Vodan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Merhabalar Hatırlarsanız birkaç ay önce Otomotiv Portalı için fikir ve öneriler başlıklı bir konu açmış, sizlerin bir otomotiv portalında olması gerekenler konusundaki görüşlerinizi almış ve sitenin taslak halinin linkini vermiştim. Son 1 haftadır üzerinde çalıştığım ince ayarlarında bitmesiyle birlikte siteyi yayına vermiş bulunuyorum. Sitenin ismi Otokritik.com. Adından da anlaşılacağı gibi mümkün mertebe otomobillerin kritik edildiği veya bir başka deyişle yorumlandığı bir ortam olacak. Bunun yanı sıra ilk aşamada Otomotiv ile ilgili haberler, otomobil videoları, forum, üye garajları, makaleler, köşe yazıları, trafik kameralarına canlı bağlantı, fotoğraf galerileri gibi bölümler var. Siteyi kurmaktaki amacım araba almayı düşündüğüm bir dönemde, almak istediğim model hakkında yaptığım araştırmaların gerçek kullanıcı yorumları olmaktan uzak, gereksiz muhabbetlerle saptırılmış forum konularından ibaret olduğunu görmemdi. Otokritik'te bir otomobil, aslında o araca hiç binmemiş kişiler tarafından eleştirilmekten ziyade sadece o otomobile sahip olmuş kişiler tarafından yorumlanacak ve aynı marka model aracı almak isteyen insanlara ilk elden bilgiler verecek. Hedef ise, kişilerin bir otomobil almadan önce mutlaka girip bakacağı bir site yaratmak. Sitenin güvendiğim özelliklerinden birisi Benzinli-Dizel Karşılaştırması. Benzinli mi? Dizel mi? sorusu karşılaştırılacak her model için farklı bir cevaba sahiptir. Heralde en çok tartışılan ve bir çözüme ulaşamayan konuların başında gelen bu karşılaştırmaya dinamik bir hesaplayıcı ile son vermek istedim. Satın almak istenilen iki araç düşünürsek fiyatlarını, yakıt tüketimlerini ve yapacağınız yıllık kilometreyi yazıyorsunuz, modül size bir rapor hazırlıyor ve satın alırken ödediğiniz farkı şu kadar yılda şu kadar km de amorti edebileceğinizi söylüyor. Aslında daha bir çok fikir ve proje var siteyle ilgili fakat açılışı daha fazla ertelememek için yeter bir içerik oluşturup bir an önce açmaya çalıştım. Sizlerden de gelecek yeni önerilere ve eleştirilere de açığım. [ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 17:16 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Buzx Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Hayırlı olsun :) "Şifremi unuttum" kısmı isterük.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 hayırlı olsun aşırı faydalı bi site olucak inanıyorum fakat otomobil sahiplerinin gerçekten o araçlara sahip olduğunu anlama işini cözebildiysen ne mutlu bu arada reklamları yaygınlaştır ki database hemen dolsun :) bikaç yoruma ihtiyacım var
Sephrioth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Kullanışlı bi tasarım olmuş. güzel çalışma :)
Dela Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 cok guzel olmus yalniz celik sanayi limited sirketi gibi olmuus ustteki bar ve logo, daha canli bi tasarim gelirse logoya kral olur.
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Selam, Ben logo'yu sevdim :) Ellerine sağlık, güzel olmuş. Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Öncelikle hepinize teşekkürler. Şifremi Unuttum kısmını unutmuşum bende :p Onu ekledim. Teşekkürler Buzx. Sintisyzer, araçların yorumu yapan kişiye ait olduğunu kanıtlamak kişiyi tanımıyorsam malesef mümkün değil fakat sınırlı sayıda araç ekleyebiliyor her üye ve garaj bölümüne aynı aracın fotoğraflarını koyuyorsa bir nebze kanıtlanmış oluyor. Bir de otokritikler benim süzgecimden geçip puanlanıyor. Veritabanı oluşmaya başladıkça görüleceği üzere iyi otokritik edilen araçların yanlarında yorum kalitesine göre yıldızlar çıkacak. Böyle bir çözüm getirebildim en fazla. Birde burası dışında forumlarda reklam yapamıyorum sitenin karizmasını çizeceği gerekçesiyle :) O yüzden artık kulaktan kulağa yayılmak zorunda kalacak sanıyorum. Veya bir kaç ay içerisinde google siteyi indeksledikçe arama motorlarından gelenler olacaktır. Varsa tanıtım konusunda fikirleriniz onları da alabilirim. Dela, Logoyu beğenenlerde var :p Aslında bende geçici olarak yapmıştım o logoyu aklıma birşey gelmemişti. Hala da gelmediği için duruyor öyle. Gelirse değiştirebilirim :)
Apex Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 site güzel olmuş evet, hayırlı uğurlu olsun :)
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 henuz tam olarak inceleyemedim vakit bulunca inceleyecegim hayirli olsun .)
