Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdam Cezası

Durotan

Öne çıkan mesajlar

@Liquid

Tüm sayfaları teker teker okudum ve kimsede bunu görmedim tam ben diyecektimki son sayfada sen bunu yazmışsın evet beyler madem bu kadar savunuyorsunuz idam cezasini durmadan ABD örneğini veriyorsunuz eee en azili seri katiller orada değil miydi? Daha geçen senelerde adamin biri elinde sniperiyla tüm şehre terör salmadimi bu ülkede çok uzun süredir idam cezasi var bakıyorumda pek bir faydası olmamış. Bunun yanında durmadan ABD yi örnek veren arkadaşlar mümkünse biraz araştırabilirler mi emin olmamakla birlikte benim bildiğim ABD'de Son senelerde verilen idam cezalarinin büyük bir kısmı gerçekleştirilmedi kısacası adamlar muebbet gibi bir ortamda. Sadece Arnold ve onun gibi insanliktan nasibini almamış bir kaç tip uygulattı. Ve son olarak gidin bir Avrupa ülkelerine bakin bir İskandinav ülkelerine bakın oradaki suç oranlarına bakın. Görün bakalım orada idam varmıymış yeteri kadar caydırmış mı....

Not:Acil bir işim olduğundan yazım ve noktalama kurallarına dikkat edemedim bu konuda özür diliyorum.

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 15:41 tarihinde, xieon tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aklı başında olmayan adamı caydırmaz tabi.bu geçenki gelin damat cinayeti vardı ondan örnek vereyim.kocamı ortadan kaldır birlikte olalım.idam olsa adam düşünürki yakalanırsam gebericem ne birlikte olması.bırak der.ama şuanda olmuyor işte.sniper ı eline alıp 7 tane adam öldüren daha öldürecektim diyen adamı tabi caydırmaz,adam psikopat sadist,adam öldürmeyi hedef edinmiş milletin ölmesi umrunda,kendinin ölmesi değil.ruh hastalarını caydırmaz zaten sağlıklı düşünemiyolar çünkü.

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 16:24 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sayfalari tam okumadim ama $ahsi fikrimi soyleyeyim;
Hirsizlik,adam oldurme,adam yaralama,$antaj vs vs hepsi igrenc $eyler ama Tecavuz,namussuzluzk da duracaksin.Hepsine tamam derim de NAMUSSUZLUGU,5 ya$inda bebeyi tacizi,15 ya$indaki kiza tecavuzu kabul edemem.Idam degil i$kenceyle oldurmek lazim bunu yapanlari kusura bakmayin $ahsi du$uncem
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Aklı başında olan adam da cinayet işlemez.

evet hırsızlığa girersin ev sahibi uyanır ne yapıcağını bilemez bıçaklar gidersin adamı mesela.aklın gider bi yaparsın.ama seri katiller gibi kişiler psikopat ,hayat felsefesi adamların

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 18:22 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Cinayeti planlıyarak yaparsan 1. dereceden olur o anda aklına geldiyse bir kavga sırasında veya benzeri bir durumda 2. dereceden siyasete girer ve dünyada ortalama bir uygarlık seviyesini geçmiş hiç bir ülkede bu suçluya direkt olarak idam cezasi verilmez bakınız sağda solda görüyorsunuz hakimle anlaşmak bile idam cezanizin muebbete dönmesini sağlıyabiliyor eğer bu kadar caydirici bir durumsa neden bu cezadan bu kadar kolay kurtulabiliyorsunuz? Adamlar bile (ABDliler) idamdan kaçınıyorlar daha önce dediğim gibi bir çok eyalette belki hâla idam var ama uygulamaktan kaçınıyorlar. Hadi onu da geçtim madem aklı başında olan insanlar bu idam cezasindan korkar peki nasıl idam olmuyan ülkülerde güvenlik sallanıyor. Bakınız sabahtan beri hepiniz ABD'nin örneğini vermeyi biliyorsunuz biraz da diğer ülkelere bakın bir ülkenin idam olmadan da adam olabileceğin farkına varın. Bunun yanında Türkiye gibi daha demokrasinin gelişemediği bir toplumda idam ceza sinin olmasi sizin o katillerinizi tecavüzcülerini caydirmak yerine daha çok düşünceleri caydirir yine meydanlarda aydınlarımızı sırf bize ters düşünüyor diye o katillerle aynı kefeye koyup asariz. Ve son olarak aranızda çoğu kişi duruma o kadar çok duygusal yaklaşıyorki tabiri yerindeyse ota bokta idam diyor. Gidin bir bakin idam olan ülkelere hangilerinde tecavüzcüleri direkt idam ediyorlar? Pedofili gibi suçları bile affedebiliyor o batidaki çok gelişmiş kovboy ülkesi... Eğer pedofiliden yakalanıp ileride tedavi olduysanız ve ikna edebilirseniz hapisten kurtarılma şansınız var... Elin celladi bile böyle bir dıuruma ikince şans tanırken sizlere sesleniyorum:

- Hey idami savunan arkadaşlar, şu lanet duygularınız esiri olmaktan kurtulun!!! Bir bakın çevrenize göreceksinizki idamin getirdiği şeyler 0'a yakın bunun yanında götürdüğü şeyleri bazı masum ruhları sayamayiz bile. Hayat bir oyun o değildir bir insanin yaşamını almak bu kadar kolay olmamalı!!! Tamam diyebilirsiniz: "o kurbanların canı yok mu?". Ben size katılıyorum hatta o katillerin daha çok acı çekmesinden yanayim ve bu yüzden idama karşıyım.

Not: Son olarak Lorratar geçenki sayfalarda sanirim birisi kendisinin yaşıyla ilgili laf etmişti. Şimdi Lorratar benim söylüyeceğim şey de yaşla ilgili ama asla aşağılama amaçlı değil. Bak ne senin yaşın ne de tam olarak benim yaşım bu idam olaylarıyla ilgili yeterli kanıt gördü. O başka zamanlarda savunulan darbeler sonrasi kaç masum insan öldürüldü o Kenan Evren sırf birini idam etmek için onun yaşını 18e çıkarttı. Ailene sor,araştır gör idamin ne olduğunu.

Eğer bir ülke bir sorunu ancak idamla çözebiliyorsa kusura bakmayın ama o ülkenin benim gözümde hiçbir gücü yoktur acizdir...

son not: yazarken biraz cellallenmiş olabilirim eğer kişisel bir konuda hakaret ettiysem özür dilerim iletin gerekli bir post atarım bunun dişinda fikirlerimin arkasındayım. Ve yine typolar yüzünden affedin :S

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 18:47 tarihinde, xieon tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Anti

Ömrünün geri kalanını tecritte geçirmeyi istemesi için herhalde aşırı sağlam bi psikolojisi ya da ruh-hastası olması lazım.İnsan sonuçlarına katlanacağı şeyleri yapar.Misal ben gidip herkesin ortasında adamı öldürürsem bunun sonucunda cezaevine girmeyi göze alıyorumdur.Ama dediğim gibi her cinayet vakasının cezası idam olmamalı.Amerika'da ki sistemde değişik,silahla öldürürmek ne bileyim iple boğarak ya da keserek biçerek öldürmekten daha az ceza alıyo; herhalde acı vererek öldürmek insanlık suçu sayılıyor.

İdam ancak ağır suçların çözümü olmalı bence misal vatan hainliğği,toplu öldürme vs. gibi.Karşı değilim yani.Allah'ın verdiği canı gene Allah alır da o suçu işleyen adam bunu düşünmezken biz mi düşüneceğiz?Hele reşit olmayanlara yapılan,edilen cinayet/tecavüz gibi durumların cezası daha ağır olmalı.

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 20:53 tarihinde, Syn tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İstediği toplu katliamı gerçekleştirsin, bu bir prensip meselesi en nihayetinde.
Ben, devleti araç olarak kullanarak cinayet işlemeyi vicdanıma yedirebilir miyim? Kendimde bu hakkı görebilir miyim? Öldürme eylemini gerçekleştirenin cellat olması, katilin ben ve benimle aynı devlet altında yaşayan her bir insan olacağı gerçeğini değiştirir mi? Hangi sebeplerle olursa olsun cinayet işlersem, canını aldığım katillerden bir farkım kalır mı? Adalet nedir, intikam nedir? Aralarındaki çizgiyi nerede çekeceğiz?
Cevaplanması gereken asıl sorular bunlardır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Adalet, binlerce insanın,çocuğun,bebeğin katili olan Abdullah Öcalan'ın İmralı'da tatil yapar gibi hapiste kalmasıdır öyle mi?
Bu intikam değil,yaptıklarının sonucu olmalıdır.Tabii ki o leş herifin hayatı binlerce insanın hayatına paha biçemeyiz ama yapılması gereken nedir yani?İşkence?Ya da onun yaptıklarından yakınlarını mı sorumlu tutcaz?Bunlarda önemli yani.
Sosyal ağlarda paylaş

İmralı'da tatil yapıyor demek biraz abartı oldu bence ya, sence de öyle değil mi? :)
Şimdi şöyle bir şey var, ceza sisteminin birincil amacı suç işlemiş olan bireyi rehabilite etmek ve topluma yeniden kazandırmaktır, ancak tabii ki Abdullah Öcalan gibi siyasi suçluları salıvermek çok büyük risk taşır, bunun dışında işlediği suç çok büyük olan bireyler yani artık rehabilite olması ve topluma kazandırılması mümkün görülmeyen bireyler müebbet hapis cezasına çarptırılır. Bunu anlayabilirim. Ancak bu insanları öldürmek, onların canlarını almak kimseye düşmez, kimsenin hakkı değildir. İnsan haklarına karşıdır. İnsan haklarının en önemli maddesidir herkesin yaşama hakkı olması. Terörist lider olmasından, 2 aylık bebeğe tecavüz etmesinden bahsetmiyor, hiç bir kriter barındırmıyor bak, insan olarak doğduğun anda insan olarak yaşama hakkına sahip olman lazım diyor sadece.
İnsan haklarının da ötesinde bir toplumun biraraya gelip "şu şu şu insanları öldürelim." demesi ne kadar korkunç bir şey, bunu kimse mi göremiyor yahu? Kim bize verdi bir başkasının canını alma hakkını?
Hepsini geçtim, başlı başına fikir ironik değil mi zaten? Hakkı olmayarak birilerinin canını almış olan insanı cezalandırmak için o insanın canını alıyoruz! E ne farkımız kaldı onlardan?
Üzgünüm, empati kurmaya çalışıyorum, idamı destekleyen insanların yerine koymaya çalışıyorum kendimi ama ne olursa olsun, ne yaparsam yapayım, ne kadar kendimi zorlarsam zorlayayım katil olma fikrini, can alma fikrini, insan öldürme fikrini kabullenemiyorum, sindiremiyorum. Ben katil değilim. Adıma birilerinin cinayet işlemesi konusunda içim rahat kalamaz. Bu ister Abdullah Öcalan olsun, ister Hitler olsun, hiç fark etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Antimodes'a katılıyorum ayrıca "15 yaşındaki çocuğa tecavüz edene de mi idam olmasin?" diyor bir arkadaş. Ehm özür dilerim ama bir ara bilgisayar başından kalkıp gerçek hayata dönün! Bu tür tecavüzler dünyanin her yerinde yaygin. Keşke olmasa ama bu iş böyle ve bu suça idam cezasi veren geri kalmış ülkeler dışında hiç bir ülke ölüm cezasi vermiyor. Ok!!! Siz adam öldürmek istiyorsanız OK!!!! Sanırım insanların yazdıkları fikirlerini belirttikleri şeyleri bir lafla çürütmeye çalışıyorsanız ona da OK!!! Bunun yanında yukarıda bir arkadaş Abdullah Öcalan'a idam verilmesini söylemiş. Şimdi durumu ele alalım bu adam bir terör örgütü lideriydi ve bir sürü masumun canına kıydı, buna tamam. İdam cezasini hakkeden biri varsa o da bu adamdır buna da tamam ama hiç şunu düşünmüyor musunuz bu adam ölürse ne olacak diye? Karşılığında misilleme olarak gelecek saldırıları düşünün, yurtdışından gelecek baskıları düşünün yani tamam ölmesi lazım hakketti Apo katılıyorum ama karşılığında kaybedeceğimiz şeyler çok daha fazla kimse bana gelip TSK falan demesin yıllardır uğraşıyoruz hâla çözemedik problemi tabiri yerindeyse işi daha fazla boka sarmaya gerek yok. Bunun yanında bundan sonra sadece adam gibi soru soran, karşı çıkan insanlara cevap vereceğim.

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 18:44 tarihinde, xieon tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

xieon,

iyi diyosunda.allah korusun bi yakının başına gelse tecavüz o zaman ne diceksin

ha idam cezası yokmu tecavüze.ben idam ederim o zaman adamı olur biter

tecavüzcü giricek 3-5 sene.belki 1-2 şişlerler.büyük ihtimalle ölmez sora dışarı cıkar daha bir psikopat şekilde işlerine devam eder

biri çevremizdeki yakınımızdaki kadınlara ters bakınca zararı dokununca deliriyoruz.bide tecavüz karşısında kim sakin durabilir ki.ya kızın babası kocası katil olucak.yada adam idam edilicek buudr olay

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 18:56 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İşte haklısın konu bize dokununca işler değişiyor ama herkesin uyabileceği bir sistem için bu lazım yani ben böyle karar alınca bundan 1 sene sonra biri gelip benim kızıma tecavüz ederse ben idam edin bu adamı diyince siz önüme koyacaksınız yasayı bak kardeşim yasa böyle bu suçun cezasi böyle böyle... Tabi bu arada idam olmasın derken bu adamlar şu anki sistemdeki gibi 2-3 senede çıksın demiyorum. Yani daha doğru dürüst cezalar yapılsın yasalar ayarlansın idam'a gerek yok diyorum kısacası tecavüz ettimi yesin 30 yıl hapisini yada gereken cezasini ama yine de bazilariniz şey düşünebilir iyi de onun 30 yılı benim tecavüze uğruyan kızımın namusunu vb... geri getirmiyor (Bakın bu arada verdiğim örnekte sadece tecavüz var üstüne cinayet yok. Cinayet falan olsa 1. dereceden cinayetten muebbeti yer). Yani sözlerime genel olarak bakarsak doğru dürüst bir ceza sistemi lazim ülkeye. Zaten burada yazan bir çok arkadaşımızda buradaki soruna değinerek idam cezasi istemiş. Tamam gelişmekte olan bir ülkeyiz yasalarımız daha tam olarak oturmuş değil ama idam cezasi getirirsek ilerleme adina birşey yapmış olmayız. Belki bugün o katiller 10 yıl yiyip çıkacak ama bundan 10 yıl sonra biri cinayet işledimi ne aftan yararlanacak nede bir daha sokak yüzü görecek vb... Yani bana göre idami getirmek ceza sistemi ve toplumsal konularda ülkenin ilerlemesini baltalar.

[ Mesaj 25 Eylül 2007, Salı - 20:20 tarihinde, xieon tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@ xieon

Merak etme hocam ben sandigindan daha cok hayatin icindeki bi adamim,dunyanin en geli$mi$ veya en geri kalmi$ ulkesi benim icin farketmez yeni dogmu$ bebegi taciz eden,15 ya$indaki kiza tecavuz eden ZIHNIYETI KATLEDERIM ! Bu kadar da acik konu$uyorum her$eye tamam diyorum ama NAMUSSUZLUGA tahammul edemem ..
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere "Ya senin yakınının başına gelseydi?" varsayımları tamamen hukuki açıdan yanlış bir yaklaşımdır. Çünkü bu yaklaşım sizin artık adalet kavramından uzaklaşıp intikam kavramı üzerinden düşündüğünüzün göstergesidir.
Tekrar ediyorum bu yüzden; adalet ve intikam aynı şey DEĞİLDİR!
Sosyal ağlarda paylaş

ben anlıyamıyorum
daha once birisi demişti arayıp bulamayacağım,katillik fln diyorsunuz ama e hocam sizde hastasınız be,adamı küçücük hücreye hayatı boyunca tıkmayı,deliliğe sürmeyi kabulleniyorsunuzda,ölümünü kabul edemiyormusunuz?

ayrıca intikamda fln dğeilim ben...ben bir suçlunun ömür boyu beslenip bakımının yapılmasına harcanacak kaynakların daha öenmli bir çok yere harcanabileceğini düşünüyorum.

madem o suclu rehabilite edilemiyecek/hiç bir şey üretmeden o hücrede eriyip gidicek..niye yani niye...

yaşamak en doğal hakkıda ondan diyorsanız,özgürlükte öyle derim.

devlet-birey ilişkilerinde vicdana yer yoktur.olamazda.niye olsun?

devlet birey için vardır evet,peki devlet bir seri katilinmi yoksa geriye kalan vatandaşların hakkınımı korumalı?topluma geri dönüşü olmayan bir bireye harcanan her kuruş,asgeri ücretlilerden,yoksulalrdan alınan bir kuruş değilmi?
Sosyal ağlarda paylaş

@anti:çok güzel diyosun ama polyannamsı bi düşünce gibi gelio.hırsızlık kapkaçılık gibi bişi değil bu adalet yerini bulur nasılsa diye sakin olalım.

çalınan çantaın kredi kartının yeri dolar.ama tecavüze ugramış bi ruh hali ve aile varsa ortada napiyim ben hukuku adaleti.o adam ölmeli bence.

aynı şey katiller içinde geçerli.adam içeri girip 10 snee yiyince giden can gerimi gelio ? gelmio.ha adamı öldürürsek yine can geri gelmicek.ama yinede adamın nefes alması bile insanı deli eder
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT bu noktada sen konuyu daha çok felsefi bir platforma taşıyorsun, nitekim çok önemli felsefi bir noktayı atlayıvererek argümanını ileri sürüyorsun: özgürlüğünden mahrum, 4 duvar arasında geçen bir yaşam, yaşamdan sayılmayabilir mi?
Bugün komada olan ve kurtulma şansı olmayan hastaların bile ölmelerine bu kadar kolayca karar verilemiyor, bazı ülkelerde ailenin kararına başvuruluyor, bazı ülkelerde toptan yasak mesela. Ki bir makinaya bağlı olarak ot gibi yaşayan bir adamın içinde volta atacak 4 duvarı, okuyabileceği kitabı yada izleyebileceği bir televizyonu da olmuyor. Adam ot gibi duruyor bir köşede ve bir suçluyu doyurmaktan daha pahalıya patlayacak serumları, makineleri meşgul ediyor ona bakarsan.
Kısacası biraz sert ve düz mantık bir yaklaşımla yola çıkmışsın, iyi güzel ancak bu hala haklı olduğunu göstermez.
Bunun da ötesinde, her ne kadar ilk bakışta hoş ve akıllıca gözüken bu yaklaşımın insan hayatının değerini gözardı ettirmeye yeterli değil bence. 4 duvar arasında yaşanan yaşam da bir yaşamdır, bu kişinin topluma kattığı bir şey olmaması onun yaşamını değersiz kılmaz, nitekim öyle olsaydı özürlü kişileri de yok etmemiz, öldürmemiz gerekirdi, hatta yaşlı insanları da eski zamanlarda japonların yaptığı gibi bir dağa çıkarıp orada ölüme terk etmemiz gerekirdi. Sonu yok bu mantığın. 4 duvar arasında da olsa, bireyin tercih edeceği bir yaşam olmasa da, topluma yararı olmasını geçtim, toplumun kaynaklarını tüketse de insanların yaşamlarının değerini gözardı edemeyiz, etmemeliyiz, yoksa korkunç, iğrenç bir hale geliriz diye düşünüyorum.
Hümanizm işte ya. Hümanizm.
İnsan hayatı; her şeyin üstünde, her değerin üstünde. Hangi insan olursa olsun, insanlığı hak etmese dahi, insanlığını kullanamasa dahi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...