Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ben seni seçmedim hayat

Llama

Öne çıkan mesajlar

Kafayı bir meşguliyete vermekden kasıt;spor olabilir, bulmaca çözmek olabilir, kitap okumak olabilir.Ben hiçbir meşguliyet olmadan mutlu olabilen bir insan görmedim.Varsa da "helal" derim.Ama burda mutluluk çok sofistike birşey.Acaba hepimiz mutlulukdan eynı şeyimi kast ediyoruz :)

Bunun dışında anı yaşamak mantıgına katılıyorum.Geçmiş üzüntüsü ve gelecek kaygısı insanı dagıtır.Ama o kadarda kolay degildir hakeza o kadar zorda degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Topic wall-of-text olduğu için hepsini okuyamadım ancak;

İlk mesajda hayatın alkol, sex ve uyusturucudan oluştuğunu düşünen insanlar olduğunu söylemişsin. Bunlara hak vermek gerekir bence. Her insan istediği hayatı elde edemez, bazılarının dayanma gücü yoktur, bazılarının isteği. Herkes doğuştan ideallerinin peşinde koşacak yeteneklere sahip bir şekilde yaratılmamış olabilir.
Eğer insanın mutlu olduğu tek uyuşturucu etkisinde olduğu saatlerse o insana hiçbirşey diyemeyiz. Hayattan zevk almak istiyordur, yapamayacağı şeyler peşinde koşmaktan bıkmış ve hayatını, sağlığını bir kenara koyup bu dünyada sadece bazı insanların tadabileceği "mutluluğu" tatmaya çalışıyordur. Kendi hallerine bırakın. Tek mutlulukları için hor görmeyin.
Herkes eşit değil, kimse hayatını seçmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eğlence uyuşturucu sex alkol ne hayatın bundan oluşmuş olduğunu sanan insanlar dolu etraf yada dolamya başladı anlamsız şekilde hayatta ne gördülerse o kadar bıkmışlar ki

hayatda başka bi tutunacak başka bi keşfedecek şeyleri olsa bu kadar sarmazlar onlara yani bu iş böle kanki, sende konuyu açış saatine bakarsan saat 5 böle ''lan hayatı ben seçmedim'' dersin ertesi gün iş yorgunu olur o seçmediğin hayatın kölesi olur onun dediği düzene köpek gibi uyar saat 5 de 5.rüyanı görüyo olursun, hayat hep kısa kısa aralık bence böle bi değişik halin alıyo öle yaşıysun sonra duruluyosun sakinleşiyosun sonra azgn hayatın canın çekiyo sonra tekrar durgunlaşmak istiyosun. içeriğe uyan bi yazı olmadı galiba ama hayat hakkında yorum yapmak bile zormuş. falan
Sosyal ağlarda paylaş

uyuşturucu olayı her insanın bir şekilde hayatından geçer.geçer derken bir şekilde arkadaşlar vasıtası ile ortama girilir.onu seçmek yada seçmemek kendi elindedir.

ya kullanmazsın.ya denersin.yada bağımlı olursun.bunu bilemeyiz tabi o ana bağlı bir şey

alkol ve sex ise her gencin yaptıgı,yapmak isteidği,genellikle istisnalar hariç pişman olmadıgı ve yapmak istediği şeyler.evet belli bir süre hayat bundan ibaret olabiliyor.ama daha sora olgunlaşıyosun bir şekilde.yani bunlar genelde universite bitene kadar oluo.
iş hayatıydı evlilikti aşktı gelecekti falandı bunları düşünmeye başlıyosun.istisnalar her zaman vardır ama genel olarak bu yani

ben emoluk gotiktik rakçılılık tikkylik bilmemnelik kavramlarına inanmıyorum.kendimide bunlardan hiç biriyle bağdaştırmak istemiyorum da.herkesin karamsar oldugu dönemler olur.herşey çok iyi gitse bile insna y inede bazen karamsar olur.mutsuz olur.

bi gece oturursun salak salak düşünürsün.dünyayı kurtarırsın.ertesi gün kalkarsın unutursun makarana devam edersin.hayatını yaşamaya devam edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Insanlar kendilerini oyalamak icin bir nevi kandirmak icin alkol sex uyusturucu islerine girisirler.. cunku bunu yapmistim ve biliyorum..

Su ayri bir gercektir ki , hayati duyarak insanlardan degil veya insanlari gorerek'de degil siz kendiniz yasayarak ancak ogrenebilirsiniz hayati.

Biz hayata mecburriyetden gelmedik..

Insanlar neden alkol ihtiyaci duyar ? Keyif ? O keyif nedir ? Ihtiyac duymamidir ? Peki alkol denemeden once ihtiyaciniz var miydi ? hayir... Bu baska birsey ... Bu kendinizi odun vermektir..

Sex.. "Sex duskunu olmak kotu birsey mi ?" hayir... Ama herseyinde bir adabi var buda insanlarin ic yuzlerini gosterir cok masum cok saf tipli olan insanlar icine kapanik olan insanlar genelde sex sex sex merak ederler...

Uyusturucu, sole soleyim...

Bir zamanlar uyusturucu kullandim ve hollandadan ozel olarak getirilmis uyusturucular ayri bir kelimeydi ama kimyasala cesaret etmedim neden ? Ozentilik mi ? evet... Ozendim... yalan soleyecek degilim...

Ama sonradan farketim ki bu meretler bana faydasi yok bunlarsizda hayat oluyor... Insanlar bazen hayatin hep guzel olmasini bekler ... ama unutmayin bir terazi vardir bir verir bir goturur bu hep boledir... Denge hep olmak zorundadir..

Mutlulugun oldugu yerde uzuntude vardir.
Dogumun oldugu yerde olum'de vardir... Bu boledir degistiremezsiniz..

Bu saydiklarim (ALkol , Sex , Uyusturucu) Insanlari sadece uzulmek istemedikleri seylerden uzak tutmaya yarar... Cunku o seylere duskundur...

Ilerde biraz buyuyunce anliyorsunuz nedemek istedigimi...

Hersey hayat bunlardan ibaret degil bugunu tadini iyi cikarin cunku yarini goremeyebilirsiniz.. Ve ozaman hersey cok gec olur...

[ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 05:15 tarihinde, Alis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen ole ,

Ama bunun yararindan cok zarar oldugunu cakiyorsun... Cunku Gencken yasli oldugunda neler yapip yapamayacagini anlayamiyorsun...

Gencken calismak zorunda kalmiyorsun cunku ailenin parasi vardir :)

bir acidan haklisin... ama dedigim noktalarda hakliyim herhalde..

anlatmak istedigim yani bunlari getirisi yok goturusu cok :)
Sosyal ağlarda paylaş

@ dasaa
Abi, suraya iki satir bişi acikladigin için teşekkür etmek istedim sana, sagolasin.
@ antimodes52
Dedigin kitabi ise okumak istedim, hemen sipariş ediyorum. Ozet için sagolasin.

[ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 05:42 tarihinde, Baluu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...