Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ICON 2007

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@zydar: teşekkür olarak kabul edersin işte. olmadı oyunculara dağıtırsın ne verilirse

@Xhunarion: oyunculara giriş bu sene paralı, 5 ytl. nedeni de belli, geçen seneden daha büyük bir yerde daha kaliteli oyun ortamı sağlamak, üstüne ilk mesajdaki yazanları gerçekleştirmek gibi niyetlerimiz var.
bu organizasyonu bazen kömür almayı bile unutan (ya da alamayan) bir üniversitede yaptığımızı düşünürsek takdir edersiniz ki konu hakkında pek de yardımcı olmuyorlar.
Mesaj tarihi:
beyler bayanlar merdivenden kayanlar
www.iubkfk.org a alalım sizi, erkenci gmlerin açtığı oyunları görün güzel güzel. ki bu buzdağının görünen kısmı. üşengeç ya da oyunu hazır olmayan çok adam var kendimden biliyorum
oyuncu kayıtları açıktır duyrulur
Mesaj tarihi:
gidip bakmayanlar için, bu sene iktisat fakültesi ek bina 1de icon. yer sıkıntımız olmayacak, hem de hiiiiç olmayacak inanın bana.
sitede google earth destekli tarif var, anlamayanlar için ana kampüsün ana kapıyı bulup, soluna soluna gidip, oradaki sokaktan dalıp düz yürüyün.
Mesaj tarihi:
Planescape olursa herkesi, herşeyi satar ona girerim. İyi bir DM de olursa allah. Ardeth'in kulakları çınlasın. İyi mi bilmiyoruz ama, elde var sıfır.

[ Mesaj 11 Ekim 2007, Perşembe - 21:56 tarihinde, Xhunarion tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
oyuncu olarak başvuru lazım, siteden yapıyorsun zaten iki dakkada. oyunlara garanti girmeni sağlar başvurman
her gün için farklı başvuru aklınızda bulunsun. yani bir başvuru sadece cumartesi için bir başvuru sadece pazar için.
son bıraktığımda dm kayıtları için süre uzatılmıştı, birinin kafasına vurup dm yapın oynatsın planescape:)
Mesaj tarihi:
orcinal adı iCON dur, i küçük con büyük..ayrıca ingilizce de İ yok diyen ayrıntı müptelası arkadaşa da tebrikle..icon'un açılımı İSTANBUL üniversitesi bilim kurgu ve fantezi buluşması'dır.

sizlere daha profesyonel ve daha klasik anlamda convention tadı sunabilmek için masaüstü oyunlara oyuncu kaydını bu sene ücretli yapıyoruz, 5 ytl oyun başına, live için de 7 ytl. nedenini nasılını tartışacak değilim burada, icon sponsorsuz ve ekonomik desteksiz gerçekleştirilmektedir (kulübün dahil olduğu üniversite bile ekonomik destek vermiyor daha ne olsun)

her iki güne de 13'er oyun var şu an (kulübü biraz yakından tanıyanların yüzünde oluşan tebessümü paylaşıyorum şu an) bendeniz de bir adet paranoia ve bir adet kult açtım, buyrun beklerim.

masaüstü oyunlar dışında, Magic The Gathering turnuvası (ofişıl) Karargah sakinleri tarafından Warhammer gösteri, sunum ve turnuvası, indirimli kitap ve hobi ürünleri standları, Oyungezer tayfası ile sohbet-panel ve bilumum eğlence olanakları sunulmaktadır.

istanbulda arka arkaya en çok gerçekleştirilebilen convention ünvanı olan iCON bu sene hem mekan hem de içeriği ile bir üst çıtaya erişmeyi ummaktadır...tabi unutmayalım, convention'ları organizatörler değil, oyuncular ve oyun oynatanlar belirler, yapar.

bitti mi?

bitmedi!

28 Ekim Pazar akşamı, Taksim'de, Seksek isimli mekan da bir adet Kostümlü Parti yapılacaktır. Giriş 5 ytl gibi ucuz bir fiyata mümkündür. Kostümlü gelmek mecburidir, mekanda kostüm giymek için özel alan da olacaktır. Jüri üyelerinin seçeceği en başarılı 3 kostüm sahibine de sürprizler olacaktır.

e hadi..

