asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Bugün birşeyler okurken dikkatimi çekti. Aerogel adlı madde ya da diğer adıyla "dondurulmuş duman" (öö "frozen smoke"). Bu güzide madde silika jel den suyun çıkarılarak yerine karbondioksit gibi bir gazın sokulması ile elde ediliyormuş. 1300C ve -130C de dahi çok iyi bir yalıtkanlığı varmış. 1kg dinamit patlaması bile etkilemiyormuş filan. Kullanım alanları neler olabilir diye hayal ettim de ev izolasyonunda kullanılsa gerçekten tam istenilen sonucu verir mi yoksa aşırı uçlara mı kaçar merak ettim. Ve tabii diğer alanlarda. Buyrun buradan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 http://forum.paticik.com/konu.php?id=125806 hala pratik alana geçememiş demek ki 2 sene oldu tanıyalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 ama ama aerogel diye aramıştım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Earlier this year Bob Stoker, 66, from Nottingham, became the first Briton to have his property insulated with aerogel. “The heating has improved significantly. I turned the thermostat down five degrees. It’s been a remarkable transformation,” he said. abi linki vermissinde, yaziyi okumamissin heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 bence izolasyondan daha iyi işlerde kullanılabilir. havacılık endüstrisinde falan mesela. özağırlığı az ve dayanıklığı yüksek olması çok iyi bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 ühü 5 derece nedir ki. kastım o değil. daha büyük bir değişimden bahsediyorum. hani ısıyı olduğu gibi koruyabilme ihtimali. yani şöyle izah daha doğru sanırım. başta bir ısıt evi rahat ettiğin hale getir. sonra sürekli kullan tarzı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2007 siz bana maliyetinden haber verin, önemli olan o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 evet aynen ole diyecektim.. Teknoloji el verisli degil henuz maaliyeti bunu ev malzemelerinde kullanmana el vermez tabi Bill Gates degil isen.. Bunlar ancak sanayide kullanilir simdilik... gelecekte dedigin gibi evde kullanilibir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 ucuz ya bu perakende satışı bile vardı internet üzerinden satıyodu bir site edit: ramazan diye zam yapmışlarhttp://www.unitednuclear.com/aerogel.htm [ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 10:30 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 eheh :) O parçalardan ne yapılabilir ki. Bir ikincisi şekle nasıl sokacaksın ki eritmeye çalışsan 3000C diyor yahu. gerçi endüstriyel olmadığı kesin. süs olarak konulabilir o zaman. [ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 16:24 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 5 derece nedir ki diyosun da onu x100000 olarak düşün yani milyon kişide düşün iyi tasarruf olur [ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 16:26 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 5 derece baya iyi bi yakıt farkı esasında. Yani adam 22 derece yerine 17 dereceyle yaşıyabiliyosa evde baya iyi bişey bu. Koca ev sonuçta, esyalarıyla vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=G2TbHTU-QNs ilginç lan. yapılır mı ki bu? meendisler bakın buraya :D http://www.youtube.com/watch?v=X24np30GS2o&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar