Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güvenlik sorunu

geffen

Öne çıkan mesajlar

2 hafta öncesine kadar herşey güllük gülüstanlıktı. Wow 'a gireyim derken accountumun hacklendigini fark ettim. 7k gold gitti. Şu an hala incelemede accountum. Başıma böyle şeyler gelsin istemiyorum bir daha ama yardımınız lazım. Zerre kadar anlamıyorum bilgisayardan. Geçen trojan buldum bilgisayarımda. Sizce şu programlar yeterli mi güvenliğim için.
http://img.photobucket.com/albums/v319/kalhiae/offf.jpg?t=1188231984
Sosyal ağlarda paylaş

Sana şöyle söyliyim
Girdiğin sitelerden spyware,adware gibi şeyler kaparsın,bunlar hesabını fln hackletmez ama performansını düşürür,internet hızın yavaşlar,bilgisayarın uyuz 1 hal alır,can sıkar..

Antivirüs kullanmazsan dışardan bilgisayarına yüklediğin her dosya bir virüs yada bir trojan olblr ki bunların donanımı yakabilecek kdr ciddi olanları da var..

Bunun içn ne yapabilirsin onun hakknda da bilgi vermeye çalışayım öncelikle anlamıyorm demişsin,sakın programlarla kafanı karıştırma..

Sor,soruştur,kendi donanıma göre yni hızına,kapasitesine göre 1 antivirüs bulmaya çalış ve sürekli açık dursun,her zmn updatelerini yap bu senin bilgisayarının yüzde 80 ztn koruyacaktır..

1 yada 2 program adware,spyware cleaner yni bunları bulup yokeden programlardan edin,bunlar basit çalışır,tara dersin snrada fix dersin bu kdr,bunlarıda arada sırada yap ve her testen önce updatelerini yap mutlaka..

Firewall,bu birz karışık 1 mevzu aslnda 10 senedir bn kullanma ihtiyacı duymadım,bunun görevi bağlantını taramak ve yabancı bağlantılarda seni uyarmaktır,bundada snrm en uzman Zone Alarm 'dır,istersen kullanabilirsin..

Son olrk trojan yemişim demişsin,bunun sebebi çok açık,sen virüslü dosyayı çalıştırmışsın,o da senin 1 portunu açmş,yni şöyle söyliyim adı üstünde Trojan,arka kapıyı açar ve içeri askerleri sokar :)

Asla ve asla kaynağını bilmediğin dosyaydı bilmemneydi asla yükleme!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...