Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

k ıraka türk askeri gitmesi ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
euro konusunda calkanti nerde varmis ? ingiltere euroya gecmek istemiyor diye calkanti mi oldu ? kac ulke euro kullaniyor su an euro dunyada dolar yenle beraber en buyuk 3 para biriminden biri. bu mu calkanti ? ab ulkeleri gucsuz baglarla bagli imis, cekoslovakya macaristan litvanya yeni giren bebe ulkeler baglari olsa ne olur daha olmasa ne olur. ab dedigin bugun itibariyle ingiltere fransa almanya ve benelux ulkeleridir. `gucsuz` baglarla birbirine bagli olsalar dahi ortada 30 u askin ulke var. 30 ne demek ? avrupa anayasasi ile calkalaniyor demissin, ortada bir `avrupa anayasasi` var. baska nerde var boyle buyuk bir olay 30 ulkenin toplanmasini saglayan ? tabi calkanti olacak nerede kanun, tasari yapiliyorsa calkanti olur. bunlar mi ab nin zafiyeti. adamlar zaten su an itibariyle dunya politikasinda bir etken, 10 yil once degillerdi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 15 October 2003 19:23 tarihinde demiş ki:
AB şu an sağlığını kaybetti. ABD belki de Irak olaylarının bu sonuçlarını da düşünerek operasyonu yaptı. Sonuçta Doların Euro karşısında değer kaybetmesi ve şimdiye kadar karşılıksız olan dolara bir rakip çıkmasını engellemenin en kolay yolu AB parçalamak.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

kim parcalayabilecek abd mi. kendi baslarina hicbir sey olamayacaklarini bilen avrupa ulkeleri boyle maymunluga gelir mi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Kimsenin parçalamasına gerek yok zaten. Gördüğün gibi Irak savaşında kendi arasında AB 2ye bölündü istikrar sağlayamadı. Bunun gibi birkaç olay daha olursa ABnin ne kadar sağlıklı kalacağı belli olmaz. Tamamen biteer demiyorum ama ayrımlar başladığından ortak bir karar alamamaya başlar ve sonunda gücünü yitirir. Bir de geçmiş olarak Avrupayı düşünürsek sonuçta hepsinin birbiri ile savaşları var. Kim ne derse desin insanlar eskiyi unutmaz.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
yahu ne kadar politik tarihle bagdasmaz saptamalar getiriyorsunuz. adamlar 1950 den beri beraber soguk savasi, bir suru kucuk capli catismayi, siyasi, ekonomik dunya capinda krizleri atlatti, bir irak olayi, bir iki olay daha catlaticak diyorsunuz. arap ulkeleri mi bunlar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Öncelikle hatalarini düzelterek baslayayim istersen unity ; Sadece İngiltere'de degil , Danimarka ve İsvec tede Euro kullanilmiyor.İngiltere Euro'ya gecmek istemiyor diye calkantimi oldu diye sormussun bence bu sorunun yaniti kesin bir evettir.İngiltere dunyanin en buyuk ekonomilerinden biridir ve Euro'yu tasiyacagi nokta tartisilmaz , ayrica birlige avrupa vatandaslari ve dunyanin geri kalaninin gözlerinde önemli bir prestij kazandiracaktir.Euro dolar ve yenle beraber enbuyuk 3 paradan biriymis.E daha oncede mark vardi ne biliim Fransiz Frangi vardi guclu paralar olarak.Euro diye bir para cikarmis olmalari bu konudaki sorunlari ortadan kaldirmismi oldu?
15 ulkeyle bile (evet 15 , 30 degil bu arada )saglam bir birlik yaratamiyorlar belliki.Öncelikle sunu ögrenmen gerekir , burda oynanan sadece ekonomik degil ayni zamanda politik bir oyun ve Irak tartismalarinda gayet net göründüki öyle biz amerikaya karsi birlik olalim palavralari falan is uygulamaya geldimi yürümüyor.Herkes kendi isine geldigi gibi davrandi.Fransa , Almanya ve Belcika bir cephe oldu İngiltere , ispanya vs de diger cephe.AB uyeligi yuzunden yalakalik yapmalari beklenen eski dogu bloku ulkeleri bile amerikayi destekledi.Calkanti degilse nedir bunun adi?Sadece torba doldurmak icin konusmayalim istersen.
Gelelim avrupa anayasasina ; sen hemen alkislamaya baslamissin ama ortada böyle bir anayasa yok henuz FYİ , bu olay uye kucuk ulkeleri rahatlikla yönetmek isteyen gene basi almanya fransa vsnin cektigi grup tarafindan desteklenen bir hikaye ve bu sekliyle uyelerin cogu tarafindan onaylanmasi imkansiz.
Ensonundada kalkmis tabi calkanti olur demissin , e biz calkanti var dedigimizde itiraz edip sonunada evet calkanti var yazmakta neye itiraz ettigini bilmedigini gösteriyor acikca.
Nedemisim ben önceki yazimda?Tekrar oku.Simdide ayni seyleri söylüyorum , yoksa böyle komik duruma düsersin.
Birkere daha yaziyorum anlamayanlar icin, henuz cok calkantili ve gucsuz baglarla birbirine bagli ulkelerden olusan bir birlik AB ve ilerde bu durum duzelirmi duzelmezmi kimse bilemez (bi zahmet biliyormus gibide konusmasin) ve acikca kendilerinden sayilmayan bir ulke olan Turkiye birgun bu birlige girerde sonrada onlar bile birbirlerine bukonuda guvenmezken Turkiye guvenip Amerikayla bozusursa birilerinin deyimiyle "poqu" yiyen taraf olur.AB Amerika gibi bir ulkeyle acikca sidik yarisina girecek kadar aptal insanlarin olusturdugu bir birlik degil.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
Arkadaslar kimse lafini etmemis ama Avrupa Birligi zaten Almanya ve Fransa kendi aralarinda yaptiklari antlasmayla eskisi kadar kuvvetli degil bu antlasma sonucu avrupa birligi icerisinde butun avrupa birligi kadar ekonomik anlamda guclu yeni birlik kuruldu. Ayrica demeden gecemiycem Amerikan dolarinin deger kaybetmesi Bush yonetiminin ekonomisini guclendirmek icin yaptigi bir onlem yani bunun Amerikanin gucsuzlesmesiyle bir alakasi yok. Bu arada Hukumetimizin ne kadar iyi ellerde oldugunu da dun gorduk adamlar Konsolosluk kapisinda bomba patlatiyorlar bizim Basbakan yardimcisi sanirim cikip olay Turkiyeye karsi yapilmis bir hareket degildir diyor ya. Buna artik ne denir ki...[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Mesaj tarihi:
Bence oncelikle AB ne ona bakalim AB bir konfederasyon ulkeler kendi istekleri dahilinde girip cikabilirler.Yani hukumetler bu birlige girerken kendi yetkilerini kisitlamis oluyorlar ve tabiki arada anlasmazliklar calkantilar olucak. Irak krizi su ana kadar AB'nin gordugu en buyuk calkantiya neden oldu dunyadaki Kutup degisikliklerinden dolay kimi Ab ulkeleri Amerika'nin yaninda yer alip kazancli cikicaklarini dusnurken kimi ulkelerde Amerika karsisinda durmanin AB nin zaten kurulus amaci oldugunu dusunerek boyle bir tavir aldilar. Bunun sonuclarini zaman gostericek ama bence butun bunlarin disinda bence su an yaptiklarimizin Osmanli'nin son devirlerinde yaptiklarindan farksiz yani kendimizi kabul ettirmek icin her istediklerini yapiyoruz diger ulkelerin para icin asker yollama seviyesine kadar bile dustukten sonra artik zaten bence bir milli egemenlikten soz edilemez Turkiye'de ama su asker yollama olayinin sonucunda AKP cok oy kaybedicek ve sanirim iyi politika izlerse Milliyetci veya Solcu partileri iktidarda gorucez sonuc olarak hepsi birbirinden beter ama Allah onumuzu acik etsin. Bu arada bu son asker yollama olayindan sonra Yurtdisinda Ilk tezkereden sonra edindigimiz prestiji demokratik ulke imajini silmis oldu paranin kopegi olmus bunlar imajini kazandik simdi. Helal olsun Tayyip.Helal olsun ona oy verenler diyorum..[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Mesaj tarihi:
said:
Soulless, 16 October 2003 00:11 tarihinde demiş ki:
Öncelikle hatalarini düzelterek baslayayim istersen unity ; Sadece İngiltere'de degil , Danimarka ve İsvec tede Euro kullanilmiyor.İngiltere Euro'ya gecmek istemiyor diye calkantimi oldu diye sormussun bence bu sorunun yaniti kesin bir evettir.İngiltere dunyanin en buyuk ekonomilerinden biridir ve Euro'yu tasiyacagi nokta tartisilmaz , ayrica birlige avrupa vatandaslari ve dunyanin geri kalaninin gözlerinde önemli bir prestij kazandiracaktir.

