Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yetenek sınavları üzerine--yardım edecek arkadaşlara


Revangelis

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar aranızda mimar sinan ,marmara ya da yildiz tekniğin yetenek sınavlarına girmiş bu tecrübeyi yaşamış ve bana anlatabilecek birisi var mı?

yıldız iletişim tasarımı, mimar sinan grafik ve endüstri ürünleri tasarımı ve marmarada grafik bölümlerini deneyeceğim. geçen seneki ya da daha eski senelerde gelen soruları merak ediyorum yardım ederseniz çok bahtiyar olurum. teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen yıl marmara'nın sınavına girdim.
Sınav 2 aşama. 1. aşamada modelden(canlı veya cansız) çizim (cansız olursa çok objeli olacak),2. aşamada ise hayalden kompozisyon.
Geçen seneki sınavda 1.aşamada 7 objeli falan bir kompozisyon vardı. 2.aşamada ise hayalden "el ve 3 objeden oluşan kahvaltı sahnesi" istediler.
Sınav 35x50 kağıda.
Verebileceğim tavsiye uyanık olup içeri önlerden girmen. Böylece oturacağın yeri seçebilirsin. Sakın kompozisyonun tam karşısına oturayım deme. Bütün rekursiler sana gelir. Biraz yanlardan biryer seç. Arkaya da oturabilirsin,avantajlı olabilir uzaktan gördüğün için. Objelerde detay yok.
Bunları kendi yaptığım hatalardan yola çıkarak yazdım. 15 gün sonra falan ben de gireceğim Marmara'nın sınavına.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yıldız'ın görsel iletişim tasarımı öbürlerinden farklı. Eskiden öss sayısal puanını çizim sınavına ekliyordu ve formül falan yoktu yani hop diye topluyorlardı, baya avantajlı oluyordu öss puanı, hala öyle mi bilmiyorum. Çizim sınavında üstlerdekiler hep klişe şeyleri yapanlardı, öyle aa süper ilginç ve değişik fikrim var diye birşeyler yapınca babayı almak deneyimle sabittir. Bileşik sanatlar falan aynı ama yani bildiğin çizim sınavı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...