Vodan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Evet 1.9 TDI motorun 90 ve 130 HP gücündeki modelleri geldi. Daha sonra 105 HP lik bir versiyon getirdiler. Aynı motordan daha fazla güç elde etmek için turbo basıncıyla ve birkaç parametreyle oynuyorlar bu da daha temiz akaryakıta ihtiyaç doyuruyor. TDI motorların çalışma toleransları daha fazladır (para sen doğru tabiri yazarsın yine :) ) eski tip Euro 2 ve Euro 3 normlarındaki yakıtlarla sorunsuz çalışabilirler. Fakat Common-rail teknolojisine sahip motorlarda örneğin benim Astra'da 1.300 cc den 90 HP güç alındığı için illaki Euro4 kullanacaksın diye bir uyarı yapılıyor. 1.9 TDI motordan 90 HP almakla 1.3 motordan 90 HP almak arasında böyle bir fark var.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Benim Otokritik konusuda tırt oldu bu arada :)
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Selam, Vodan kırılma hemen, bak devamlı yukarda tutuyoruz topic'i :P Bu arada 1.9TDI 130Hp motor common-rail teknolojisine sahip ;) O yüzden biraz "hassas" :P Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Yanlışın olmasın pompa meme mi ne öyle bi teknolojisi var diye biliyorum ben TDI motorun. Common rail teknolojili TDI hiç duymadım? Zaten tıkır tıkır sesi de common rail değilim ben diye bağırıyo sanki :p
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Bu arada siteyle ilgili biraz bilgi vereyim. Site Google tarafından indekslenmeye başlandı. Şu ana kadar %1 ile %2 arasında içerik indekslenmiş olmasına rağmen insanlar arama yaparak siteye gelmeye başladılar. Şu sıralarda en gözde arama keywordleri "#semt canlı yayın trafik kameraları","#marka teknik verileri","#marka kasko değerleri" ve "#marka #model yorumları" gibi görünüyor. "mahindra" ve "jetta yorumları" keywordleri en popüler olanları. Tabi sitede benim Astra kritiğim dışında bir kritik bulunmadığından insanlar eli boş dönüyorlar.. "jetta yorumları" "alfa romeo ile ilgili ciddi yorumlar " "citroen C3 kritik" "oto yorumları" "hyundai accent hakkında yorumlar" "hyundai accent kullanıcıları " Gibi keywordlerden siteye giriş yapıldığını gördükçe sitenin doğru bir yolda olduğunu düşünüp motive oluyorum. Demek ki herkes kendi otomobilini yorumlasa insanlığa ne büyük bir katkıda bulunulacak :p Diğer ilginç bazı keywordler ise şöyle; "mahindra" - Ucuz hint otomobili. Ucuza pek meraklı bi milletiz anlaşılan. "250 fargo" - bu kadar arayan olduğuna çok şaşırdım. "etox teknik veri" "as 950 süper kamyon" Arama sonuçlarında bazı markalara olan eğilim tamamen henüz sadece o bölümlerin indekslenmiş olmasından kaynaklanıyor.
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Selam, TDI aslen pompa meme teknolojisi kullanıyor(du). Fakat Yeni motorlarla birlikte common-rail'i de adapte ettiler sisteme. 1.9 TDI 115HP motor açıklaması said: Engine type: Inline 4-cylinder engine with VTG turbocharger, OHC TDI direct injection, pump-injector technology. Engine management: High-pressure pump-injector fuel injection; direct injection; intercooler, rapid pre-heating, electric cold-start accelerator, volume, injection start, boost-pressure, EGR control. 2.0 TDI 140HP motor açıklaması said: Engine type: Inline 4-cylinder diesel engine with VTG turbocharger, OHC; TDI direct injection, pump injector technology. Engine management: High-pressure pump-injector fuel injection; direct injection; intercooler, rapid pre-heating, electric cold-start accelerator, volume, injection start, boost-pressure, EGR control. 2.7 TDI 180HP motor açıklaması said: Engine type: V6 diesel engine with VTG turbocharger, DOHC; TDI direct injection Engine management: Common rail direct injection, 1600 bar with piezo injectors, eight-hole injector nozzles, VTG turbocharger with intercooler, swirl and tangential intake ports, swirl port regulated Bosch EDC-16CP+, volume, injection start, charge pressure, EGR control 3.0 TDI 233HP motor açıklaması said: Engine type: V6 diesel engine with VTG turbocharger, DOHC; TDI direct injection Engine management: Common rail direct injection, 1600 bar with piezo injectors; seven-hole injector nozzles, VTG turbocharger with intercooler; swirl and tangential intake ports, swirl port regulated; Bosch EDC-16 CP+, volume, injection start, boost pressure 1.9 TDI 130HP için detayları bulamadım ama aklımda kalan common-rail olduğuydu :) Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Hmm. VW'nin sanırım 2008 den sonra common-rail teknolojili motora döneceğini duymuştum ama TDI motora common-rail teknolojisi entegre ettiğini bilmiyordum. 1.9 TDI 130 HP benim hatırladığım 2001 model Passatlarda fln vardı belki daha önceki modellerde de kullanılmıştır bilemiyorum ama o dönemden sonra motorda oynamaya gidilmediyse hala TDI olması gerekiyor. Birde VW grubunun ilk kez 2006 yılında Lemans'ta bir common-rail dizel kullandığına rastladım. Belki o tarihten sonra üretime geçen motorlarda kullanılıyor olabilir mi?
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Selam, TDI VW grubunun diesel için kullandığı ticari etikettir. Altında yatan teknoloji common-rail veya pompa-meme teknolojisi olabilir. VW pompa-meme teknolojisinde piezo kullanıyor bilindiği üzere. Ve yeni motorlarında bu iki teknolojiyi birleştirip kullanıyor diye biliyorum. common-rail: tek pompa ile ortak yakıt hattına yakıt basma pompa-meme: yakıt pompası haricinde silindire yakıt sevk ederken piezo materyal ile her enjektörü kendi çapında küçük pompa olarak kullanıyorlar. Elektrik akımına göre materyal esnediği için değişken frekans ve miktarda yakıt sevk edilebiliyor. Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2007 Otokritik hizmette sınır tanımıyor :p Bugün sitenin Trafik Kameraları bölümündeki kamera sayısını 55'ten 74'e yükselttim. Ayrıca 3 adet hareketli kamera ekledim. Bu 3 kamera aslında turistik kamera olarak hizmet veriyor fakat daha önce kimse bu kameraları bölgenin trafik durumunu yayınlamak amacıyla kullanmamış. Kameraların panoramik görüntü alabilme özelliği sayesinde Taksim, Kadıköy ve Eminönü trafiği artık Otokritik.com üzerinden 180 derece izlenebiliyor. :) [ Mesaj 13 Eylül 2007, Perşembe - 22:51 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 14, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2007 Selam, Kamera özelliği bende aktif olmuyor :( Nedendir acab? Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2007 Nasıl bir sorun var? Sayfanın orta bölümünde yerleşik olan mediaplayer üzerinden izlenebilmesi gerekiyor. Adblocker fln gibi birşey kullanıyorsan belki ayarlarında "sitelerdeki mediaplayer eklentilerini de blockla" gibi birşey seçili durumda olabilir mi? Veya bende pek bilmem ama Explorer özelliklerinde olabilir belki böyle bir seçenek. [ Mesaj 14 Eylül 2007, Cuma - 18:45 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 15, 2007 Selam, Firefox ayarlarımı kontrol edeyim : Saygılar.
Öne çıkan mesajlar