Joker Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Soulless yargısız infaz yapmayı düşünmüyorum, belkide hurafedir. eğer aslı varsa böyle bişeyin ve mantıklı bi açıklaması yoksa büyük bi hata olacaktır. ama belkide tamamen hayal ürünüdür. bekleyip görücez...
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 abi yapmayın, var mı cumhuriyet tarihinde böyle bişey sinsi sinsi gelip şeriatı devreye sokabilecek bi güç? bu ülkenin ordusu var istihbaratı var, armut toplamıyolar heralde. bir rejim tehlikesini veya ülkenin temeline, işleyişine, çıkarlarına verilecek bir zararı sizden, benden önce onlar görür ve gereğini yaparlar, geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olucaktır.
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 bende pek yer vermiyorum böyle bişey olacağına... hurafedir kesin.. bekleyip görücez..
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 bi kıyamet tellallığı herkesde bende anlamadım gitti sire katılıyorum ayrıca butun türkiye uyuyo bi siz farkındasınız olayın milleti salak yerine koymayın bari hadi yüzde 47 şeriat istiyo diyelim geri kalanın eli armutmu topluyo sinsi sinsi şeriatı getircekler hatta bi sabah uyancaz tepemizde amerikan bayrağı bushta tvlerde konuşma yapıcak erdoğana teşekkür edicek ülkeyi bize verdin diye.ayrıca hukuk diye bişe var yargı var zamanında nasıl erbakanı indirdilerse bunlarıda indirirler [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:16 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 said: abi yapmayın, var mı cumhuriyet tarihinde böyle bişey sinsi sinsi gelip şeriatı devreye sokabilecek bi güç? bu ülkenin ordusu var istihbaratı var, armut toplamıyolar heralde. bir rejim tehlikesini veya ülkenin temeline, işleyişine, çıkarlarına verilecek bir zararı sizden, benden önce onlar görür ve gereğini yaparlar, geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olucaktır. darbe yapsınlar diyorsun yani tehlike olunca
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 said: abi yapmayın, var mı cumhuriyet tarihinde böyle bişey sinsi sinsi gelip şeriatı devreye sokabilecek bi güç? bu ülkenin ordusu var istihbaratı var, armut toplamıyolar heralde. bir rejim tehlikesini veya ülkenin temeline, işleyişine, çıkarlarına verilecek bir zararı sizden, benden önce onlar görür ve gereğini yaparlar, geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olucaktır. İran'da yoktu demek ki zamanında istihbarat. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:23 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
bosphorus Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 said: ŞERÎAT: Peygamberlere gelen ilâhî hükümler (emirler ve yasaklar), din. İslâmiyet. İslâm dîni, insanların hem rûhî, hem de maddî refâhını te'min edecek bir şerîat getirmiştir. Bu şerîat sâdece fertle Allah arasında vâsıta kurmakla kalmayıp, ferdin bir topluma, hattâ insanlık câmiasına karşı haklarını ve vazîfelerini geniş şekilde t anzim eder, hep ileriyi gösterir, ileriyi ister ve ilericidir. İlericiliğin ve dinamizmin mümessilidir. Bu şerîat insan rûhunu ve bütün insanlığı sevk ve idâre edecek esâslardan, hükümlerden ibârettir. Sosyal adâlet üzerine kurulmuştur. Bu şerîatte sınıflaşma yoktur. Herkes eşit haklara, aynı îtibâra sâhiptir. (Seyyid Abdülhakîm-i Arvâsî) Îmân edip de kendini şerîate uyduran müslümândır. Şerîati kendi arzûlarına, keyflerine uydurmak isteyen îmânsızdır. Bunlar bilmezler ki, Allahü teâlâ; şerîatleri, nefsin arzûlarını, keyflerini kırmak ve taşkınlıklarını önlemek için göndermiştir. Her şerîat, kendisinden önce gelen şerîati nesh etmiş, değiştirmiştir. En son gelen, her şerîatı değiştirmiş, daha doğrusu şerîatlerin hepsini kendinde toplamış olup, kıyâmete kadar hiç değişmeyecek olan şerîat, Muhammed aleyhisselâmın şerîatıdır. (S. Abdülhakîm-i Arvâsî)
bosphorus Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 şeriat ın manasını bilmeyenlere....
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Biz İran'da da yaşatılan çarpık şeriat anlayışından bahsediyoruz. Kaldı ki bu dayatma olmamalıdır. İslam dini inanmayana da hoşgörü emreder. Sen kimseye gidip zorla Müslümanlığı yaşatamazsın, bu zaten İslamiyet'e aykırı olur.
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 eet invisibility potion içip şeriat getirecekler gizli gizli. bide hide olduklarından dolayı backstab darbesi olacak, x5 damage vuracak.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 spark, evet öyle diyorum. prawler, burası iran deil. nileppezdel, çarpık olmadığı durumda şeriat iyi bişey mi abi :P
bosphorus Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 islam kötü bişi mi ? sen müslüman deil misin ??? Peki müslüman olmayabilirsin saygım vardır.. İnandığın (inanıyorsan eğer) şey neyse herkesin kendinedir tmm da.. Başkalarının inançlarına saygı da duymak gerekir..