kac ulke etti ? ab de kac ulke var ? ingiltere 2. dunya savasindan beri dunyanin buyuk guclerinden biri degil, artik en buyuk ekonomilerinden biri de degil. sanayilesmislik baska, zenginlik baska sey. euronun prestije ihtiyaci yok gibi cunku abd ekonomisi kotulesince dunya piyasasi yene ya da rubleye degil euroya kayiyor, demek ki zaten halihazirda dunya ticareti euroyu bir kuvvet olarak gereken yere koymus.

said:

Euro dolar ve yenle beraber enbuyuk 3 paradan biriymis.E daha oncede mark vardi ne biliim Fransiz Frangi vardi guclu paralar olarak.Euro diye bir para cikarmis olmalari bu konudaki sorunlari ortadan kaldirmismi oldu?

artik mark yok, frank yok. euro var, yukaridaki alintida da soyledim, dolarin rakibi bu gun itibariyle euro.

said:

15 ulkeyle bile (evet 15 , 30 degil bu arada )saglam bir birlik yaratamiyorlar belliki.

15 uyelik surecini tamamlamis ulkesi, tamamlama surecinde 30 ulkesi var.

said:

Öncelikle sunu ögrenmen gerekir , burda oynanan sadece ekonomik degil ayni zamanda politik bir oyun ve Irak tartismalarinda gayet net göründüki öyle biz amerikaya karsi birlik olalim palavralari falan is uygulamaya geldimi yürümüyor.Herkes kendi isine geldigi gibi davrandi.Fransa , Almanya ve Belcika bir cephe oldu İngiltere , ispanya vs de diger cephe.AB uyeligi yuzunden yalakalik yapmalari beklenen eski dogu bloku ulkeleri bile amerikayi destekledi.Calkanti degilse nedir bunun adi?

biz amerikaya karsi birlikte olalim `palavralari` catir catir da isliyor. gectigimiz yillardaki ekonomik ve siyasi gelismeler gozunden kacti herhalde. avrupa ve amerika - dikkatini cekerim avrupa dedim bir iki ulke degil - ithalat ve ihracat kotalari konusunda papaz oldular, dunya ticaret orgutunde olsun, uluslararasi savas suclusu amerikalilarin uluslararasi mahkemelerde yargilanmasi gibi ekonomik olaylar olsun avrupa tek vucut halinde hareket etti. 15 ulkede birinin muhalefet etmesi durumu degistirmedi, aynen turkiyede de chpnin muhalefetinin su an turkiyenin meclisinden cikan kararlari etkilemedigi gibi. dunyayi global olcekte patagonyadan kamcatkaya surekli olarak etkileyen anlasmalar ve iliskiler bazinda olaylarda falso verilmeyip de bir tek irakta saddamin devrilmesi olayinda anlasmazlik cikinca dagiliverdi mi avrupa yani ?

said:

Sadece torba doldurmak icin konusmayalim istersen.

bu nasi laf simdi ?

said:

Gelelim avrupa anayasasina ; sen hemen alkislamaya baslamissin ama ortada böyle bir anayasa yok henuz FYİ , bu olay uye kucuk ulkeleri rahatlikla yönetmek isteyen gene basi almanya fransa vsnin cektigi grup tarafindan desteklenen bir hikaye ve bu sekliyle uyelerin cogu tarafindan onaylanmasi imkansiz.

evet bundan 10 yil once de euro diye bir sey yoktu. euro icin de buyuk ekonomisi olan ulkelerin kucuklerini yutmaya calismasi denmis, hicbir sekilde avrupa parlementosundan gecmez denmisti. bu gun turkiyede yasli nineler euro aliyor artik yastik altina koymak icin. ayrica ortada bir avrupa anayasasi var, bu onaylanip yururluge girecek, su an bunun maddeleri uzerinde calisiliyor. demokratik kurum ve sureclerle pek yakindan ilgilenmedin demek ki karar alma surecinde olan istisare ve tartismalari bir problemmis gibi ortaya atiyorsun. itirazsiz tartismasiz karar ancak diktatorluklerde olur.

said:

Ensonundada kalkmis tabi calkanti olur demissin , e biz calkanti var dedigimizde itiraz edip sonunada evet calkanti var yazmakta neye itiraz ettigini bilmedigini gösteriyor acikca.
Nedemisim ben önceki yazimda?Tekrar oku.Simdide ayni seyleri söylüyorum , yoksa böyle komik duruma düsersin.

sacmasapan konusmaya baslamayalim. komik bir yan goremiyorum durumumda, dustugum bir yer de yok. okumaya gelince bence sen bir daha oku.

said:

Birkere daha yaziyorum anlamayanlar icin, henuz cok calkantili ve gucsuz baglarla birbirine bagli ulkelerden olusan bir birlik AB ve ilerde bu durum duzelirmi duzelmezmi kimse bilemez (bi zahmet biliyormus gibide konusmasin) ve acikca kendilerinden sayilmayan bir ulke olan Turkiye birgun bu birlige girerde sonrada onlar bile birbirlerine bukonuda guvenmezken Turkiye guvenip Amerikayla bozusursa birilerinin deyimiyle "poqu" yiyen taraf olur.AB Amerika gibi bir ulkeyle acikca sidik yarisina girecek kadar aptal insanlarin olusturdugu bir birlik degil.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

avrupa su anda dunyanin 4 buyuk ekonomik
Mesaj tarihi:
Şimdei sen ABde görüş ayrılığı var ama bölünme izleri yok mu diyorsun anlamadım. Bence bu Irak savaşından sonra ABde kutuplaşmalar başladı ve bundan sonra da devam edecek. Ha bölünür mü bilmem ama sonuçta eskisi kadar birlik olmayacakları kanaatindeyim.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
avrupa birliğinde tabiikide görüş ayrılıkları olacak
eminim ki geçmişte de olmuştur böyle şeyler. (bir örnek veremiyorum, bilen varsa sölesin). çok normal bir şey olarak görüyorum bunu.

hoş kimse topicteki asıl soruya cevap vermemiş ya neyse :-p
Mesaj tarihi:
unity ye +1
msgları okurken cogu zaman mantıklı buluyorum adamı
deisik bir aurası var :)[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Mesaj tarihi:
said:
unity100, 16 October 2003 01:28 tarihinde demiş ki:
said:
kac ulke etti ? ab de kac ulke var ? ingiltere 2. dunya savasindan beri dunyanin buyuk guclerinden biri degil, artik en buyuk ekonomilerinden biri de degil. sanayilesmislik baska, zenginlik baska sey. euronun prestije ihtiyaci yok gibi cunku abd ekonomisi kotulesince dunya piyasasi yene ya da rubleye degil euroya kayiyor, demek ki zaten halihazirda dunya ticareti euroyu bir kuvvet olarak gereken yere koymus.

