Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Anayasa ve Eğitimin Esasları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
“Eğitim ve öğretim, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetiminde yapılır”

said:
“Eğitim ve öğretim, laik ve demokratik ilkelere uygun olarak, çağdaş bilim esaslarına göre yapılır”

iki yazı arasındaki 342 farkı bulun

Ciddi anlamda çok karanlık bir dönem bekliyor Türkiye'yi.Kimse farkında değil sanki yapılanların.95'teki rte ve tayfasını gelişerek değişti sanıyoruz biz.Kimin kurduğu ülkeden kimi silmeye çalışıyorsun ki sen?
Mesaj tarihi:
İçinden Atatürk çıkarıldı ya, şimdi çağdaş ve sivil bir anayasa oldu.

Adamlar daha hükümeti kurmadan , cumhurbaskanligina gecmeden anayasaya göz diktiler, bari biraz çaktırmadan yapsalar.
Mesaj tarihi:
Atatürkçülük malesef bu ülkenin temel taşlarından biridir draegoth.Ama bazı çevreleri doğal olarak rahatsız ediyor tabi.Üzücü bir durum .Bu haliyle anayasamız çok faşist.İnsanlar Atatürkçülüğü savunuyor felan dimi?
Mesaj tarihi:
Birincisi evet bu hali ile anayasamız çok faşist.

İkincisi ben atatürkçülük doğrudur yanlıştır demiyorum, bende Atatürkçülüğü destekliyorum, ancak anayasada olması yanlıştır diyorum.

Üçüncüsü Atatürkçülükte sonuçta bir ideolojidir. Kırılabilir, muhalefet edilebilir, sevilmeyebilir.
Mesaj tarihi:
Evet, Atatürkçülük bir ideolojidir. Ama ağzınızdan tükürürcesine söylemenizi gerektirecek, Marksizm, Faşizm vb gibi antidemokratik, kapalı bir ideoloji değildir.

Atatürk ilkeleri bu ülkenin kuruluş ilkeleridir (yav bunu söylemekten dilimde tüy bitti), neydi o zaman bu ilkeleri getiren şartlar? Halkın ümmet bilinci içinde sultanın ve halifenin kontrolünde güdülmesi ve isyanların ardından gelen işgal koşulları.
Ha bunlar o zamanki koşullardı.
Bugüne bakıyorsun:
Halkın abiler-ablalar cemaat bilinci içinde önce dindarlaştırılması, sonra dincileştirilmesi ve AB yolunda Avrupa'ya verdiğimiz tavizler ve PKK sorunu.
Değişen nedir? Özünde sorunlar aynı.

Tam demokratik olsak, sen başını bağlarken ben mini etekle gezerken birbirimize ters ters bakmasak (İkimiz de erkeğizdir herhalde tahminen, ama teşbihte hata olmaz). Ya da Türk-Kürt sıfır sorunla yaşasak, dışarıdan hiçbir müdahale olmasa, çok güçlü bir ülke olsak, o zaman anlarım "ideolojisiz bir anayasa olsun" deyişinizi.
Ama bugün o ilkelere, ülkemizi kuran o ideolojiye hala ihtiyacımız var. Savunmamız gereken değerlerimiz onlar. Bize hala yol göstermeye devam ediyorlar.

Onları silip atmamız demek, bu savaşta kalkansız silahsız kalmamız demek.

Atatürkçülük'ün anayasadan silinmesine şu an en büyük destek kimden gelir sence? Ben söyleyeyim, DTP ve sevgili müttefiklerimiz ABD ve AB'den.
Başka söze gerek var mı?

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 10:52 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ben o ideolojiler siyasetten kalksın demiyorumki, ancak hukuk dayatımından kalksın diyorum. Evet, ben o ilkelere bağlı olmak zorunda değilim, değilsemde anaysamda yer almamalı. Anayasam demokratik bir devlet olarak tanımlıyorsa burayı, ideoloji yer alamaz içinde.

Ayrıcana hiç bir düşünceden tükürürcesine bahsetmedim, bahsetmem.
Mesaj tarihi:
Dregoth, kesinlikle iyi niyetli olduğuna eminim.

Ancak bahsettiğin veya hayal ettiğin ve her ne kadar ideal bir anayasa profili gibi görünsede böyle bir anayasa Türkiye 'de olmaz, çalışmaz. İsiviçre 'de olur, Luxenburg 'da olur, Norveç 'de olur.

Türkiye farklı bir ülke. Bu farklı ülkeyede o kadar demokratik bir anayasa gitmez kardeşim.
Mesaj tarihi:
dediği gibi Türkiyeye olmaz çünkü iç ve dış düşmanlarımız zaten Atatürkçülüğün unutulmasını istiyoruz.Kağıt üzerinde sınırları çizilmiş bir ülke olsak yada abi devletlerden yardım almış olsak belki ama mümkün değil .

Ayrıca daha dün demokrasi bir otobüstür son durağa gelince incez diyenlerin bu gün demokrasi aşığı rolü yapmasıda inandırıcı değildir
Mesaj tarihi:
İşte anlatmak istediğim de bu, hukuk dayatımından kaldırmaya da hazır değiliz ki biz millet olarak. Demokrasiyi birey olarak bile içimize sindirememişiz. Şu anki demokrasi anlayışımızın temelinde sadece ahlak var. Ahlaka uygun olduğu sürece demokratız, türban vs. Demokrasinin yaşamın her alanında her düşünceye uygun olarak yayılması gerekir. Birey olarak bunlar kabul görmediği sürece hukuka yansıtmaya çalışmanın yine bir getirisi olmaz.
Demokrasiyi hukuka yansıtmaktan bahsedeceksin, "hukuku ideolojilerden kurtaralım" diyeceksin, sonra da "alkollü içki satan yerleri şehir dışına taşıyalım" diyeceksin (Senden bahsetmiyorum, her iki fikri ortaya atanlardan bahsediyorum).

Denge sağlanmalıdır ve denge noktaları en sağlam, toplumda infiali en az yaratacak noktaya göre seçilir. Atatürk bu ülkenin kurtarıcısı, kurucusudur, onun fikirlerinden feyz almak kadar doğal birşey yoktur.
Hukuk'ta "Laiklik yer almasın" demek, "şeriat gelsin" demekle eş değerdedir zaten benim gözümde.
Mesaj tarihi:
İyi bir adım mı kötü bir adım mı bilemiyorum açıkcası.Bende şahsen Dreagoth gibi Atatürkçülüğü desteklesemde, anayasa da bulunma taraftarı değilim.Fakat bu anayasa değişikliklerini AKP yapınca insan tedirgin oluyor.Eğer ki atatürkçü bir parti gelip, "biz hala Atatürk'ü unutmadık fakat anayasamızda gelişmiş bir toplum için bu değişiklikleri yapmamız" gerek diyerek yapsalardı değişikliği daha bir rahat olurduk gibi geliyor.Tabi illa gelişmiş bir toplum için böyle bir değişiklik yapılması gerek mi o da ayrı bir tartışma konusu.Neyse dediğim gibi değişiklik şuan ki Türkiye'de AKP tarafından yapılınca insan tedirgin oluyor.

Hani birde bunlar biraz ince işler bana sorarsanız.Siyaset olunca gazetelere, haberlere yansıyanlardan çok daha fazlası dönüyor arkada.Bir de medyanın manupile edilmesi var tabii ki, insan neye, kime inancağını şaşırıyor bazen.
Mesaj tarihi:
iyi de kime sorsanız Atatürkçülüğü farklı bi şekilde anlatır, belli bi doktrini, yazılı çizili kuralları olan bişey değil çünkü. o yüzden anayasa açısından "pratik" değil. Atatürk'ün istediği bu ülkenin laik, demokratik ve modern hukuk esaslarına göre yönetilmesi değil miydi? bu esasların çerçeveleri gayet belirgin değil mi? Atatürk kelimesini çıkarıp oraya şeri hükümleri filan koymuyolar gördüğünüz gibi, laik ve demokratik esaslara göre diyolar, ki bu da Atatürkçülükle bağdaşıyor zaten. ayrıca ortada halen bi metin yok, belki de kaldırmıycaklar boşuna yaygara koparılıyo..
Mesaj tarihi:
bu söylediğiniz direk "din ahlak kurallarını öğütlüyorsa bir ateistte son derece ahlaklı yaşayabiliyor.Bu halde din e ne gerek var" teziyle aynı.Ateistte ahlaklı bir şekilde yaşayabiliyorsa haksızlık yapmıyorsa din e ne gerek var denilebilir?(birileri şimdi çıkıp ne sen Atatürkçülükle dini mi karşılaştırıyorsun yada Atatürkçülük din mi diye gelmesin lütfen)

Ayrıca Atatürkçülüğün belli bir doktrini kuralları felsefesi olmadığını söylemen ayrıca komik kaçmış.
Mesaj tarihi:
eskiden lise sınavlarına girmeden önce anafendeyken, bizi "abiler"imizle tanıştırmışlardı, hani isteğe bağlıydı ama baya ikna etmeye çalışıyolardı. Neredeyse zorla gibiydi ama babaya haber werirsen falan vazgeçirtiyodun. Dersane etüt kavramı içinde "abi" mizin evine grup öğrenci halinde giderdik ve namaz kıldırırlardı. Ders molalarında adam laptoptan allahla ilgili videolar, vaaz videoları vs... gösterirdi. Günümüzde bu olaylar iyice yayılmaya başladı herşey gizlice yapılıyor. Merak ediyorum abilerimiz veya başbakanımız yada cumhurbaşkanımız yada hükümetimiz kimin için çalışıyor
  • Yeni Oluştur...