Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Millet laikliği ve kemalizmi sandığa gömdü

Apache

Öne çıkan mesajlar

//_-

dostum insanlardan sıkılıyorsun sen gelmıs burada toplum hakkında konusabiliyorsun.

celiskiye gel.

sevmedigin ve haliyle içine karışamayıp bilemediğin insanlar hakkında nasıl bu fikirleri edinebildin?

demek ki kuru gürültü yapmak dışında bir şey yapmadın bunca sayfadır.

musluman degilsin-islamcı dergiyi savunuyorsun,insanları sevmezsin toplum ideallerini dusunursun.

AAYNNŞTAYNMISIN SEN?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dostum insanlardan sıkılıyorsun sen gelmıs burada toplum hakkında konusabiliyorsun.

celiskiye gel.

sevmedigin ve haliyle içine karışamayıp bilemediğin insanlar hakkında nasıl bu fikirleri edinebildin?

demek ki kuru gürültü yapmak dışında bir şey yapmadın bunca sayfadır.

musluman degilsin-islamcı dergiyi savunuyorsun,insanları sevmezsin toplum ideallerini dusunursun.

AAYNNŞTAYNMISIN SEN?

Apache ne bol keseden sallıyorsun yahu :D
islamcı dergiyi nerde savunmuşum? hayatım insanları incelemekle geçti, ama bu yüzden hayattan baydım valla anlamayle ilgili problemin var yahu... bak mesela sende benim için enteresan bi türsün, senin gibisiyle ilk defa karşılaşıyorum :D

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:10 tarihinde, Joker tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hayatım insanları incelemekle geçti, ama bu yüzden hayattan baydım valla anlamayle ilgili problemin var yahu... bak mesela sende benim için enteresan bi türsün, senin gibisiyle ilk defa karşılaşıyorum

Birlesmis Mileltler genel sekreterini arayin hemen
hemen istifa edebilir
yerine gecicek sahsi bulduk

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:12 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ilk sayfada biri bu dergiyle penguen dergisini kıyaslamış. "PENGUENDE YAPIYORLAR BIŞEY DEMIYORSUNUZ??" demiş. Ya harbi çıldırtacaksınız beni.

Bunu diyen beyinler bu ülkeyi bu hale getiriyor. Penguen'de yapıyorlar demiş adam ya. Aklım hayalim almıyor ya bu lafı edenin beyin yapısını.

Ve evet ben kendi fikrimin faşistiyim. Ve bu ülkede demokrasinin işleyemeyeceğine inanıyorum. Atatürkçü düşünceye kökünden bağlı bir liderin, kralın, imparatorun (artık nasıl adlandırırsanız adlandırın) birinin gelip bu ülkede insanların kafasına vura vura, bu dergiyi çıkaranları asa asa ülkeyi yönetmesi lazım. Yoksa beyinsiz halkımız demokrasi adı altında, "halk istiyor, biz biliyoruz" diyerek ülkenin içine zıçmaya devam edecekler.

Bir arkadaşım var, Psikoloji mezunu, yurt dışında da master'ını yaptı, son derece akıllı bir insan ve diyor ki "demokratik olmalıdır ülke, Türkiye'de öyle olmalı, faşist olmamalı."
Tamamda güzel arkadaşım, orta ve kuzey avrupa ülkeleri öyle olabilir (yada gözükebilir) ama anlamadığınız birşey var, Türkiye'nin durumu farklı. Bu ülke demokrasiyi, halkın yönetimini kaldıracak seviyede değil. Eğitimli, akıllı adam yok ki yönetsin.

Yine konuştum ya neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar eğitilmek istedikten sonra eğiticek adam çok, ben her tartışmada ortaya sayısal, tarihsel, belgesel bişiler yazmaya uğraşıyorum mesela, sonra nedense o sanki orda hiç yazılmamış gibi geçip gidiyor yazdıklarım. insanlar bişi öğrenmek istese öğrenir de herkes kafasını kapatmış önüne, benimde siyasi görüşüm var, bende insanım, ezik değilim ben demek için, konuşamadıkları insanlara zıt olanı seçip, öğrendikleri bir demokrasi kelimesini kullandıkları 2 cümleden birinde zikredip, kendi olmayan misyon ve vizyonlarına yön katma çabaları içindeki gençlere yapılcak bişi yok, gençledir, kanları deliridr diyip geçicez, gerçi geçicek falan zamanda kalmadı pek ama, bakalım neler gelicek daha başımıza, ben az çok tahmin ediyomda, yazsam millet kendinden geçer hölehöle demekten
Sosyal ağlarda paylaş

I. Devletin şekli

MADDE 1. ; Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. ; Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. ; Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı ;İstiklal Marşı;dır.

Başkenti Ankara;dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. ; Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

egleniomusun hz joker?

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:32 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...