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Teşekkürler :) İnceleme sonucunu da beklerim ;)
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Site tasarim olarak guzel. Sitede 2 sey cok hosuma gitti. 1.si trafik goruntulerinin olmasi. Normalde ibb sitesine girip link bulup tiklayip girmek yerine burada rahat bir sekilde goruntulere ulasilabilir. Sirf bundan dolayi bu siteyi favorilerime eklerim. 2.si ise TV'de bu hafta. Bu benim icin onemli cunku acikcasi tv'de ne oldugunu bakmaya pek vakit bulamiyorum cok buyuk bir rahatlik oldu benim acimdan. Bence guzel ve yararli bir site olmus. Benim soyle bir onerim olacak. Bildiginiz gibi haftalik olarak Auto show, otohaber gibi dergiler cikmakta ve bu dergilerde envai cesit karsilastirma olmakta. Mesela benim gibi bu dergileri surekli alip okuyacak vakti olmayan insanlar icin o dergilerden secilmis bir kac habere veya karsilastirmaya yer verirsen super olur :) Mesela eger cikarsa 3.20d coupe ile A5 2.7tdi testi istiyorum :D. Ayrica logo da gayet guzel :)
Dela Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 logoyu begenen adam audici, ne kadar zevkli oldugu belli :D
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Selam, said: Audi seviyorsam suçum ne... Sevdim bir Audi, modeli RS'li.... RS4'üm akar gider, kem gözler nazar eder... Irkçı tavırları kınıyorum :P Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 @prozzak, yorumların için teşekkürler. Aslında sitede şu anda günyüzüne çıkmamış bazı bölümler mevcut. Karşılaştırmalar, Uygulamalar fln gibi. Fakat karşılaştırma yapmak çok ciddi bir iş. Gidip bir dergiden alıntı yapmak istemem hem lisans hakları var hemde sitenin, diğer kaynaklarda bulunabilecek içerikten farklı olması gibi bi hedefim var. Karşılaştırmayı da bi 3.20d bir A5 2.7TDI bularak yapamayacağıma göre bu bölüm şimdilik ileriki bir tarihe ertelenmiş olarak durmak zorunda kalıyor :)
matama Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 320d is 2.7 motorlu arabayi karsilastirmaya utanmiyormusunuz korkak audiciler sizi
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 BMW'nin 2.0 motorunu 2.7 ile ancak yakalıyorlar diyedir :p
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Selam, Ben demedim, o dedi :P 2.0TDI 170HP'lik dengi motor zaten var Audi'de. Saygılar.
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2007 @matama: Audici degilim ama olabilirim her an :) @para: Audi nin suanda tum 2.0tdi leri 140 beygir degil mi yurdumuzda? a5 2.7tdi 190 beygir. 3.20d coupe 177 beygir. Arada biraz fark var ama napalım :)
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Selam, Yurdum topraklarında o şekilde satıyor denyo distribütör : A3 2.0TDI 170HP model bile mevcut avrupada :( Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Türkiyedeki mazot kalitesine hala güvenilmiyor. İleride garanti kapsamına girecek ve zarara yol açacak veya garanti kapsamı dışında olsa dahi marka imajını bozması muhtemel arızalardan kaçınmak için yapıyorlar sanırım böyle şeyleri. Düşük hacime büyük güç olunca mazot kalitesi ciddi önem kazanıyor.
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2007 Selam, Bu doğru olabilir de olmayabilir de. Misal TR pazarına hiç girmeyen bir 1.9TDI motor vardır. Hani I veya DI harflari şimdilerde motorun gücünü simgeler nitelikde kırmızıdır ya, onda TDI yazısı kırmızıydı. Golf IV motor hacmi: 1896cc sıkıştırma oranı: 18,5:1 150HP @ 4000rpm 320Nm @ 1900rpm 8 valf 1263kg Demek istediğim VW grubu diesel konusunda güzel motorlar yapıyor ama Doğuş TR pazarına bunları getirmiyor. Saygılar.
Öne çıkan mesajlar