Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit Popomundo Tutorial'i

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

hasta olduğunuzda bulunduğunuz şehrin forumlarını tarayın.. her birinde doctorlar ve hastalar için açılmış başlıklar göreceksiniz.

onlara hastalığınızı yazın ve yardım istediğinizi belirtin..

en kısa sürede sizi iyileştirirler. hastane hastane gezmekten daha kısa ve garantili bir yöntem ^_^

soruları almaya devam ediyoruz.. ama sorulmuş soru olursa cevaplamam hiç,okuyun biraz yazılanları soru sormadan önce..

oke?

bi ara da dünya turları ve sahne ekipmanları yazıcam uzuuun uzuuun.. ama sanırım eylülün 2.haftası gibi olacak o.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sual 1: "X adlı kişi, hede hödö parkı sakinlerinin önünde bir konuşma yaparken oradaydım."

el cevap: bilmiyorum akşama yazıcam. kardeşim yapıyor konuşma ama ben hiç yapmadım. akşama eve gelince yazarım

hatta şimdi geldi sordum yazıyorum:

öncelikle üst menüden şehir'e basın. gelen sayfada sağ altta şehir ayrıntıları var. tıklayın.. gelen sayfada sağ altta son konuşmalara tıklayın. burada son yapılan konuşmaları görebilirsiniz. şimdi son yapılan konuşmaların altında bir yer göreceksiniz"Bir konuşma yap" diye. ona tıklayın ve konuşmanın içeriğini zamanını başlığını yazın. o saatte adamınız seçtiğiniz mekana gidip konuşma yapacaktır ;)

said:
Sual 2: Bir albüm çıkarmanın evreleri nelerdir neler yaılmalı ve yapılmamalıdır?

single çıkarmanız daha iyi aslında. sağlam bi grup olduktan sonra albüm çıkartın. single iki şarkıdan oluşuyor.
evreleri şudur:
1.iki adet şarkı yazımı: bunun için temel şairlik yeteneğiniz varsa sözler dahi iyi olur. müzik için (diyelim ki sizde 'basit müzik besteleme' yeteneği var. müzik kısmı basit müzik olursa şarkı daha güzel olacaktır. Ancak bunlar yoksa dahi şarkı yazmak ilk single için yeterli.
2.prova: Bu şarkıları yeteri kadar prova etmelisiniz ki kayıt esnasında daha başarılı olun
3.şan şöhret ve satış miktarı: işte burası önemli. bir şehirde ününüz ne kadar yüksek ise o kadar çok cd satarsınız. şimdi dikkatli bi şekilde yazayım da atladığım yer olmasın.

öncelikle ününüzün iyi olması için o şehirde önceden çalmış olmanız lazım. kısacası bir çok şehirde çalmadan single çıkartmayın. fazla satmaz, boşuna zaman kaybı olur.

ününüzün ne kadar yüksek olduğuna
kariyer>durum>şöhret&popülerlik
sırasını izleyerek bakabilirsiniz.

ayrıca

satışları o şehirdeki ününüze bağlı. misal USA'da fevkalade şöhretiniz var diyelim ki 10x sattınız. ancak finlandiya'da şöhretiniz çok kötü; o zaman finlandiya'da 3x satıyorsunuz (götümden sallıyorum oranları tabii.. ama az satıyorsunuz diğer ünlü olduğunuz yere göre. kapiş?) ve son olarak, sıkıyorum Portekiz'de ününüz berbat. portekiz'de albüm satamıyorsunuz.

Dolayısı ile ün neredeyse satış orada oluyor.

Ancak oyun

Satışlar için not
Eğer bir şehirde adınız yeterince duyulmamışsa kayıtlarınız satmayacaktır. Bir şehirde satışlarınızın başlaması için o şehirde en azından iğrenç şöhretiniz olması gerekiyor.

dese dahi korkunç şöhretiniz olduğu yerlerde de satış olacaktır.

4.kayıt: ününüze baktınız ve satacak bunu anladınız. şarkılar da var ve prova da edildi şarkılar. Şimdi kayıt yapmalısınız. kayıt için kayıt stüdyosu tutmalısınız (eğer anlaşmalı olduğunuz recording şirketi kendi kayıt stüduyolarında yaptığınız kayıtlara para almıyorsa onları tercih edebilirsiniz. ancak sağlam producerlar ile çalışmak mantıklıdır. bunun için

camia>sıralamalar>karakterler>en iyi albüm yapımcıları

ile yapımcılara bakınız. bukunduğunuz şehirde olanlara mesaj ile "ben şu tarihte şu şehirde şu kayıt stüduyosunda kayıt yapıcam. müsaitsen eğer kaydımı senin yapmanı istiyorum" falan diye sorun. müsaitse söyler kaydınıza o girer ve kayıt kaliteniz yükselir.

AMA eğer siz ilk 100-200 içerisinde bir sanatçı değilseniz hiç çok iyi adamlara kasmayın ve eğer ününüz dünya çapında fazla değilse single falan çıkarmaya kasmayın. dediğim gibi boşuna vakit kaybı.

5.albüm oluşturma: siz albümü bitirdikten sonra
kariyer>kayıtlar klipler>yeni kayıtlara basın ve yeni bir albüm başlatın.single adını girin ve kayıt ettiğiniz şarkıları seçin. sonra single i şirkete yollayın. onlar siparişi vericekler ve satış başlayacak.

satış raporları size çarşambaları gelicek. o günler paranızı alacaksınız
said:
Sual 3: Öncelikler sayfasındaki "Profesyonel Çalışmalarım" başlığı altındaki "İşine Yoğunlaşmak" opsiyonu ne işe yarar, getiri ve götürüleri nelerdir?

işinize yoğunlaştığınızda (barmenseniz) barmenlik görevinize kasarsınız diye biliyorum. hiç yapmadım ben. getirisi patronun gözüne girmek olabilir. keza %110kapasite ile mi ne çalışıyormuşsunuz. ancak bir bilgim yok. Onun yerine yetenek geliştirmeyi seçmek daha mantıklı bence..

işte bööle bişiler.. sanırım her tarafını anlattım sorulanların. atladığım küçük detaylar falan varsa eğer zaten az biraz karıştırarak oyunu bulabilirsiniz..

yeni soruları bekliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
4.kayıt: ününüze baktınız ve satacak bunu anladınız. şarkılar da var ve prova da edildi şarkılar. Şimdi kayıt yapmalısınız. kayıt için kayıt stüdyosu tutmalısınız (eğer anlaşmalı olduğunuz recording şirketi kendi kayıt stüduyolarında yaptığınız kayıtlara para almıyorsa onları tercih edebilirsiniz. ancak sağlam producerlar ile çalışmak mantıklıdır. bunun için

Her şarkı için tek tek mi kayıt seansına giricez? (Eğer öyleyse çok kasış :D)

Dipçik Not: Cevaplar için sağol

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 15:00 tarihinde, Fiulus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yup.. her şarkı için ayrı kayıt

bir kayıt 4saat sürüyor ve bi single iki şarkıdan oluştuğuna göre toplam 8saat kayıt

+ evet evet artı.. +bir de provaları ekleyin üzerine. onun için 100günlük olmadan ve yeterli şöhrete sahip olmadan kayıt yapmak çok akıllıca değil..

bu arada yeterli şöhrete sahip olduktan sonra (yani misal dünyanın yarısını kaplayan sayıda şehirde tanının) ayda bir single çıkartın ve dünya turuna devam edin. ayda bir single dan iyi para kazanırsınız. dahası ününüz de başarılı singlelar ile daha da artar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...