Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek]elma dilim patates[/istek]


dory

Öne çıkan mesajlar

kalın kabuk bile olsa....yepyeni bir bulasık bezi alınır su bi tarafı yesil olandan.patatesler onunla iice surtule surtule yıkanır,sonra elma dilim haline getirilir (ki bu zor deil bildiğin elmayı nası dogruyorsan),kızgın yaga cup die atılır afiyetle yenir..özur diliorm ama su ara fotograflı ögreti kasamıorm(yerim yurdum belli deil,gocebeyim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk once haslarsin sonra kizartilir o ...

Yapilis sekli :

Gidiyorsun elma dilimli patetes aliyorsun veya istersen normal patates alip elma parcalari gibi kesersin... "Gerci onun makinesi var tefelin.."

elma dilim patesleri aliyorsun... uzerine dis kisimlarina tereyagliyorsun 15dk bekletiyorsun... firinda "tabi firin sicak olucak. sonrada aticaksin unutma..."

daha sonra onu aliyorsun... 5 dk kizartioyrsun tadaa...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöle bişi buldum netten. işinize yarar heralde :p

[spo]


Malzemeleri & Yapılışı;

3-4 Adet taze patates (yani ince kabuklu) iyice (gerekirse fırça ya da sünger ile) yıkanır.

Bir kesme tahtası üzerinde kabukları soyulmadan önce ikiye sonra da 5 ya da 6 dilime bölünür.


Derin bir kase içinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik ile karıştırılır.

Diğer yanda fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı nişasta atılır, poşetin ağzı kapatılarak iyice çalkalanır.

Bu işlemle poşetin içi tamamen nişasta ile kaplanmış olur.

Böylece hem patatesler birbirlerine ve poşete yapışmamış olur hem de ertesi güne kaldıklarında tazeliklerini kaybetmez ve hazır patatesler gibi olurlar.

Patatesler poşete konur ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirilir. [/spo]

kaynak: http://minemutfakta.blogcu.com/1157004/

ps: linkte ayrıca fırında acılı tavuk tarif de var :p

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Patatesinde değil olay. ince kalın kabuk olayıda değil.
aslında patatesinde evt.
Pazarda böle yıkanmış patatesler olur. ilk hasat patatesleridir bunlar ya da ihracat için temizleme fabrikalarından kopmus gelmişlerdir.
onlar direk olur dilimleyip.
yoksa bunlardan normal patates sıcak suda ovalanır kabuk temizlenir inceltilir.

Yapılışı:

Patatesler Elma dilim doğranır.
Elma dilim doğranan patatesler bir kapta 30dk elma sirkesinde bekletilir.

firitözde yağ kızdırılır. sirkesi süzülen patatesler kızgın yağa bırakılır.

olayı budur. sirke burda olaya tat vermemektedir.sadece kızarış ve renk açısından bi reaksiyon amacıyladır.

eyvs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...