Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Resmi tarih ve Adolf Hitler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
onca laf etmissin yalniz kaynak gostermemissin hala. biz google dan arattigimiz zaman linkiyle alintisiyla koyuyoruz. leblebi mi bunlar diyerek ispat olmaz. tarihteki onemli figurlere sirf sag ya da sol gorusun karsisinda bulunan kisiler diye camur sivama cabasi beyhude bir caba. camur sivanicaksa bu goruslerde de cok kisi var sira bekleyen.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
devam..

Irkçılık

Hitler'e yönelik en ağır,en yaygın ve gülünç suçlama ırkçılığıdır.Evet Hitler ırkçı idi;ama Fransız Devriminden sonra Avrupa'da kim ırkçı değildi ki? Charles Darwin ırkçı değil miydi? İngilizler C.Darwin'i neden bilimin olmazsa olmazı gibi yutturmaya çalışıyorlar? Darwinizm kuramı olgularla bire bir çakışıyor mu? Darwinizmi yadsıyan olgular var mı? soruları sorulduğunda neden bir kısım aydının ve medyanın saldırısına uğranır?
Evet Hitler 'Tarih görüşü'nü ırk olgusu üzerine kurmuştu.Nazizm,Darwinist ırk kuramının tarihe uygulanmasıdır.Mesela Gitler 'Kavgam' da tarihi belirleyen temel determinasyonun doğal ayıklama olduğunu hemen hemen her bölümde vurgular.Hitler tarihi süreci,ırk temeline dayanan ulusların savaşım süreci olarak görür ve güçlü olan,uyum sağlayabilen ırkın kalıcı olacağını,yaşayacağını ileri sürer.Hitler'i bir şizrofren,canavar,tarih görüşünü ise bilim dışı bir saçmalık olarak gösterip;Darwinizmi bilimsel bir kurammış gibi okullarda okutmak,sürekli olarak savunmak bir çelişki,ahlaki açıdan bir çifte standart değil midir? Hitlerin tarih görüşünün bir delinin saçmaları olduğunu ileri süren XX. yy. aydınlarının Karl Marx'ın tarihi belirleyen temel determinasyonun çağa egemen olan 'üretim tarzı' olduğu ve toplumsal sınıflar arasındaki antagonistik çelişkinin belirleyiciliğinin tarihe yön verdiği iddiasını ise dahi bir bilim adamının buluşları olarak kabul etmeleri,ya tarihin bir kara mizahıdır ya da güçlü bir azınlığın toplumları bir amaç için yönlendirme planının bir parçasıdır.

