Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Yeni Sistemim PatiBri V2.0 (Hem IE hem Firefox'a)

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Opera'da FF için olan script'i açtı ama nedense banner'ı kaldırıp alt'a hızlı mesaj yerleştirmedi :) Opera Greasemonkey scriptleri çalıştırıyormuş yeni öğrendim.

Önce Tercihler > Gelişmiş > İçerik'ten Javascript Seçeneklerine tıklayın. En altta bir klasör seçimi var. Greasemonkey scriptlerini kaydedeceğiniz yeri seçin ve FF için olan script'i o klasöre kopyalayın. Sonra sayfayı refresh edince opera o script'i ototmatik olarak çalıştırıyor. Ama dediğim gibi hızlı mesaj hedesi operada gelmedi sadece sol menu geldi.

Edit: Sol menü olduğu yerde duruyor kımıldamıyor ama güzel çalışıyor. onun dışındaki hedeler çalışmıyor operada

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 11:10 tarihinde, DeMiRMaSKe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Deneme.

Eğer IePro için olan script'i klasöre atıp dosya adındaki ieuser kısmını sadece user olarak değiştirirsek mesajlara [alıntı] ekleniyor ve hızlı mesaj atma hedesi geliyor. Bu mesajı hızlı cevap tean atıyorum ama bu sefer soldaki oynak menü sayfanın en altına yerleşip orada kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bunu araştırırken şunuda öğrendim. Firefox için geliştirilen Greasemonkey olayının ilk olarak ortaya koyan 2 kişiden birisi Opera'nın Lead thinker'ı (o ne demekse) olan adammış diğeri ise Greasemonkey'in kilit noktadaki Javascript uzmanıymış. Daha sonra fikir 2 ayrı tarafta kodlanmış ve Opera yukarıda belirttiğim yöntem ile çoğu greasemonkey script'ini çalıştırabiliyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeBuffAndHeal 17 Eylül 2007, Pazartesi - 07:25 tarihinde demis ki:
O menünün üstüne gelince acılması gibi bi şansımız var mı?Hep acık mı durucak ?

Üstüne gelince açılması? Zaten üstüne gelince açılıyor.
said:
Viktor 17 Eylül 2007, Pazartesi - 12:57 tarihinde demis ki:
su yandeki asagi yuakri giden zimbirtiyi sabitleme yada kapama ozelligi olsa super olucak

Karar verin ama birinin aşa yukarı gelsin diyor diğeriniz gelmesin diyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeMiRMaSKe 17 Eylül 2007, Pazartesi - 11:23 tarihinde demis ki:
Deneme.

Eğer IePro için olan script'i klasöre atıp dosya adındaki ieuser kısmını sadece user olarak değiştirirsek mesajlara [alıntı] ekleniyor ve hızlı mesaj atma hedesi geliyor. Bu mesajı hızlı cevap tean atıyorum ama bu sefer soldaki oynak menü sayfanın en altına yerleşip orada kalıyor.

Nası yüklüyon Operaya? Ben yükleyemedim yoks Opera için de bir bakacaktım.
Sosyal ağlarda paylaş

Araçlar menüsünden Tercihlere gel Gelişmiş tabında İçerik ten Javascript seçeneklerine gel. Orada altta boş bir kutu göreceksin. Kullanıcı Javascript Dosyaları yazıyor içi boş. Orada JS dosyalarını kaydedeceğin klasörü belirtiyorsun. Sonra o klasörün içine atıyorsun js dosyalarını. Opera ototmatik işliyor onları.

edit: resim koyayım dedimde olmadı png dosyasıymış. neyse kaynak olarak bu siteyi kullandım.

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 13:35 tarihinde, DeMiRMaSKe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman herkes için Opera'da kullanmak için şöyle bir döküman yapalım:

Opera'da
Araçlar > Tercihlere > Gelişmiş > İçerik > Javascript seçeneklerine gel. Alttaki boş kutuya bir dizin belirtin, örneğin C:Program FilesOperaJS gibi, sonra alttaki linke sağ tıklayıp JS dosyasını bu dizine kaydedin. Ve script Operada da sorunsuz çalışacaktır.

http://www.indirmelik.com/pati/PatiBriV2Opera.user.js

Yalnız şunu söyliyim, mesaj attıktan sonra Opera mesaja geri döndüğünde mesajı göstermeyebiliyor. Sayfayı bir kere refreshleyin. O zaman mesaj gözüküyor. Sanırım yönlendirmede cache'den okuyor.

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 14:07 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoruK 17 Eylül 2007, Pazartesi - 14:08 tarihinde demis ki:
baba ben pek bilmiyorum da şu yukardaki yokettiğin td lerin id sini nasıl bulduğunu söyler misin tema için bg sini replace edicem de.

bu arada eline sağlık süper.

id'si olmayan birşeyin idsini bulamazsın. id'si yoksa yoktur, ama elementi bir stringe linklemenin tek yolu getElementById değildir :), kodları incele.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand,
alıntıya alıntı yapmada sorun var sanırım... örnek :
said:
Brigand 17 Eylül 2007, Pazartesi - 14:10 tarihinde demis ki:
[b]DoruK 17 Eylül 2007, Pazartesi - 14:08 tarihinde demis ki:
baba ben pek bilmiyorum da şu yukardaki yokettiğin td lerin id sini nasıl bulduğunu söyler misin tema için bg sini replace edicem de.

bu arada eline sağlık süper.[/b]

id'si olmayan birşeyin idsini bulamazsın. id'si yoksa yoktur, ama elementi bir stringe linklemenin tek yolu getElementById değildir :), kodları incele.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mr_Hand 17 Eylül 2007, Pazartesi - 14:11 tarihinde demis ki:
yaw ayrı bi sayfada yaparsın. bbcode ile ne alake hem, cssyi değiştirecek bi arayüz yapacan.

Paticikte html kullanamazsın izin verilmiyor. Israr etme olsa ve verilecek zamana değse yaparım heralde demi :/

said:
oper 17 Eylül 2007, Pazartesi - 14:19 tarihinde demis ki:
Brigand,
alıntıya alıntı yapmada sorun var sanırım...

said:
said:
axedice 17 Eylül 2007, Pazartesi - 01:42 tarihinde demis ki:
edit : ahanda hata buldum. Hata değil de eksiklik. İçinde resim olan bi mesajı alıntıyalınca <> şeklinde çıkıyor onları düzeltmek gerekiyor.

Brigand:
Evet o hatalar var. Ama malesef onlar düzelmeyecek. Onlar için oturup saatlerce regular expression kasıp replace işlemi yazmak gerekir. Javascriptle bu ne kadar yapılabilir o konuda da kuşkuluyum.

En basitinden, sen bi resim eklediğinde resmin şeklinde eklersin ve veritabanında böyle tutulur. Patide de böyle. Ama okurken şeklinde olur. Ben [img]'li olanlara erişemiyorum. o nedenle şeklinde alıntı yapıyor. Yani o öyle olacak, alıntı yapınca bir kez alıntıladığınız mesajı okuyuverin, hata varsa siliverin. Başka çaresi yok.

said:
Brigand:
script olanlar için küçük bir replace koydum ben zaten, siliniyor otomatik. taglarını otomatik [ b] [ i] [ u] şeklinde çeviriyor. Ama daha fazları için js biraz hafif bir dil kalıyor. Fazla imkan vermiyor, yapılamaz değil ama çok çok zor olur.

Ahh şu mesajlarımı okusanız bir de üşenmeseniz oper.

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 14:29 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...