Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Armored Core efsanesi


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar



Armored Core bir tür Mecha aksiyon oyunu ve bu yıl 10. yaşını kutluyor.Oyunda Arena'larda teke tek karşılaşmalara çıkıyor veya laptop'unuza gelen e mail'ler sayesinde değişen zorluklarda görevlere çıkabiliyorsunuz.Her iki alandaki ödülünüz para kazanmak ve bu parayı da Mecha'nıza ekipman ve silah almak için harcıyorsunuz.Ama burası önemli zira sadece Mecha'nızın garaj kısmındaki sahip olduğunuz seçenekleriniz NFS Carbon gibi bir oyundan bile çok daha fazla önem gösterilerek yapılmış ve garaja girdiğinizde neredeyse hayal gücünüz kadar fazla çeşitte Mecha ortaya çıkabiliyor.



Elbette görüntü herşey değildir : Bu nedenle görüntü kadar teknik açıdan da güçlü olacak , düşmanlarımızı ezip saygı kazanacak ve en aranılan savaşçı olacağız.Bunun için en başta kullandığımız aleti kişiselleştirmeliyiz.Oyun taktiğimiz ne , durdurulamayan çeviklikte ve roketlerden bile daha hızlı bir delifişek mi yoksa durduğu yerden ordular indiren bir deliyürek mi? Kafamızdaki imaja karar verdikten sonra ilk göreve bile çıkmadan Mecha'nızın tüm parçalarını Shop kısmındaki Buy/Sell kısmından satın ve ve yine buradan Legs (bacaklar) kısmından başlayarak sıfırdan Mecha'mızı baştan yaratalım.



Mecha'mıza bacak seçmemiz önemli çünkü ağır saldırı amaçlı bir Mecha tasarlıyorsak 40 ton civarında bir taban taşıma limitine sahip bir bacak ekipmanına sahip olacaksınız.Yok 80 ton civarı silah ekipmana ihtiyacım olabilir derseniz bacak takmaktan vazgeçip gövdenin altına direk tank paleti bağlamak daha mantıklı olacaktır. (Evet bunu yapabiliyorsunuz) Ağır bir saldırı Mecha'sı için geriye kalan tüm parçaları HP'i en yüksek olanlarından seçmelisiniz , FCS ve Booster için de paranızın yettiği en iyisini alsanız da olur.

Hızlı birşey içinse ilk satın almanız gereken şey FCS ve Booster ekipmanları : Geriye kalan parçaları paranızın yettiklerinden toplayın.40 ton ağırlık limitini aşmamaya çalışın , savaş anında yerinden bile kıpırdayamamak canınızı sıkmasın.(Hafifseniz bacağı boşverip Hovercraft şasisi takmak da bir çözüm , üstelik çok daha hızlı oluyorsunuz) Mecha'nız ister hafif ister ağır tip ister ikisinin de ortası olsun , eğer bacağın taban basıncı kaldırabileceğinden de fazla fazla bir yük bindirildiğini gösteriyorsa Overweight hatası olur savaşa giremezsiniz.

FCS ekipmanı savaş bilgisayarınızdır.Bunun da çeşitli türleri var , dikey tarama , dairesel , yada yakın tip gibi.Bunlar aynı zamanda aynı anda kitlenebileceğiniz hedef sayısını da belirlerler.

FCS ekipmanınız ne derece iyi olsa da radar anteniniz iyi değilse hiçbir işe yaramaz.Güdümlü roketlere dayalı bir Mecha yaptıysanız en az 13 kmlik menzilden hedefe kilitlenebilen bir radarınız olsun.Radarınızı baş (Head) kısmı belirler.Ama omuz slotunuz boşsa buraya ek birer radar dikebilirsiniz.

Booster Unit için en önemli faktörler Boost Power ortamdan uzama uzama gücünüzü , Power Charge ise motorun ürettiği gücün ne kadarını kullandığını gösterir. (İlki yüksek ikincisi düşük olsun)

Generator kısmı Mecha'nıza güç veren motor ekipmanıdır.Maximum charge üretilebilen maksimum voltajdır (bu mümkünse yüksek bir rakam olsun) , Charge Redline ise üst üste lazer silahları sıktığınızda yada booster'e abandığınızda hareketsiz kalmak için düşülen voltaj limitini gösterir (Bu da mümkünse çok düşük bir rakam olsun) Mecha'nıza taktığınız her ekipman belli bir voltaj harcar , eğer taktığınız ekipmanların harcadığından fazla voltaj üretemiyorsanız Mecha'nız savaşa sokulmayacaktır.

Kollar (Arms) kısmında 2 karar vermeniz gerekiyor : Normal kollar yada transit eklem noktasına bağlı 2li ağır silahlar... Normal kollar biri menzilli , diğer, ışın kılıcı olmak üzere 2 silah equip etmenizi sağlar.Ağır silahlar ise atış sayısı ve hasarı yüksektir ama mermisi yada enerjisini tüketirse sizi zor durumda bırakır. (Benim tercihim yüksek mermili bir makineli tüfek yada Grenade Launcher diğer kola ise lazer kılıcı)



Hala ağırlık taşıyabilecek durumdaysanız omuzlara da silah koyup korku salabilirsiniz , burada kollardan çok daha fazla alternatifiniz var : Benim tercihim 30 atışlı güdümlü roketatar pod'lardan 2 tane birden takmak (Zira en sen istemesen de menzile düşman girdiğinde otomatik ateşlenip hedefi vuruyor) yada birine Chaingun diğerine Slug Gun (Chaingun makineli tüfek gibi ama güçlü Slug Gun ise hedefe kilitlenmeden atılabilen , tabiri caizse kodu mu oturtan bir bazuka) Sniper Rifle türü silahlarda uzmanlaşmak gerekebiliyor.Tabii ki önerim tüm silahları gözden geçirmeniz zira yapacağınız kombinasyonları hayal dahi edemezsiniz.



Artık siz de bir Mecha pilotusunuz.Tebrikler! İlk savaşınızdan önce size bir video izletelim ve ortama ısındıralım :

http://www.youtube.com/watch?v=5I3w18teTp8
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

98 yapımı Shogo var hala ara sıra kurup oynuyorum.İsteyen arkadaşlara kopyalayıp hibe edebilirim hatta.Videosu için bak :

http://www.youtube.com/watch?v=aC4S8zXMxUM

[spo]
Oyunun Intro'su Nemoto Miho'nun "Negai" şarkısı
Açılışına JPOP şarkısı koyan başka USA oyunu bulamazsın!
[/spo]

2000 SlaveZero var ama bulamadım , bulan bir arkadaş bana hibe ederse çok hayra girer

99 yapımı Heavy Gear 2 var ama ondan tam verim almak için gamepad gerekebilir.

Mech Warrior efsanesi var o da ayrı konu : Serinin 99da çıkan 3. oyunu 32 MB RAM ile oynayabildiğim son süper oyunlardandı.2001de çıkan 4. oyun daha aşmış ve daha demolu bir oyundu ama onu ATI Radeon kullandığım için oynatmadı bana Microsoft.

Tsunami 2265 var bu tarz ama bence uzak dur.

Gun Metal diye 2003 yapımı bir oyun var çalıştırabilirsen tam sana göre.

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 07:35 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

shogo yu sevmiştim vaktinde. tatlı bişeydi :)

heavy gear pek zorluk çıkarmıyodu diye hatırlıyorum klavye+mouse ta.ama tamda emin değilim bi bölümü geçemeyince bırakmıştım oyunu :P

bu armored core u da görmüştüm.tam bu mu hatırlamıyom gerçi.seriyse başkası olabilir.daha önce duymadığım için almaya çekindim.alıyım bari :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Söylemeyi unutmuşuz : Armored Core'un ilk oyunlarında olmayan ama PS2 serileriyle beraber eklenen bir özellik var ki bu V Gundam ve Gundam SEED Destiny'deki Beam Shield özelliğini kullanmanıza yarıyor. (Bunu equip edebilmeniz için 2 kolunuz olması şart haliyle) Enerji bazlı bir silah size ateşleniyorsa zırhınızın pat diye erimesi kaçınılmazdı.Bu yüzden enerji kalkanını almalı , bunun için de biriminize fazladan enerji voltajı sağlayacak bir jeneratör de satın almalısınız.

Optional Parts geçen yazıda anlatmayı unuttuğumuz bir diğer özellik : Core yani gövdeler türlere ayrılıyor.Yüksek HP'liler veya ucuzlar standart sayıda slota sahipken pahalılar veya orta HP'li Core'ler daha fazla slota sahip.Peki optional parts slotları ne işimize yarıyor?

Örneğin:

Charge Expander = Jeneratörün enerji verimini arttırır.
Balancer = Boost verimini arttırır
Jammer = Füzeleri saptırabilir (garanti verilmemekte)
Auto Launcher = Güdümlü füzeleri otomatik kilitleyip atar (Düşman arkanızda olsa bile geriye kitlenip vurur.30 atışlı Multi Launcher'lere equip etmeye birebir)
Shell 1 = Enerji bazlı silahlardan alınan hasarı arttırır (Gerçi manyağın biri 50 metreden Beam Cannon ata ata kafanıza iniyorsa pek de birşey ifade etmiyor)
Shell 2 = Mermili silahların hasarını azaltır
Stealth Extension = Düşman radarını bozabilir

gibi mesela...

Ek modifiyelerle beraber sadece optional parts slotları 10dan fazla.Fakat son oyunlarla beraber artık eskisi kafanıza esen parçaları direkt satın alamıyorsunuz.Bir tür saygı kavramı var : Silah taciri 3 düşman grubun ürettiği parçalar var ve biri için yaptığınız görev kendi saygınlığınızı arttırdığı gibi yeni parçaları da almanıza yarıyor.Ve bu oyundaki tüm parçalara yayılmış durumda.Elbette tüm parçaları açmak için hikaye modunda bir hayli ilerlemeniz gerekiyor.

Yine de Armored Core 3 oynuyor ve aradığınız bazı parçaların eksikliğini hissediyorsanız AC : Extra Garage adlı DVDyi alıp Memory Card'ınızın Save'ini gösteriyorsunuz.Ve satın alabileceğiniz her tür ekipmanın sayısı 2 katına çıkıyor.Daha fazla oyun zamanı demek bu da.

http://www.youtube.com/watch?v=4jmr2S8k-CE

AC sevenlere kıyağım olsun : Beklediğimiz anime Armored Core : Fort Tower Song yakında.Şimdilik teaser'iyle idare edin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zone of enders girer mi bu kategoriye? yoksa light mı kalır bunların yanında?onda böyle modifiye filan yoktu çünkü.

ama ikincisini oynamıştım güzel oyundu(ama feci kısaydı)
o robotların havada çarpışmaları,üstüne gelen onlarca füzeyi hedefleyip havada hepsini vurman filan bayaa bi hoşuma gitmişti. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 efsane oyun serisi say deseler bu tarzdan Front Mission'u da sayarım ama onun için ayrı topic kesinlikle şart : Tarihi , organizasyonları , savaşları , sistemi şu bu derken off topic oluruz haberimiz olmaz.

Square Europe eski CEOsu Yoji Shibata'nın bir roportajında kullandığı cümleyle Front Mission faslını o topic'e bırakalım :
"Front Mission bugune dek bizim yaptığımız oyunlar için de bize en çok tehlike arzeden oyundu.Zira önceki oyunlarımızın aksine bir hayal dünyası yaratmadık.Yaptığımız şey dünyada hala çatışmaların yaşandığı yerler ve nedenlerine dair izleyicide bir merak oluşturabilmekti"

@Fenris ZOE'yi oynadım çok kısa ama güzel olduğu doğru ama şu var : Oyun pek çok kişiye hitap etmeyen bir kontrol hızı kullanıyor.Yani oyunun daha başında arı sürüsü gibi yüzlerce robot geliyordu , oyuncu kendini adapte etme imkanı bile bulamıyordu.Onun haricinde tüm yönleriyle mükemmel oyundur ama illa karşılaştırmam gerekirse Gundam oyunlarının daha kabul edilebilir bir hızı var (ZOE'nin Anime'si de var , TV serisini izlemedim ama OVAsı 10/10luktur bana göre , inatla hala izlemeyen birisini görürseniz odunla dalın bence)

PS 2 sahibi isen hatırlayabildiklerimden Another Century's Episode ile Assault Suits Valken (aslen SNES oyunu olarak doğmuştur) ve Anime uyarlaması Zegapain , Eureka 7 , RahXephon oyunları falan varmış ama bulmak dert. (RoboTech'in PS2 oyunları bulunsa da ben sevmedim şahsen) Ben Gundam harici güç bela Eureka 7'yi bulabildim.Gundam seviyorsan oyunları tonla ama seveni kadar oynamadan nefret eden bir kitlesi de var.Ben alayını severek oynadım ama tercih meselesi sonuçta , neticede Armored Core'yi hayatında incelememiş , duymamış , görse transit sıfır basacak oyun dergilerimiz , oyuncularımız bulunmakta.Gurur duyalım.

Bu tarz modifiye olan başka da Mecha oyunu bilmiyorum.Armored Core'nin zaten tüm olayı modifiye üzerine kurulmuş tabiri caizse.Düşün yani kendi resmini bile çizip amblem diye basabiliyorsun Mecha'na.

[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 19:48 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gundam alemine ben daha hiç giremedim.geçenlerde arkadaş indirdi."ilk baktığımda lan boşa indirmişim dedim ama sonra hastası oldum" diyodu.bi ara ondan alıcam.

ya tavsiyeler güzelde bulması çok kasıyo bunları yaw :P armored core u dişçimin yanındaki bilgisayarcıda tesadüfen görmüştüm mesela. :( ehü eski ps2 oyunlarını nerden bulurum başlığımada bi Allah ın kulu bişe yazmamış.bilinmiyo demek ki :/...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@elesso
MechWarrior aslen bir masaüstü uyarlaması olan BattleTech'in aksiyon oyunudur.Ayrı ayrı oyunlar olsa da gerek MechWarrior'ların gerekse Armored Core serilerinin konuları oldukça benzeşmekte.

@fenris
Gundam izleme sırası tartışmaları için :
http://forum.paticik.com/konu.php?id=182755 sayfasına göz atabilirsin.

Armored Core'nin bende 3 oyunu var : Project Phantasma , Last Raven ve Nine Breaker (Şu an DVDsi arızalanan Armored Core : Nexus var , kendi kararlarını vermek ve çizgisel olmayan bir oyun istiyorsan onla başlamanı öneririm) İlgini çektiyse yollayabilirim.

[ Mesaj 28 Eylül 2007, Cuma - 19:23 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...