Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8 Bu parçanın zorluk derecesi nedir ne değildir? Aramızda çalabilecek baba yiğit var mi? :) JerryC'den güzel çalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Çok iyi ya. Gelecek var bu çocukta. Teknik olarak diyosan o kadar aşmış bişey değil. 2 tane sweep var işte. Ha oldukça temiz çalıyor o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Çok temiz çalıyor evet. Ben denemiştim bir ara, kasış baya bu kadar temiz çalmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Bu kadar güzel ton almak istemiyorum çalmak istiyorum sadece sweepleri yapabilecğimide pek sanmıyorum :) bu vidyoda 15 yaşında funtwo'muz çocuğun eline bebekken vermişler sanırım gitarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 15 yaşında ESP. Vay be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 ekin ne dion lol adfşksf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 buna fake diyolardı pek anlamıyorum ama varmı öle bişi? [ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 18:06 tarihinde, Breedan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 yok öyle bişi eşşekler gibi çalio walla cocuğumuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Ses ile vidyoyu senkronize etmiş sadece. Feyk falam yok yani Funtwo live concert - http://www.youtube.com/watch?v=oq9bpTKWzAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 sweep kısımlarını at 1 senelik düzgün altyapıyla çalınır. yani çalan gördüm o bakımdan. tabi bu eleman kadar düzgün temiz çalmak için bilgisayarda editlemeyi bilmek lazım önce sonradan yıllar lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 zor bi şarkı değil..adam gibi çalışan biri 1-2 senelik altyapıyla çalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 walla ben 1 seneye yaklaşıyorum. Gerçi gitarla uğraştığım yok doğru düzgün solo çalıştğım için genelde buna kasıorum şu aralar giriş gelişme sonuç tamamda arada sweepler bozuo yok falam öyle garip bişi oldu yani :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feandreu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Arkadaşlar sweep dediğiniz teknik çok kolay teknik çünkü sadece etüd işi(tabi rollover yetenek istiyor :P bide üzerine tapping girince karışıyor iş ama). Sweep için tavsiye yavaş yavaş çalışırken lickleri parmaklarınızı her nota için kaldırıp vurun tele. Tapping yapar gibi. Güç harcayın yani. Gerçi anlatamadım tam ne demek istediğimi ama rahat olur böyle geliştirmeniz kendinizi. Hızlandıkça tellere uyguladığınız kuvveti azaltırsanız çok temiz sweep yaparsınız :) Sweep'de belirli bir düzeye gelince Marty Friedman ve Jason Becker çalışırsanız zor ne demek görürsünüz :P 16-17 yaşlarında inanılmaz işler yapan gitaristler var. Shred demek çalışma demek :P Yapılmayacak şey değil. Düzenli hız antremanlarıyla kendinizi gayet geliştirirsiniz. Asıl önemli olan hızlı çalarken notalara ruh katan vibrato,bend,hammer-on,pull-of gibi teknikleri uygulayabilmek. Bu arada Yngwie Malsmteen her ne kadar sevmesemde alternate ve sweep pickin' konusunda edüte şayan bir parçaya sahip ki Trilogy Suite Op. şarkının adı. Gayet yararlı. Tavsiye ederim. Bend, vibrato gibi teknikler için öncelikle önerim Eric Clapton, Jimmi Hendrix gibi adamların sololarını etüd edebilirsiniz. Nitekim blues soloları kalıplar dahilinde olur genelde. Bu yüzden etüd etmek bi süre sonra çok faydalı ve kolay olur. Daha sonra yine aynı şahısların parçalarına emprovizasyon çakabilirsiniz. Aynı şeyi sürekli yaparsanız bi süre sonra gelişme durur(Troy Stetina'dan alıntı ;). Bu yüzden mümkün olduğunca licklerde ufak tefek değişiklikler yapın. Yaratıcılığınızı kullanın. Yine solo olarak Marty Friedman ve Marty Friedman dönemi Megadeth şarkılarının soloları özellikle bend'ler konusunda gayet tatmin edici gelişmeler yaşatabilir size. Jason Becker - Altitudes bu şarkıyıda bulun dinleyin. Birçok tekniği kullanırken uç noktalarda dolaşmış ustam. Eğer hızlandım ben ama pratik sorunum var ritm tutturamıyorum diyorsanız Steve Vai, Joe Satriani, John Petrucci falan çalışın. Adamlar dahi. Aynı şarkı içerisinde çok farklı zamanlamalar kullanabiliyolar. Tabi bu hız çalışmasından biraz farklı bot gibi çalışmıyorsunuz. Özellikle bi yerden sonra çok fazla kafa yormak gerek ritm sorununu gidermek için. Ne kadar erken teşhis ederseniz o kadar iyi ;) 4 yıllık(4 yıl ama boş değil yani dolu dolu tanıyan bilir :P) deneyimlerime dayanarak yazdım bunları :P Öneri mahiyetindedir ve dediğim gibi kişisel deneyimlere dayalı :P Faydalı olur umarım. Gerçi off-topic gibi oldu konuya nazaran ama olsun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 @Feandreu Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim biraz sweep olayına çalışayım bari :) bi sorun daha oalcak benim barnaklarım yarıldı kaç gündür bu şarkıya çalışacam die nasır tutmuo barnaklar acılar içinde çalıyorum gitarı buna bi çözüm yok mu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babayigit Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Çocuk yaşına göre baya baya iyi çalıyor ama çalınması çok zor bir şarkı değil.Soloları dışında kolay bile sayılır ama bunu uyarlaması güzel bişey.Zaten Pachbell hayranıyımdır canona bayılırım takdir ettgim cocugu.Ama benim merak ettigim acaba çocugun 28mil seyircisi oldugundan haberi varmı.O eklememiş çünkü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feandreu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Acı olayı can sıkıcı ama çaresi yok bildiğim kadarıyla :) Zaten acı çekiyorsan boşa çalışmıyorsun demektir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babayigit Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 önleirne ufak bişey yapıştırabilirsn aslında selo band filan ama bu sfer hep öyle kalır parmaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 @Bloodless barmaklar nasırsızsa ya yeni yeni gitar çalmaya başlayan birisindir veya baya süredir çalmıyorsundur. yeni yeni gitar işine başladıysan bence bu parça biraz erken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 babamız esp aldı da biz mi çalamadık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 dimii walla fakirin ve garibanın malı cort ile idare edioz bizde :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Ya aslında uzun süredir ilgilenmiyorum geçen sene tam bu sıralarda başladım zaten gitara. ama bi heves geldi baya kaptım parçayıda işte nasır tutmaadn bırakıorum sonra geçio falam bide ben dayanamıorum kopartıorum onları :D en güzeli acı çekmek bi müddet sonra alışıyorsun ya hissetmiyorsun bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Esp nin hangi modeli oldugunu anlayabilen varmi klipten ? vitange serisi gibi gozukuyor sap kısmından ama tam anlayamadım. [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 23:45 tarihinde, daverc tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Evet vintage gibi, ama custom havası var, vintage modellerinde sitesinde böyle bir model yok, belki eski üretimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar