Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Waffle tarifi isterem

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ama sadece waffle tarifi değil mesela içindeki egzotik şeyleri nasıl koyucam(dondurma vanilya reçel krem şanti vs)Hepsini şöyle detaylıca anlatabilecek var mı ya?Canım çok çekti.Sanmıyorum ama neyse şansımı deneyim dedim
Mesaj tarihi:
o dediğin şeyleri direk waffle ı yaptıktan sonra üstüne koyup sarıyosun zaten de. waffle ın kendisi nası yapılıyo tam bilmiyorum, google da aratsan çıkar muhtemelen. süt ve un var muhtemelen. yumurta da olabilir :o
Mesaj tarihi:
MALZEMELER
6 çorba kaşığı tereyağı
250 ml tam yağlı süt
160 gr un
3 paket vanilya
4 yumurta
3 - 4 adet sert elma
2 - 3 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı elma suyu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
ayrıca
Waffle yapmak için ızgara

HAZIRLANIŞI
Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritip süt, un, vanilya ve yumurtalarla karıştırın. Waffle' ın yumuşak olmasını istiyorsanız yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta aklarını köpürünceye kadar çırpın ve en son olarak karışıma ilave edin.

Waffle ızgaralarını yağlayın. Arka arkaya altın sarısı renginde waffle pişirin.
Mesaj tarihi:
peki benim bi sorum var taa seneler önce bodrumda bu waffle lar ilk geldiğinde dedeman ın aquaparkında yemiştim yaygın olan krep imsi wafflelardan değilde, çıtır çıtır adeta gofretimsi bi waffle dı hastası olmuştum. bunu bilen var mıdır acep?
Mesaj tarihi:
Aegean bence sana Kağıt helva arasına dondurma yapıp waffle diye keklemişler malum seneler önce demişin çocuk halinlen :D

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 00:46 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
eheh yok o kadar da küçük değildim heralde, ama evet kağıt helvaylada bi benzerlik söz konusuydu :P şöyle özetleyim waffle olayını:

http://en.wikipedia.org/wiki/Waffle

yani aslında bizim burda waffle diye yediklerimiz krep e daha yakın şeyler benim gözümde, acilen resimlerdeki wafflerdan getirilip pazardaki açık kapatılmalıdır!
  • Yeni Oluştur...