Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 - Soya sosu (bi bardak kadar) - Bal 1/4 su bardağı - Yoğurt (iki kaşık) - Bilimum sebze - Tavuh (bir göğüs) yarım kabağı ve bir havuzu uzun ince şeritler halinde kesin. Mantarı dilim dilim dilimleyin. Soğanı da soyarmış gibi kabuk kabuk parçalara ayırın. Bunları kenara koyun. Kısa boylu şeritler halinde kesilmiş tavuğu zeytinyağında ısıtılmış tavaya koyun ve hafif bejleşene kadar soya sosu da ekleyerek kızartın. Tavuklar kızarırken 1/4 bardak balı diktörgen bir kapa koyun. Üzerine onu ince bir tabaka ile kaplayacak kadar soya soyu ve iki kaşık yoğurt koyun. Yoğurt topakçıkları oluşursa endişelenmeyin. Sebzeleri bu kaba koyup sebzelerle sosu baya bi karıştırın be 2-3 dakka bekletin. Sonra sebzeleri ve fıstıkları pişmekte olan tavuğun üzerine koyun. Eğer yoğurdun suyundan dolayı yemek çok sulu olursa suyun birazını dökün (amatör aşçı sina). Daha sonra bi 15 dakka tavada kızartın arada karıştırarak. Tavadan almadan 1-2 dakka önce hindistan cevizi ekleyin. Servis edin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Bazı arkadaşlar çıkıp da balla yoğurt mu ıyy hanzo derseki bilmeleri gereken bir çok tavuk sosu dahil başka soslarda abuk şeylere yoğurt eklenir (misal: yoğurt+salça, yoğurt+soya sosu, yoğurt+şarap, yoğurt+şeker vs) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 oha yoğurt-şarap?? ilginçmiş. şarabın seçiminde bi püf noktası falan var mı? yoksa bodoz mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 şarabı hatırlamıyorum ama zannımca bir et tarifi idi yine. bi bakayım bulursam söylerim gerçi eklemem gerekirki burdaki gibi içe içe karıştırılmuyordu yemeğin farklı aşamalarında koyuluyordu yanlış hatırlamıyorsam (yani misal şarapla eti pişirdikten sonra üzerine yopurtlu başka bir sos koyma gibi) [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 22:17 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Buarada bunu ilk defa denediğim için bu seferlik sadece sebzeleri sosla karıştırdım eğer sos çok ağırsa tavuklara fazla bulaşmasın diye ama sos güzel gözüküyor. Bir dahakine tavukları da koyup deneyeceğim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 bi site vardı, böyle sorular soruyodu bunla hangisi iyi gider hangisi uyumlu olur diye. yemekten ne kadar anladıını ölçüyodu o geldi aklıma. beyaz çikolata ile havyarın iyi gideceğini bildiğimde çok sevinmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Yoğurtlu karabiberli tavuk sote efsane bi şey, reçel+yoğurt ona keza. Bunları gördükten sonra her şeye yoğurt eklenebilir diyerekten bu tarif için +repleri veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 yannız horas o site iiymiş ya :) kassana bi hafızanı, biz de girelim:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar