Lanfear Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Bilgisayarımın bulunduğu odayı değiştirdikten sonra internet bağlantım gitti. telefon calisiyor internet calişamıyor. modem bir türlü ip almıyor. TTnet hattımla ilgili bir problem olmadığını ısrarla söylüyor. Ben gene de telefon kablosunu, Data kablosunu değiştirdim sonuç aynı. Ethernet kartının arkasında sürekli yanması gereken yeşil led turuncu olarak sürekli yanıyor. surekli yanıp sönen turuncu led kırmızı olarak arada bir yanıp sönüyor. modemi pinglediğimde ping cevap veriyor. bilgisayarı sadece 3 metre öteye kurdum. arada düşme çarpma çarpılma olmadı. modem de aynı şekilde. 3 gündür kanser olacağım. acaba modemi mi değiştirmeli, sorun ethernet kartında mı? TTnet bizi kandırıyor mu? Hayatın anlamı nedir? ps: rock n coke da bile aklım bilgisayarımdaydı.cok magdurum cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 yanli$ port a takmi$sindir ethernet kablosunu, modeminin ustundeki portu degi$tir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lanfear Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 modem 4 port hepsini tek tek denedim. USB kablosu olmadığı için bir tek USB denemedim. bulabilirsem onu da deneyceğim. şimdi bir modem daha alip sorunun anakartta / ethernet kartında olduğunu öğrenirsem yıkılırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Modem'de reset düğmesi varsa taşıma esnasında yanlışlıkla ona basmış ve kullanıcı adını filan silmiş olabilirsin. O kullanıcı adı ve parolası girilen kısma bir tekrar bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 take it easy demek istiyorum.. en fazla bir ethernet kablosu alirsin, bozulma ihtimali en yuksek olan parca odur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 splitter ı sokup taktın mı?soktuysen kablolara bı bak hattı "lıne gırısıne" telefonu "phone gırısıne" adsl yı "adsl gırısıne" mı takmıssın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lanfear Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 telefon, ethernet kablolarini degistirdim. her turlu kombinasyonda soktum taktim, modemi resetleme ihtimalim yoktu ama gene de resetledim ve tekrar kurdum. sanirim modem veya ethernet kartim uctu. bu aksam notebook ile deneyeceğim. umarim ethernet kartim ucmustur. masraf cikacak simdi... su durumda modemin faturasini bulamiyorum garanti kapsaminda -eger modemde sorun varsa- baktirma ihtimalim yoktur galiba. eorun ethernette ise - ethernette ana kartla tumlesik- yeni bir ethernet karti alip takarsam sorun olmaz umarim. digerini sokebilme şansım olmadığından iki ethernet karti olacak ana kartta bi problem olur mu? bu modemin (cnet) usb çıkışı da var USB kablosu bulup bir de onunla denemek istedim ama kabloyu satan bir yer bulamadim. cok enteresan bir usb girişi var. internetsizlik ne betermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aKuMa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Herhangi bir sorun olmaz. Kapatmak istersen bios dan disable edersin olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 benzeri bi olay arkadaşın başına geldi.. çok saçma bi şekilde son buldu tüm hede.. aşağıdaki telefon kutusunda kablo başları oksitlenmiş! apartmanın telefon kutusu aşırı eski ve koccaman bişiydi. onu değiştirdiler sorun bitti. onun sorununda olay şu şekilde tezahür ediyordu gerçi; ev telefonunu açtığında internet kesiliyor ve telefondan çok az da olsa cızırtılı sesler geliyor, telefonu kapattıktan sonra da internet bağlanamıyor. defalarca modeme arkadan telefon kablosunu çekip çıkarmak gerekiyordu. Uzun bi süre (yaklaşık 2ay) modem ayarları, ev içi kablolar, splitterlar falan ile uğraştı. Sonrasında telekom bakım ihalelerinden birini alan bir tanıdığımıza danıştık. dedik böyle böyle.. her dediğini yaptık ve sonuç alamadık. nihayetinde (babası yönetici zaten) telefon kutusu değişti de çocuk da rahatladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar