SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Arkadaşlar şimdi bilgisayar mühendisi olacağımdan okulda ve evde kullanmak için laptop almaya karar verdim. Kendi çapımda araştırmalar yaparken Vatan gazetesinde bir reklamını gördüm. Datron TW7A22SFWFVP Intel Centrino Duo işlemci teklonojisi Interl Core 2 Duo T7500 işlmeci (2.2 GHz, 800 Mhz 4 MB cache) Intel 965 chipset 2 GB DDR2 667 MHz 160 GB SATA NVIDIA GEFORCE 8400M 265 MB (TURBO CACHE 1 GB) birinci sorum 1399 $ edermi bu alet. İkincisi bu aletin oblivion'u çalıştırma olasılığı nedir ( o öyle süper grafiklerle çalıştırması gerekmez biz böyle modumsu bir şey yapıyoruzda ben hikayeyi yazıyorum arkadaş tasarlıyor sadece bir bakam görem istiyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ekrani kac inc yane gaming icin aliyosan 17 in ekran iidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 çalıştırmayabilir, çalıştırsa da ısınır, ısındıkça kasmaya başlar, keşke çalıştırmasaydı dersin ayrıca laptoplarda garanti çok önemlidir. datron alırsın da sonra yattara olmayasın. ayrıca(2) laptoplarda mobilite çok önemlidir. o laptopun pil ömrü muhtemelen düşük ağırlığı da yüksek olacaktır. önce niye bilgisayar almak istediğini düşün. eğer oblivion için alıyorsan laptop düşünme. yok bilgisayar mühendisi oluyorum, böyle uzun uzun kodlar yazarım, canavar gibi derlerim diyorsan o işlemci M versiyonudur normalinin. performans testlerini bilmem ama, benim birebir yaptığım testlerde 1e 10 gibi bir oranda da yavaştır. eğer hem okula götüreyim, hem evde çalışayım diyorsan da 13.1" ekranlı, pili kısmen daha uzun giden bir şey tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 muma kesinlikle katilmiyorum ben bu yaz 17 inc toshiba laptop aldim sadece gaming icin gayette mutluyum hersey catir catir calisiyo isinma feland ayok ayni hesapta hp lap[top alan arkadasiminda herseyi calisiyo pil omu yaklasik 1.5 saat ikimizdede isinma elbette war ama laptoplarin hepsinde war fiyatta eger 17 incse direk efsane ucuz 15 inc sede cok kotu deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ve mobilite mobilite deyip 1.1 inc cocuk oyunagi gibi bisi alannarida anamiyorum ben sonucta laptopumu omuz cantasinda tasiyorum 17 inc olmasina ragmen gayet rahat 13.1 denen sacma ekran boyutunda laptop alcana ya git 15 inc adam gibi bisi al yada pda al 13.1 ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 13.1", 14" laptop kullanmamış birisi bunları söyleyebilir gibime geliyor. sen 1.5 saat diyorsun, ben 5-6 saatten bahsediyorum. derse gireceksin, not tutmak istiyorsun, priz mi arayacaksın? arkadaşlarınla bir proje üzerinde çalışıyorsun "durun beyler, şarj edip geliyim" mi diyeceksin? ayrıca, sözde performans farkı olmayan o süfer laptoplarda bir NUD*IST analizi yapmaya çalışın, 20mb c# projesini derleyin bakalım, ondan sonra konuşalım. dediğim gibi amaçlar önemli. ben bir yıl boyunca sadece dizüstü bilgisayar kullandım. aklım olsaydı da pili daha uzun giden birşey alsaydım diyorum. yok "aman allahım her yerde oyun oynamalıyım, priz bulup takıp hemen oyun oynamam lazım, dayanamıyorum, oyun oyun oyun oyun" diyorsan ya da paranı sağa sola saçmak istiyorsan git al. ama 17" ve high-end bir dizüstü bilgisayar fiyatına bir tane 14", bir tane de masaüstü alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 her yerde priz war gemide ve otobustede yun oynamayip ders calismayi veriyorum sikintim yok o konuda walla ayrica 17 inc laptopu 1600 dolara aldim masaustum zaten war 13 inc laopop yerinede pda alrim daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 bonecum, anladığım kadarıyla pda nedir bilmiyorsun ve/veya kullanmamışsın. klavye ya da ergonomi konusunda da fikrin yok. laptop ayrı, pda ayrı. al bir pda, derste not tutmaya çalış, hoca ile birlikte bir program derlemeye çalış (pda'de program derlemek neyse) sonra tartışalım.. ayrıca elektronik cihazlardan sadece birine sahip olacaksın diye birşey yok. "ya laptop ya pda ya cep telefonu" diye birşey yok. hepsinin görevi ayrı. pda'e ihtiyacın varsa pda alırsın, laptop lazımsa ihtiyacına göre laptop alırsın. "bu çok ufak bir laptop, o zaman pda alayım" tutmaz. istersen dene. ayrıca, performans karşılaştırması "hersey catir catir calisiyo" gibi sığ bir ifade ile yapılmaz. benchmarking diye birşey var. yok eğer de süfer 17" laptopunda aynı özelliklere sahip bilgisayara denk performans aldığını düşünüyorsan (ki onu iddia ediyorsun) boşuna enerjimi harcatma. ki zaten benim diyeceklerim bunlar, tasarruf satın alacak kişide. isteyen gider laptop lazım diye cessna citation jet alır, içindeki bilgisayarı kullanır. sonra da "negzel herşeyi çatır çatır çalıştırıyo" der. benim azicane tavsiyelerim yukarıdaki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 DATRON ALMAYIN. Pişman olursunuz sonra . Her laptop un ekranı aynı değildir. Datron en dandik ekranların başında geliyor. Isınma olayı bir başka derdi laptopların.İyi soğutma sistemi olmayan laptop lar çok verimsiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 yok canim sidik yaristirmiyorum zaten tebiyesizcedene 1600 dolarak aldigim masaustuyle aynida demiyorum ama 160 dolar aalabilecegim dektopla nargile icmeye gidemiyorum yada tatile goturemiyorum okual goturemiyorum fark bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 daha 1. sınıf olacaksan, laptop a öyle hemen ihtiyacın olmayacak. desktop al bi tane, çatır çutur oyunlarını oyna.. 3. sınıfa baslarken laptop alırsın. simdi aldıgın laptop zaten 3. sınıfa baslarken aglatıyo olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ben de mobilite hastasi bir insan olarak, hem hafif hem de pili uzun dayanan bir laptop alacagim... 13.3 olabilir hatta 12.1 dahi mumkun.. oyun oynamiyorum, oynasam da zevkine eski oyunlari oynarim.. Msi da ucuza tek cekirdekli MK model amd laptoplar var 13.3.. bir de vistayla gelmese cok daha sevinecektim ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 13 yada 12 serisi pek güzel cok rahatda heryere götürürsün ama 17 leri taşımak hamallık tamamen. taşıyamazsın demiorum ama bir süre sonra üşeniyor insan. aman ye ne götürücem diyip bırakıyor evde.. hele ki yanında taşıyacagın baska seyler varsa iyice ızdırap. asus alırsan mesela adaptörü küskü gibi. laptop 2.9 kg diyorlar oh iyimiş diyorsun adaptör 2 ton çekiyor :) bende de 15.4 lük toshiba var. 2 yıl oldu alalı memnunum. oyun oynamaya kasmıyorum. dota fln oynamıstım ama oyunlarda iyi seviyeye gelince masa üstü ile laptop arası dağlar kadar fark oldugunu görüp laptopta zevk almamaya baslıyorsunuz. widescreen tercih ederim. aldıktan sonra da iki ki ws almışım dedim. filmlerde fln süper onun dısında 2 word belgesi yanyan sığdırıp veya bir tane açıp ekranın bi köşesine de a4 kagıt koyup rahat rahat işimi görüyorum hani :) pil ömrü fazla olması sürekli dısarıda kullanacaksan avantajlı. heryerde piriz yok. mesela universite kampüsünde bahcede oturup laptop açıcaksan ağaca takamıyorsun adaptörü. ayrıca sürekli fişe takılı kullanıyorsan pil ömrü epey düşüyor. bir süre sonra da mobile kullanım için yeterliliğini yitiriyor. her dk yanından ayırmayan sürekli dısarıda kullanan biri olacaksan 2 tane pilin olsun. birisi zaten yanında geliyor diğeride yüksek hücreli pillerden al. ama ben o sekilde kullanmadıgım için gereksiz harcama olarak görüp almadım pil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki. kişiden kişiye değişiyor ihtiyaçlar. herkes kendine uygun olanı alır. bunun tartışılacak bir şeyi yok bence :) örneğin 2 yıl önce yurtta kalıyordum haftasonları eve gidiyordum o zaman felaket bir laptop ihtiyacım vardı. masaüstü bilgisayarım resmen laptop gibi olmuştu. arabayla getir götür yapıyordum her hafta :P o zaman eğer fazladan param olsaydı alacağım laptop 17" uçuk bişi olurdu çünkü sadece haftasonu getir götür işi için alacaktım. onun harici laptop veya desktop olması beni alakadar etmeyecekti çünkü yurda götürdüğüm zaman veya eve götürdüğüm zaman bütün gün odamda kalacaktı laptop masaüstü gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Aletin ekranı 15.4" Oyun oynama derken zaten oyunu evde oynamayı planlıyorum onun içnde soğutuculardan alırım. Datron cidden bu kadar kötümü ya sonuçta 2 sene garanti ile geliyor. O halde 900 $ bir laptop alıpta masaüstümü 500 $ yenilemek daha avantajlı gibi (masaüstü derken sadece kasa alınacak). Peki bir bil. mühendisi laptop seçerken neye dikkat etmeli ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 sadece oblivion üzerine yorum yapacağım. benim laptop fujitsu siemens amilo modelinden Tek çekirdek 1.8 ghz 512 mb ddr-ram 128 ati x300 ekran kartı hede hödö... oblivionu oynayıp bitirdim. yanlız gatelerden geçtiğimde yani oblivion dünyasında biraz kasıntı yapıyordu. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 herşey lowda tabii bu dediğin değil mi ? Benimkisi herşey lowda gayet iyi çalıştırır mı yani ? Peh o kadar çok şey düşünmek lazım ki Performans, ısınma, teknik servis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 ya her şey low da değildi biraz çalışınca göze hoş gelebilecek şekilde oynadım ev bitirdim. yani rahat rahat çalıştırı o bilgisayar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 oblivion u morrowind grafikleriyle oynarsın tabi :) yukarıdaki laptop iyi gerçekten ama ekran kartı çok iyi değil. oblivion ı orta ayarlarda sorunsuz oynarsın. grafik kartı iyi olsa en üst seviyede oynardın. [ Mesaj 02 Eylül 2007, Pazar - 15:00 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2007 alakasız olacak ama laptoplarda 512 MB 8600M GT ekran kartı nasıldır szce?_ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 oblivion laptopda oynanmaz calsitirsa bile tavsiye etmem bi laptop + masaustu upgrade i en mantiklisi o butce ile hatta sole iki tane SS koyiyimda gaza gel misterzoptirikus [spo][/spo] [spo][/spo] simdi tikla terazime heh [ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 20:10 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 viktor seni var ya huh neyse :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 öyle uzun süre pil giden notebook olamaz abi yani imkan vermiyorum şu süre içersinde tabi herşey olabilir ama sen eşşek gibi ekran kartı geliştir hayvanlar gibi performans isteyen oyun sür piyasaya o pil dayansın 3 saatten fazla, ısınmaması da cabası :) valla masa üstü ownz her zaman, ayrıca bendeki külüstür notebook ile biraz oynamışlığım var oblivion'u notebook ile çok rahat kaldırırsın core2 duo işlemci yani :D notebook ne diyorsan lg lm50 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 ben de 15" toshiba var, essek kadar agir ve hayvan gibi isiniyo. mumkun olursa ilerde adam gibi bi desktop+ufak pili uzun giden bir laptop alirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 o grafiler tabe hd ekran kartiyla di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar