Chorap Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Arkadaşlar yakın zamanda (1 ay içerisinde) kendime yeni bir sistem toplamak istiyorum. Fakat sizlerin yardımına ihtiyacım var... Genel olarak oyun ve 3D animasyon, rendering için bir makina olması gerekiyor. Kullanacağım programlar 3D Studio Max ve Maya olacak çoğunlukla. Ayrıca son çıkan oyunları da sorunsuz ve yüksek kalitede oynamak istiyorum. Bu yeni çıkan işlemcilerden pek haberim yok fakat intel almayı düşünüyorum. Core 2 Duo mu Quad mı almalı, aralarındaki farklar ve fiyat/performans açısından hangisi daha mantıklı bunları öğrenmek istiyorum. Görüntü kartı da aynı şekilde...Nvidia 8800lerden düşünüyorum. Ultraya para baymak mantıklı mı yoksa SLI mı gitmek lazım? veya GTX yeterli mi? Anakartlar hakkında pek bir bilgim yok. Bu konuda herşeye açığım. Tabi uyumuluk olaylarını da bilmiyorum, işlemci ve grafik kartına göre birşeyler almak gerekiyor herhalde... 2GB ram ama hangi marka, overclocked mu? 800 yeterli mi? HD lerden de şu sıralar neler güzel? Sessiz hızlı birşeye ihtiyacım var fakat 320gb yi geçmesine lüzum yok. Online oyun da oynuyorum (WoW, CS:S, vs.) ve duyduğuma göre değişik network kartları varmış latencyi düşürebilecek bunlar iyi mi? değer mi? PhysX kartı hakkında düşünceleriniz? fark yaratıyor mu yoksa almaya gerek yok mu? Kasa, soğutma ve power supply olaylarına da bir el atıverin mümkünse... Son olarak LCD monitor hakkında bir sorum olacak. 22inch Samsung SyncMaster diye bir monitöre rastladım. Bu iyi midir, daha iyisi var mıdır? fiyatı da makul geldi ama iyi birşey almak istiyorum almışken fakat 22inch i geçmesin...LCD lerde en iyi boy nedir şu sıralar, ne marka almalı yardım lütfen... Biliyorum çok soru sordum ama gördüğünüz gibi pek birşeyden haberim yok. Amerika'da yaşıyorum şu anda ve burda sanırım hardware Türkiye'ye kıyasla daha ucuz. Newegg.com diye bir site var çok kişinin kullandığı, buradan satın alacağım parçaları... Kafamda kesin bir fiyat yok fakat yüksek performans birşey istiyorum. Şöyle alıp birak sene değiştirmeden veya pek ekleme yapmadan mutlu mesut geçineyim...Fakat saçma sapan harcamalara da gerek duymuyorum. Biliyorum herşey hakkında soru sordum ama cidden ihtiyacım var yardıma. Hatta kendi topladığınız veya düşündüğünüz kombinasyonlardan bana örnekler verebilirseniz çok hoşuma gider. Belki birkaç birşey değiştirip keyfime göre kullanabilirim listeyi. Şimdiden çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
None_ Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 [spo]donanimhaber.com[/spo]bol bol okuman dilegiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Ben de bu tür sitelere çok baktım, okudum, karşılaştırmaya çalıştım fakat yine de kararsız kaldım birçok konuda... Yani bağzı şeylerden anlamadığım için tam neyi seçsem bilemedim. Benim ihtiyacım olan bu tür şeyleri yakından takip edenlerin veya hakkında bilgisi olanların bana tavsiyeler verip kendi tecrüblerine dayanarak "bak şunu al, bu iyi, bu ucuz ama şu daha iyi, bu çok ısınıyo vs." gibi bilgiler vermesi. Fakat yine de teşekkürler bu siteyi bilmiyordum buna da bir göz atayım. Ben genellikler tomshardware.com a bakıyorum orda güzel karşılaştırmalar ve chartlar oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 3D çalışmalar ve oyunlar hmm..... 3D olayını profesyonel olarak yapacaksan (ki 3Dsmax ve Maya dan bahsediyorsun aksini düşünmek zor oluyor) Nvidia Quadro veya ATI FireGL gibi bir kart alman gerekiyor, fiyatları da süper tuzludur. Tek kare çalışmalar için normal kart yetecek olsa da, hareketli çalışmalarda iş sınıfı bir karta ihtiyacın olabilir. Uygun seçenek olarak SoftQuadro mevzusu var Nvidia kartlarda. Forceware sürücülerini kullanarak. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=208 http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=181144 Ama hangi kartlar olduğuna mutlaka bak. Her kart softquadro yapılmıyor ve benim hangi kartlar olduğu konusunda bilgim yok. Ama listeyi yapmışlar bir bakıver :) Alabiliyorsan 4 çekirdekli işlemci al. Render almada hız bakımından çok işini görür. Ama oyunlar çok çekirdek desteklemez o yüzden 2.4 ghz quad gibi bir işlemci seçeneği iki tarafı da memnun eder kanımca. Bellek alabiliyorsan 4 gb al. Kartların değerlendirmelerini de araştırırsan daha iyi olur. Kimi kartlar kimi programları daha çok "seviyor" :) Ekran olarak 3D stereo görüntüleme (3d gözlük) yapacaksan LCD yi unut. CRT lazım onun için. Monitör olarak LCD alacaksan SIPS panel lazım sana eğer renkleri doğru görmek istersen. Onların da gecikmeleri TN panele göre yüksektir. Bu bakımdan 3D ve oyunlar biraz yol ayrımına geliyor. Ekran kartı ve işlemci seçimi farklılığı zaten olayı değiştiriyor. [ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 13:10 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Çok saol Mino valla şu SoftQuadro olayına detaylı bir şekilde bakacağım. Fakat anlamadığım şu: 3D çalışmalar için alabiliyorsan 4 çekirdekli işlemci al demişsin ve çoğu oyunun bunu desteklemediğini söylemişssin. Bu bir problem yaratır mı benim için oyunlarda yoksa zaten istenenin üzerinde bir teknoloji olduğu için zaten full kapasiteyle çalışır mı oyunlar? Yani demek istediğim, grafik kartları da dahil, 3D çalışmalarım için alacağım makina zaten rahatça bütün high-end oyunları güzelce çalıştırmaz mı? 3D ye yoğunlaşırsam oyunlardan ne kaybederim onu öğrenmek istiyorum... biraz basit düşünüyorum sanırım ben çok bilmediğimden pardon... [ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 20:01 tarihinde, Chorap tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 oyunlar genelde tek çekirdeği kullanır. Farzedelim sen 1.7 ghz lik çift çekirdek alırsan 1.7 ghz ini kullanır ondan söyledim onu. 2.4 quad alırsan da onu tek işlemcili 2.4 ghz olarak kullanacaktır oyun (son oyunlar destekleyecektir belki, Crysis destekleyecekti diyorlarDI) 3D yazılımlar bütün çekirdekleri kullanır bu yüzden ne kadar çok çekirdek olursa o kadar hızlı render alırsın. İş sınıfı kartlarının asıl özelliği onaylı DCC lerle 3D programlarda hızlı iş görebilmesidir. Fiyatlarının tuzlu olma sebebi bundandır. Az üretilirler ve 3D optimizasyon için sürekli geliştirilmeye çalışılır. Asıl hammallık bu kartların içindeki yazılımlarda geçer. Hem Direct X 10 da coşup hem 3D de iş göreyim diyorsan Quadro FX 4600/5600 gibi bir kart alman lazım ki bunların fiyatı toplayacağın bilgisayar fiyatından yüksek olacaktır. Ama profesyonel çalışmalarınla bu kartın fiyatını çıkarırsın. Bu kadar maliyet yoksa softquadro gibi işlemlerle kartına workstation özellikleri kazandırabilirsin. 3D çalışmalarda işin biraz daha kolaylaşır. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=164919 Burada softquadro nun yarattığı sonuçları görebilirsin. Her kart yapılamıyor ama burada da açıklanmış http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=184707 [ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 20:20 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Bir ek daha vereyim bu seni sevindirir :=) ATI X2900 XT ve X2xxx serisi için FireGL modu çıkarmışlar. ATI düşünürsen haberin olsun :) http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=237273 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Tekrar çok saol valla çok iyi anladım şimdi... Dediğin gibi ortada bi işlemci ve uygun bir görüntü kartı bulmak lazım. Her ne kadar Nvidia düşnüyor olsam da şu verdiğin linklerdeki ATI kartlarına bakacağım şimdi. Herhalde ATI 3D olayına daha çok yükleniyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Şuan oyun performansı için en iyi kart Nvidia'nın 8800 Ultra'sıdır. Ondan sonra 8800GTX gelir. Eğer paran varsa GTX süper bir kart, Ultra türkiye'de satılmıyo, anca yurtdışından getirtmen lazım :D Da şimdi 9xxx serisi gelecek güya, onları bekliyoruz kasım'da falan duyurabilirler. Sonra yine ekim, kasım gibi AMD 4 çekirdekli işlemcileri piyasaya sürücek. Phenom, barcelona çekirdekliler. Bunlarla AM2+ platformunda HT3 teknolojisine geçilecek. Biraz sabredebilirsen, 2-3 ay gibi daha iyi olur. Ama yani beklemenin de sonu yok her dakka çıkartıolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2007 Evet beklemek istemiyorum...zaten Amerika'da yaşıyorum o nedenle Ultra düşünebilirim fakat fiyatına değer mi onu bilmiyorum. GTX le arasında çok fark var mı? yoksa SLI gitmek daha mı iyi olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Valla benchmarklara bakman lazım GTX arasında fark var. Yani GTX e o kadar para verdikten sonra biraz daha verip Ultra alabilirsin. Orda 100-150 $ falan farkeder çünkü ve aldığına kesinlikle değecektir. Ama diyosan GTX SLI yapcam http://www.nvnews.net/reviews/xfx_geforce_8800_ultra_xxx/page_7.shtml burda 2xGTX SLI Ultra'yı geçiyor. Yalnız çözünürlüğe dikkat, daha düşük çözünürlükte fark olur mu bilmiyorum. Ben senin yerinde olsam direk Ultra alırdım. Ekran kartları arasında dediğim gibi en iyisi o şuan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Bu arada 4 Gbyte Ram alacaksan şöyle birşey söyliyeyim sana. Eğer 32 Bitlik işletim sistemi kullanıyorsan, maksimum 4 Gbyte belleğe izin verir sistem ve bunun içinde grafik kartının belleği de vardır. Ama bunun hepsi kullanılmıyor oyunlar tarafından. Bir kısmı da bilgisayar kendine ayırıyor tam olarak neye bilmiyorum. Yüklü 4 Gbyte RAM sen de 3,25 falan gibi birşey gözükecektir. O yüzden 3 Gbyte RAM daha iyi olur. Eğer cukka sağlamsa 1 Gbyte RAM DDR2 800 Mhz Kingston HYPERX serisini tavsiye ederim burda 80$+KDV orda daha uygundur heralde. Bir de OCZ nin reaper serisi için iyi diyolar, Corsair da güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 CPU lara gelince kullanacağın programlara bakarsak, bildiğim kadarıyla programlar 4 çekirdekli işlemcilerden fayda sağlayabilirler. Ekim, kasım veya aralık ayında intel in yeni işlemcileri gelecek, hatta bundan önce anakartlar için x38 yonga seti geliyor. Şimdi de x48 duyuruldu bu daha özel olacak sanırım. Yine eğer alabilirsen Extreme Q6850 süper bir işlemci, Q6600 falan da güzel ama bazı programlar çoklu çekirdeklerden tam performans sağlayamadığı için E6750 nin Q6600 ü geçtiği testler olabiliyor. Para varsa Q6850 almak süper bir seçim olur. Ama benim tavsiyem beklemen yönünde olur, çünkü hem AMD hem Intel yeni işlemciler çıkartacak bu da hem fiyat düşüşü hem de yeni teknoloji demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Kasanın büyük olması şart. Hele o 8800 Ultra falan baya büyük bir kart ve istediğin sistem güçlü bir PSU isteyecektir. Benim tavsiyem 700, 800 wattlık bir PSU dan yana olacaktır. FSP çoğu markada f/p açısından gayet iyidir. Bir de alırken kasanın içinde güzel soğutma olmasına dikkat et. Anakartı unutmuşum; intel yongasetlerini çok iyi bilmiyorum ama üstte dediğim gibi x38 yonga seti bekleniyo, o çıktığında onu almak çok mantıklı olacaktır. Asus, gigabyte, biostar güzel markalar diye duydum. Ben şuan MSI kullanıyorum hiç bi sorunla karşılaşmadım ama çok bok atan duydum. Asus biraz tuzludur ama sağlamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar