Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F1 Turkiye 2007

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kimse mesaj atmamis ilginc :D massa amcam birinci gidiyor. kanal d yine reklamlarla deli ediyor. kucucuk ekrandan izlemek zorunda kaliyoruz. Aydin babanin kazandigi paralar yetmiyor sanirim.....
Mesaj tarihi:
vala başladım izlemeye ama sora n. geo de king arthur la ilgili bi belgesel olduğunu farkettim :p bide üstüne mc donaldsdan soan halkalarım ve donutlarım geldi anında sattım yarışı felan ehe
Mesaj tarihi:
Ya itfaiyeci olarak o sıcağın altında pitlerde çalıştım. Allahım ya şükrediyorum bitti diye en sonunda. Üzerimizde full nomex takım vardı. F1 yarışları sırasında maske dahil herşeyi taktık.
Yüzümü sildiğim kevlar eldivenin üstünden bile ter damlıyordu o derece yani. Belki bir iki fotoğraf koyarım da görürsünüz halimizi.

Fena değildi ama gene. Ben Super Aguri'de bekliyordum, allahtan 1-2 şişe mineralli su verdiler de kendimize geldik :).
Mesaj tarihi:
ehehe evet cok sıcaktı bende acık alandaydım..yayılıyoduk ama hem bıra hem gunes aksama kadar baydı yarıs heyecanı ıle anlamamısız ama kafamda sapka ustunde semsıye olmasına raamen sanırım ezdı gunes benı..helekı donus yolu okadar zor geldıkı arabayı sırtımda tasıdım sankı..tukettıgımız sıvının mıktarı belırsız doktugumuzu hıc saymıyorum bıle gerek ter gerekse ıdrar olarak..:D:D
ıkı lıralık su ve 7 lıralık kola ıle ıdare ettık bız..:D super aguri ıyımıs yanı :D

[ Mesaj 26 Ağustos 2007, Pazar - 23:31 tarihinde, phoebe tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
eldiven'e alnımı siliyorum ter eldivenden akmaya devam ediyordu. 1,5 saat sonunda eldivenim ıslaktı artık. Güneşte durmama rağmen kurumadı. O kadar terledikki :).

herşeye rağmen güzel bir tecrübe idi. Özellikle 1 metre ötemde anthony davidson falan pit stop yaparken, adamın 1st gear dendiği andaki gaza basışı ve o garip kokulu formula aracı egzostsunun yarattığı FIRTINAYI içimde hissetmek ve her yerimin titremesi müthişti.

Asıl komiği iş bitti, İzmit'te yangın var diye daire başkanlığından haber geldi. Şu aşağıda gördüğünüz türden araçlardan oluşan 8 araçlık konvoy ile tam gaz İzmit'e döndük bütün bunların üstüne. ( sağdaki man kamyonlar 4x4 400 beygir, otobanda sabit 110la 10 tonluk toplam yük ile gidebiliyor. Mutheşem aletler. Zaten bir ara kafası esen pistte yarışıyor gibiydi. Biz de düşündük bizim bu man'lar ile 1-2 tur kapışsak mı diye :) )

http://img248.imageshack.us/img248/7396/dsc00390en4.jpg
Mesaj tarihi:

Bende kürsünün tam karşısından ana tribünden izledim :)

Arkadaşımın babasına bilet gelmiş ikimiz gittik. Gerçekten muhteşemdi hani herkes der ya inanılmaz ses çıkıyor diye, gerçekten özellikle start verilirken 20 arabanın sesi inanılmaz çıkıyor. Tribünün tepesinin kapalı olmasıda etki ediyor buna ve yer sarsılıyor. Herkes gitsin ve bunu yerinde izlesin derim.

Ayrıca silver tribüne gidip 300 400 lira verip güneşin altında yanmaktansa gold tribüne 400 500 lira verip serin serin izleyip hemde start'ı yaşamanızı tavsiye ederim.

[spo][/spo]

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 11:41 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
son 2 senedir yarışı start finish düzlüğünden izliyordum

ve söyliyebileceğim şu ki yarışı izleyeceğiniz en kötü yer burası

pit hazırlıklarını görmek keyif verebilir ama daha sonradan sıkıcı hale geliyor çünki siz ilk günden giderseniz zaten olan biteni görüyorsunuz , adamlar robot gibi aynı haraketleri tekrarlıyorlar aksi bir durum olmadıkça.

yarış boyunca olan biteni ekranlardan izlemek zorundasınız , önünüzden araçlar 300+ ile geçiyorlar ve start finish düzlüğünde kafanızı sağa sola çevirerek acaba düzlüğün sonunda geçiş olacakmı diye heyecanlanıyorsunuz o kadar insanın arasından düzlüğün sonunda ne olduğunu görmek için çaba harcamak verdiğiniz bilet parasına değermi diye şüphe ile yaklaşıyorum (bilet ücretsiz gelmediyse tabi)

+ ses
tam sesi alamıyorsunuz
ses heryerden sekip beyninize beyninize giriyor

en iyi seyredilebilecek alanlar şikanlar ve viraj çıkışları

bizim pistimizde hem viraja gelirken ve virajdan çıktıktan sonra görüntülenebilen pek çok alan bulunuyor
araçları 10 15 saniye görebiliyorsunuz , ki bu start finish düzlüğünde kafanızı 1 saniyelik görüntü için miktirmekten ve dümdüz giden araçları izlemekten daha keyifli

understeer , oversteer heyşeri görebiliyorsunuz , her pilot farklı stilde giriyor virajlara , televizyondan aracın önünün veya arkasının kayıp kaymadığını anlamak onboard kamera harici anlayabilmek nadir oluyor.

açık alanda dağılan o motorların sesi o tribünden beyninize 10 kere yansıyıp yediğiniz sesten daha etkileyici .

açık alanları tavsiye ederim gerçekten =)

dezavantajları yokmu ?
evet var

şemsiye ve soğuksu dolu çantanız olmadımı intihar girişimine dönüşebilir. tepenizde güneş sizi öldürmek için fırsat kolluyor gibi sanki ....

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 13:34 tarihinde, Arkansis tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
tribünün en başında ve en üstünde oturursanız dediğiniz 2 şeyi birden yapabiliyorsunuz
ama bu seferde çok uzak kalıyorsunuz herşeye

ana tribünün başına kadar yürüdüm , son 3 virajda arabaları karınca kadar görüyorsunu bırakın yaptıkları hatalara bakıp zevk almayı

tribünün en üstüne çıkıp arka tarafı dirbünle izleyebiliyorsanız eğlenceli olabilir , ama çıplak gözle birşey anlayamazsınız kanısındayım
Mesaj tarihi:
Resmini koyduğum noktadan 2 virajıda çok rahat görebiliyordum. Köşedeki silvere daha uzak hatta ilk viraj. Neyse abi zaten neyi tartışıyoruz ki muhim olan eğlenmek sen silverda biz goldda eğlenelim :)
  • Yeni Oluştur...