Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Oyun]KDice


Eternalus

Öne çıkan mesajlar

Nedir KDice?
Kdice Dice Wars adlı flash oyunun multiplayer browser-based versiyonudur. Zamanında patiden öğrenmiş olsam da, yine de bu FAQ'yu hazırlayarak sizlere tanıtmak istiyorum. Sorulara geçelim.

Oyunun işleme şekli nasıldır?

Oyunda alanlara bölünmüş random bir harita, ve her oyuncunun belli bir bölgeden random dağıtılmış zarları vardır. Oyuncular her turn'de artan zarlarını kullanarak haritanın tamamını ele geçirmeye çalışırlar. 8 zarla 6 zarlı bir toprağa saldırdınız diyelim. Bu durumda siz 8 zar atarsınız, rakip de savunma yapmak için 6 zarını atar. Eğer büyükse o bölge sizin olur, küçük ya da eşitse saldırı yaparken kullandığınız bölgedeki zar sayısı bire düşer.

Nasıl oynayabilirim?
Oyuna alışmak, oyun tarzını görmek için hiç bir üyelik işlemi gerektirmeyen bu flash versiyonunu oynayabilirsiniz. Daha sonra online oynamak isterseniz http://www.kdice.com adresinde üye olmalısınız.

Online versiyonun flash versiyonuna göre artıları nelerdir?
Online versiyonda gerçek insanlara karşı oynamanın o ayrı zevkini tadabilirsiniz. Ayrıca insanlarla barış yapmak gibi bir seçeneğiniz de var. Chat Box'ı kullanarak da dünyanın çeşitli kültürlerinden insanlarla tanışıp kaynaşabilirsiniz. Ağzınız laf yapıyorsa kız düşürebilir ve hatta uslu olursanız Şirinler'i bile görebilirsiniz.

Nasıl üye olurum?
Bunun için http://www.kdice.com'a girip 'Start Playing' tuşunu tıklayıp açılan ufak pencereden kayıt için gerekli bilgileri doldurmalısınız. Kayıt sırasında fazla soru sormazlar, işlem 30 saniye sürer. Daha sonra bilgilerinizi kullanarak yine Start Playing tuşundan login olursunuz.

Oyuna nasıl başlarım?
Oyun oynayacağınız masayı belirlemek için Change Table tuşuna basarsınız. Gelen listede gri olanlar oyunun başladığı masaları temsil eder. Onlara girip oyunu izleyebilirsiniz. Siyah isimler ise oyunun henüz başlamadığı masalardır. Girersiniz ve 'Sit In' dersiniz. Böylece masaya oturursunuz. Masa dolunca oyun otomatikman başlar. Bazı masaların puan sınırı vardır, yetmezse oyunu sadece izleyebilirsiniz.

Bilmem gereken diğer şeyler nelerdir?
Eğer size verilen sürede hamle yapmazsanız - ki bu süre her hamle yaptığınızda yeniden artar- sıranız geçer ve siz 'Away' olursunuz. Bu durumda 'Sit In' tuşuna tekrar basarak awaylikten kurtulabilirsiniz.

Bir masadan oyun başlamadan kalkmak için 'Leave Seat' tuşunu kullanırsınız.

Her turda size verilen zar sayısını birleşik alanlarınızın sayısı belirler. Eğer birbirine temas etmeyen 10 bölgeniz varsa, sadece 1 zar kazanırsınız. Bu sebeple oyunda zar kazanmak için arazilerinizi birbirine temas ettirmek zorundasınız. Birbirine temas eden 3 alan, ayrı bir yerde de 4 alanınız varsa, o turda 4 ekstra zar kazanırsınız.

Bu sebepten rakibi ezmenin en iyi yolu topraklarını ikiye ayırarak alacağı zar sayısını düşürmektir.

Oyunda insanlar birbirlerine 'Hey eternalus, truce?' diyerek barış teklif ederler. Böylece birbirlerine saldırmazlar ve diğer oyuncuları parçalarlar. Truce'lar genellikle barış yapan oyuncular dışındaki herkes öldüğünde, tarafların beyaz bayrak çekmesiyle biter.

Oyunda beyaz bayrak gibi bir şey var. Örneğin tüm oyuncular beyaz bayrak çekerse oyun biter ve puanlar hesaplanır. Savaşmak isteyen bir oyuncu kaldığında da oyun biter.

Oyunda barış yapıyorsanız, bunu chat box'tan milletin görmesi gereklidir. Eğer iki oyuncu önceden(MSN'den fln.) anlaşıp oyuna girmişlerse, bu olay pre-truce olarak adlandırılır ve ban sebebidir. Ama banlenen bir bünye daha görülmemiştir. Bu sebeple arkadaşınızla birlikte bile gimiş olsanız, oyunun bir kısmında 'Hey purple, truce?' falan diyerek millete de göstermelisiniz.

----------------------------------

Şimdi de birkaç ekran görüntüsüyle olayı göstereyim. Başka sorularınız olursa çekinmeyiniz.

Bir oyunda şans eseri bizim Lexius'la karşılaştık. MSN'den 'olm bu sen misin?' dedim ve o olduğunu anladım. Mükemmel taktiklerimle Lex ve ben işi götürdük. Bu oyunda son kare. Daha sonra bayrak çektik ve puanlarımızı alıp dağıldık.
[spo] [/spo]

Bu da aldığımız puanları gösteriyor.
[spo][/spo]

Oyunun en eğlenceli kısmı da, gerçi herkese yapmam ama, arkadaşınız ölecekken onun canını kurtarmak oluyor. Örneğin Lex tam geberecekken, adamla arasına girmek çok zevkli. Ayrıca süper taktik yapılabiliyor oyunda.

Oyunda birbirinizi arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kişinin adını tıkayıp request atarsınız. Size gelen requestleri de adınızın yanındaki Options menüsünden 'edit profile'ı tıklayarak ordan bir yerden kabul edebilirsiniz. Ayrıca avatarlar da buradan değişiyor.

Bundan sonrasını siz sorun biz söyleyelim.

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 03:15 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben oynuyorum paso.

osmanspor ve elektron nicklerim
elektron bi ara 200 üncü falandi sonra biraktim onu hehe

nickler ne sizin?

bide oyun penceresinde turkce geyik yapinca kıllanıolar.
direk normal takilip oyunun ilerliyen saflılarinda ally yapicaksin :)

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 15:10 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PC'ye java kurunca, javayla ilgili uygulamalar için demolar falan çıkıyor ya hani. hah onların içinde bu oyunun aynısının tıpkısı var program olarak. Çok değişik kuralları, senaryoları olan oyunlar dönüyor orda. Millet de psikopat ayrıca orda. Demo süresi bitene kadar takılmıştım, hiç oyun kazanamamıştım. Aklıma geldi, üzüldüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...