Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sivas olaylari

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mavra okuyan hatta hakaretamiz olan sensin. hata kabul etmek erdemli bi insanın yapıcağı iştir. mesnetsiz çamur atmak da zıddının.

sol demek aydın demek sağ demek yobaz mı demek ayrıca... ... hey allahım..[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 16 October 2003 17:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Unutulmaması gereken bir gerçek, şu an anadolu toprakları üzerinde bir savaş hüküm sürmekte, ister kabul edin ister etmeyin. Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinden yana olanlar ve ona karşı olan karşı devrimciler arasında bu savaş bazen fikir yoluyla, bazen silahla sürüyor. Kemalist devrimlere karşı çıkanların Menemen'de yaptıkları ile Sivasta yaptıkları arasında hiç bir fark yoktur. Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve daha niceleri bu yolda ölmediler mi, karşı devrimciler tarafından katledilmediler mi?

Siz ister kabul edin, ister etmeyin süre gitmekte olan bir savaş, bunda tarafını seçen insanlar var. Bu savaş 80 yıldır sürmekte bu topraklarda, kah bir ayaklanma ile, kah sessiz sedasız üniversite reformu adı altında, kah bütün okulları imam hatip yapma sevdası ile.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
Evet ortada bir savaş var.
Fakat Atatürk'ün İmam Hatip Okullarını kapattıracağını sanmıyorum. Başörtüsünü yasaklayacağını da sanmıyorum. O insanların yakılmasını hoş karşılayacağını sanmadığım gibi. Fakat ne sanıyorum insanların İnönü ile Atatürk'ü çoğu zaman birbirine karıştırdığını, onun da nefret edeceği bir şekilde Atatürkçülükte bağnazlık yaptığını biliyorum. Bu meselelerde Atatürkün adının anılmaması gerektiğini düşünüyorum. Atatürkün adının cheat kodu olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. yeri geldi belirtiyim dedim.

Atatürk ki eşi başörtülü idi, eli duaya kalkardı (muhtemelen inanmıyor olsa da ve yine muhtemelen en azından saygısından). Atatürk ki tekke ve zaviyeleri kapattırdı. Ki o dönemin tekke ve zaviyeleri görülesi şeylerdi. Kapattırmakla doğrusunu yaptı. Ve Atatürk yenilikçi değişimci ve yobazlık karşıtı idi. Yobazlığı yapılan şeyin Atatürkçülük olduğunu görse muhtemelen üzülürdü.

Sadece belirtmek istedim. Kimseye taş atmışlığım yok.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Mesaj tarihi:
Benim yazımdan imam hatip okullarının kapatılması gerektiği gibi bir sonuç çıkartılmışsa bu herhalde benim anlatım eksikliğimden kaynaklanmakta. İmam hatip liseleri adı üzerinde devletin imam ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuş meslek liseleri olmak durumundayken günümüzdeki duruma baktığımızda (özellikle 28 Şubat öncesi) şeriatçı militanlar yetiştiren birer üsse dönmüş durumdalar. İmam hatip lisleri varolmalıdır ama bu yapıları ile değil. İmam hatip liseleri ve İlahiyat fakülteleri Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyen ilerici aydın din görevlileri yetiştirmelidir. Zaten kurulma amaçlarıda cahil halkı şeriat devleti sevdalısı imamlardan kurtarıp Cumhuriyet kazanımlarını savunan aydın din görevlileri yetiştirmekti.

Türban (başörtüsü değil) yasağı ise apayrı bir konu. Türban bir ideolojik görüşün simgesidir ve bu görüş karşı devrimcidir. Bu görüşe bir kez taviz verip türbanı resmi kurumlarda serbest bırakırsanız bunun bir sonraki adımı özgürlük adına çarşafı serbest bırakmak olur. O sebepten kemalist devrimlerin kazanımlarını savunan bütün insanların bu saldırıya kesin bir dille "Asla türban resmi kurumlarda serbest olamaz" demekten başka çareleri olduğuna inanmıyorum. Daha öncede bahsettiğim gibi süregiden savaşta türban bir mevzidir ve asla iki tarafta terk etmek istemez, terk eden geri çekilmiş ve daha geri bir mevzide savaşa devam etmiş olur.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
imam hatiplerde kızların isi ne.bu okullar saptırıldı.kız imam olurmu ne isi var orda.imam hatipler amacından saptırıldı boyle tartısmalar oldu.yoksa onceden bu okullar hic tartısılmıyordu.
Mesaj tarihi:
buyrun birde üstteki mesajdan yakın.:)
imam kadın olurmu..?[hline]
"But he's the sort who can't know
anyone intimately, least of all a
woman. He doesn't know what a woman
is. He wants you for a possession,
something to look at like a painting or an ivory box.

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 16 October 2003 18:23 tarihinde demiş ki:
hangi esi abi ? hangisiyle bosanmadi ? hangisiyle 3 yildan uzun durdu ?

Eee.. ne demek ki bu. Boşanınca noluyo?
senden böyle bişi duycağımı ummazdım.

Peki şöyle iki soru sorayım size. Biraz düşünüp cevap verin ikisine de.

1-Nasıl şimdi süper liseler var müfredata ekstra olarak ingilizce dersleri veriyolar, onlar gibi okullar olsa bunların içinde artık arapçadır, fıkıhtır, akaittir bu gibi dersler verilse. Nasıl olur? İhtiyaç olan aslında budur. Malesef karşılıklı bi yalan sistemi var ortada ve bunun kırılması lazım.

2-Başörtüsüne izin verilse (fedaykin fikrini söylemiş onun için de çarşafa da izin verilse) ne olur? Kim nasıl istismar edebilir bunu. Ben bunu bekledim bir süre. Şeriatçı diye bilinmeyen bir parti tarafından bu kaldırılsa işte herşey daha güzel olacaktı.

Yani başörtülüler işte siyasi simgedir zarttır zurttur diyenler yüzünden bireyleri kısıtlamak çözüm değil. O adamları kısıtla bişey kısıtlıycaksan. Aynı şey dini içerikli okullar için de geçerli. Yobazlıktan korkan insan, yobaz dediklerini okula alır eğitir. Eğer faşist değilse. Bunu yapmalıdır. Yasaklayarak napıyosun. Beğenmediğin herşeyi kendin yapmış olursun o zaman.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Mesaj tarihi:
said:
Numb, 17 October 2003 01:28 tarihinde demiş ki:
buyrun birde üstteki mesajdan yakın.:)
imam kadın olurmu..?[hline]
"But he's the sort who can't know
anyone intimately, least of all a
woman. He doesn't know what a woman
is. He wants you for a possession,
something to look at like a painting or an ivory box.

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.

