Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soya Soslu Ballı Yoğurtlu Sebzeli Tavuk (Denemeler)


Ardeth

Öne çıkan mesajlar

- Soya sosu (bi bardak kadar)
- Bal 1/4 su bardağı
- Yoğurt (iki kaşık)
- Bilimum sebze
- Tavuh (bir göğüs)


yarım kabağı ve bir havuzu uzun ince şeritler halinde kesin. Mantarı dilim dilim dilimleyin. Soğanı da soyarmış gibi kabuk kabuk parçalara ayırın. Bunları kenara koyun. Kısa boylu şeritler halinde kesilmiş tavuğu zeytinyağında ısıtılmış tavaya koyun ve hafif bejleşene kadar soya sosu da ekleyerek kızartın. Tavuklar kızarırken 1/4 bardak balı diktörgen bir kapa koyun. Üzerine onu ince bir tabaka ile kaplayacak kadar soya soyu ve iki kaşık yoğurt koyun. Yoğurt topakçıkları oluşursa endişelenmeyin. Sebzeleri bu kaba koyup sebzelerle sosu baya bi karıştırın be 2-3 dakka bekletin. Sonra sebzeleri ve fıstıkları pişmekte olan tavuğun üzerine koyun. Eğer yoğurdun suyundan dolayı yemek çok sulu olursa suyun birazını dökün (amatör aşçı sina). Daha sonra bi 15 dakka tavada kızartın arada karıştırarak. Tavadan almadan 1-2 dakka önce hindistan cevizi ekleyin. Servis edin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şarabı hatırlamıyorum ama zannımca bir et tarifi idi yine. bi bakayım bulursam söylerim

gerçi eklemem gerekirki burdaki gibi içe içe karıştırılmuyordu yemeğin farklı aşamalarında koyuluyordu yanlış hatırlamıyorsam (yani misal şarapla eti pişirdikten sonra üzerine yopurtlu başka bir sos koyma gibi)

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 22:17 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...