Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Atatürk ilkeleri & inkılapları kaldırılacak"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Of bilmeden atıyorsunuz. Taslağın sahibi Prof. Ergun Özbudun. Bir tane kitabını bilmeden, bir düşüncesini okumadan, anca kıçınızdan atın. Lütfen bilerek konuşun... Bu adam kimmiş, neyin nesiymiş, Anayasa hukukçusu olarak ne yapmış bir bakın, neyi savunurmuş bir görün, ondan sonra bık bık ötersiniz. Ben bunları yazacam, ama okumayan, bilmeyen adamlar gelip yine konuşacak salak salak...
Mesaj tarihi:
Ergun Özbudun biraz testis sahibidir anayasa hukuku konusunda, akp'yi desteklemiyorum kesinlikle ama çok başarılı bir seçim olmuş diyebilirim rahatlıkla.
Ayrıca hocamın (ki anayasa hukuku hocam da aşmış bir hatundur, 2 kere bıraktı ama olsun sdf) hocası olur kendisi, adamın yazdığı ders kitabıyla 2 senedir cebelleşmekteyim, falan.
Sağlam bir seçim kısacası bence.
Mesaj tarihi:
Tanımama gerek yok, Atatürk ilke ve devrimleri anayasadan çıksın diyen adam ya o ilke ve devrimlerin içeriğindne habersizdir ya da satın alınmıştır.
2 şekilde de isterse allame-i cihan olsun, benim için sıfırdır.
Mesaj tarihi:
Satın alınma tanımlaması komik olmuş, hukukçulardan bahsediyorsunuz.
O ilkeler neden kaldırılacak açıklamasını krallar gibi yapar o adam ve tatmin edici olur, o birikime sahip o adam, tek demek istediğim bu.
Kişisel görüşüm o ilkelerin kaldırılması yönünde değil ayrıca, onu da belirteyim. Şu hükümet döneminde değil en azından.
Ayrıca ilkelere bu halk, biz, bu kadar bağlıysak anayasada olmuş olmamış fark etmez. Eğer "sakat" bir durum olursa da kaldırılmasına izin verilmez. Diye umuyorum yani ben en azından.
Kaldı ki oldu bittiye getirilebilir bir şey değil bu Anayasa'nın değiştirilmesi, çok gaza geliyorsunuz. Kolay bir şey değil göründüğü kadar.
Her neyse, tartışmaya girecek değilim, benim görüşlerim bu yönde kısacası.
Mesaj tarihi:
adamın işi o tabi ki dogru olmayan şeyleri bile tatmin edici bir ifade ile açıklayabilir.
biz bu kadar karşı çıkıyosak anayasada değişmesinin bir anlamı yok demişsin ki çok yanlış. anayasayı değiştirmeleri bu işin kökünü kazımaları anlamına geliyor. hele ki sokaktaki 2 insandan 1i bu adamların destekçisi oldugu bir ülkede.

kaldıramayacaklar gerçi ama yine de böyle birşeyin gündeme gelmesi bile akp hükümetinin niyetini açıkça belli etmiş olması yine kahrediyo beni. kimse yapılan değişikliklerde mantık aramasın. gül de geliyo bugün zaten. eskiden şaka gibi açıklamalar yapıyolardı artık dalga geçer gibi takılabilirler, geçmiş olsun hepimize.
Mesaj tarihi:
Yahu diyorum işte Türkiye milleti demokrasiyi haketmiyor.
Ayrıca saf demokrasi bunların hepsini desteklemektedir.

Şöyle düşünün şu anda AKP'nin önerdiklerini, yapmak istediklerini ülkenin yarısı, az buz değil yarısı destekliyor, destekledi. E demokrasi anlayışına göre bu adamlar halkın iradesi ve yaptıkları halkın isteği.

Peki madem bu kadar demokrasiciyiz. Atıyorum, 2 gün sonra mesela halkın yarısı Atatürk'ün adını dahi anmak yasaktır gibi (oha lan iyi uçtum) bi tasarıyı desteklese, demokrasi anlayışımız gereği bu tasarı onaylanmalı. Ya da herhangi absürd bişi olsa da olur.

Kesinlikle ve kesinlikle türkiye'de demokrasiye karşıyım.

-----------------------------------------------

Bunun dışında şu isimlere bilmemne deme olayı. Bunun da tamamen savunan tarafın lüzumsuz takıntılılığından kaynaklandığını savunuyorum. Açıkçası bi hayvanın adını Mustafa Kemal koyarlarsa, takmam. Neden takayım. Karşımdaki bula bula bunu mu bulmuş bana saldırmak için? Asıl ben buna "hölöllööööy nolüür ula!" diye çıkışırsam bu benim ne kadar zayıf olduğumu gösterir, daha ufacık şeyleri bile kaldıramayan bir zihniyet. Nitekim nerde görüyoruz bunu, Tayyipler Alemi:D Hayır, nedir bu Atatürk'e takıntı onu anlayamıorum. Karşında zamanında youtube skandalı haline gelen "ben gayim ben gayim üee" diye bir hakaret videosu da yok(buna karşı olan aşırı tepki de bir zayıflık idi).

En sinir olduğum kişiler de Atatürkçüyüm diye geçinip hiçbir eleştiriyi kabul etmeyenler. Bunlar da koyu islamcılar gibi aynen. her şey iyi her şey güzel, atatürk mükemmel, 1 eksisi yok, biraz kassa peygamber olur dimi hatta. Pu allam yarabbim.

İkinci bir merak ettiğimi konu da, atatürk ilke ve inkılapları olmadan türkiye tarihinin eğitimini nasıl verecekleri? "İşte atatürk devlet kurmuş sonra da ölmüş" diyip bitirmeyi mi planlıyorlar? zaten sorunlu bi tarih eğitimimiz var, Atatürk'ün ölümüyle bitirdiğimiz.

Ha ben de zorla bunların okutulmasına karşıyım. Ama karşı olduğum şey okutulması değil, "zorla" olması. Devletin, genç insana bilinçli olmak için kapı açması gerekir, bunun için zorlaması değil. Hoş bizde ikisi de yok ama en azından bu kaldırılma olayı gerçekleşirse yeni nesilde Atatürk obsesyonunun kalkacağını düşünüyorum. Ha napılmasını isterim, bu tip dersler seçmeli hale getirilir ve beden resim müzik gibi öğrencinin robot olmasını engelleyen dersler seçmeliden çıkartılır. Gerçi bu şekilde olursa da gericiler atatürk'ü seçmez iyice saçmalaşır.

Her halükarda bu düşünceye zıt değil. Öğrencilere küçük yaştan itibaren bu tip fikirler empoze edilmemelidir. Karşında senin dünyanı kurtaran adam olsa da ona daha küçük yaştan tanrı gibi bakmak hiçkimse için geçerli olamaz. Yoksa burda da sürüsüyle bulunan ve bir çok örneğini sağda solda gördüğümüz Atatürk'e laf ettirmeyen dangalozlar ortaya çıkar. Çünkü okulda verilmesi gereken Türkiye tarihi, aşmış taşmış Atatürk ve yaptıkları değil. Atatürk'ün bir kurtarıcı olarak anılması başka, "the one" olarak anılması başka.

Bunlara ek olarak, üniversiteler zaten Din ve Siyaset Free Zone'dur. Din ve siyaset propagandasına hayır demektedirler. Seni komün yada putberest olduğun için almacak bir üniversite yok. Ancak ortalıkta dolaşıp bunları millete yaymaya çalışırsan gözler senin üzerine döner.

Of sabah sabah bu kadar yeter, hadi bişi yazın da tartışalım eğlence olsun. Sıkıldım anasını satim evde
Mesaj tarihi:
Dini devlet kurumlarina ve unilere tasimaya calismalari konusunda ne dusunuyorsun Dregoth ? Laikligi tek gecede yikamayacaklarini bildikleri icin boyle yavas yavas altini oyarak yapmalari hakkinda ?
Mesaj tarihi:
Hazırlanan yeni anayasa konusunda , bunu bazı prof'lara hazırlattılar , sonra akp'li birisi çıktı bu sadece taslaktır bizim siyasi görüşlerimiz de bu anayasa içinde olucak daha bir çok şeyi değiştiricez onun için bu taslak üzerine konuşmak yersiz diye televizyona çıktı.Demek istediğim bu prof'lar kişiliksiz mi , kendimi onların yerine koydum sen birşeyler yapıyorsun sonra birileri geliyo onu follofoş ediyo kendi çıkarları yönünde değiştiriyo ama sonuç olarak bu anayasa bu prof'ların üzerine kalcak.Madem değiştirceksiniz kendiniz yapın demeleri gerekmiyor muydu.
Mesaj tarihi:

Hem prof.ların isimleri olucak, hem de yeni anayasanın bi kabataslak görüntüsü oluşucak, temel niyetinde.

Bunu da güzelce akp liler şekillendiricekler, atatürkü sevmeyen başbakanımız ve müritleri yavaşça adımlar atacaklar, halk ilkelerin vs.. kaldırıldığını unutmaya başladığında para birimimizin üstüne de tayyibi basmaya başlarlar artık. Iran'a çevirecekler ülkeyi, sokak ortasında kırbaç attırırlar adama şeriata geçiş yapıp.

[spo] [/spo]

Mesaj tarihi:
Bu ülkede AKP seçildiğinde, istifa ediyorum dedim. O adamları doğru buluyorum demedim ancak karşı tarafın yaptıklarınıda aynı şekilde doğru bulmuyorum. Ben iki tarafın politikaları arasında beğendiklerimi beğenmediklerimide söylüyorum. Yoksa bende AKP nin kadrolaştığına inanıyorum. Ha üniversitelerde türban yasağı kalkmalı bence, ayrı konu.

said:
Soulless
üye [şikayet et]
§ 28 Ağustos 2007, Salı - 11:30 [ özel msj ]
Dini devlet kurumlarina ve unilere tasimaya calismalari konusunda ne dusunuyorsun Dregoth ? Laikligi tek gecede yikamayacaklarini bildikleri icin boyle yavas yavas altini oyarak yapmalari hakkinda ?
  • Yeni Oluştur...