Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban !!!

firatram

Öne çıkan mesajlar

said:
Bakan biri direk "aha bu Müslüman" diyememeli, devletin gözünde içerideki herkes eşit olmalı. O anlamda dini kimliğini bırakmak oluyor Türbanı çıkarmak, yoksa insanların birnbiriyle konuşup paylaşacaklarını engelleyemezsin..

Yahu, ne alakasi var ? Bakan biri o zaman sende rozeti gorunce aha bu Atatürkcü, Dİnsiz, felanda demesin o zmn. Niye diyor ? Ya da bir tartişma içerisin de su an bir cogunuzun diger bir coguna karsi edindigi yargilar ? Yani sizi simdi okula almayalim mi ? Bu mudur ?

Türbani, Dini, Atatürkcülügü, Cumhuriyetciligi, Baticiligi, Hristiyanligi, Egitimi, Ogretimi her seyi oyuncak ettiniz be memlekette. Herkes bi dava peşinde, nasil ilerliceksin ?
Sosyal ağlarda paylaş

akp zihniyetinin size yüklediklerini savunuyorsunuz.savunurken ülkenize zarar veriyorsunuz.

türban konusu aihm e gitti öğretmen kadın için mahkeme Türkiyeyi haklı buldu.tayyip dediki onlar ne bilir ulemaya sormak lazım.

Peki daha önce neden Abdullah gül ün eşi aihm i kaale alıp dava açıyor? Tayyip o zaman nerdeydi?.

Tayyipde farkında diğerleride.Merve kavakçı gibi insanlarda.Zorlayında zorlayın hiçbirşey olmasa bile oy potansiyeli gibi.Asla çözemeyeceklerinin farkındalar.Ama sürekli aynı propoganda
Aynı dokunulmazlıklar gibi .Bu yolda tüketiliyorsunuz işte ne yazıkki
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben anlamıyorum okula türbanla girince neden laiklik bozuluyor? onun inancı o, ve isterse okula isterse meclis'e türbanla girebilmeli... o kendi inancını yerine getirmesi devletin dinle yönetildiği anlamına gelio?

okula türbanlılar giriliyor diye devlet işiyle din işi nasıl birbirine karışıyor biri bana anlatsın. ama lütfen mantıklı konuşan biri olsun. saçmalamadan anlatsın... pek ihtimal vemiyorum ya neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

firatram bak soyle anlatayım muslumanlıgın nasıl da herhangi bir din oldugunu anlaman icin
ben simdi ertesi gun cıkıyorum diyorum ki ben penisim acık girmek istiyorum, cunku dinim bunu emrediyor. ama ne yazık ki kıyafetlerle gelen bir ortunme adabı var, devlet de bunun insanları rahatsız edebilecegini gormus ve demis ki boyle boyle yasak sizin penisi acıkta gezdirmeniz.
evet benim icin deliriumism neyse sizin icin de muslumanlık o
aynı sekilde sizin icin deliurimism neyse benim icin de muslumanlık o.

gorecelere takılmadan dusunun diyorsunuz ya, hani tabulara takılmadan, evet tabulara takılmadan ama plz mantıklı bi bicimde dusunun.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 20:34 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şu dini paranoyalar nereden çıktı anlamıyorum ki kim gelecek dini dayatacak ya. Adam gibi adam zaten inandığı dinin kutsal metinlerinde "Dinde zorlama yoktur." un geçtiğini bilir. Ha aklı almaz ya da uygulamaz o dine mal olamaz. O kendi gerizekalılığıdır çıkıpta bunu din emrediyor diyemez. Ayrıca kimsenin kimsenin dini inancına karıştığı yok.

6-7 yaşındaki küçük bir kızı çarşafa sokmak ona din özgürlüğü tanımaksa yok tabi kimsenin kimseye karıştığı.

Kendi forumlarında herkese dinsiz Allahsız cehennemde yanacaklar ve türlü türlü küfürleride başkaları ediyordur
Sosyal ağlarda paylaş

@Baluu: Atatürk düşmanı mısın nesin?

Atatürk rozeti bu ülkenin kahramanıyken, kurucusuyken çok doğal birşey. Atatürk'çülüğü dinsizlikle bağdaştırmak bir gaflet, aynı kişilerin Atatürk'ün eşi de türbanlıydı diye Atatürk'ün dini yanını kendilerrine alet etmeleri atrı bir gaflet.

Cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük ayrı şeylerdir. Sağcılık, solculuk, İslamcılık, Hıristiyancılık ayrı şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

kurallar belli, istemiyorsa öss ye girmeyecek o üniversiteye de gitmeyecek. bu ülkenin işçiye, çiftçiye de ihtiyacı var zaten.
imamlar imamlık yapsa bu halde olmazdık pls.
onun dışında, ben şahsen, sadece ve sadece, estetik bulmadığım için bile sonuna kadar karşı çıkarım üniversitede türbana. siyasi boyutuna girmiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ailemden 2 kisi kanalturk'de calısıyor...
Merak etme benim AKP'li olmam gibi bir olanak yok !!!
Ama ben o kanalturk'ude biliyorum siz hic merak etmeyin.

Bu ulkede ne zamana kadar bu surucek bilmiyorum ama,kitlesel ayrımcılık var bu ulkede !!!

Sizin gibiler yüzünden bir bas örtü veya türban simge olarak kullanılmaya başlandı.

Yazık halen bir türban bir elbise o kadar kişinin eğitim hakkına kastediyor...
Yazık cok yazıkkk demokrasiye bak be !!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ya ben anlamıyorum okula türbanla girince neden laiklik bozuluyor? onun inancı o, ve isterse okula isterse meclis'e türbanla girebilmeli... o kendi inancını yerine getirmesi devletin dinle yönetildiği anlamına gelio?

okula türbanlılar giriliyor diye devlet işiyle din işi nasıl birbirine karışıyor biri bana anlatsın. ama lütfen mantıklı konuşan biri olsun. saçmalamadan anlatsın... pek ihtimal vemiyorum ya neyse...

hatice babacan ismini bir oku araştır .
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Anlaticam bak lutfen oku.

Din inanilan birseydir, dogrulugu ve yanlisligi sorgulanamaz. Burada hem fikiriz sanirim.

Devlet eger turbanin okullara girmesine izin verirse, "dini bir emir" argumaniyla gelen her turlu talebe de gereken izni vermesi gerekir. Ve bunun en uc noktasi bir insanin cikip "Benim inanclarima gore X" demesidir, X in yerine ne istiyorsan koy. Devletin bu talebi karsilamasi gerekir. Ve eger her talebi karsilarsa, ki zaten karsilayamaz, tahmin edersin ki kaos olur. Yok, bu istekleri sadece bir din icin karsilarsa (ornegimizde Islam) o zaman iste devlet isiyle din isi birbirine karismis olur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
@Baluu canım son kez yazacam oku biraz anla ok?
Atatürk'ün bu ülkeyi kurduğunu tartışamazsın ama dini inançlar arasında bu evreni Tanrı yarattı görüşü ortak değildir. İlerleyin falan yapacağına mantıklı düşün biraz.

İyi o zmn ben bişiler yaziyim ne de olsa cevap vermiceksin hani son kez yazmişsin ya ? Bayildim sana yani, cok cooolsun !!.

Konuya gelelim, sen de oburunu tartişamazsin, niye ? Aksini ispat edebilir misin ? Edemezsin. Ha aksini ispat edememen bana kavramin dogrulugunu kanitlar mi ? Hayir. Anlatmak istedigimi anladin umarim. Anlamadiysan ve veya eklemek istedigin bir şey varsa msn de seninle uzun uzun tartişirim, bosum zaten suan.

Yani benim belirtmek istedigim, insanlari serbest birakmaniz gerektigi, heryerde semboller var, ama hepsiyle o kadar cok oynuyorsunuz ki, artik akimlar olusmaya başliyor. En güçlü ikisi işte, Atatürkcülük ve Müslümanlik. Peki sonu nereye gidicek ? Birakin ikisini de yahu, siz kendinize bakin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya inanç dışarıda kalır o okula girerken. Eğitim yuvası orası, ayrıca devlete bağlı. DEvletin gözünde herkes eşit. Bir kadın başörtüsüyle veya tüğrbanla girse de bir hoca dini görüşü aynı değil diye ona ayrımcılık yapsa daha mı iyi?

Ayrıca sadece Müslümanların inancına karışmak olmaz o - eğer ki inanca karışmak olsaydı ki değil- her dinin sembolü yasaktır..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...