devam edecek..
Mesaj tarihi:
K. Marx ve F. Engels Komünist Manifesto'nun önsözünde iddialarını şöyle dile getiriyorlardı: 'Bütün insalık tarihi,sınıf mücadeleri,sömürülenlerle sömürülenler arasındaki,egemen sınıf ile ezilen sınıf arasındaki mücadelelerin tarihidir.'. 1883'te F.Engels,Marx'ın mezarı başında yaptığı konuşmasında şunları söylüyordu: 'Nasıl Darwin organik doğanın gelişme yasasını keşfetti ise Marx da insalık tarihinin gelişme yasasını keşfetmiştir.' Irk olgusundan hareket eden Hitler'in tarih görüşünü bir deli saçmasıdır diye yadsırken,insan gelişme grupları arasında çelişkiler,belirli tarihsel kesitlerde de o dönemin egemen üretim tarzının belirleyiciliğinden kaynaklanan antagonistik(uzlaşmaz) çelişkiler varıdır diyen bir tarih görüşünü bilimsel kabul etmek,en azından bir deli saçması olmadığını iddia etmek;işte bizim problemimizin taşıyıcı bir olgusu bu olgudur.
Evet Hitlerin tüm eylemlerinin hareket noktası ırk olgusudur.'İnsan haklerı','bütün insanlar eşittir' gibi kavramlar son derece sofistike,niyet belirleyen dişi kavramlardırlar.Ama ne varki bu tarz entellektüel düşler yalnızca bir beyin cimnastiği olarak olumlu bir değer taşıyabilirler bunun dışında bilimsel hiçbir değerleri yoktur.Realitede 'hak' ve 'eşitlik' yoktur.Hitlerin 'Tarih görüşü'nü bilimsel ve öteki tarih görüşlerine göre göreceli olarak daha doğru kılan hareket ettiği ırk olgusudur.Hitler'i eleştirenler ırklar yokmuş,ırkları Hitler uydurmuş gibi üstü örtülü bir kabulden hareket ediyorlar.Eğer öyleyse bazı insanları beyaza bazılarını da karaya bu gerici ve kötü Naziler mi boyadılar? Ten ve göz rengini genler belirliyor,bilincimizin ve ruhumuzun temel yapısını da neden genler(DNA) belirlemesin? Almanlarla Çinliler ve Türkler arasındaki ayırım yalnızca ten ve göz rengimidir? Tüm İngiliz tarihi boyunca dahi bir İngiliz müzik kompozitörü,bir orkestra şefi,bir virtüoz çıkmamasını,Almanların tarihinde ise tüm çağların,müzik dehaları ve üstüm yetenekler ile dolu oluşunu,bu ulusların üretim tarzları ve sınıfsal yapıları ile mi açıklayacağız,yoksa Anglosakson demokrasisinin kurallarını uygulayış tarzlarıyla mı? İngiltere kentlerinin meydanlarında ve kenar mahallelerinde Anglosaksonlarla Asyalılar,Afrikalılar neden sürekli kavga içerisindeler? Bu kavga bir ırk kavgası mıdır yoksa bir sınıf kavgası mı? Amerika'da zencilerle beyazlar ne kavgası yapıyorlar? Irk kavgası mı,sınıf kavgası mı?

devam edecek..
Mesaj tarihi:
Birileri bizi 'kültür mozayiği ve ulusal mozayik' diye adlandırdıkları olguların varlığına inandırmaktan öteye,bunların ideal bir durum olduklarını da kabule zorluyor.Kültür olusal niteliklidir;ulusun en temel belirleyeni de biolojik ırksal olgusudur.Değişik ırklardan oluşmuş bir ulus olamayacağı gibi,kültürde olmaz.Bir ulusun ve kültürün değişik ırklardan oluşabileceği ve bunun ideal bir durum olduğu da insanlara tüm eğitim ve medya olanakları kullanılarak dayatılıyor.Melezlik biyolojik açıdan pozitif değil negatif bir olgudur.Büyük bir güç ulusal devletleri ortadan kaldırmak istiyor,'küreselleşme' adıyla tüm dünyayı ABD'ye dönüştürmek istiyor.ABD'de ulus ve ulusal bir kültür yoktur;değişik ırkların ve kültürlerin zorunlu biraradalığından oluşmuş bir 'sürü'ye ulusun fonksiyonları yüklenmek isteniyor.Bu olanaksız bir çabadır.Tarih'e karşı gelmektir.Tarih'i bu biçimde yönlendirmek isteyenler,Tapınak Şövalyeleri(Templiye) geleneğini sürdüren ve Aydınlanma ile yükselişe geçmiş,ırksal köklerine titizlikle bağlı bir grup Anglosakson ve İskoç ailedir.Bu seçkinler,Hristiyan Avrupa uygarlığının bu lordları üniter ulusal devletleri ortadan kaldırarak tüm dünyayı ırksal bir mozayiğe ve seküler bir sürüye dönüştürmek istiyorlar.
Hitler,Marx gibi soyut,realitede karşılığı olmayan postülatlardan hareket etmedi;o somut bir olgudan,biolojik ırk olgusundan hareket ederek tarih görüşünü geliştirdi;ırklar arası ilişkinin temel determinasyonunda ise Darwinistti.Hitler'in yanılgısı gözlemlerinde ve saptadığı problem alanında değildir.Hitlerin yanılgısı problemine yaklaşımından kaynaklanır.Hitler'in yanlışı,problemin yaklaşımından kaynaklanır.Hitler'in yanlışı,problemin taşıyıcı olguları üzerine kurduğu spekülatif metafizik sistemdir.Hitler ulusalararası ilişkilerin açıklanması ile problemin saptanmasında gösterdiği o farklı yaklaşımı Tarih'in determinasyonlarınun saptanmasında gösteremedi.Bu dogmatik kabul,yani tarihi belirleyen temel yasanın 'doğal ayıklama' olduğu kabulü Hitleri öteki yanlışlara sürükledi.Irklar arasında hiyerarşik bir yapı olduğu,bu hiyerarşik yapıyı belirleyenin de evrimleşme yasası olduğu dogması Hitler'in tarih görüşünü spekülativ metafizik bir sisteme dönüştürmüştür.Bir Alman neden bir Rus'tan daha üstündür,daha yücedir? Ya da daha uç bir örnekle,bir İngiliz neden bir Aborjin'den üstündür? Bu soruların yanıtları bütün durumlarda bilim dışıdır,metafiziktir.Evrimleşme,yetkin ve güçlü ırk,Darwinizmin uydurmasıdır;'şey' e etik,estetik ve teleolojik değerler yüklemedir;tüm metrafizik sistemlerde olduğu gibi varlık alanlarının karıştırılmasıdır.Hiçbir ırk diğerinden üstün değildir;evrimleşme bir yanılgıdır,bilim dışı,olgular tarafından desteklenmeyen spekulatif bir savdır;ırklar yaratılışlarına göre farklı ruhsal ve biolojik donanımlara sahiptirler,sahip oldukları farklılık onları diğerlerine göre üstün ya da aşağı kılmaz.

devam edecek..
Mesaj tarihi:
apache, surekli `devam` `devam` diye kredibilitesinin sorgulanabilirligini ispat ettigimiz kaynaklarin sahte propagandalarini basiyorsun, boyle devam edersen ben de link vermeden direkt saygideger kaynaklardan `devam` `devam` diye yazi basmaya basliycam ortalik dagilacak karmakarisik olacak forum. zaten kendi fikrinle ilgili link ve savlari koydun ortaya, kitabi buraya yazmana gerek yok. okumak isteyen gider linkten okur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
aha guluyorum abi ben ne guzel niye kiziyosun ki :)

bu arada unity komunist manifestoda nasil anarsi yaratilacagi cart curt diyodun ya, devrim falan. metnin kendisinde arastirdim, oyle bir sey bulamadim. nerede gormustun onu?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 14 October 2003 17:09 tarihinde demiş ki:
aha guluyorum abi ben ne guzel niye kiziyosun ki :)

bu arada unity komunist manifestoda nasil anarsi yaratilacagi cart curt diyodun ya, devrim falan. metnin kendisinde arastirdim, oyle bir sey bulamadim. nerede gormustun onu?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Gülünecek birşey varsa oda,senin bu threade yazdığın gayri ciddi yazılardır.

said:
unity100, 13 October 2003 21:28 tarihinde demiş ki:
apache, surekli `devam` `devam` diye kredibilitesinin sorgulanabilirligini ispat ettigimiz kaynaklarin sahte propagandalarini basiyorsun, boyle devam edersen ben de link vermeden direkt saygideger kaynaklardan `devam` `devam` diye yazi basmaya basliycam ortalik dagilacak karmakarisik olacak forum. zaten kendi fikrinle ilgili link ve savlari koydun ortaya, kitabi buraya yazmana gerek yok. okumak isteyen gider linkten okur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Link falan yok kendim oturup yazıyorum.Bunu öncedende söylemiştim?
Mesaj tarihi:
asagidaki yazi hicbir sekilde foruma dogaclama kendi dusuncelerini yazan bir insanin gorusu olamaz. noktalama isaretlerine, imlaya maksimum ozen gosterilmis, gayet duzgun bir nesir asagidaki. dolayisiyla gayet de bir alinti.

ha yok eger kendin yaziyorsan dahi yine bir hata arzediyor, cunku bir tartisma dogrultusunda, fikir karsi fikir mevzusu olarak giden bir diyalogda degil, resmen bir kitabin internet uzerinden yayinlanmasi kavramina uygun sekilde ilerliyor. bu dogru bir sey degil, cunku eger sen kendin yazarak veya baska kaynaklardan alarak boyle kendi fikrin dogrultusunda olan seyleri ortada tartisan insanlar olmadan yayinlarsan baskalari da ayni hakki kendinde gorur, bir sure sonra bir bakmisiz forum forum degil siyasi dergi haline donmus.

"......K. Marx ve F. Engels Komünist Manifesto'nun önsözünde iddialarını şöyle dile getiriyorlardı: 'Bütün insalık tarihi,sınıf mücadeleri,sömürülenlerle sömürülenler arasındaki,egemen sınıf ile ezilen sınıf arasındaki mücadelelerin tarihidir.'. 1883'te F.Engels,Marx'ın mezarı başında yaptığı konuşmasında şunları söylüyordu: 'Nasıl Darwin organik doğanın gelişme yasasını keşfetti ise Marx da insalık tarihinin gelişme yasasını keşfetmiştir.' Irk olgusundan hareket eden Hitler'in tarih görüşünü bir deli saçmasıdır diye yadsırken,insan gelişme grupları arasında çelişkiler,belirli tarihsel kesitlerde de o dönemin egemen üretim tarzının belirleyiciliğinden kaynaklanan antagonistik(uzlaşmaz) çelişkiler varıdır diyen bir tarih görüşünü bilimsel kabul etmek,en azından bir deli saçması olmadığını iddia etmek;işte bizim problemimizin taşıyıcı bir olgusu bu olgudur......"[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Unity,bu başka bir yöntemmi çamur atayım izi kalsın.Ayıp yaptığın,sözlerindeki agresifliği at böyle tarih tartışılmaz,basbayağı alttan laf sokmaya başladın.Aman diyeyim.

şimdilik bitti.

[Bu mesaj Apache tarafından 14 October 2003 20:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
icqda da tartistigimiz gibi alttan ustten laf sokmalik bir durum yok, aynen orada da sana soyledigim gibi, her tur goruste insan var. eger bu insanlarin her biri fikirlerini bu sekilde uzun alintilarla, diyaloglu tartisma gidisati icinde olmadan buraya basarsa nasil bir karmasa olur ? yapilmasi gereken en dogru sey savin ozunu ortaya koyup bunu destekleyen kanitlari ortaya koymak. kisa alinti link bence gayet makul, saibede olan gidip arastirabiliyor. ama boyle karsi sav olmadan, herhangi bir elestrinin direkt cevabi olmadan basim yapmak dogru degil demistim icqdada.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 14 October 2003 17:09 tarihinde demiş ki:

ilk yayinlanan komunist manifestodaki onsoz :

"....Komünistler, kendi görüşlerini ve amaçlarını gizlemeye tenezzül etmezler. Hedeflerine ancak tüm mevcut toplumsal koşulların zorla yıkılmasıyla ulaşılabileceğini açıkça ilanediyorlar......"

evet komunist manifestoda anarsinin nasil yaratilacagi yazmiyor, konseye danistim, bu baska bir metindeymis arastirip ogrenicez ne oldugunu sonra raporla getiricez senatonun onune ehe. fakat yukaridaki metinde pek hos degil sanirim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
pek hos olmamakla anarsi vs. olayinin cok farki var be abi.

bir de apache, senin de benim yazilarimi gulunc bulmani anlayabiliyorum, cunku senin yazilarini da ben gulunc buluyorum.

ancak bir soru sormak istiyorum, bu kadar iddiali yazilar yazabilmek icin, ustune ustluk iclerinde evrim teorisi, bir toplum duzeni olarak komunizm vs. vs. gibi insanların üzerilerinde calisarak hayatlarını tükettikleri kavramlari içeren ve bunlar hakkinda bu kadar iddiali yazilar yazabilmek icin kendini yeterli buluyor musun?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
bir de unity, komunist manifestoyu o zamanin kosullarinda yazilmis bir belge olarak degerlendirmek lazim. yani bolsevizm'i gordugu yerde ezen bi rejim oldugu icin, manifesto'da da boyle seyler gorulmesi normal diye dusunuyorum.

ha tabi gelisen demokrasi anlayisi icinde artik boyle yaklasimlari dogru bulmuyorum, o ayri.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
Eski doktrin?? Peki yeni doktrin nedir, kapitalizm mi?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
İyide komünizmin, kapitalizmin veya anarşizmin global olmadığını nerden çıkardın.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
yeterlilik meselesini açmayalım isterseniz. burası bir komünite ve ilk maksadı bence beraberce paylaşarak tekamül etmektir. ne kadar bildiği yeterli olduğunun bir insanın önemi yok. sen daha bilgiliysen sunarsın. münazaradan kopup münakaşaya doğru ilerlemeyelim.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Mesaj tarihi:
Globalizm tek başına bir siyasal doktrin değildir ki, globalizm'den global kapitalizm'i anlıyor isen bu kapitalizmin sadece evrelerinden birisi, yani günümüze kendisini uyarlamış kapitalizm, aynı anarşizmin günümüze kendisini uyarlaması, evrimleşmesi gibi[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
global kapitalizm demedim, sadece globalizm, kuresellik.

nedir peki bu kuresellik, doktrin farkliligi, din, dil irk farkliligi, tarih farkliligina bakilmaksizin tum dunyanin bir butun olarak gorulmesi, sartlara uygun olarak hareket edilmesi demek. ornegin cini ele alalim. cin halen komunist bir ulke. fakat gel gor ki dunya ticaret orgutune katildi. bu hem dto acisindan hem cin acisindan globallik doktrininin bir uygulamasidir. doktrin farkliligina ragmen - tum diger farkliliklari saymasak bile - kureselligin getirdigi gereklere uygun olarak bir asgari musterekte bulusmadir.

ornegin BP yi ele alalim. bugun bircok buyuk sirket gibi bpnin kadrolarinda da zilyon millet ve gorusten insan bir arada, hatta yuksek kademelerde calisiyor.

iste bu ornekler globallik diye anabilecegimiz yeni bir anlayisin fiili sonuclaridir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Yanlız bu bahsettiklerin doktrin anlamında bir yapı değil, bir izm değil yani. Bu bütün izmlerin bir şekilde kapsıyabileceği bir yöntem, görüş. Örnek global kapitalizm veya global anti-kapitalizm[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
global kapitalizmin komunizmle anlasmaya varmasini nasil acikliycaz o zaman ? o zaman global kapitalizm doktrin olarak ihlal edilmis olur.

hayir bence globalizme kesinlikle bir izm gozuyle bakabiliriz. her ne kadar henuz birilerinin bir metne sudur budur diye dokup genis cevrelerce taninma ve bu sekilde anlasilma durumu olmasa da.

nasil bir izm peki, su sekilde bir izm ; muhattab olunan zumrenin doktrininden diline irkina herhangi bir farkina ehemmiyet vermeden, ayrim yapmadan birlesmis milletler ya da diger uluslararasi kurumlar icinde olsun, baska siyasi ve kulturel ya da ekonomik olusumlar icinde olsun, buyuk bir `etkilesimli` dunyanin uyeleri olarak kabul etmek, buna gore hareket etmek.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
  • Yeni Oluştur...