[ Mesaj 14 Ekim 2007, Pazar - 03:56 tarihinde, othinn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
kıyafet için istiklalde retro var orjinal kıyafetleri var (orjinal derken gerçek kıyafetler, dandik plastik vampir kostümleri değil.) tam adresini unuttum bi pasajın içerisindeydi, aslında bir kaç tane kıyafet kiralayan-satan yer var ama aklımda yok hiçbiri, hepsini listeleyip siteye koyarız tez zamanda.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bir iCON'u daha iyi köyü atlattıktan sonra gelen, katılan, destek veren, katkıda bulunan herkeslere çok teşekkür eder, seneye gene bekleriz. Açıkçası 3.kez çoğu sorunu halletmiş gibiydik ama yine de istemediğimiz şeyler oldu, ama inanın organizatör sayısı oldukça azdı bir con'a göre. Yine de eksikliklerimizi gördük iyice ve bir çok açıdan dolayı şimdiden daha bir sonraki iCON'a hazırız. (hem de baya). İlginçtir 2-3 ay öncesinden belirledik tarihi denk gelmesin diye başka şeylerle ama gene fuara denk geldi (ki geçen sene daha ileri bir tarihte idi denk geldiğinde) Avrasya maratonu da nereden çıktı hiç bir fikrimiz yok =) Demek ki tarihi önceden belirleyip duyurmakla da olmuyormuş. Neyse bazı şeyler şans işi oluyor elden pek de bir şey gelmez. Onca yolu yürüyen azimli insanlar saygıyı hakediyor. İlk gün anlaşılmaz şekilde hasta düşüp anca saat 16.00 gibi gelebildim, neyseki antibiyotik diye bir şey icad edilmiş de toparladım. ama sonra gene hastalandım hatta ekipten çoğunluğun hasta olduğunu gördüm, birisi sanırım bizi sabote etmek istedi grip virusü ile.

Şahsen beklentilerimin altında bir con idi çünkü halen daha insanlar bazı şeylerin ciddiyetini kavrayabilmiş değil, gelemeyecek insanlara kibarca önceden bildirin dememize rağmen çoğunluğunu telefonla arayıp gelmeyeceklerini öğrendik ama çok geç olmuştu zaten. Merak ediyorum bu insanlar oyunlara kaydolduklarında kontenjanları dolu gösterip istekli ve hevesli başka oyuncuları engellediklerinin farkında mı acaba? Bu con'dan en iyi öğrendiğim şey şahsen frp camiasına, ve insanlara güvenmemek gerektiği oldu. Seneye bu konuda bazı önlemler alınacak, kimsenin mağdur duruma düşmemesi sağlanmaya çalışılacaktır.

Tekrar söylüyorum, hep de söylerim, convention ları oyuncular ve oynatıcılar yapar. Organizatörler sadece bir kaç kağıt imzalar, yer ayarlar ve genellikle masa sandalye taşır. Bu tür etkinlikler tamamen hobi ve rol yapma oyunları kitlesine hizmet etme amacı taşır, kulüplerle yada okullarla yada organizatörlerin egoları ile bir ilgisi yoktur, zaten pek getirisi de yoktur iyi bir itibar dışında. Bizim de bu con u yapmaktaki tek amacımız insanlara sosyalleşme, oyun oynama ve bir araya gelme şansı vermekten başka bir şey değildir. Bu da demek olur ki, bir con'un kalitesinden ve iyi yada kötü olmasından yegane sorumlu olanlar katılımcılardan başkası değildir pek. Her con için de böyledir bu, biz de masa taşımak dışında pek bir şey yapmadık, gelip oynayanlar yaptı herşeyi.

Ne mutlu insanları eğlendirebildiysek, ne de olsa biz sadece (öncelikle en azından) eğlenmek için buradayız.

Her halükarda iyi yada kötü eleştri fikir ve önerilerde bulunmaktan kaçınmayınız lütfen.

ps: tüm fotoğraflar tek bir kaynakta toplandıktan sonra site aracılığı ile herkesin kullanımına sunulacaktır, eğer ola ki elinizde varsa fotoğraf, lütfen bir şekilde yollamaktan geri durmayın bana.
Mesaj tarihi:
güzel bir organizasyondu. c.tesi gelemedim. ve pazar günkü party yede gitmedim. ama oyunumu oynattım. oyuncuları iyiydi hepsine teşekkür ediyorum.

İconun daha sık olması taraftarıyız. hiç yoksa en azından 6 ayda bir yada bizim gönlümüzden geçtiği üzere 3 ay da bir olursa çokdaha muhteşem olur. her defasında onalrca insanla tanışıyoruz. çevre genişliyor bu alemde. emeğinize teşekkürler. Candaş the Gm :d
Mesaj tarihi:
şimdi con yapmak, katılım garantilendiği sürece çok da zor bir şey değil, ama ayarlayanlar için zaman alıcı ve yorucu olduğu anları oluyor, daha da önemlisi, her okulun etkinlik yapma hakkı var ve şu an ülke genelinde sanırım 30'a yakın frp bazlı üni kulübü var. herkes 3 ayda bir con yaparsa ne anlamı özelliği kalır, ne de katılım sağlanabilir keza 3 ayda bir şehir dışı yolcuğu yapmak çok da kolay olmasa gerek ekonomik açıdan özellikle. Haliyle, iübkfk bir icon yapar bir minicon yapar, kalan zamanalrda da diğer kulüplerin con'larına katılır, destekler, yardım vs eder. Böylesi daha eğlenceli hem tiyatro kumpanyası gibi dolaşmak =)
  • Yeni Oluştur...