Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canon Rock [Funtwo]

Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar sweep dediğiniz teknik çok kolay teknik çünkü sadece etüd işi(tabi rollover yetenek istiyor :P bide üzerine tapping girince karışıyor iş ama). Sweep için tavsiye yavaş yavaş çalışırken lickleri parmaklarınızı her nota için kaldırıp vurun tele. Tapping yapar gibi. Güç harcayın yani. Gerçi anlatamadım tam ne demek istediğimi ama rahat olur böyle geliştirmeniz kendinizi. Hızlandıkça tellere uyguladığınız kuvveti azaltırsanız çok temiz sweep yaparsınız :) Sweep'de belirli bir düzeye gelince Marty Friedman ve Jason Becker çalışırsanız zor ne demek görürsünüz :P 16-17 yaşlarında inanılmaz işler yapan gitaristler var. Shred demek çalışma demek :P Yapılmayacak şey değil. Düzenli hız antremanlarıyla kendinizi gayet geliştirirsiniz. Asıl önemli olan hızlı çalarken notalara ruh katan vibrato,bend,hammer-on,pull-of gibi teknikleri uygulayabilmek.

Bu arada Yngwie Malsmteen her ne kadar sevmesemde alternate ve sweep pickin' konusunda edüte şayan bir parçaya sahip ki Trilogy Suite Op. şarkının adı. Gayet yararlı. Tavsiye ederim. Bend, vibrato gibi teknikler için öncelikle önerim Eric Clapton, Jimmi Hendrix gibi adamların sololarını etüd edebilirsiniz. Nitekim blues soloları kalıplar dahilinde olur genelde. Bu yüzden etüd etmek bi süre sonra çok faydalı ve kolay olur. Daha sonra yine aynı şahısların parçalarına emprovizasyon çakabilirsiniz. Aynı şeyi sürekli yaparsanız bi süre sonra gelişme durur(Troy Stetina'dan alıntı ;). Bu yüzden mümkün olduğunca licklerde ufak tefek değişiklikler yapın. Yaratıcılığınızı kullanın. Yine solo olarak Marty Friedman ve Marty Friedman dönemi Megadeth şarkılarının soloları özellikle bend'ler konusunda gayet tatmin edici gelişmeler yaşatabilir size.

Jason Becker - Altitudes bu şarkıyıda bulun dinleyin. Birçok tekniği kullanırken uç noktalarda dolaşmış ustam.

Eğer hızlandım ben ama pratik sorunum var ritm tutturamıyorum diyorsanız Steve Vai, Joe Satriani, John Petrucci falan çalışın. Adamlar dahi. Aynı şarkı içerisinde çok farklı zamanlamalar kullanabiliyolar. Tabi bu hız çalışmasından biraz farklı bot gibi çalışmıyorsunuz. Özellikle bi yerden sonra çok fazla kafa yormak gerek ritm sorununu gidermek için. Ne kadar erken teşhis ederseniz o kadar iyi ;)

4 yıllık(4 yıl ama boş değil yani dolu dolu tanıyan bilir :P) deneyimlerime dayanarak yazdım bunları :P Öneri mahiyetindedir ve dediğim gibi kişisel deneyimlere dayalı :P Faydalı olur umarım. Gerçi off-topic gibi oldu konuya nazaran ama olsun :P
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuk yaşına göre baya baya iyi çalıyor ama çalınması çok zor bir şarkı değil.Soloları dışında kolay bile sayılır ama bunu uyarlaması güzel bişey.Zaten Pachbell hayranıyımdır canona bayılırım takdir ettgim cocugu.Ama benim merak ettigim acaba çocugun 28mil seyircisi oldugundan haberi varmı.O eklememiş çünkü...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında uzun süredir ilgilenmiyorum geçen sene tam bu sıralarda başladım zaten gitara. ama bi heves geldi baya kaptım parçayıda işte nasır tutmaadn bırakıorum sonra geçio falam bide ben dayanamıorum kopartıorum onları :D en güzeli acı çekmek bi müddet sonra alışıyorsun ya hissetmiyorsun bile
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...