soru seklinde yazmadım ben onu.imam kadın olamayacagına gore kızların imam yetistiren ve o amacla kurulmus okullarda ne isi var demek istedim.iste saptırılmıs.
Mesaj tarihi:
Horace saf saf din politikasi yapma allahaskina , bu konu sadece basamak olur , basortusunden carsafa ordanda diger seriat kurallarina sira gelebilir pekala , gecis kanlimi olacak kansizmi diyen insanlarin basinda oldugu partiler bunlar.Hem seriata falan gecmeye gerek yok , biraz yuz buldularmi bazi ayaktakimi , sivasta yaptiklarini baska yerlerdede deneyebilirler.Kendi kendilerine allahin adaletini dagitmaya calisan cok olur.Yada oruc tutmuyorlar diye insanlara saldiran , mini etek giymis diye kizlari tehdit eden.Simdi bile oluyor bunlar bilmiyormusun sanki.Cok duskunsen basortune giyersin evinde , sokakta , devlet dairesi degilse isyerinde vs.Bunu propaganda haline getirmis din somurucusu yobazlara yardimci olmaya gerek yok.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
eğer bunları inanarak söylüyosan saf olan sensin. Bak ne diyorum sana. Bir insanı uzun saçlı diye okula almamakla başörtülü diye almamak arasında tek fark vardır. Başörtülünün bir de inancının gereği var. Bir suç olduğu zaman ceza sözkonusu olur. Bişeyler yaparlar mantığıyla hareket etmek gaddarlık ve zalimliktir. Diktadır. Gericiliktir. Bu budur yani savunulacak yeri yok. Çok istiyosan politikacılara kural koyarsın bu gibi konuları istismar eden ceza gelir diye çözüm bu değil. Daha da giriftleştiriyo hatta. Adam sömürüyo diye baskı yaparsan adam daha çok sömürür. Mesele bu diil yani.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Mesaj tarihi:
Akp iktidarda oldukca o yasak kalkmaz.Akp varken kaldırtmazlar.Her sey iktidarın istedigi gibi yurumez bu ulkede.Baska bir parti en iyisi bir sol partiyle bu ozgurlukler geri kazanılabilir ancak sol parti yani CHP ile izin alınabilinir!! Onlarda boyle birseye yanasmazlar ama.Kısaca o yasagın kaldırılması kısa vadede cok zor.
Mesaj tarihi:
İnanarak soyluyorum tabi Horace , laf olsun diye yazmiyorum herhalde.Bencede okullarda basortusu yasagi olmamaliydi ama suanda geldigi nokta tamamen bir propaganda .Ve bu sartlar altinda kaldirmamalarini normal karsiliyorum.Ve isler saydigim sekilde gelisebilir ihtimalini sen ciddiye almiyorsan buda saflik bence.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
Hayır diil. İşler o şekilde gelişemez. gerçekten. Taksimde komunist yazıyor diye bağıranlar kadar, üniverstelere TKP afişleri asanlar kadar bile tehdit oluşturmuyo kardeş. Şunu düşün. BU ülkede kinetik olarak müslüman olan çok fazla insan var. Bu insanları yavaş yavaş hedeflemeye başlanıldığı zaman (maksat bu olmasa da. dikkat!) olacak olanlarla müsade edilip gerilimin azaltılması HER açıdan daha mantıklı. Kime taviz veriliyo. İnsan kendi halkına taviz vermez. Hak verir.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 17 October 2003 14:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Halka rağman halk için bir şeyler yapmak ne kadar doğru sorusu yıllardır tartışılagelmiştir. Buna .eşitli cevaplar vermek mümkün. Benim görüşümü soracak olursanız halka rağmen halk için bir şeyler yapmak son derece doğru ve gerekli bir davranış biçimidir. Özellikle Türkiye gibi az gelişmiş, eğitim seviyesi düşük insanların çok büyük bir çoğunluğu oluşturduğu ülkelerde aksi bir uygulama toplumu daha geriye götürmekten, insanlığı karanlığa mahkum etmekten başka bir sonuş doğurmaz. Bunun çok açık örneği Atatürk'ün gerçekleştirdiği yine aynı şekilde Halka rağmen halk için olan devrimlerin bizi ileriye götürüp Anadoluyu bir nebi ortaçağ karanlığından bir nebze kurtarmışken, halkın isteklerine yönelik davranan, popülist ve karşı devrimci politikalarla (Demokrat Parti iktidarından sonraki hemen hemen bütün iktidarlar) her geçen gün geriye gittiğimizi görmek mümkün. Anadoluyu kaçınız gördü, oradaki insanların yaşamına kaçınız misafir oldu gözlemledi bilmiyorum ama o kadar uzağa gitmeye bile gerek yok. Büyük şehirlerin varoşlarında yaşayan kişilerle konuşun ülkenin içinde bulunduğu vahim tabloyu rahatlıkla görebilirsiniz. Halkın bütün isteklerini uygulasak bakire çıkmayan bütün kadınların öldürülmesi gerekir. Evet halkımızın çok büyük bir kısmı bunu destekliyor, gerdek gecesi bakire olduğu anlaşılmazsa erkeğin kadını öldürmesi gerektiğini savunuyor, o zaman ona da izin verelim. 80 yıllık kazanımlar bile hala bu zihniyeti silememişse, onca çabaya rağmen insanlar bu şekilde düşünüyorsa ya bu çabalar olmasaydı ne olurdu onu hiç düşündünüz mü? Bu şekilde cinayetler toplumda çok daha fazla kabul görüp yasal olmazmıydı?

Halk için halka rağmen hareket etmek cidden hoş bir şey değil ama yapılması zorunlu bir davranış. Zaten aydın ilerici diye tanımlanan insanlar halkın o günkü genel değer yargılarını doğru bulmayan, halkı daha ileriye götürmek için halk ile gerektiğinde çatışan, onlara ters düşen insanlar değilmidir? Halkımız ne diyorsa doğrudur diyen bir insan o toplumu nasıl daha ileri götürmeyi başarabilir hele halkın genel durumu ülkenin durumundan bile kötüyse.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
Atatürkün durumunda olunca halka rağmen halk için davranış gereklidir. Fakat bu hala devam ediyorsa ortada bir problem var demektir. Olağanüstü hal olağan hale gelmişse ortada problem vardır. Bilmem anlatabiliyo muyum. Bir insanın geri anlayışı öbürüne uymuyorsa ve aralarındaki tek fark güç ise birinden birinin diğerine dayatma yapmasına zorbalık denilir.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 17 October 2003 16:00 tarihinde demiş ki:
Benim görüşümü soracak olursanız halka rağmen halk için bir şeyler yapmak son derece doğru ve gerekli bir davranış biçimidir. [hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

bir cok diktator bu sekilde yola cikti.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Haticeye değilde neticeye bakınca söylediklerimi çok daha iyi yorumlayabilirsiniz. Ayrıca bu bahsettiklerim diktatörlük anlamına gelmez, bundan dikta rejimi de ortaya çıkabilir çok daha güzel şeylerde. Bunu ayıran şey uygulayıcıların niyeti ve ülke şartlarıdır. Örneğin Atatürk aynen bu şekilde davranmış, belli ölçülerde başarılı olmuş ama gereğinden erken öldüğü ve devrimlerini kökleşene kadar sürdüremediği için tam anlamıyla başarılı olamamıştır. Atatürk kimi açılardan bakınca evet bir diktatördü ama o zaman yaptıkları gereklimiydi değilmiydi? Bunları yapma amacı ve sonucu diktatörlükmüydü, hayır. Yani neye bakacakmışız, haticeye değil neticeye...

Unutmadan ortada bir problem var o kesin ama problemin ne olduğu konusunda hem fikir değiliz. Bence problem Atatürk devrimlerinin kökleşememesi ve hala Türkiyede karşı devrimin çok açık ve güçlü bir tehdit olması.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

[Bu mesaj fedaykin tarafından 17 October 2003 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bakire çıkmayanların öldürülmemesi isteğimi zorla halka dayatma cürreti gösterdiğim için özür dilerim :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

[Bu mesaj fedaykin tarafından 17 October 2003 16:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Peki evrensel doğrulara kim karar verecek, senin bakış açındaki evrensel doğrular farklı, benim açımdakiler farklı, bir başkasının ki çok daha farklı. Evrensel mutlak doğrular diye bir kitap basılıp bu oylanıp onaylandı da benim mi haberim yok.

Örneğin benim çalıştığım yerdeki bir çok kişi bakire birisinin öldürülmesini çok doğal karşılıyor, hatta onların hemen hemen bütün çevreleride bunu doğal karşılıyor. Onların gözünden bakınca karşı çıkanlar üç beş batı özentisi toplumu çürüten zibidi... Adamların gözünden bakınca evrensel doğru bu ki onların görüşünü paylaşan milyonlar hatta milyar var. İslam aleminin büyük kısmı evlilik dışı kadının cinsel ilişkisini ölüm ile cezalandırmıyor mu veya bunu desteklemiyor mu? Peki nerede kaldı evrensel doğru...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
  • Yeni Oluştur...