pulkas Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 evet sonunda itüye yatay geçiş başvurumu yaptım ve öğrendimki jeofizik mühendisliği bölümüne benden başka başvuran olmamış ve dün son başvuru günüydü.bu sayede an itibari ile %50 itü lüyüm. fakat gelin görünki kalan %50 lik kısımın %49 unu proficiency sınavı kapsıyo.öyle ki eer bu sınavı başaramassam başvurumu kabul etmiceklermiş. sınavla ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdaki gibi. [spo][Düzen ve İçerik Aşağıdaki bilgi günceldir. Lütfen hazırlıklarınızda bunu göz önünde bulundurunuz. Yeterlilik Sınavı, 65 çoktan seçmeli soru (toplam 80 puan) ve yazma bölümünden (20 puan) oluşur. Sınav, Dil Kullanım Bilgisi, Okuma-Anlama ve Yazma bölümlerinden oluşur. * Dil Kullanım Bilgisi soruları sınavın %35’ini oluşturur ve dil-yapı ve kelime bilgisini ölçer. Bu bölüm, 3–5 metinden oluşur. Metinlerin içinde boşluklar vardır. Seçeneklerde metni tamamlayacak alternatifler bulunur. Bu bölümde, her soru bir puan değerindedir. * Okuma-Anlama Bölümü sınavın %45’ini oluşturur ve öğrencilerin okuma-anlama becerilerini ölçer. Çoğunluğu bilimsel olmak üzere, 3–5 değiştirilmiş ya da değiştirilmemiş özgün metinden oluşur. Bu metinleri, her biri bir buçuk puan değerinde 3–10 çoktan seçmeli anlama soruları takip eder. Bu sorular arasında, bağlamdan kelime anlamı takip etme ve bağlamsal göndermeleri bulma (referans) tipi sorular da vardır. (Ocak 2005 Yeterlilik Sınavı’ndan itibaren, bu bölümde daha önce yer alan boşluklu metin tipi kullanılmamaktadır.) * Yazma Bölümü (kompozisyon) sınav puan ağırlığının %20’sini oluşturur. Bu bölümde, öğrencilerden, I) Kişisel fikir-düşünce, II) Sebep ya da III) Sonuç tipinde 250–300 kelimelik bir kompozisyon yazmaları beklenmektedir. Adı geçen her tip kompozisyon için bir tane olmak üzere öğrencilere toplam üç konu verilir ve bir tanesini seçmeleri istenir. ITU Yeterlilik Sınavı hakkında açıklama ve daha önce yapılan yeterlilik sınavları ve cevap anahtarlarını içeren kitapçık, Maçka Yabancı Diller Binası, Satınalma Ofisi’nden temin edilebilir. Bu kitapçıkta ayrıca adayların sınavın yazma bölümüne hazırlanmalarında faydalı olabilecek örnek kompozisyonlar ve öğrenci kompozisyonları da bulunmaktadır [/spo] olay böyle olunca beni korku sardı.bende sınavı 100 soru test şeklinde olacak die beklemiştim.fakat kompozisyon yazdıracaklarmış.en başarısız olduğum konu. acaba daha önce bu sınava giren birileri varmı?varsa tavsiyeleri nelerdir? ps: %1 lik kısım her işte olduu gibi ölüm olasılıı.her daim vardır... [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:54 tarihinde, pulkas tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Jeofizik okuyanlar o kadar mı umutsuz,alakasız ki İTÜ ye geçmeye kasmıyorlar? =] Hayırlısı olsun efem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Ben geçen sene hazırlık okudum ve girdim. Öyle çok aşırı zor bi sınav değil. Yani orta derece demek daha doğru olur. Kendimden örnek vermem gerekirse; devlet lisesi çıkışlıydım, lise 1 den öğrenebildiğim kadar ingilizceyle hazırlık atlamaya girip geçememiştim, 1 sene hazırlık okuyup sonra sınava girince 70 almıştım(geçmek için 60 gerekiyodu) Demek istediğim şu ki; ingilizce temelin varsa o kadar zorlamaz. Kompozisyon olayında da makale yazmanı beklemiyolar, normal ortaokul kompozisyonu modelinde ingilizce bişeyler yazman lazım o kadar.Verdikleri notun da çoğu imla-noktalama hataları,kompozisyon düzeni,ingilizceyi kullanmana vb. dağılıyo, yazdığın konunun etkisi oldukça az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bu umutsuzluk deil.bilgisizlik.araştırmıolar.benim okulumdan (ankara üniversitesi) sadece ben başvuru şartlarını sağlayabildim.dier bütün arkadaşlarım fortran dersinden kaldıkları için başvuramadılar.itü 5 tane okuldan yatay geçiş kabul ediodu.kendi okulumu eledikten sonra 4 tane kaldı.kalan okullardaki eğitim düzeyi hakkında pek bi bilgi sahibi deilim fakat itüden sonra jeofizik müh. liğine en yüksek öss puanı ile bizim okul alıodu.dier okulların puanı ise gerçektende çok düşüktü.280 290 arası diim.öss puanı doorultusunda olaya yaklaşacak olursak insanların jeofizik müh. liğine girmedeki istek ve arzuları daha çok 4 senelik bi okul bitirme şevkinden kaynkalanmakta gibi.ben kendi okulumu bi basamak olarak gördüm.buraya girer burdan itüye geçer itüdende kendi içinde yatay geçişle inşaat müh. girerim gibi bi plan yaptım sene başında.bunun ilk basamağının %50 si halloldu. olurda sınavda başarılı olamam.o durumda bende dierleri gibi 4 senelik okul bitirme fantazisine kendimi kaptırır yoluma devam ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Umarım başarılı olursun. Ben okul içi bölüm değiştirdim, değiştirdiğim için de çok memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 2 sene önce girdim profiency pek zor bi sınav değil. testteki soruları zaten yaparsın da essay de düzen çok önemli. bize giren yabancı demişti sınavlarda essay okurlarken ilk baktıkları şey thesis statement daha sonra düzen. gramerde aşırı bi hata olmadıktan sonra pek sallamıyolar. sınavdan önce alabiliyosan İTÜ nün kendi basım kitapları var essay yazımları ile ilgili hazırlıkta okuttukları. güzel bi kaynak.onu edinmen faydalı olabilir. bide eğer baktın çok kolay sınav 80 den üzeri almamaya çalış. ING 102 den başlamak zorunda kalıp 103 okumak zorunda kalıyosun 2. döneminde. 60-80 arasında ing 101-102 alıyosun not için daha rahat. sırf o yüzden sınav günü baktım kolay sınav 4-5 soru boş bıraktm 75 civarı bişey gelmişti. özetle kolay bi sınav.vakıf ünilerindeki ing geçiş sınavlarındaki standart yok. İTÜ maçkadaki kampüsünde satılan essay writing ile kitabı alırsan geçersin rahatça. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 4 eylülde sınava girdim ve bugün sonucunu aldım.68 almışım.sınavı geçtim.şimdi kayıt prosedürleri ve asıl problem başladı.acaba hangi derslerimi sayıcaklar.hangilerini tekrar okumak zorunda kalıcam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 hayırlı olsun. ben görmemişim topici, zaten itü nün proficiency sınavını geçemiosan okuma dicektim hehe. kayıtlar çok can sıkıcıdır, ders alımlar da bi o kadar sinir bozucu. pazartesi patlayacaz yine. bi sorun olursa bana sorabilirsin pm atıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 pulkas said: bu umutsuzluk deil.bilgisizlik.araştırmıolar.benim okulumdan (ankara üniversitesi) sadece ben başvuru şartlarını sağlayabildim.dier bütün arkadaşlarım fortran dersinden kaldıkları için başvuramadılar.itü 5 tane okuldan yatay geçiş kabul ediodu.kendi okulumu eledikten sonra 4 tane kaldı.kalan okullardaki eğitim düzeyi hakkında pek bi bilgi sahibi deilim fakat itüden sonra jeofizik müh. liğine en yüksek öss puanı ile bizim okul alıodu.dier okulların puanı ise gerçektende çok düşüktü.280 290 arası diim.öss puanı doorultusunda olaya yaklaşacak olursak insanların jeofizik müh. liğine girmedeki istek ve arzuları daha çok 4 senelik bi okul bitirme şevkinden kaynkalanmakta gibi.ben kendi okulumu bi basamak olarak gördüm.buraya girer burdan itüye geçer itüdende kendi içinde yatay geçişle inşaat müh. girerim gibi bi plan yaptım sene başında.bunun ilk basamağının %50 si halloldu. plan çok fantastikmiş. şimdi birisi yazsa böyle patide yorumlar çok daha farklı olurdu heralde naptı acaba arkadaş, hakkaten itü inşaattaysa şu an helal olsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 endüstriye bile geçmiş olabilir bu gazla (lan geçilir mi ordan oraya bilmiyorum , vurmayın o yüzden ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 alakasiz eski konulari uplamayin bos yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar