Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XP de TR Char sorunu

Prawler

Öne çıkan mesajlar

said:
BlackRose, 01 Mart 2003 03:51 tarihinde demiş ki:
bende de TR seçilerek kurulmuş olmasına rağmen icqda bazen birine mesaj atarken kendi kendine ingilizceye geçiyo kıl ediyo beni

bilen biri bunu da cevaplasın pls

Bunun için çözüm olarak sunabileceğim bir şey var:

Klavye dil ayarlarına gidin ve oradan İngilizce klavye seçeneğini kaldırın, yani üzerine gelip tamamen silin. Eğer dil çubuğu görev çubuğunda veya System Trayde ise, oradan da kaldırın. Artık rahat edersiniz umarım. Bu, denenmiş ve başarıya ulaşmıştır.[hline]HeadShot..!
Sosyal ağlarda paylaş

yok o icq olayı ayrı bişi..
ingilizce klavye tanımlı olmasa da salak şey yapabiliyo onu.
multilanguage ve bilimum yerlerde turkish secili olmasına ragmen halen inatla da ingilizce klavye falan kullanabiliyor nası oluyosa..
reinstall kesin çözüm de, bazen restartla falan da düzelebiliyodu sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü XP yi kurarken, grafik ekranlı kısımda, sizin karşınıza Next seçeneği içeren bir menü geldiğinizde, hemen Next yaptınız veya detaylı incelemediniz değil mi ? :)

Dil seçimi ile ilgili olan kısımda, hem dil ayarları yapılıyor, hem klavye ayarları. Orada yaptığınız ayarlara göre Turkish fontlar ekleniyor sisteme..[hline]
Ethernass..
Oyuncuların geliştirdiği dünya..

www.ethernass.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShARkY, 01 Mart 2003 16:35 tarihinde demiş ki:
Çünkü XP yi kurarken, grafik ekranlı kısımda, sizin karşınıza Next seçeneği içeren bir menü geldiğinizde, hemen Next yaptınız veya detaylı incelemediniz değil mi ? :)

Dil seçimi ile ilgili olan kısımda, hem dil ayarları yapılıyor, hem klavye ayarları. Orada yaptığınız ayarlara göre Turkish fontlar ekleniyor sisteme..[hline]
Ethernass..
Oyuncuların geliştirdiği dünya..

www.ethernass.com

hayır onları aynen yaptım direk next demedim
ingilizceyi de kaldırmayı denedim default olarak ingilizce sistem kullandığınız için remove edemezsiniz dedi doğal olarak ve kaldırtmadı

ingilizce dili kaldıramıyorum XP ingilizce olduğu için, kurulumda da o şekilde seçmeme şansım yok

ee şimdi alim bir sonraki önerileri ;)

[Bu mesaj BlackRose tarafından 02 Mart 2003 17:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ishinotsuyoihito, 01 Mart 2003 04:13 tarihinde demiş ki:
said:
BlackRose, 01 Mart 2003 03:51 tarihinde demiş ki:
bende de TR seçilerek kurulmuş olmasına rağmen icqda bazen birine mesaj atarken kendi kendine ingilizceye geçiyo kıl ediyo beni

bilen biri bunu da cevaplasın pls

Bunun için çözüm olarak sunabileceğim bir şey var:

Klavye dil ayarlarına gidin ve oradan İngilizce klavye seçeneğini kaldırın, yani üzerine gelip tamamen silin. Eğer dil çubuğu görev çubuğunda veya System Trayde ise, oradan da kaldırın. Artık rahat edersiniz umarım. Bu, denenmiş ve başarıya ulaşmıştır.[hline]HeadShot..!

bunu da şimdi denedim
kurulumda kaldırtmadığı ingilizce dil seçeneğini şimdi kaldırdı ama bakalım umarım yine kendi kendine eklemez restart edince...
Sosyal ağlarda paylaş

ben Türkçe fontlarda sorun oluyo demedim ki zaten
kendi kendine ingilizce dil seçeneğini seçiyo icqda mesaj yazarken

her iki bölümde de Türkçe seçiyorum eminim, bu aralar çok kurmaya başladım çünkü network sorunu yüzünden oradan biliyorum her defasında aynı şeyleri seçmeme rağmen kendi kendine ingilizceye geçiyor, ben türkçe yapıyorum o gene birkaç mesaj sonra ingilizce oluyo vs vs

font derdim yok yani her iki dil seçeneği de tastamam çalışıyor kendi içinde

olayın icqdan kaynaklandığına eminim de neden oluyo bilmiyorum, başka hiçbir programda olmuyor bu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...