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 İnanana göreiyidir şeriat, ama şeriat yönetimi yanlıştır. Sen şeriat hükümlerine göre, yaşadığın ülkenin kuralları ve insan hakları izin verdiği müddetçe hayatını yaşayabilirsin. Ama ülkenin şeriatla yönetilmesi yanlıştır. Başkalarına zorla ağır kuraları uygulattırmak, tamamen dini sebeplerle, vede dinlerini dayatmak yanlıştır.
Batilc Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Koşucuların da bir benzerini giydiği kısa penye şortla etrafta dolaşırken "a aaaa, ne giymiş buuuuu" tarzında tepkiler toplarken, türbanı gayet normal karşılayan milletimiz... Turizm bakanının tarihi yapılardaki yazılarla oynamasına tepki vermeyen ancak otobüste cep telefonu çalan insanı boğazlayan , eğer kişi yabancı dilde konuşursa onu da umursamayan milletimiz... Çocuğu televizyonda dizi seyretse laf etmeyen, ancak internet kullanınca onu bilgisayar bağımlısı ve asosyal ilan edip kasıp kavuran milletimiz... Ülke'nin seçime gitmesi için yalvarmış sonrada mevcut iktidarın 50seneden beri ilk defa oyunu arttırarak ilerlemesini sağlamış bilimum milletimiz... Daha ne lazım... Açıkçası çok garip veya beklenmedik bulmadım. Ama türbanı takan insanların da türbanın ne olduğunu, ne zaman çıktığını, ne amaçla çıktığını, hangi dönemden beri siyasette çıktığını, neyi temsil ettiğini Islamcı olmayan bir kaynaktan öğrenmelerini dilerdim. Hayal kurmak ne güzel. Ne saçmadır ki 70-80ler dönemi Türkiye'si şimdikinden daha rahattı ama bunu dahi algılayamayan insanımız var. Olsun, nasılsa türkiye demokrasiyi haketmeyen bir ülke.
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 ya abi herşeyi geçtim allah aşkına akıl mantık alır mı sen şeriat isteyen bi insan evladı amerikayla muttefik olurmu gel ortadoğunun kaderini beraber belirleyilm dermi yeryüzünde vardı böyle bi örnek şeriatı şeçip amerikaylada kanka modunda takılan bırakın allah aşkına
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Ben de içiyorum Cola Turca. Ama bişi olmuyor :'(
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 başkalarının inançlarına saygı duyma geyiğine de bayılıyorum; sen bir tanrıya inanıyorsan başka tanrı yok diyorsan, nasıl oluyor da başka tanrıya inanan birine saygı duyabilirsin ki :P
Batilc Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Ehehe Jadelith tam aklımdan geçeni söyledin +1:) Bir de Cola Turka Cappucino çıkmış şimdi. Kapuçino da deil. edit: imla [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:41 tarihinde, Batilc tarafından güncellenmiştir ]
dufrasne Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 @bosphorus : "inanmak zorunda değilsin ama saygı göster" lafını bir açıklığa kavuşturalım. ben kutsal kitaplara ve peygamberlere inanmıyorum ama üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasını savunuyorum mesela. İnananlar bu kadar saygılı mı bana ve benim gibi düşünenlere. Bugün şeriat dendiğinde anlaşılan şey nedir; dinin kuralları dahilinde yönetim anlayışıdır, teokrasidir. Tabii ki teokrasi karşıtı olmalıyız çünkü din ve vicdan özgürlüğü diye bir şey var insan haklarında. He iki inanan aralarında desinler ulan münafıklar nası inanmazsınız, umrumda olmaz. İki münafık da aralarında derler ama ulan dinciler nasıl inanırsınız. Konuşarak birbirlerini de eleştirebilirler ama kimse kimsenin düşüncesini, yaşam biçimini dayatmayla değiştirmeye çalışamaz. Teokrasi, şeriat ne derseniz diyin işte bu dayatmacı bir sistemdir ve bu yüzden yanlıştır. Daha çok Turan Dursun'lar öldürülür bu tek taraflı "inanmak zorunda değilsin ama saygı göster" anlayışla. Saygı göstermek lazım saygı talep etmek için. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 21:42 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Ben her düşünceye saygı duyarım, bence şeriat bile bi yönetim biçimidir. ve kendince çok iyi çalıştığı yöneri vardır. illa herşey özgürlük değildir. bizim yönetim biçimimiz özgürlüğe dayalı olabilir ama bu seriat gibi kısıtlamacı sistemlerin başarısız olduğu yada yanlış olduğu manasına gelmez... sadece farklı bi sistemdir... not: bu laftan sonra bi iki densiz Joker şeriat'ı savunuyor türkiyede şeriatı getirmek istiyor derse şaşmam...
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Özgürlüğü kısıtlayan, hem de bu denli kısıtlayan bir sistemin yanlış olmadığını düşünmen bile bence korkunç. Joker şeriatı savunuyor.. :P
Batilc Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Ne diyosun be Joker misin nesin pis şeriatçı seni:P Dediğine katılmakla beraber, her yönetimin belli bir kalkınmışlık seviyesine hitap ettiğine inanmaktayım. Kafası çalışan bir millete şeriat yedirmektir zordur be arkadaş
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 şeriatın yanlışlığı içinde saklı abi, sen bütün baskıcı sistemlerin kendince iyi işlediğini savunuyosun, o zaman türban yasağını da savun ne bileyim.
Öne çıkan mesajlar