Soulless Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Askere gitmis ve askerde dayak yoktur diyen kimseyle karsilasmadim henuz. Daha önce Belcika'da yasadim ve simdide İngiltere'de yasiyorum , vergi aliniyor , hemde öyle azicik falanda degil ama karsiliginida veriyorlar.Bizdeki gibi her yil yeni bir vergiyle gelip sonrada secimlerden önce yol asfaltlamiyorlar.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
fohat Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 bence gitmek için hiç bir neden yok yeni oluşum falan bence yazış şeyler çünkü amerika dünyanın 1. gücü olmaktan çıkarılıncaya kadar böyle bir şey söz konusu deil (bu sırada konu başka yerlere kaymış:))
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 methetmek? sadece unity'nin dedigini diyeni duymadim. bu arada fedaykin sen surulmustun di mi? hani degerlendirmeye alirken bi kenara yazalim da hehe :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 wanderer al iste fedaykin SU AN orada. anlatti. surulmeyle filan alakasi yok bunun. gordugun olay anadoludaki garnizon kavramidir. buyuk sehirlerin disina ciktigin anda iste o gordugun sey islemeye baslar. buyuk sehir derken ankara, istanbul izmir bir derece de antalya demek istiyorum. garnizonda kral, kanun, garnizonun en ust yetkili rutbelisidir. bi sikintin bir sikayetin olursa, bu sikayet o rutbeliden dolayi olsa dahi dilekceni O ADAMA vermek zorundasin. o dilekcenin isleme konup konmayacagina yine O ADAM karar verir. boyle bir ortamda neler olabilecegini sen dusun.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
DIEMASTER Mesaj tarihi: Eylül 28, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2003 Herşey açık ve net Amerika yine herşeyi eline yüzüne bulaştırdı ellerini silmesi için türk askeri istiyor durum ortada yine kore somali olayları olmasında[hline] --Darkworld Uo Admin-- _____DIEMASTER______ www.darkworlduo.tr.cx www.darkworlduo.gen.tr.tc www.darkworlduo.com.tr.tc
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Unity bahsettiğimiz konu askeriye yani ilkokul değil o yüzden Rütbenin konuştuğu bir yer. Yüzlerde cahil erkeğin beraber bulunduğu bir ortamda disiplini LÜTFEN diyerek sağlayamazsın. Fedaykin de askerliğinin son zamanlarında, ilk günlerde o nasıl ezildi ise ezmiştir. Askerlikte kural budur.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 abso mevzunun islerin yurumesiyle alakasi yok. rutbeli personel resmen ayri bi ulke kurmus kendine, orada baska kurallar isliyor resmen. ve sen bir vatandas olarak ikinci sinif yaratiksin. hor goruyorlar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 said: Absolut, 29 September 2003 10:37 tarihinde demiş ki: Unity bahsettiğimiz konu askeriye yani ilkokul değil o yüzden Rütbenin konuştuğu bir yer. Yüzlerde cahil erkeğin beraber bulunduğu bir ortamda disiplini LÜTFEN diyerek sağlayamazsın. Fedaykin de askerliğinin son zamanlarında, ilk günlerde o nasıl ezildi ise ezmiştir. Askerlikte kural budur.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting o zaman üniversite bitirmiş insanlara alanlarıyla ilgili bir çalışma yaptırtsınlar? alanları ile askerin ilgisi yoksa da askere almasınlar? böylece insanlar hayatının 8 ay'ını tamamen boş geçirmemiş olurlar. yeni birşeyler öğrenirler. diğer türlü vatana hizmet değil yük oluyor askerler çünkü. 18 ay zorunlu askerlik ekonomiye büyük zarar veriyor, fakat askerler koltuklarını rahat buldukları ve de ayrılmak istemedikleri için buna aldırmıyorlar bile. bu yüzden askerler en sevmediğim kurumlardan biridir türkiyede. cumhuriyet bekçileri filan, bişi dediğim yok, ama demokrasiye göre halkın çoğu istiyosa şeriat da olur. (ateistim flamelemeden bunu da düşünün :-p). askere kalmaz bunu değiştirmek.[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 TRde askerin karışmadığı şey yok, bu çok yanlış tabiki ona birşey demiyorum. Ve hiçbir hesap sorulmayan tek kurumda askeriye bu da tamamen yanlış. Geçenlerde yolsuzluk davasında basına sansür yapılcak dedi askerler ve tek kelime dahi yazı çıkmadı. Profesyonel askerliğe geçiş başlamalı Türkiyede bence gereken budur.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2003 amaney flame yemedim *! duygulanır* lol. askerliğin kötü bir şey olduğunu düşünüyorum, ve de 700 bin milis yerine 100bin profesyonel olsa aynı fiyata onlarca kat daha güçlü bir ordumuz olur, güneydoğuda asker kaybımız çoook iner (hoş bunun için baya geç kalındı ya neyse), işgücü kaybı olmamış olur, paşa sayısı azalır temizlik olur vs.[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 said: unity100, 01 September 2003 18:07 tarihinde demiş ki: hicbir sey. gitmemeli. orada durum cok daha kotu olacak. amerika cekilmek zorunda kalacak.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com . Nokta[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Fear?i dont know what is it?..[Downloadable Avi]
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Amerikanın çekilmek gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. En basitinden bunu bir ihale olarak düşünün. Amerikanın ordan kendine düşündüğü pay 100dolar milyardan fazla ve 100 milyarlık bir İŞte (bir baraj veya dev bir yol projesi olarak düşünün) 100lerce iş kazası sonucu ölenler olacaktır. Yani USA Irağı bir proje olarak görüyor ve normal bir şantiyede dahi ölümler olurken bu kadar geleceği olan bir projeyi hayatta bırakıp gitmez. [hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting [Bu mesaj Absolut tarafından 06 October 2003 10:11 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 teror. can kaybi. kamuoyu. proje mroje dinlemez. simdiden kelle istiyorlar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 o projenin amerika derdest olana kadar ticari yonu olmaz, oraya tuccar gonderirsen birileri vurur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 said: unity100, 06 October 2003 14:58 tarihinde demiş ki: teror. can kaybi. kamuoyu. proje mroje dinlemez. simdiden kelle istiyorlar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Amerikan ekonomisi batmak üzere o yüzden IRAKtan gelecek tek bir dolara dahi ihtiyaçları var. Ve IRAKtaki tek damla petrole kadar da sömürecekler. Bu devase bir proje ve proje bitmeden çıkmayacak Amerika. Kendi geriler belki ama sonuçta orası bundan sonra 50 yıl boyunca Amerika ve onun tarafını tutanların Altın Yumurtlayan Tavuğu. Kim ne derse desin Amerika çıkacak falan diye sonuçta şu an IRAKtan Amerika onayı olmadan (%kar olmadan) tek bir iş dah alınmıyor. Ve bağlanan projelerin hepsindede Amerikan bir ortak var. Nerden biliyorum derseniz orda devam eden 11 projemiz var.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Sizler sanıyorsunuzki IRakda hayat durdu millet Amerşkalı avlıyor :) Öyle büyük bir pazar paylaşılıyorki şu an aklınız hayaliniz durur. Savaş çoktan bitti şu anki ölümler sadece her projede olan kaza ölümleri.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 ya sen amerikayi b oyle 350 milyon kisi tek bi bilinc halinde hareket eden ya da turkiyedeki gibi kendi kafalarinca milleti demir yumrukla guden zumreler tarafindan yonetilen bi ulke saniyosun galiba. orada kamuoyu diye bir sey var. kamuoyu baskisi cok artarsa, anketler aleyhine donerse istifa ettirirler adami turkiyedeki gibi daha bi yerin saglamlasmaz. ne demokrat ne cumhuriyetciler gelecek secimleri kaybetmeyi goze alip bizde oldugu gibi tansu cillervari sahislarin 10 sene iktidarda kalmasina goz yummaz. evet irakta millet isi gucu birakti amerikali avliyor. haberleri izlemiyorsun galiba gunde ortalama 2 ceset standardi getirdiler. her gun 2. bundan daha buyuk baski olmaz asker ailesine, piyango gibi. 300 binde 2 olme sansi var cocuklarinin yakinlarinin. netice itibariyle kamuoyu baskisi yukseliyor corc pust - daha dogrusu rumsfeld, wolfo, rice triosu uzerinde. bunlarin kellelerini alacak senato er ya da gec. irak kumparasini radikal cumhuriyetci bu tayfa ve yakinlari tasarladi. evet amac batmakta olan amerikan ekonomisine soluk aldirmakti. sen zannediyo musun ki amerikadaki asker ailesi cocuklari her gun 300 binde 2 ihtimalle olme kumariyla yasarken `aaa ekonomimizi duzeltecekler tamam o zaman` mi diyecek. orada politikayi secimler belirliyor. gecen secimi de 5000 oy ve satilmis - buyuk ihtimalle ileride cumhuriyetcilerden valilige adayliga niyetli - bi sillik hakim sayesinde kazandilar. netice itibariyle gelecek secimde kazanamayacaklar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Amerikada halk falan ne yazıkki hikaye. Para babaları neyi isterse o olur bunu bilmemen ilginç. Bunun en güzel örneği Bush gibi bir maşanın başkan yapılması.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 bush gibi masa nasi baskan olabildi ? 150 milyon kadar kisinin oy verdigi secimde 5 bin oyla. 5 bin oy ve bir mahkeme sonucu belirledi. birinin bir sozu var geldikleri gibi giderler diye. vietnam savasini devam ettirdigi icin nixonu devirip yerine jimmy carteri secmislerdi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Moncain Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Çok kötüoldu bence.Bizimkisi para için şehit vermekten başka bişey değil.[hline] Don't panic No fırfır This is Turkish Technology
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 yanlış hatırlamıyorsam ırağa gidecek hiçbir asker milis (yani zorunlu askerlikten dolayı orada olandar) değil. bu doğruysa, "para için şehit verme" ye birşey demem. madem sen askere kendi rızanla gidiyorsun, ülkenin politikasına göre ölmeyi de göze alacaksın tabiikide. yoksa ne güzel ben de asker olayım yemek versinler yatacak yer versinler bir de üstüne para versinler. orhan velinin bedava şiirinin biraz uzatılmışı olur askerlik eğer "para için şehit" vermek olmazsa :) amerikanın oraya para için gittiğini sanmıyorum. ne için onu da bilmiyorum, ama para için olmadığı kesin; ıraktaki petrolü işlemek için o kadar devasa bir yatırım gerekli ki şimdi, çıkan petrol anca o yatırımı kapıyor. üstüne boru hatlarının, tesislerin vs. sabotajla zarar görmesi ihtimali var. oraya asker göndermek için harcanan paralar da cabası. ekonomik bir şey getirdiğini sanmıyorum. bushun yardımcılarının birçoğu petrol şirketlerinin başındalar, belki de kendi şirketlerine bir yolla para aktarmak için yapmışlardır. bilemiyorum,,, ama dediğim gibi, ekonomisini düzeltmek için olduğundan büyük şüphelerim var :)[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 oyle olmayabilir. tank tugayi gidiyor iraga modernize m48 ve m60 lari trenlere bindirdiler. onlarda askerlik yapan cok milis var.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Hiç Kayıp vermeme (%0) ihtimalimiz olan yerlere mi gönderilcek bizim askerler? Sanırım ki hayır.. Ama gene PKK soyunun kazınması,Bölücü kuvvetlerin dağıtılması olacaksa,bunu sonuna kadar destleklerim ben... PKK az çektirmedi bu ülkeye... Gerçi ABD+PKK bir orada...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Fear?i dont know what is it?..[Downloadable Avi]
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Mecbur olmasak göndermezdik.[hline]You are all Claustrophobic in your skins.
Unclecan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 said: Absolut, 02 September 2003 12:02 tarihinde demiş ki: Şahsi fikrim gidilmesidir. Yeni dünya oluşumunda bir yer kazanmak, için gitmemiz lazım yoksa ilerde bir gün başkaları bize gelir.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Yeni dunya olusumunun ne olucagini gayet iyi gorebiliyorsun sanirim.Yeni dunya olusumu amerika'dan ibaret olmayacaktir bunu goremedigin cok acik yani evet su anda dunya Amerika tarafindan iyiler ve kotuler gibi sadece tek tarafli bir gorusle bolunuyor ama bu demek degildir ki bu boyle devam edicek.Kusura bakma ama unity ye katiliyorum sen mi olucen bu olusum icin? Yani kimin savasi bu? Tarih boyunca bunun ornekleri var,Gelibolu'da olen Anzaklar, Normandiya'da olen Kanadalilar kendileriyle alakasi olmiyan yani hicbirsekilde girmek zorunda olmadiklari savaslara giren sonucunda olen milyonlarca gencecik cocuk yasta insan varken her agiza sakiz yeni dunya duzeninde yer almaliyiz tarzi laflarla beyininizi yikatmayin bu laflar ancak emperyalist duzenin usaklari tarafindan agiza alinacak bir sozdur. Hicbir turk askeri birak 100 milyonu 8.5 milyar dolar icin bile canini tehlikeye atmamalidir. Turkiye'nin Irak'a para icin asker gonderdigine inanmak istemiyorum ama... Eger bunu sadece para icin yapicak kadar dustuysek o zaman Istiklal harbinde neden buyuklerimiz savasti,Neden kolay yolu secip somurge olmadik? Gibi sorular geliyor insanin aklina ve uzuluyor...[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Öne çıkan mesajlar