Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek]elma dilim patates[/istek]


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

bi oturusta 8 tabak yerim.
o kadar severim, oyle pis yerim.
yapmayı bilen biri yazsa ne guzel olur derim
canim patim guzel patim.


fotograflar konulsun boy boy
yanına soyle bol ketçap da koy
yiyelim şenlenelim
canim patim güzel patim
Mesaj tarihi:
Normal patatesle olmuyor patatesı farklı onun Ince kabuklu bır patates modeli kabuklarıyla beraber kızartıyosun yapılısında bırsey yokta patatesı bulmakta problem var.
Mesaj tarihi:
kimse ugrasmaz onu haslamakla..

ama en iyi patatesi yapma yontemi vardi, 5 dakka mikrodalga sonra 35 saniye kizartma gibi kombolar var.. ara$tirmaci gazeteci olun ...
Mesaj tarihi:
kalın kabuk bile olsa....yepyeni bir bulasık bezi alınır su bi tarafı yesil olandan.patatesler onunla iice surtule surtule yıkanır,sonra elma dilim haline getirilir (ki bu zor deil bildiğin elmayı nası dogruyorsan),kızgın yaga cup die atılır afiyetle yenir..özur diliorm ama su ara fotograflı ögreti kasamıorm(yerim yurdum belli deil,gocebeyim)
Mesaj tarihi:
tam bi başarı elde edemedim ama,
bahsekonu patataları un ve baharat (kimyon, köri, kırmızı biber, karabiber, tuz) karışımına bulayıp kızartıyorum ben arada bir, tam olmasa da yakın oluyo.

tam olması için bi rivayete göre önden çok az haşlamak lazımmış?
Mesaj tarihi:
ilk once haslarsin sonra kizartilir o ...

Yapilis sekli :

Gidiyorsun elma dilimli patetes aliyorsun veya istersen normal patates alip elma parcalari gibi kesersin... "Gerci onun makinesi var tefelin.."

elma dilim patesleri aliyorsun... uzerine dis kisimlarina tereyagliyorsun 15dk bekletiyorsun... firinda "tabi firin sicak olucak. sonrada aticaksin unutma..."

daha sonra onu aliyorsun... 5 dk kizartioyrsun tadaa...
Mesaj tarihi:

şöle bişi buldum netten. işinize yarar heralde :p

[spo]


Malzemeleri & Yapılışı;

3-4 Adet taze patates (yani ince kabuklu) iyice (gerekirse fırça ya da sünger ile) yıkanır.

Bir kesme tahtası üzerinde kabukları soyulmadan önce ikiye sonra da 5 ya da 6 dilime bölünür.


Derin bir kase içinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik ile karıştırılır.

Diğer yanda fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı nişasta atılır, poşetin ağzı kapatılarak iyice çalkalanır.

Bu işlemle poşetin içi tamamen nişasta ile kaplanmış olur.

Böylece hem patatesler birbirlerine ve poşete yapışmamış olur hem de ertesi güne kaldıklarında tazeliklerini kaybetmez ve hazır patatesler gibi olurlar.

Patatesler poşete konur ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir. [/spo]

kaynak: http://minemutfakta.blogcu.com/1157004/

ps: linkte ayrıca fırında acılı tavuk tarif de var :p

Mesaj tarihi:
Patatesinde değil olay. ince kalın kabuk olayıda değil.
aslında patatesinde evt.
Pazarda böle yıkanmış patatesler olur. ilk hasat patatesleridir bunlar ya da ihracat için temizleme fabrikalarından kopmus gelmişlerdir.
onlar direk olur dilimleyip.
yoksa bunlardan normal patates sıcak suda ovalanır kabuk temizlenir inceltilir.

Yapılışı:

Patatesler Elma dilim doğranır.
Elma dilim doğranan patatesler bir kapta 30dk elma sirkesinde bekletilir.

firitözde yağ kızdırılır. sirkesi süzülen patatesler kızgın yağa bırakılır.

olayı budur. sirke burda olaya tat vermemektedir.sadece kızarış ve renk açısından bi reaksiyon amacıyladır.

eyvs.
Mesaj tarihi:
bu elma dilimli patata öyle bişiki
ne az ne çok kızartcan. az kızartınca içi öyle kötü oluyor ki yiyemiyorsun. çok kızartınca da yanio zaten bişiye benzemiyor.
en güzelini burger kingte yedim ama burger king bile nadir de olsa tutturamıyor kıvamını
×
×
  • Yeni Oluştur...