Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Atatürk ilkeleri & inkılapları kaldırılacak"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Joker hem insanların düşüncelerine saygı duyup, hem şeriat olabilir demek biraz acayip olmuyor mu?

İnsanları din kurallarıyla yönetmek, başkalarının inanışlarına saygı duymak açısından ne kadar doğru?
Mesaj tarihi:
@Batilc: Dediğin Nietszche'ci anlayış da tutmaz çünkü bir toplumdaki bireyler hiçbir zaman aynı kalkınmışlık seviyesine, aynı anlayışa sahip değillerdir.
Ayrıca şu "her düşünceye saygı duyarım" safsatası da çok yanlış. Ben bana saygı duymayan baskıcı bir sisteme naısl saygı duyayım?

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:58 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
inanamdıın şeye saygı nasıl saygı gösterebilirsin diye bir konunun tartışması mı olur ya.tabii ki göstereceksin.nasıl bir bütün bir toplum oluşturabileceksin o zmn.her inanmadıına saygı göstermeyeceksen çekeceğin var.sen ''x'' le bu konuda aynı şeye inanırsın başka bir konuda inanmazsın.nasıl ilişki kurmayı planlıyorsunuz madem saygı göstermeden?
Mesaj tarihi:
Eh bu konuda herkes hemfikir zaten de ben bu başlıkta inanmayanlara bir saygısızlık göremedim. Hiçbir şey yokken "saygı göster arkadaşım" diye atlamak spekülasyon yaratmaktan başka bir şey değildir, mızmızlıktır. İnananlar inanmayanları kısıtlamamalı ve tam tersi. Üniversitelerde türban yasağı bir kısıtlamadır mesela ve bu yüzden yanlıştır, saygısızlıktır. Ama inanmıyor diye insan dışı muamelelere maruz kalanların hakkı da savunulmalıdır yahu bunda anlaşılmayacak ne var? Binlerce yıldır inanmayanlar mı, inananlar mı zulüm çekiyor daha çok?

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 22:10 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@dufrasne: iyi de arkadaşım herkes aynı kafada olmak zorunda değilki. Benim burda kastetmek istediğim daha çok, toplumun gelişmişlik seviyesine göre uygulanması gereken yönetim biçimleri idi. Şey gibi:

İslamiyet öncesi arabistanda islam devleti yerine cumhuriyet olmasının mümkün olmaması gibi. Anlatabildim umarım.
Mesaj tarihi:
dufrasne
burda bana saygısızlık yapan bi ton adam oldu, onlar bana saygısızlık yapıyor diye benim onlara saygı duymamamı gerektirmemeli bence. Şu düşünceyi benimserseniz herkeze her düşünceye saygı duyabilirsiniz."Herkez doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapıyor." belki şeriat belki darbe belki satanizm belki demokrasi... hepsi kendi yaptığının doğru olduğunu düşünüyor. ve benim saygı duyduğum bu insanların düşünceleri. eğer o adam şeriatın doğru olduğunu düşünüyorsa şeriat'ada saygı duyarım. ama ben şeriat'ı seçmiyorsam ve bana zorla bunu getirmeye çalışıyorsa o zmn ya saygı duymak yada toplumu terketmek durumundayım...

Prawler,
insanlar iranda şeriat'ı seçtiler bi bakıma. sonuçta şeriat havadan gelmedi, bu onların seçimi... ve onların seçiminede saygı duyarım...
Mesaj tarihi:
said:
Eh bu konuda herkes hemfikir zaten de ben bu başlıkta inanmayanlara bir saygısızlık göremedim. Hiçbir şey yokken "saygı göster arkadaşım" diye atlamak spekülasyon yaratmaktan başka bir şey değildir, mızmızlıktır. İnananlar inanmayanları kısıtlamamalı ve tam tersi. Üniversitelerde türban yasağı bir kısıtlamadır mesela ve bu yüzden yanlıştır, saygısızlıktır. Ama inanmıyor diye insan dışı muamelelere maruz kalanların hakkı da savunulmalıdır yahu bunda anlaşılmayacak ne var? Binlerce yıldır inanmayanlar mı, inananlar mı zulüm çekiyor daha çok?

çok güzel yazmışsın...
Mesaj tarihi:
"kimsenin kölesi de olma efendisi de" lafını benimsemişimdir ben de. beni kısıtlamaya çalışanı tanımam, tanımamalıyım. bu milattan önce de böyle olmalıydı, şimdi de böyle olmalı.

edit : anlamışsın zaten sen de ne demek istediğimi.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 22:18 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
şuan haberturkte Ataturk referanslarının aynen dokunulmadan kalıcağını söylüyor... ve basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu söylüyor...
hemen açarsanız haberturk u görebilirsiniz...
Mesaj tarihi:
said:

En buyuk sorun su , bu tur tartismalar uzun zamandir oluyor ama sonunda taviz veren sadece inanmayanlar oluyor.Cunku dincilere gore onlar tanrinin istekleri oyuzden taviz veremezler.Tanri kendileriyle ayni seye inanmayanlara baski yapmalarini hatta oldurmelerini istiyor gibi dusunen birsuru ilkel oldugunu biliyoruz hepimiz. Ama oyle fanatik degilim diyenlerde en azindan orta yolu bulmak icin taviz vermeye yanasmiyorlar. Yani sonucta bu din konusu oyle bir bela ki , orta yol bulmaya calisilirsa gidebilecegi tek bir yon var.
Oda inanmayanlara olan baskinin artmasi ve ozgurluklerin azalmasi.
Mesaj tarihi:
Soulless
bi inanmayan olarak çok rahat söylüyorumki, bu tip şeyler inananların yasaklara maruz kalması fln çok ilkel şeyler... belki onlar bizi kısıtlıyor olabilir bu onların ilkelliklerinden bilinçsizliklerinden kaynaklanıyor. ama bizim gibi bilinçli insanlar neden hala bu ilkellikleri yapıyor o benim kafamda asıl soru işaretini oluşturan kısım... ayrıca ülkenin gelişmesinde ve bilinçlenmesindeki en önemli kuralın ekonomik refahtan geçtiğini düşünmekteyim...
Mesaj tarihi:
said:
Tanri kendileriyle ayni seye inanmayanlara baski yapmalarini hatta oldurmelerini istiyor gibi dusunen birsuru ilkel oldugunu biliyoruz hepimiz

böyle yaygın bir kabul mü var bilmiyodum öğrendim:)

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 23:02 tarihinde, Breedan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Joker ulkenin gelismesinde vs ekonominin katkisina bende kesinlikle inaniyorum.

Asil konuya donersek ,inanmayanlarin yaptigi sahip olduklari ozgurlukleri kaybetmemeye calismak. Ben 6-7 yil once universitelere isteyen ogrencilerin turban takarak gelebilmesini savunuyordum ama boyle siyasi bayrak olarak sallanarak degil. Herkese bu ozgurlukler taninmayacagi bariz ortada.

Bu belli siyasi ve dini goruste olanlarin kendilerini kurban gibi gostermek icin kullandiklari bir urun.Ve elde etmeye calistiklari isteyenin istedigi gibi giyinmesi ozgurlugu degil , turbani , yani kendi bayraklarini kamu kurumlarina sokabilmek.Ve orda durmayacaklari bariz ortada. Turban birilerinin siyasi ve dini bayragi oldugu surece unilerde ve herhangi diger kamu kurumunda yeri yok.
  • Yeni Oluştur...