Bunun ulke sayisiyla iliskisi yok , sen kendi gerceklerinden olusan bir dunyada yasamaya baslamissin artik.Ben diyorumki ortada bir sorun var ve 3 ulke bunun icin yeterli sense hayir degil diyorsun sanirim uyelerin enaz %50'si sorun cikarmali diye bir kanun var senin inandigin.
İngiltere'nin dunyanin enguclu ulkelerinden biri olmadigi yada bu ulkeninde euro'ya gecmesinin AB'ya kazandiracagi prestij tartisilmaz , senin evet yada hayir demenle ilgili bir konu degil bu.

said:
artik mark yok, frank yok. euro var, yukaridaki alintida da soyledim, dolarin rakibi bu gun itibariyle euro.

Konuyu tartistigimiz yerden alip bambaska biryere tasiyip sonrada kendini hakli cikarmaya calisiyorsun hehe cok komik bir yontem.Biz dolarin rakibi kim diye tartismiyordukki AB icinde euro'yu reddeden ulkeler olmasi ve bunun yarattigi calkintiyi tartisiyorduk.

said:
biz amerikaya karsi birlikte olalim `palavralari` catir catir da isliyor. gectigimiz yillardaki ekonomik ve siyasi gelismeler gozunden kacti herhalde. avrupa ve amerika - dikkatini cekerim avrupa dedim bir iki ulke degil - ithalat ve ihracat kotalari konusunda papaz oldular, dunya ticaret orgutunde olsun, uluslararasi savas suclusu amerikalilarin uluslararasi mahkemelerde yargilanmasi gibi ekonomik olaylar olsun avrupa tek vucut halinde hareket etti. 15 ulkede birinin muhalefet etmesi durumu degistirmedi, aynen turkiyede de chpnin muhalefetinin su an turkiyenin meclisinden cikan kararlari etkilemedigi gibi. dunyayi global olcekte patagonyadan kamcatkaya surekli olarak etkileyen anlasmalar ve iliskiler bazinda olaylarda falso verilmeyip de bir tek irakta saddamin devrilmesi olayinda anlasmazlik cikinca dagiliverdi mi avrupa yani ?

Sen gene tartisilan konuda soyleyecek birsey bulamayinca konuyu baska yere tasimissin.Kim sana avrupa dagildi diyorki?Hem avrupa tek vucut hareket etti diyorsun hemde 1 ulkenin hayir demesi degistirmez diyorsun olayi.Artik dusunmeden yazmaya baslamissin.Arti İrak konusunda gördükki hicte oyle tekvucut falan yok ortada.Gunun sartlari AB'den cikar sagliyorsa oyle yapiyorlar , ertesi gun cikarlari ordaysa amerikayi kucaklarlar.Olanlar ortada sen neye cirpiniyorsunki tersini ispatlamaya?

said:
evet bundan 10 yil once de euro diye bir sey yoktu. euro icin de buyuk ekonomisi olan ulkelerin kucuklerini yutmaya calismasi denmis, hicbir sekilde avrupa parlementosundan gecmez denmisti. bu gun turkiyede yasli nineler euro aliyor artik yastik altina koymak icin. ayrica ortada bir avrupa anayasasi var, bu onaylanip yururluge girecek, su an bunun maddeleri uzerinde calisiliyor. demokratik kurum ve sureclerle pek yakindan ilgilenmedin demek ki karar alma surecinde olan istisare ve tartismalari bir problemmis gibi ortaya atiyorsun. itirazsiz tartismasiz karar ancak diktatorluklerde olur.

