Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

itü ders kayıt

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Nasıl anlatıcam tam olarak bilmiyorum çünkü bayağı tırıs durumundayım, hatta panik yaptım bile diyebilirim, olay şu:
Okulun sitesindeki akademik takvimde ilk defa ders alacak öğrencilerin ders kayıtları 9-10 eylül yazıyodu, ben de bugün kayıt yapmaya çalıştım işte ama sayfaya giriş yapamıyodum, biraz bakındım ve ders kayıtlarının 9 eylül saat 10-10 eylül saat 12 arasında yapıldığını gördüm-
Eh, dolayısıyla panik yaptım şimdi ben ders kaydı yapamıycakmıyım? teknikforum a filan bakıyim dedim ama çökmüş(sanırım her kayıt döneminde çöküyomuş düzenli olarak), etrafımda sorabileceğim kimse de yok, sistemdeki sayfada belirtilen danışmanı aradım cevap yok, bi ihtimal bilen birisi vardır belki diye buraya yazıyorum.

Bu olayın çözümü varmıdır? Varsa nasıl çözülür? Ben kayıt yaptırmadığımda otomatik olarak dersleri dağıtan bir sistemleri filan varmıdır ya da başka bir şekilde kayıt yapabilirmiyim? Yardım lütfen:)
Mesaj tarihi:
yeni kazandın dime? o zaman ilk kaydın olduğu için erkenden açıyorlar size. ama kapanma zamanı aynı. şimdi boştur kayıt yapabilirsin mesela. hatta okul açıldıktan sonra 2 hafta daha kayıt yaptırabilirsin danışman hocan ile birlikte.
Mesaj tarihi:
evet ben de bu sene hazırlık atlayıp şenliklere kafadan giriş yapanlardanım. Bil101 dersini alacam diye bekliyorum da bekliyorum. Bu kontenjanlar açılmazsa okul açılınca danışman hoca mı bize o kaydolamadığımız dersi alıyor napıyor?
Mesaj tarihi:
hayır danışman hocanın yaptığı ekstra bir şey yok. fakat cumadan sonra sen kendi menünden kayıt yapamıyorsun, ancak danışmanın yapabiliyor. girdiği menü de aynı yer yani, kontenjan yoksa bir farkı yok.
Mesaj tarihi:
yani benim cumaya kadar internetten ders kaydı yapma hakkım var, siteye girememe sebebim de yoğunluktan sitenin kitlenmesi öylemi?
(lütfen doğru anlamışsın diyin lütfen lütfen lütfen)

(bi de yeni kazanmadım, geçen sene kazanmıştım 1 sene hazırlık okudum ama öğrenci işlerine topu topu 2-3 defa gittiğimden bu konularda noobum bayağı hiçbişi bilmiyorum:)
Mesaj tarihi:
yeni kazanmak deyimi tam olmadı. ilk kez mi kayıt yaptırıyorsun demem lazımdı :)
neyse evet, cumaya kadar kendin, daha sonra 2 hafta da danışmanınla kayıt yaptırabilirsin.

bil101 için bir şey diyemeyeceğim, önceden krediliydi. şimdi emin değilim ama muafiyet sınavı falan var sanırsam. onu geçemezsen alman zorunlu yine de.

edit: bi de siteye girememe dediğin ne? hiç mi açılmıyor? her halükarda sis.itu.edu.tr ye girebilirsin, kayıtlar bitse bile. sonuçta notlarına vs bakıyorsun. kayıt yapamayacak olsan kayıt linkine tıklayınca yapamazsın derdi. senin sorunun o değil anladığım kadarıyla.

[ Mesaj 10 Eylül 2007, Pazartesi - 22:30 tarihinde, Sailor tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
sisteme giriyorum da ders seçme yerine giremiyorum

sisteme giriş->öğrenci menüsü->kayıt menüsü ne kadar sorun yok
ders ekle/çıkar a tıklayınca

said:

Not Found
The requested URL /pls/pprd/hwskfreg.P_AddDropCrse was not found on this server.

şeklinde bi hata çıkarıyo yani ders seçme kısmına giremiyorum.daha önceden baktığımda birkaç tane boş yer vardı seçtiğim derslerin kodlarının yazılacağı. şimdi o sayfa açılmıyo.
Mesaj tarihi:
Şimdi menüye girebiliyorum ama derslerin bir çoğunun kontenjanı dolmuş, bunları açtırmak için ne yapmam lazım? Gidip direkt olarak mı başvurucam, internetten veya telefondan halledilebilecek birşeymi yoksa bunlar kendiliğinden aa burda derslerin kontenjanı dolmuş yeni ders ekleyelim bari diyerek yer açıyolarmı?
fiz101e, fiz101el,bil101e ve ing 101 filan almam gereken derslerin yarısı dolmuş, diğerlerinde de zor buldum zaten:)
Mesaj tarihi:
ahh ah bil101e benim de tek derdim. Galiba gidip dilekçe vermemiz gerekiyormuş kontenjan arttırımı için. Ama şu anda 90lık kontenjanlara 92-93 kişi yerleşmiş. Böyle salak işler yapılacağına neden hala kontenjan arttırılmıyor anlayabilmiş değilim.
Mesaj tarihi:
hocam hangi bölümdesin? :D

sorununcevabı yoğunluk sadece, geçer bişey kalmaz. alıştık bak biz. her kayıt dönemi itü'ye, ve sisteme ettiğim küfür ve beddua ile adamları cehenneme gönderebilirim :D
Mesaj tarihi:
ya şimdi gidip zaten %99 dilekçe vermişlerdir :D

muhtemelen açılır.

ama içim rahat etsin ve işimi garantiye alayım diyorsan, evet gidip dersin olduğu fakülteye dilekçe vereceksin. fizik için fen-edebiyat'a süleyman demirel'in arkasında...
Mesaj tarihi:
ben de türkçe ve etik için bekliyorum 2 gündür artırmadılar tırsmaya başladım ... yarın sabah yolcuyum makina fakültesine =) nasolsa vermişlerdir die bekledim ama içim rahat etsin diye gidiyorum yapıcak bişey yok
Mesaj tarihi:
fiz101el yi de kaptım bil101e ve ing101 kaldı(hatta bunlara da kontenjan açılmıştı ama kapamadım ya pf:( )
(gerçi bil için hala birkaç yer var ama programımla çakışıyo alamıyorum)

2 gün kaldı topu topu, sanırım son çare olarak gidip dilekçe vermem lazım.

bil101e ve ing101 için nerelere dilekçe vermem gerekli? bir de dilekçe ne şekilde olucak, oraya gittiğimde ne yazmam gerektiğini anlatırlar mı?
Mesaj tarihi:
gördüm atladım hemen. istediğim saate bulamadım gerçi ama olsun yine de bi ders kaptım:)

/edit: ingilizceyi de aldım çok mutluyum.

ama şimdi tablo değişti sep 13-14 diyo sadece çarşamba ingilizceyi gösteriyo. diğer tarihlerdeki derslerle birlikte komple görmek için ne yapmam lazım?

[ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 12:20 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...