Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NTFS + Windows XP sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi arkadaştan geldim. Makinada msi nforce anakart(400 ddr desteklio), amd athlon 2500+, geforce4 mx 440 8x, 80 gb hdd vardı. Ses kartı ve modem onboard. Aynı şekilde ethernet kartıda.

Şimdi dün alınmış bilgisayar. Makinanın sahibide windows xp pro ingilizce cd almış. Lakin bir arkadaşları gelmiş ve kuramamışlar xp yi. Sonra o arkadaşı gidip kendi xp cdsini getirmiş kurmuşlar. Yannız yeni kurulduğu halde işte winamp'da şarkı dinlerken reset atmalar felan oluomuş.

Ben el attığımda makinada xp açıldığında direk log hatası verip hata gönderiimi diodu. Don't send deyip geçebiliodun onu. Sonra hemen anakart cdsi aradım ve buldum. Nforce'un driverları yükledim. Sese kavuştuk hemen. Sonra ekran kartı driverlarını yükledim, ekranın yavaşlığıda gitti, monitörü tanımıodu tanıdı felan. Sonra winampı açtık bişi olmadı. Hadi dedim şu başta çıkan log hatası tekrar olacakmı diye reset attım.

Bir açıldı direk o hatayı verdi üstüne birde generic32 hatası verdi (makinada trojan worm felan olması imkansız sıfır yeni format atılmış hdd, program yüklenmemiş) Sonra reset attı. Yani makina unstable.

Şimdüüüü. Asıl olay şimdi. Windows xp yüklerken ilk dil ayarları felan sorma yerine gelmeden hata veriodu mavi ekran. Gittim setupdan modem, lan ve ses kartını disable ettim. Bu sefer orda hata vermedi, cdkey i felan girdik, dosyaları kopyaladı, ağ ayarlarını yaptı, ayarlar kaydediliyor derken bitime doğru hata verdi gene mavi ekran. Görünüşe göre ntfs.sys'de hata var diye bişiler yazıodu.

Şimdi 80 gb tek partition ntfs hdd olurmu ? Yoksa bu makina neden windows xp yüklettirmio bi fikri olan varmı ?[hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
80gb ntfs olur. belki elindeki cd bozuk labilir pek emin değilim ama şunu söyleyeyim sıfır sistemde reset attıran worm oluyor. Yani o patch'in 0 kurulan sisteme bile yapılması gerekiyor.[hline]Lotgd Güzel bir oyun.
Mesaj tarihi:
XP yüklü deilki. Çalışıodu ama stabil deildi o yüzden tekrar yüklemek istedim ama yüklemedi.

Ayrıca sadece worm yüzünden reset atmaz. Dosyalardan biri bozuk olduğu için generic hatası verince mecburen reset atıcak. Sorun reset atması da deil zaten. Sorun stabil olmaması. Log yazamama hatası veriodu winxp açıldığı anda. Tekrar yüklerkende ntfs.sys hatası verio. Belki hdd'de bad sector felan vardır.[hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
Cdrom'dan olması zor. Winxp cdsinin bozuk olma ihtimali var. O da zayıf ama. Bad sector daha kuvvetli. Yada bir anakart bileşeni.

Hayır bu tip şeyler hiç kendi bilgisayarımda başıma gelmedi. Gelse detaylı araştırıp bulacam. Yani mesela win98 yada win95 yüklerken en sonda sistem ayarları yaparken (solunda davul çalan bir yazı gelio ya) göçerse kesin ramlar bozuk veya uyumsuz gibi bişi diemiorum :D

Şimdi yarın aldıkları yere götürcekler orda bakacaklar. Sorun neyse öğrenecem bende.[hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
valla ben de böle bir sorunla karşılaşmıştım. Ama benim kasa kırıktı ve kartlar yerine tam oturmuyordu. Kasayı değiştirdim sorun giderildi, tabii bir de worm blaster patch i yükledim her şey güllük gülistanlık çalışmaya başladı. Bir de anakart tan kaynalanıyor olabilir. Benimkisi gigabyte ga-8s648(-l) ve memnum değilim bilgisayar açılırken bazen çok bekliyor bazense hiç beklemiyor. Anlayacağınız bilgisayarın mı var derdin var.[hline]DeamoN a slmS :):):)

[Bu mesaj armagildo tarafından 21 October 2003 21:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Kurulum esnasında herhangi bir file'ı bulamıyorum gibilerinden bir hata veriyorsa sorunun ya CD'den yada CD'rom dan kaynaklanıyordur.. Bulamadığı bir sistem file'ı sistemin sonradan unstable olmasına neden olabilir..

Bunun dışında NTFS'i istediğin Gb'lik HD'ye uygulayabilirsin sorun onunla ilgili birşey değil..

Ayrıca, nforce kartlarda sistemi kurar kurmaz hiçbirşey yapmadan anakart'ın tüm Driver'larını CD'den yüklemen lazım..

Bazı yeni kartlar fabrika çıkışı bug'lı olabilir, sitesine girereko model anakart için bir bios update veya patch varmı kontrol etmelisin..

Bence senin sorunun CD'den kaynaklanıyor.. Sözünü ettiğin bulamadığı ntfs.sys file file system'de bir corruption'a neden olduğundan sistemin stabil olarak çalışmıyor...

Benim tavsiyem başka bir CD bul oradan kurmayı dene.. NTFS.sys hata veriyorsa sistemi NTFS olarak değil FAT32 olarak kurmayı dene.. ama kurulum esnasında missing file hatası verdiği sürece sisteminin sorunlu olması normal..[hline]
IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin

Mesaj tarihi:
Sorun o dosyanın olmaması deil. Dosya var ama onunla ilgili bir hata verio. Zaten emin de deil. Türkçe olarak işte hataya sebep olduğu sanılan dosya ntfs.sys diyo.

Neyse yaptırmışlardır, öğrenince yazarım buraya.[hline]This Cat Scratches Free.
  • Yeni Oluştur...