Yasli nineler daha oncede Mark aliyordu.Kavrayamadigin kismi nedir?Sadece isim degisti.Euro'ya gecilmesi guclerine guc katmadiki , sevgili GW Bush'un politikalari yuzunden dolar deger kaybediyor diye hemen Euro'nun gucu diye propaganda yapmaya gerek yok.Ha ilerde belki Euro yada avrupa anayasasi isimleri cok degerli birseyleri temsil edebilir.Yada edemez.Bu suanda tartisilan konu degilki.Suanda tartisilan euro ve avrupa anayasasinin ciddi sorunlar yarattigi.Ha bunlar ilerde asilirmi diyorsan bu baska bir tartisma konusudur.Diger ulkeler 2000'de euro'ya gectigi halde nerdeyse 4 yil sonra 3 tanesi gecmezken sen bunu ufak tartismalar diye halı alti yapmaya calismissinki , anlamsiz.

said:
sacmasapan konusmaya baslamayalim. komik bir yan goremiyorum durumumda, dustugum bir yer de yok. okumaya gelince bence sen bir daha oku.

Tartisilan konuyu bosverip yada soylemedigim seyler uretip bunlara verdigin cevaplarla kendini zeytinyagi gibi uste cikarmaya calisman bence komik.Ha senin espri anlayisina uymuyorsa o senin sorunun.

[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
said:
unity100, 16 October 2003 21:45 tarihinde demiş ki:
sahislarin birbirleriyle ayni fikirde olmasinda bi mahsur mu var ?

Hicbir mahsuru yok :) Bu forumda yapilan saksakciliga söylenmis bir sözdü o , sen bunu insanlarin ayni fikirde olmasi seklinde tanımlamayi tercih etmissen ben neyapayim?[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
bütün postları okudum topicteki ve kimin düsünceleri bana daha mantıklı geliyorsa yazarak kisisel görüsümü belirttim,
o zmn aynı düsüncede olunca belirtmeyelim bir daha[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Mesaj tarihi:
said:
Soulless, 16 October 2003 22:12 tarihinde demiş ki:
Bunun ulke sayisiyla iliskisi yok , sen kendi gerceklerinden olusan bir dunyada yasamaya baslamissin artik.Ben diyorumki ortada bir sorun var ve 3 ulke bunun icin yeterli sense hayir degil diyorsun sanirim uyelerin enaz %50'si sorun cikarmali diye bir kanun var senin inandigin.
İngiltere'nin dunyanin enguclu ulkelerinden biri olmadigi yada bu ulkeninde euro'ya gecmesinin AB'ya kazandiracagi prestij tartisilmaz , senin evet yada hayir demenle ilgili bir konu degil bu.

nasil tartisma, nasi sav curutme bu anlamiyorum ; "sen kendi gerceklerinden olusan bir dunyada yasamaya baslamissin". ben hic `benim kanimca - benim inancima gore - bence` diye bir delil one surmus muyum savlarim icin. ingilterenin kendi universitelerinde kendi politik/siyasi bilim uzmanlari ingilterenin bir super guc olmadigini 70 lerden beri kabul etmekteyken sen mi super guc yaptin ingiltereyi.

said:

Biz dolarin rakibi kim diye tartismiyordukki AB icinde euro'yu reddeden ulkeler olmasi ve bunun yarattigi calkintiyi tartisiyorduk.

bizim tartistigimiz sey euronun ekonomik bir guc olarak var olup olmadigi idi. daha once yazdigim gibi, ab icinde euroya gecmemis ulkeler olmasina ragmen, euro dunyanin UC BUYUK PARA BIRIMINDEN BIRI. dunyada uc para birimi var, bunlardan biri euro, ve bu da bir `calkanti` oyle mi ?

said:

Sen gene tartisilan konuda soyleyecek birsey bulamayinca konuyu baska yere tasimissin.Kim sana avrupa dagildi diyorki?Hem avrupa tek vucut hareket etti diyorsun hemde 1 ulkenin hayir demesi degistirmez diyorsun olayi.Artik dusunmeden yazmaya baslamissin.Arti İrak konusunda gördükki hicte oyle tekvucut falan yok ortada.Gunun sartlari AB'den cikar sagliyorsa oyle yapiyorlar , ertesi gun cikarlari ordaysa amerikayi kucaklarlar.Olanlar ortada sen neye cirpiniyorsunki tersini ispatlamaya?

bu nasi tartisma tarzi ya ; "sen beceremeyince konuyu soyle etmeye calismissin - dusunmeden yaziyorsun - cirpinmak" sen tartisiyor musun yoksa atisiyor musun onu bir anlayalim once. "Hem avrupa tek vucut hareket etti diyorsun hemde 1 ulkenin hayir demesi degistirmez diyorsun olayi." dedigimi soyledigine gore benim dusunmeden yazmam degil, senin OKUMADAN cevap vermen gibi bir durum oldugu anlasiliyor. tekrar soyluyorum okumadigina gore ; demokratik sistemlerin oldugu ortamlarda muhalefetler ve itirazlar olur, sonucta egemenligi taninan temsilci organindan cikan sonuc yururluge girer. bakiniz tbmm.

said:

Yasli nineler daha oncede Mark aliyordu.Kavrayamadigin kismi nedir?Sadece isim degisti.Euro'ya gecilmesi guclerine guc katmadiki , sevgili GW Bush'un politikalari yuzunden dolar deger kaybediyor diye hemen Euro'nun gucu diye propaganda yapmaya gerek yok.Ha ilerde belki Euro yada avrupa anayasasi isimleri cok degerli birseyleri temsil edebilir.Yada edemez.Bu suanda tartisilan konu degilki.Suanda tartisilan euro ve avrupa anayasasinin ciddi sorunlar yarattigi.Ha bunlar ilerde asilirmi diyorsan bu baska bir tartisma konusudur.Diger ulkeler 2000'de euro'ya gectigi halde nerdeyse 4 yil sonra 3 tanesi gecmezken sen bunu ufak tartismalar diye halı alti yapmaya calismissinki , anlamsiz.

"Kavrayamadigin kismi nedir?" - benim yazdigim seyi bir daha okuyup bu soruyu ayna karsisinda kendine sor once.

euro ciktiginda george bush diye bir olay yoktu. dolayisiyla bushla euronun deger kazanmasinin bir alakasi yok. euronun deger kazanmasi global ekonomide amerikan ekonomisinin kotulesmeye baslamasi, avrupa ekonomisinin onunun acik oldugunun isaretlerinin ortaya cikmasiyla basladi. bu surec basladiginda g.w. daha texsasta inek otlatiyordu.

said:

Tartisilan konuyu bosverip yada soylemedigim seyler uretip bunlara verdigin cevaplarla kendini zeytinyagi gibi uste cikarmaya calisman bence komik.Ha senin espri anlayisina uymuyorsa o senin sorunun.

2 3 post oncesinden beri SAHSIMA yonelik ofansif asagilamalarda bulunmaya baslayan sensin. teker teker yaptigin toplum icerisinde tartisma adabina uymayan hitap ve metaforlari buraya yazabilirim. avrupadan amerikadan dem vurmaya baslamadan once toplum icerisinde tartistigin insanla nasil iletisim kurulur onu ogren. yazdiklarimda desteksiz bir yan yok, hepsinin gerekcelerini, delillerini her zaman yaptigim gibi yaziyorum, `cirpinmak - kavrayamamak - zeytinyagi - kendi gerceklerinden olusan dunya` gibi 3. sinif siyasi kanallara yakisan konseptleri ortaya suren sensin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
Soulless, 16 October 2003 22:17 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 16 October 2003 21:45 tarihinde demiş ki:
sahislarin birbirleriyle ayni fikirde olmasinda bi mahsur mu var ?

Hicbir mahsuru yok :) Bu forumda yapilan saksakciliga söylenmis bir sözdü o , sen bunu insanlarin ayni fikirde olmasi seklinde tanımlamayi tercih etmissen ben neyapayim?[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

hmmm demek senin gorusunde olmayan kisiler birbirleriyle ayni fikirde oldugunda `saksakcilik` oluyor. peki bu durumda `kavrayamamak - cirpinmak - zeytinyagi` gibi kelimeleri kullanarak TARTISTIGI KISIYI ASAGILAMA davranisina meyletme olayinin dilimizdeki karsiligi nedir ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
  • Yeni Oluştur...