dory Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 bi oturusta 8 tabak yerim. o kadar severim, oyle pis yerim. yapmayı bilen biri yazsa ne guzel olur derim canim patim guzel patim.fotograflar konulsun boy boy yanına soyle bol ketçap da koy yiyelim şenlenelim canim patim güzel patim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 gecen açık büfe bi restaurantta rahat 1 kilo yemişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 temizle-yıka-doğra-kızgın yağa at şeklinde değil mi bunun yapılışı ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Normal patatesle olmuyor patatesı farklı onun Ince kabuklu bır patates modeli kabuklarıyla beraber kızartıyosun yapılısında bırsey yokta patatesı bulmakta problem var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 anlamam ben normal patatesle yaparım ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 gidip marketten aliyorsun 1 paket frozen elma patates, sonra kizgin aycicek yagina bosaltiyorsun, 2 dakka sonra cikartiyorsun.. easy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Sanırım ilk önce soyup kaynar suyla haşlayıp sonra kızartıyolar. Sallamış olabilirim. (Börgır patatesi:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 ben bunun yağda olanını değil de fırında olanını seviyorum. doğru, yapması zor değil. ince kabuklu, açık kahverengi ufak patatisler bu iş için en uygun olanı. dilimleyip yağda veya fırında yapıveriyosun bitiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Haşlanan pattes kızarır mı bi daha? Kızarırsa teorime göre her tür fast food restoranı böyle yapıyo kızarmış patatesi. Ki CaNNi demiş Börgır patatesi diye :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 kimse ugrasmaz onu haslamakla.. ama en iyi patatesi yapma yontemi vardi, 5 dakka mikrodalga sonra 35 saniye kizartma gibi kombolar var.. ara$tirmaci gazeteci olun ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Hakkat güzel oluyor mu ? 35 saniye yetiyor mu birde ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 kalın kabuk bile olsa....yepyeni bir bulasık bezi alınır su bi tarafı yesil olandan.patatesler onunla iice surtule surtule yıkanır,sonra elma dilim haline getirilir (ki bu zor deil bildiğin elmayı nası dogruyorsan),kızgın yaga cup die atılır afiyetle yenir..özur diliorm ama su ara fotograflı ögreti kasamıorm(yerim yurdum belli deil,gocebeyim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 irin aynı şey olmuyor malesef :) Börgırınki gibi değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 tam bi başarı elde edemedim ama, bahsekonu patataları un ve baharat (kimyon, köri, kırmızı biber, karabiber, tuz) karışımına bulayıp kızartıyorum ben arada bir, tam olmasa da yakın oluyo. tam olması için bi rivayete göre önden çok az haşlamak lazımmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 kanımca yüzyılın mutfak keşifleri arasında ilk 20'ye girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 ilk once haslarsin sonra kizartilir o ... Yapilis sekli : Gidiyorsun elma dilimli patetes aliyorsun veya istersen normal patates alip elma parcalari gibi kesersin... "Gerci onun makinesi var tefelin.." elma dilim patesleri aliyorsun... uzerine dis kisimlarina tereyagliyorsun 15dk bekletiyorsun... firinda "tabi firin sicak olucak. sonrada aticaksin unutma..." daha sonra onu aliyorsun... 5 dk kizartioyrsun tadaa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 @canni,börgır mörgır bilmem ben ama dondurulmuslar gibi oluorr... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apeiron Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 şöle bişi buldum netten. işinize yarar heralde :p [spo] Malzemeleri & Yapılışı; 3-4 Adet taze patates (yani ince kabuklu) iyice (gerekirse fırça ya da sünger ile) yıkanır. Bir kesme tahtası üzerinde kabukları soyulmadan önce ikiye sonra da 5 ya da 6 dilime bölünür. Derin bir kase içinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik ile karıştırılır. Diğer yanda fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı nişasta atılır, poşetin ağzı kapatılarak iyice çalkalanır. Bu işlemle poşetin içi tamamen nişasta ile kaplanmış olur. Böylece hem patatesler birbirlerine ve poşete yapışmamış olur hem de ertesi güne kaldıklarında tazeliklerini kaybetmez ve hazır patatesler gibi olurlar. Patatesler poşete konur ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir. [/spo] kaynak: http://minemutfakta.blogcu.com/1157004/ ps: linkte ayrıca fırında acılı tavuk tarif de var :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Patatesinde değil olay. ince kalın kabuk olayıda değil. aslında patatesinde evt. Pazarda böle yıkanmış patatesler olur. ilk hasat patatesleridir bunlar ya da ihracat için temizleme fabrikalarından kopmus gelmişlerdir. onlar direk olur dilimleyip. yoksa bunlardan normal patates sıcak suda ovalanır kabuk temizlenir inceltilir. Yapılışı: Patatesler Elma dilim doğranır. Elma dilim doğranan patatesler bir kapta 30dk elma sirkesinde bekletilir. firitözde yağ kızdırılır. sirkesi süzülen patatesler kızgın yağa bırakılır. olayı budur. sirke burda olaya tat vermemektedir.sadece kızarış ve renk açısından bi reaksiyon amacıyladır. eyvs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 bu elma dilimli patata öyle bişiki ne az ne çok kızartcan. az kızartınca içi öyle kötü oluyor ki yiyemiyorsun. çok kızartınca da yanio zaten bişiye benzemiyor. en güzelini burger kingte yedim ama burger king bile nadir de olsa tutturamıyor kıvamını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 bu donmuş halde satılmıyomu? direk pişir ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 dominos yönetir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 elma halinde kes sosla fırınla ye? ayrıca limitsiz patates yerim rakip tanımam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Ben elimle kumpir yiyorum abi. Kapışalım istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 said: Laorx 20 Eylül 2007, Perşembe - 18:11 tarihinde demis ki: bu donmuş halde satılmıyomu? direk pişir ye. Fakiriz biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar