapicaz ? said: Amerikalı demek şu an amerikanın yayılmacı politikalarını destekleyen, kendisini dünyanın hakimi ve biz diğerlerini de ikinci sınıf insan olarak gören kişi demektir. Amerikalı demek, sokaklara çıkıp "Proud to be American" diye bağırıp çağıran, bir amerikalının burnu kanadığı için dünyanın kalanının yanmasını umursamayan demektir. Amerikalı demek dünyanın bütün kaynaklarını sınırsızca ve sorumsuzca sömüren besili dana demektir. bu durumda turk demek de saci uzun diye adamin bacagina kursun sikan, `ya sev ya terket` diyen, universitede adamin kulaginda kupe var diye kupeyi zorla cekip adamin kulak memesini yirtarak cikaran - gercek olaylardir, arkadaslarimin basina gelmistir -, sivasta otel yakan insanlar mi oluyor ? said: Amerikan düşmanı olmak demek salak olmak anlamına da gelmez. Ancak elimden geldiğince amerikan malları kullanmam. Mesela McDonald's gibi yerlere gitmem, kola içmem, Levi's giymem... Ancak şimdi bilgisayar kullanmam diyecek kadar da salak ve olaylara at gözlüğüyle bakan birisi de değilim. Ayrıca bu şeyleri babamın hayrına da yapmadılar, hepsinin parasını sonuna kadar alıyorlar. Benim elimden gelen onların malını mümkün olduğunca az tüketmek ve onlara mümkün olduğunca az para kaptırmak yoksa yeldeğirmenlerine karşı mızrak sallamak değil. haa o zaman demek ki cikip da aklinda suphe olmadan `amerika sadece eline kan bulasmis terorist bir devlettir` diyemiyorsun yani. demek ki kullandigin bir cok modern olanak, toplum hayatimizi kokten degistiren ve fevkalade olumlu degisikliklere neden olan seyler de hic de azimsanmayacak sayida cikiyormus amerikadan. mcdonaldsa biz de gitmiyoruz amerikan dusmani mi oluyoruz ? said: Önemli olan değerlendirme şudur, amerikalıların yaptıkları hiç iyi bir şey yok mu, elbette var ama yaptıkları kötülüklerin yanında bunlar esamesi okunmayacak şeyler. Olay budur... penisilin, gunes enerjisi, bilgisayar, telefon, internet, alternatif akim, ampul, iletisim uydulari hohhhh saymaktan simdiden yoruldum. bunlar esamesi okunmayacak seyler yani. ne onemi var ki bunlarin. ne kadar da kolay indirgeyivermissin amerikadan cikan bugun kullandigimiz icatlarin sayisini ve onemini.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 said: fedaykin, 23 October 2003 22:28 tarihinde demiş ki: Martin Luther King'in pasaportu amerikan olabilirdi ki bu hiç bir anlam ifade etmez, aynı senin türk pasaportu taşıman gibi. Sana birileri amerikan pasaportu verseydi bence çok daha yakışırdı. Amerikalı demek şu an amerikanın yayılmacı politikalarını destekleyen, kendisini dünyanın hakimi ve biz diğerlerini de ikinci sınıf insan olarak gören kişi demektir. Amerikalı demek, sokaklara çıkıp "Proud to be American" diye bağırıp çağıran, bir amerikalının burnu kanadığı için dünyanın kalanının yanmasını umursamayan demektir. Amerikalı demek dünyanın bütün kaynaklarını sınırsızca ve sorumsuzca sömüren besili dana demektir. dikkatimi cekti de, ayrimcilik konusunda `amerikan halkinin tumu` saptamasindan `diger insanlarin durumlarina karsi duyarsiz, istismarci, digerlerini 2. sinif insan olarak goren kisi` saptamasina terfi ettik. fakat enteresan, bu saptamaya uyan dunyada bircok millette insan var ? onlardan nefret etmiyor musun ? ha eger ediyosan o zaman sen amerikalilardan degil, bencil insanlardan nefret ediyorsun demektir. aksi takdirde bu statuye girmesine ragmen japon olan bir insandan nefret etmiyorsan cifte standart olur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 valla anliyamadim ben. hangi konuya girse fedaykin buraya geliyo konu.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 valla enteresan. ama tek doğrunun kendi doğruların olduğunu düşünüyo ve bunları "par la force" kabul ettirmek istiyorsan sana potansiyel diktatör ve halihazırda zorba denilmesinde bir beis yok bence fedaykin.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 23 October 2003 22:58 tarihinde değiştirilmiştir]
regulus Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 harbi konunun başlığı ile son sayfalar amma alakasız :) zaten tarih bölümü mesajlarının %90'ı fedaykin ile unity'e ait :)[hline]Grim Fandango Turkish Fan Club Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar ki? AssassiN, 05 October 2003 22:15 tarihinde demiş ki: regulus azman gibisin masallah
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 arap emperyalizmi mi? ilginçmiş..[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Ben alakasız bir şey yazmışım sen arkasına kahraman amerikalılar modunda olaya girdin ve konuyu saptırdın ve sonrasında da fedaykin saptırdı diyebiliyosun ya helal olsun.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Şeriat ihracının Arap emperyalizmi olup olmadığı sıkca tartışılan bir konu. Bir şekilde bütün dünyayı arapların yaşam formuna çevirmek gibi bir sonucu olduğundan bence mantıklı. Nasıl amerikalıların kültür emperyalizmi McDonakd's, Kola, gününün gün etme mantığı ile geliyorsa arap emperyalizmi de din yolu ile geliyor, yaşamı düzenleyen kanunları ile.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 said: fedaykin, 23 October 2003 23:01 tarihinde demiş ki: Ben alakasız bir şey yazmışım sen arkasına kahraman amerikalılar modunda olaya girdin ve konuyu saptırdın ve sonrasında da fedaykin saptırdı diyebiliyosun ya helal olsun.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] hic zannetmiyorum, buraya alinti yap eger oyleyse.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Ben bütün konularda tek doğru benimki demiyorum ama asla taviz vermeyeceğim konularda var ki bunların başında laiklik gelir. Bu tür hareketlere asla taviz vermekten yana değilim, isteyen dktatör desin ne yapayım. Onlar diktatör demeyecek diye laiklikten ödün vermeye hiç mi hiç niyetim yok. said: horacegoesskiing, 23 October 2003 22:55 tarihinde demiş ki: valla enteresan. ama tek doğrunun kendi doğruların olduğunu düşünüyo ve bunları "par la force" kabul ettirmek istiyorsan sana potansiyel diktatör ve halihazırda zorba denilmesinde bir beis yok bence fedaykin.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 23 October 2003 22:58 tarihinde değiştirilmiştir] [hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Ben koca bir yazının ufak bir kısmında amerikalıları sevmem demiştim ki bu yazı içinde önemsiz ufak bir ayrıntıydı sen hemen arkasına amerikalıları savunur bir yaz yazdın, cevap verme ihtiyacı bile duymadım ama sen benden cevap beklediğini yazdın ve ben cevap verince konu o yöne kaydı. Git 11. sayfayı oku.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 said: fedaykin, 23 October 2003 23:14 tarihinde demiş ki: Ben koca bir yazının ufak bir kısmında amerikalıları sevmem demiştim ki bu yazı içinde önemsiz ufak bir ayrıntıydı sen hemen arkasına amerikalıları savunur bir yaz yazdın, cevap verme ihtiyacı bile duymadım ama sen benden cevap beklediğini yazdın ve ben cevap verince konu o yöne kaydı. Git 11. sayfayı oku.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] "......Laf senin o aşığı olduğun amerikalılara dokununca bir anda celallenmeni olağan karşılıyorum, yani beklediğim de buydu......." demissin. ben de karsilik olarak : "......hic de cellallenmis bir hal goremiyorum. sirf amerikalilari kotulemek icin her olayi bahane etmeye calisan goruslere karsi tarihi gercekleri savunmam amerikan asigi olmami gerektirmedigi gibi postunda da sordugum mevzulari aciklayici bir onerme goremedim......" demisim. sen de ; "......1. Senin tarihi gerçekler dediklerin tarihi amerikan yalanları. Senin gerçeklerin yıllardır amerikanın bütün dünyaya yutturmaya çalıştığı ama Irak'la, Vietnam'la, Şiliyle gün gibi ortaya çıkmış, amerikan aşıkları hariç kimsenin savunmadığı gerçekler. 2. Evet ben hiç bir amerikalıyı sevmiyorum ki bunu daha öncede başka yazılarımda belirtmiştim........." diye devam etmissin. sanirim bu amerikan mevzubahsini konuya sokanin ben olmadigimi net bir sekilde ortaya koymustur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2003 peki bunlardan önceki iki yazıyı niye okumuyorsun diyicemde konu yine sapmış olacak, isteyen istediği gibi anlar isteyen istediği şekilde saptırır konuyu ben daha fazla tartışmayacağım seninle bu konuda, her şey sidik yarışına dönüyor yav. Sen laf atıyorsun fedaykinin olduğu yerde konu sapıyor diye ben cevap veriyorum, sen cevaba cevap veriyorsun filan anlamsız...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
Öne çıkan mesajlar