Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sivas olaylari

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evt sivaslılar biraz daha koyu olurlar ama sivaslı aleviler ole değildir daha çok sünni kesimde vardır benim bildiğim zaten o gün yaşananlar 6-7 Eylül olaylarıyla birlikte yakın tarihimizde yaşanan en kötü olaylardan biriydi....[hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Mesaj tarihi:
işte yukarda görüşler. nasıl bi görüş bekliyosunki.?
bir olayı bütün bir topluluğa mal eden sanki tarihteki tek provake olayı buymuş havasında gayet at gözlüklü bir nesil yetişmesine ışık tutmuş temelde tabikii yanlış olan yapanıda yaptıranıda en az bu gençlik kadar kınadığım bir olay , yüreğimde bir yaradır :([hline]
"But he's the sort who can't know
anyone intimately, least of all a
woman. He doesn't know what a woman
is. He wants you for a possession,
something to look at like a painting or an ivory box.

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Mesaj tarihi:
Genele yaymamak lazım dogrudur ama sivas erzurum konya gibi yerler dincilerin merkezi olmustur ama oradaki herkes oyle dehil mesela konyalılar bundan cok sikayetci bi uni mezunu genc konyalı izmire is aramaya gitmis izmirde bi sirket onu konyalısın yobazsındır diye geri cevirmis konyada sivasta felanda cok duzgun adamlar var genelleme yapılmaz 1.5 2 milyonluk sehirler bunlar bi de
mesela izmir icinde dinsiz genellemesi yapılır gavur izmir denir bunlar dogru degil

[Bu mesaj Sergen tarafından 15 October 2003 10:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Fazla yorum yapacak bisey yok berbat bi olay o zaman oyle bi anlık gaza gelmeyle olusmus bi olay degil bu orada bu olayın planı cok onceden yapıldı o zaman belediye baskanı refah partili idi ve onceden tum polisleri gorevlileri etkisiz hale getirmisti hic mudahale edilemedi
cok ilginc biseyde orada o insanları yakan adamlar surekli tekbir çekiğ allah allah diyip durdular yani din adına adam oldurduler boyle allah sevgisi ve boyle dincilik olurmu boyle birseyi yapmanın allaha ve dine uymadıgını bilemezlermi yani hem allah allah deyip hem insan katletmek gerzekce iste

[Bu mesaj Sergen tarafından 15 October 2003 10:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Mob oraya toplandıktan uzunca bir süre sonra yangın çıkarıldı. Bir nevi onay beklendiğini düşünmek fantastik olmaz diye düşünüyorum. Planlanmış ve galeyan anında yapılmamış birşey zannımca.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Mesaj tarihi:
Absolut bir noktada sana katilmiyorum , sivas halkı diye genelleme yapilmasi belki yanlis ama televizyonda o goruntuleri hepimiz izledik.Koyun surusu gibi toplasan ve icinde birsuru insanin oldugu bir oteli atese verende , mahkemede ceza alan 25-30 kisimiydi sadece? Bence sivas hicbirsey cekmedi daha , olan orda yanarak olen 37 aydin ve ailelerine oldu.İnsanlar sivasta oldugu gibi beyinsiz koyunlar gibi herkesi takip edip herturlu vahsete ortak olurlarsa cezasinida onlarla beraber cekmelidir.Bu ulkede butun cumhuriyet tarihi boyunca surmus ve halen surmeye devam eden bir asiri dinci/yobaz terörü varki ayrilikci kurtlerden daha tehlikeli olduklarini dusunuyorum.Bu insanlar devletin enüst kademelerine kadar cikabiliyorlar yoketmek istedikleri demokratik rejimi kullanarak.Bakin Sincan'daki olaylarda herkes olayi kinarken ozamanin basbakani "tamam insallah erbakan" olayi "gulugulu dansina cevirmeyin" deyip kapatmaya calisiyordu.Yada simdiki basbakan RTE ? Ne mal oldugunu acikca boyle anlatiyorsa bu adamlar gizlice neler yapiyorlardir siz dusunun.

elhamdulillah şeriatçıyız.
yılbaşına karşıyım.
10 kasım'da yaygara kopartıldı.
içki yasaklansın.
istanbul'u medine yapacagiz.
bütün okullar imam hatip yapılacak.
ben meclis'in dua ile açılmasından yanayım.
imamlar da nikah kıysın.
mayo reklamı şehvet sömürüsüdür.
cumhurbaskanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır. (su anda bu konu uzerinde calisiyor beyefendiler)

Sivastaki olaylari biranlik gaza gelinerek yapilan asirilik gibi görmemek gerek, bu tehlikeli bir oyun ve herzaman uyanik olmak lazim.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

[Bu mesaj Soulless tarafından 15 October 2003 13:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bunun bir anlık bir olay olmadığına ve tehlikeli bir oyun olduğuna ben de inanıyor ve bu yönde düşünüyorum. Fakat, eğer sen diyorsan ki orada toplanmış halk onları yakmak için oraya gitmişti ve onlar da diğerleri kadar suçludur o zaman hataya düşer, insani düşünme melekeni bi kenara bırakmış olursun arkadaşım.

