Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gül'e dokunulmazlık + Üni.lerde türbana serbestlik

Prawler

Öne çıkan mesajlar

ben gayet tarafsız olarak yorum yaptıgıma ınanıyorum
o dedıgını gerı kafalılar dısında turban takıpda bılım adamı olanlar var yabancı ulkerde
yanı bı turban takıyor dıe sormadan tanımadan kımse hakkında yorum yapamazsınız
turbansız dolasıpda vatan haini olanlar var onlara neden kımse ses cıkarmıor
Sosyal ağlarda paylaş

onları kimse bilmiyor çünkü.vatan hainliğini belirticek bi sembol yok üstünde.burda yazılarımı quotelayıp genelleme yapıyor bilmemne demeyin ben o insanların hareketlerine göre diyorum yoksa ne ırkçıyım ne bişeyim ben.

konu türban diye türbandan bahsediyorum ben.yoksa akp ye veren vatan haini derim.erkeğide kadınıda.türbanlılar eşi dostu akp ye veriyor diye ona göre yargıladım ben.akp ye veren adam Atatürkü seviyorum demesin bana.he noluyor.ipin ucu aynı yere çıkıyor türbanlılara karşı genelleme.e malesef

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 13:53 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

e türban takıp bu seneki cumhuriyet mitinglerine gidenler vardı buna ne diyorsun peki?

türban takıp boğaziçinde okuyan insanlar da var, tahmin ettiğinden çok daha fazla üstelik. aralarında okulda olay çıkaran ben henüz duymadım. diğer insanlar gibi gayet "normal" bir şekilde okullarına devam ediyorlar.

nedir bu nefretin nedeni? bu kesin söylemler? asla değişmeyecek tavır?

işte ben de bunu anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Türban siyasal islam'ın simgesidir.

Atatürk ise Türkiye'yi şeriat karanlığına boğdurmamaya kararlı kişilerin simgesidir.

Şayet birisi hem türban takip hemde Atatürk rozetini içtenlikle taşıyorsa orada arkadaşın kafası karışık demektir yoksa bu durum genellemelerin hatalı olduğunu göstermez.

Türban simge değildir diyenlerde zaten o simgenin savunucularından çıkıyor nedense. Savundukları şey bir ideoloji değil de zaten bütün insanların inanması gereken mutlak doğru olduğundan onlara simge imiş gibi gelmiyor, olması gereken sıradan durum olarak algılıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

peki bana olan nefret mesela? hayır neden hep türbanlılar benım sucum ne?

hanı ben yine cok cekmiyorum polis dışında, ama metalci arkadaşların sucu ne? nedne onlar fatihten rahat rahat gecemiyo siyah giysileri metalci tshirtriyle uzun saclarıyla makyajlarıyla.

bazı şeylerin tepki olduğuna unutmayın,

butun bu gencler askerin gazında deil.
Sosyal ağlarda paylaş

neden kötü?
koyun kesmek iyi bişey kedi kesmek kötümü?

edit: ayrıca bu metalcilerin fatihe girememerlerini engellemiyo, oda topluma acık alan yahu girince dayak yiyo benım arkadaşlarım yazık değilmi bu insanlara kovalıyolar resmen.

polis hala alışamadı uzun saclılara, arada hala ceviriyolar pis pis bakıyolar yeter lan dieye girişicem bi gün.

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 14:00 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca kımseye nefret duymuyorum ben yahudi olsun turban olsun acık olsun kapalı sakallı cıplak
hıc farketmez ınsan ınsandır bana zarar vermedıkce yanıma kadar gelebılır

ama sız turbanlıları neden gozunuzde canavar olarak goruorsunuz tamam canavar olanlar var bende bılıorum ama olmayanları sucu ne
Sosyal ağlarda paylaş

Helena hükumet zaten YÖKü ortadan kaldırmaya çalışıor. Neden? çünkü YÖK laik bi kurum. Bütün üniversite olaylarını bğalıcaklar Milli Eğtime, sonra atanacak hocaları gör sen. Bu türbanın yasağının kaldırılması sadece bir başlangıç. Ben de fazla insan özgürlüünü savunan bi insanım ve ben de boğaziçinde okuyourum hocalar da tamamen kişisel düşüncelierine göre türbanlı öğrenceileri uyario veya hiçbişey yapmıyor. Fakat bu sırf boğaziçinde böle, bu bütün üniversitelerde özgür olsa çıkacak kaosun haddi hesabı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız anlaşılamayan nokta şu:

türban siyasal islamın simgesi diyorsunuz da, ben türban takanların çok büyük bir çoğunluğunun siyasi değil dini nedenlerle onu taktığına inanıyorum.

istanbulda yaşayan ve dini nedenlerden dolayı saçının tamamını örtmek isteyen bir insan sizce türban dışında nasıl bir yol tercih edebilir? başörtüsü mü yoksa yazma mı? e bunlardan birini tercih ettiği zaman da şehirli kimliğine ayak uyduramadıkları için eleştirilmeyecekler mi? eleştirilecekler.

yani türban takanların hepsi şeriat istiyor gibi bir mantık, kusura bakmayın ama fazla yüzeysel.
Sosyal ağlarda paylaş

yukarda dedim ben,kardeşin öyle değilse babana sövüyorum diye,baba zoruyla.ancak zamanla onlar aşılanıyor eninde sonunda dediğim yere geliyor.afedersin ama % 100 ün içinde çıkıp bana % 0.001 i gösteripte genelleme yapma demeyin.hiç ırkçı olmayan biri olarak ben bunları diyosam benden kaynaklanmıyordur inanın.umduğumdan fazla filan değil bu sayı.

fazla yüzeysel filan değil.nasıl dine bağlı ya?ya arkadaşım yeni din çıktı haberimmi yok?kur'an da yazmıyor,kur'an mı değişti bende eskisimi var?şeriat değil ne bu ya bi anlatın.

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 14:07 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ama helena durum po değil mesela, nudizim'ede karşı devlet e cıplak gezeceklerin hepsi ülkenın dinin nudizim mı yapmak istiyo hayır, ama izin yok gibi.

bu arada hala kedi kesmenın kötü olduğunu hi bi sebep göstermeden kabullenmiş durumdasın hanı benım sölemek sitediğimde tam anlamıyla buydu, benım bu kadar kör ve katı bir anlayışa tepkili olmam yanlışmı ?

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 14:06 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...