Masteis Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 İnş açılmamıştır... Arattım bulamadım Frozen(Buzlu içecek-Alkolsüz) yapımı kolaydır vede lezizdir >>Malzemeler >Eşyalar: -Blender -Bardak >Mideye incekler -Parçalanmış buz bol bol olsun bu arada -Meyve(istediğiniz türden) -1 yemek kaşığı şeker(yada meyve şuruplarından olabilir) -1 su bardağının yarısı kadar su(sütlede güzel oluyor aslında) Hazırlanış : Ben şeftali seçmişiz gibi düşünüyorum. Kabuğunu soyuyoruz çekirdeğinide çıkartın bu arada. Dilimleyin blender'e atın. Buz çıkartın(büyük olmasın) ve blender'e atın aynı şekilde. Meyve şuruplarından varsa 1 yemek kaşığının yarısı kadar dökün yoksa 1 yemek kaşığı şeker atın blendera hatta ne dediysem hepsini blendera atın kastırmayın adamı. Birde su ekleyin karıştırın, yok ben tiksinmem diyen varsa süt eklesin ben beğendim sizi bilmem. Buzlar parçik pinçik olana kadar karıştırmaya devam durmak yok. Dikkat edinde buzlar su olmasın tamamiyle hani buzlaş kıvamında olsun. Dökün bardaklara için sonra. + olarak kayısı şeftali falan karıştırıp yapın çok leziz oluyor. ---------------------- Nescafe Frape Frozena benzer yapılışı. >>Malzemeler >Blender >Nescafe >Süt >Şeker >Bildiğin buz >Köpüğü bol olsun istiosan soda şeysileri varya toz gibim onlardan işte ama çok çok az koycin Neyse, blenderın kapağı açın sağ elinizle yada sol farketmez. İçine buzu ilave edin, içeceğiniz kadar süt ekleyin, nescafeyide siz göz kararı ilave edin(oranları normal nescafe yapar gibi yapın fakat tek kişilik olarak düşünmeyin, aile boyu olarak yapın çünkü bunu fincanla değil büyük bardakla içiyoruz :P) şeker ilave edin 1 yemek kaşığı kadar yada iyicene tatlı olsun istiosanız biraz daha ekleyin. Üstüne soda şeysinden çay kaşığı kadar dökün(kaplamasın çay kaşığını o derece) çalıştırın blenderı. Afiyet olsun. Maliyeti en fazla 2-3 ytl fakat satışları nerdeyse 10ytlden başlar. Frozen'a alkol ekleyebilirsiniz çokta güzel olur. Frape karın ağrısı yapabiliyor çok içtikten sonra(aslında bana kahve dokunuyor diye öyle) [ Mesaj 07 Ekim 2007, Pazar - 06:14 tarihinde, Masteis tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 eyvallah güzeldi bu =) bir de smoothie tutorial'ı bekliyorum senden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar