Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit Photoshop Tutoriali

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

istek üzerine yapılmı bi tutorial idi ve şuraya koymuş idim. Gelen uyarı üzerine doğru yeri olan buraya kopyalıyorum.. oldukça basit bi şi..

efenim şimdi söz verdiğimiz tutorial'i gerçekleştirelim..

basit hede hödö nasıl yapılır

tabii önceden de dediğim gibi biz photoshop guru değiliz, bilmiyoruz ve cahiliz.. evet =( acıların çocuğuyuz lan biz!

kısaca ölçülerimiz gramla değil bardakla kaşıkla.

amma ve lakin ben size photoshop menülerini tanıtıp anlatacak da değilim.. kurcalayıverin. çok zor değil. kullandıklarımı üstün körü göstereceğim..

öncelikle ne yapacağımıza karar vermeliyiz, sanıyorum en önemli adım bu. Benim yapacağım çalışma BoomTown grubunun ikinci aşamaya geçmesi ile ilgili bişi (sanat eleştirmeni cümleleri kuruyorum.. yoksa bi fikrim yok fazla)

öncelikle daha önce yaptığım çalışmayı açıyorum, üstünü biraz temizliyorum (önceki layerlerı siliyorum) aynı boyutlarda bir şey yapmak amacındayım, renklerin benzer olmasını istiyorum ve önceki çalışmanın dış kenarında Popomundo oyunundan aşina olduğumuz beyaz bir çerçeve var. Bu çerçevenin de yeni görselde (görsel?) yer almasını istiyorum..

1.Çalışılacak Alan:
Resim Temizlendi. [resmin temizlenmemiş hali ilk mesajımda olması lazım]
[spo][/spo]

2.Ne istiyoruz, ne yapabiliriz
şimdi su altı atmosferi istiyorum, aslında kısa bi beyinpatlatması sonucunda aklıma gelen şey şu.. phase II, p^2, p2, ikinci faz.. falan derken "Phase II"yu maddenin halleri gibi alma fikri aklıma geldi. sonra ise su,toprak,ateş,hava olarak 4farklı imge oluşturabileceğimi ve turneler boyunca bunları değiştirebileceğimi düşündüm.

su resmi ise BoomTown için önceden yapmış olduğum çalşmalarla paralellikler göstermeli; çini benzeri süsler içermeli..

ilk adım olarak su resmine ihtiyacım var. Bunun için bedava stock imaj servisi SXC'yi ve deviantart'ı kullanıyorum. yaptığınız çalışmalar para karşılığında yapılıyorsa kopirayt©2000-2010 hede hödö gibi bişiler çıkabilir. dikkat etmekte yarar var. ancak benimkiler ticari bişi değil.. kendime göre takılıyorum işte.

neyse keywordlerimiz, "underwater + sea + photo" resimlere şöyle bir göz atıyoruz. benim düşündüğüm resimde su altında yukarıdan gelen ışık hüzmelerini seçebiliyoruz. biraz bakınıyorum ve şu resime karar veriyorum
[spo][/spo]

3.Fotoğraftan nasıl yararlanabiliriz?
Öncelikle fotoğraf benim istediğim şeylere az çok sahip ama çok kaliteli gözükmüyor. biraz pis gibi aslında di mi? Kuracağım cümle doğrumudur bilmiyorum ama resim biraz grenli sanki.. Tabii resim sizin ekranda gördüğünüzden biraz daha büyük. yaklaşık 4kat daha büyük ve beni bu resimden çalışacak bir yeri seçmem lazım.

Soldaki balıkları ve deniz zeminini gömek istemiyorum. Dolayısı ile bunların dışında kalan bi yeri seçiyorum. (Sol üstteki çizgili kareye tıklayın ve sizin şeklinize benzer bi alan seçiverin hızlıca, büyüklüğü çok önemli değil ama şekli benzer olsun.. ben ince uzun bi dikdörtgen seçiyorum, aynı çalışma alanım gibi)
[spo][/spo]

Bu seçili alanı Ctrl+C ile kopyalıyoruz. Sonra bizim çalışma alanımıza yeni bir layer üzerine (layer yaratmak için ekranın sağ altında göreceğiniz çöp kutusunun bir solundaki imgeye basın. WUhh zor bir cümleydi bu!) Ctrl+V ile yapıştırın. Şimdi bu imgeyi çalışma alanımıza sığdırmamız lazım. Ctrl+T ile "transform tool" u açıyoruz. Bunu edit menüsü altında da bulabiliriz sanıyorum. bu özellik sayesinde resmin sağını solunu çekiştirip, alanımıza istediğimiz gibi oturmasını sağlayabiliriz. Ben sağlıyorum bunu ve bir sonraki adıma geçiyorum..

eee. siz de gelin isterseniz..

ancak dedim ya fotoğrafın dokusu biraz garip, çok hoş değil. Hızlıca yeni bir layer koyuyoruz. bu layerla fotoğrafın üzerine opasitesi daha az (yani biraz daha şeffaf) bir katman koyacağız. Ben renk olarak kapatıcı olsun diye daha koyu bir mavi renk seçiyorum. Sol ortadaki renkli karelere basarak renkleri değiştirebilirsiniz. Sonra soldaki barda 6satır 2. sütünda göreceğniz Boya kutusu imgesine basıp o moda geçin ve alanınıza basın.. ekranı boyayın..

Çalışma alanının her tarafı kaplanıcak. her yanı mavi mavi olacak. dert değil.. şeffaflığı sağlayacağız şimdi. O seçili layerda sağ alt menüde "opacity" yazısını göreceksiniz.. onu düşürdükçe katmanınız (layer) şeffaflaşıcak.. (yine bir üstteki spoiler de layer 19 adıyla konulmuş bu katmanı görebilirsiniz)

temizlemeye devam..

yazma işi sıkıcı olmaya başladı aslında.. ama devam edelim..

şimdi resimde altın daha koyu olmasını istiyorum. kullacağımız araç "gradient".. bununla belli bir noktadan uzaklaştıkça daha az boyama yaparak üste doğru açılan bir renk elde edebiliyoruz. boya kutusu (paint bucket)ın üzerine tıklayın ve basılı tutun.. açılan bardan gradienti (soldan sağa doğru rengi açılan dikdörtgen resmine sahip imge) seçin. Ben alttan başlayarak yukarıya doğru bir renk değişimi istiyorum.. çizgimi alttan başlatıp yukarı doğru çekersem bunu sağlayabilirim.. resimde daha iyi anlaşılıyor ^_^

[spo][/spo]
yaptıktan sonra ise resim şu hali alıyor.
[spo][/spo]

4.Yazılar, fontlar...
temizlemeyi bence bitirdim.. evet evet.. şimdi üzerine yazacağım şeyleri tasarlamam lazım.. ortada büyük bi P harfi ve onun üzerinde küçük bir 2 olsun istiyorum.. "Phase II" oalcak yani..

fontlar dafont adlı bi siteden olması lazım. ancak bu da size yol gösterecektir. fontların bi kısmı bedava kullanılabilir, bir kısmı paralıdır, şartını şurtunu iyi okuyun paralı bir iş için kullanacaksanız. benim bi bilgim yok bu konuda ne yazıkki..

fontları resim üstüne koyuyorum ve seçiyorum bi iki tanesini..
[spo][/spo]
daha sonra şu fontta karar kılıyorum.
[spo][/spo]
bence budur!

Font üstünde çalışmak
su altı gibi bi ortam yaratmak istiyordum ya ben.. yazınında hafif ona uyması lazım sanki.. di mi?
Bunun için önce rasterize layer komutu ile layeri (vektörü pixele dönüşütürüyorum yani) değiştirebileceğim bir parça haline getiriyorum.. nasıl mı? Sağda layerlarda büyük T harfi çalıştığım şeyin bi vektör olduğunu gösteriyor. bunun üzerine sağla tıklayıp "rasterize layer type" a tıklıyorum solla.. artık dilediğim gibi saldırabilirim bu P harfine! Yukarıdan "filtre>blur" seçim az biraz dağıtıyorum P harfini.. dilediğim gibi olana kadar kurcalıyorum orayı burayı..
[spo] [/img] [/spo]

altına da 2,2,2,2,2,2,2 leri koyuverdim.. P harfinden sonra 2 rakamını hangi font ile yazıcam ona bakıyorum..

5.brushlar!

şimdi.. fotoşop dediğimiz nesne CS2 ve üstü sınıflar için internette bol tarafında brush barındırır. *.ABR olarak aratıp tonlarcasını bulabilirsiniz. Ben elimdeki brushlardan hangilerini kullanayım diye üstünde deniyorum hafiften.

şimdi brush olayı çok dert değil aslında.. bek ne diycem.. her kadın makyaj yapar, kimisi güzel olur, kimi palyaçoya döner.. halbuki herkes benzer malzemeler kullanmaktadır.

burada da olay aynı.. ben alt tarafta açık bir renk. Açık bir renk ile yazılmış P harfinin orada daha koyu bir renk ve üstlerde de ara renkler istiyorum.. Renkleri seçip uygulamaya başlıyorum
[spo][/spo]
şimdi elinizdeki farklı brushları birleştirip yeni objeler yaratablirsiniz. ben bunu yapıyorum
[spo][/spo]

Brushları koyduktan sonra kim kimin altından geçicek, kim üstte olacak.. bunlara bakmamız lazım.. layerların sıralamasında aşağıda olan alt layerdır. Bunları düzenleyip bunların üzerine Son yazıları ekliyorum

6.bitti bitecek!
yazıları soldaki araçlar menüsünden T hafine basıp yazabilirsiniz. üstteki barın sağ tarafındaki tuşa basıp gelen menüden harfler arası mesafeleri falan ayarlayabilirsiniz.

ben deniyorum bişiler.. ama hoşuma gitmedi!
[spo][/spo]
bi kere o "presents" yazısı olmadı orada.. başk bişi yapmak lazım [BoomTown yazısı önceki çalışmadandı. onu silmemiştik, hatırlayacaksınız ilk çalışma alanı yaratılırkene duruyordu en üstte]

[spo][/spo]
"Presents" i kaldırıp "phase2" yazısını koyuyorum ortaya.

Voila! işte yeni görselimiz hazırdır!!
[spo] [/spo]
yazarken yoruldum lan ben bunu.. ama bu kadar uzun ve yorucu bişi değil.. önemli olan zevk, basit yaklaşmak, renkleri uyumlu seçmek ve işe başlamadan önce bişileri kafada oluşturmaya çalışmak..

edit: lam yazı hatası varsa affola, ben okumadım bi daha.. uzun lam bu! ayrıcana fotoşap'ı az biraz kurcalamış birileri daha kolay yararlanabilir sanıyorum bu gösterimden.. ancak işinize yararsa ne mutlu..

ho hoo hoho
ho hoo hoho
evribadi vaz kungfu faytiing.. doğz kets wör fest ez laytning!

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 00:14 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

farklı özellik derken? [yoksa vallaha fatoş hop cahili bir insanım, kurcalıyom işte arada] misal hani şu cam gibi yasımalı grafikler, efektler yaratmak farklı mıdır? (resimlerin üst tarafında yansıma oluyor hani, ne biyim saat camının yansıması gibi..)

edit: irfanda var öle bişi.. C tuşuna basın irfan açıkkene.. ayarları yapın gelen ekrandan. capture almak için ise Ctrl+F11 (orada da göreceksiniz zati)

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 13:54 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...