Onbin kişinin ırağa asker gitmesin diye toplandığını düşünelim. Ben bunların arasında olurdum. Ve bu grup mesela devlet binalarına zarar vermeye, komünist nutuklar atmaya başladığında onlarla beraber olmaz "niye sivil olarak bir araya gelemiyoruz insan parantezinde birleşemiyoruz." derdim. Her neyse. Onlarla benim bir tutulmam sözkonusu olmazdı. Bahsi geçen oyun bundan çok farklı birşey değildir.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Mesaj tarihi:
Hayir öyle demiyorum Horace , ya ben iyi anlatamadim yada sen anlamadin netlestirmeye calisayim ; Diyorumki orda bastan planlayarak olmasada , "gaza gelerekte" olsa o insanlarin yakilmasina katilmis yada seyirci kalmislarsa onlarda bir sekilde sucludur ve enazindan Absolut'un soyledigi "olan sivaslilara oldu" cumlesindeki gibi bir pasif cezalandirmayi haketmisler demektir[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
o zaman sende suçlusun kardeş. ne demek seyirci kalmışlar onlarda suçlu. adam gidip olaya mı karışssın kendini ölüme mi atsın böyle bi mantık varmı.? o zaman gerideki herkes suçlu? bütün sivasın komşu illeri suçlu hatta sen suçlusun veya baban suçlu. bu olaylar olurken müdahale etmek açısından çaba gösterdinizmi??? ne biliim tabiki gidilmez belki ama gitmek için oraya bi çaba harcadınızmı yoksa televizyonda mı izlendi bu olay. yok öyle kardeşim televizyondan izleyip suçlu bunlar demek. eroğlu erkek elini taşın altına koyacak sonra konuşacak. harece gazel okumayalım rica ederim..[hline]

Mesaj tarihi:
laf ebeliği yapmayalım.
aklı başında bi insan bunu söylemez. Tabi ki onlara tepki göstermek istediler. Bu bir haktır. İster doldurulmuş olsunlar ister olmasınlar. Oraya onları yakma maksadıyla giden kişilerin sayısı pek fazla değildir. Ayrıca o polis rahatça olaya müdahale edebilirdi. Enteresan bi mevzuudur.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Mesaj tarihi:
evet öyledir tabiki hiç bir şey onları haklı göstermez .. ama ordaki tepkisiz kalan halk da o kalabalık kadar suçludur demek midir akıllıca.?? bu devletin polisi vardır askeri vardır. ayaklanmaları karışıklıkları bizmi durduracağız yani ??? o zaman neden devletiz klanlar halinde yaşayalım.?
kimse orda kendini savunmuş olaya karışmamış halkı suçlayamaz. tepki göstermek kendini o kalabalığın ortasına atıp ölmek manasında da gelmez. kınıyorum ![hline]

Mesaj tarihi:
Polis istese mudahale edebilirdi ama etmedi , ayni sekilde o kalabalikta birseyler yapabilirdi ama yapmadi buda onlari bir sekilde suclu yapar benim gözümde.Sen öyle düsünmüyorsan o senin bakis acin Horace söyleyecek birsey yok.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
Kardeş;
objektifliği elden hiç bırakmayalım...
Tek söylediğim şey kendini "bir topluluğun içinde duran. Ve o topluluktan x insanın yaptığı istemediğin ve engel olamadığın (ben korkardım engel olmaya şahsen) bir hareket yüzünden suçlanan birisi" yerine koy. Ondan sonra da istediğini düşün zaten yapcak başka bişi yok.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Mesaj tarihi:
en başta şunu koyalım bence. Ne olursa olsun hernasıl yakıldıysa yakılsın ister provake edilsin ister polis müdahale etmesin. ortada çook açık bir suç vardır. diğer şeyler belki hafifletici nedenler olabilir. ama suç vardır kesinlikle. ekstrasında horace hakkaten dediğine katılmamakta mümkün değil. ilginçtir. görüntülerde bile var polis sarmış kalabalığı ve tek bir hamle yok . adeta beklenmiş gibi otel yakılması için. çünkü direk bir anda meydana gelen bir yakma işlemide yok. önce saatlerce sloganlar atılıyor sonra kalabalık 2 kere dağılacakmış gibi oluyor hatta bi şekilde tekrar toparlanıyorlar. nasıl yani??? oda ayrı bir muamma. vali geliyor ikna ediyor kalabalığı dağılacak gibi oluyorlar hatta bir kısmı dağılıyor sonra tekrar tekrar tekrar.. bilmiyorum. ama ortada bir vahşet olduğu kesin fakat bunu bütün bir topluluğa mal etmek en az onun kadar vahşettir oda ayrı bir konudur.[hline]

Mesaj tarihi:
edit:yukarııdaki editlenmiş mesaja cevaptır.
25 bin kişiyi nasıl kim tutmuş ya?
maksat onları yakmak olsa bu çok daha efektif bi şekilde halledilebilinirdi.

Ulan sinirlendim yine yaa.. Yaktılar adamları lan..[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 15 October 2003 14:38 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...