Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 çok gerzek bi başlık attım biliyorum. şimdi elimde html dosyalarından oluşan bi site var. türkçe karakterler ? olarak çıkıyo. karakter kodlamasından türkçeyi seçince düzeliyo. ben istiyorum ki gelen adamda bu direk türkçe olarak başlasın. nereye hangi kodu ekleyince olur bu? hadi patiler bi el atıverin :)
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 utf olsa bence daha güzel olurdu bence. tabi bunun için html dosyasını da utf olarak kaydetmek lazım. notepad de kaydederken seçip yapabilirsin onu da.
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 teşekkür ederim efendim. html olmak zorunda malesef riglous unkini kullanıcam
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 böyle olmasına rağmen neden türkçe karakterleri görüntülemede sorun yaşıyorum? bi de riglous un kodun hepsini ekliycem di mi direk head ler arasına [ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 22:31 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 evet, meta tagları head tagı arasına eklenir. utf-8 encoding olarak tanıtsan dahi, yazının kendisi de "Sailor'ın dediği gibi" o formatta kaydedilmiş olmalı. o yüzden herhangi bir text editörle (misal notepad) html dosyasını açıp, "farklı kaydet"i seçtikten sonra encoding'ini utf-8 seçerek kaydedersen, problemin düzelecektir.
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 o zaman ben -aslında ben değil taa ukraynadan birine anlatıyorum bunları yapsın diye- şunu kaldırtıp yerine şöyle yaptırıyorum ve düzeliyo bu mudur? utf olayını geçiniz böyle olsun bitsin gitsin baydı :D
Öne çıkan mesajlar