Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 madem sosiz patata tarifim çok bekar işi geldi, buyrun efenim, karnıyarık yapıciiz bu akşam. kesin hiçbiriniz pişirmiyceksiniz ama en azından namım yürür, aksi takdirde adım yemeksepeti kızına çıkmak üzere :P ve evet, foto yok :P malzemeler: 4-5 patlıcan 300 gr kıyma 1 soğan bi tutam maydanoz bi küçük bardak domates rendesi (tamek cam şişe yönetir) - kıyması için yarım bardak domates püresi - suyu için sıvıyağ 1 su bardağı su tuz-biber-tarçın bir tatlı kaşığı şeker süs için domata+biber (opsiyonel) yapılışı: içinden başlayalım; efenim orta boy bir tavaya dibini annncak kaplayacak kadar yağ koyup (sıvıyağ iyidir) kıydığımız soğanları atıyoz. soğanlar pembeleşince kıymaları da ekliyoz, güzelce kavuruyoruz. kıyma özellikle tavaya ilk indiğinde ısrarla karıştırınız, topak topak olmasın. eze eze çevirin, kaba kuvvet uygulayın. kıymalar pişince domates rendesini ve innncecik kıydığımız maydanozları ekliyoruz. tuz-biber olayını hallediyoruz. çeviriyoruz, çeviriyoruz... domatesler pişene, karışım domates suyunu çekene kadar... veee püf noktası aanı: ateşten almaya yakın bir çimdik tarçın ekliyoruz! karnıyarığa lezzetini veren budur. abartırsanız kazandibine benzer, çay kaşığının ucuyla koycaksınız, kesinlikle yarım çay kaşığını geçmeyin, ama ihmal de etmeyin. söz veriyorum süfer olacak. bu karışımı koyuyoruz kenara, azıcık soğurken diğer kısma geçiyoruz. patlıcanları iyice yıkayıp, sapını bırakarak pijamalı soyuyoruz. çubuklu bjk forması giymiş gibi olacak badılcanlarımız. tercihen bi 5-10 dakika tuzlu suya bastırıyoruz. acısını alır. sonra kuruladığımız patlıcanları yarıyoruz çok afedersiniz. dikey, altta ve üstte kesilmemiş 1-2 cm kalacak şekilde. derinliği de olsun baya, dolacak onun içi.. karnıyarığı yapacağımız tencereye (ki karnıyarık tencereleri normal tencerelere göre daha sığ olmalarıyla ünlüdür) dibini kapatacak ve derinliği de max yarım santim olacak şekilde sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. sonra yarık patlıcanlarımızı bu kızgın yağda 3-5 dakika çevirerek hafiiiifçe kızartıyoruz. altını çok açmayın, siz çevirene kadar zort diye yanıverir. patlıcan çok çabuk kızaran bi arkadaşımızdır. tencereyi ateşten alıyor, patlıcanlarımızı yarık tarafları yukarı bakacak şekilde tencereye güzelce yerleştiriyoruz. bundan sonraki düzen pişme boyunca değişmeyecek, tüm patlıcanları güzelce sığdırmak gerekir, hiç birinin kıçı başı oynamasın, ayakta kalmasın. yarıkları açıp, her birine toplam bir tatlı kaşığı olan şekeri paylaştırarak serpiştiriyoruz. bu işi çimdikle yapmak doğrudur, caizdir. eğer tuzlu su olayına girdiyseniz miktarı azaltabilir, hatta bu işlemi topyekün iptal edebilirsiniz. eğer tuzlu suya yatırma işine üşendiyseniz bunu kesin yapın, acı olmasın patlıcanınız, kırağı çalsın :P sonra aynı yarıklara nefis kokan (tarçın!) kıyma karışımımızı paylaştırıyoruz. üstlerine birer parça domata ve/veya biber koyuyoruz ki iştah açıcı olsun. şimdi, son dokunuşlara sıra geldi: bu patlıcanların bodoslama üstüne değil de, bööle yanlarında kalan boşlukları hedef alarak ısıtmış olduğumuz suyu ve toplamda yarım bardakcık domates püresini ekliyoruz. bu yemeğimizin suyu olacak. yemeklerimizi bol yağlı seviyorsak aynı boşluklara yağ takviyesi de yapabiliriz, ama cıvık oldu diye kızmayın bana sonra. kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz. kapağını zırt pırt açarsanız tadı kaçar yemeklerin, kapak olayı tencere yemeklerinde önemlidir. şeffaf kapaklar bu yüzden yönetir. süfer oluyor! yanına soğanlı domates salatası ve beyaz pilav yakışır. afiyet olsun. (i rule!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 uo açılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Half_Cow Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Bu 4-5 kişilik mi? Gerçi ben 2 tane patlıcan yerim ama yine de sorayım dedim. Bir de bu 1 çimdik tarçın 1 tutamla aynı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 daha az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 efenim bir çimdik iki parmakla tutulur (işaret parmağı + baş parmak), halbüse bir tutam daha çok parmakla tutulur (serçe hariç hepsi diyebiliriz). oha ben bile şaşırdım bu katiyete lol be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Half_Cow Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Sağol valla. En kısa zamanda (2 hafta sonra falan) denemek isterim ama annemin beni"karnıyarık yapacam" diye mutfağa alacağını zannetmiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 resimsiz tadı tuzu olmuyo :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 güzel de resimsiz iştah acmıyor walla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ben foto eksikliğini, yemek sepetinde karnı yarık satmamalarına bağlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 anacım hayal gücünüzü çalıştırın biraz, her şeyi emadan beklemeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ben yaptıgımda koyarım bi resim euhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Üff. Canım istedi bu saatte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 pilav + karnıyarık cidden süper bi ikilidir yalnız,hatta birliktelikleri kuru fasulye pilava rakip olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 yemin ediyom bi gün şu yemek tutorial ı olayına bi dalacam,tozunu atacam buranın...Annemlerin evdeyim diye yapamıyorum izmire gideyim kendi evimde döktürcem.Patates köftesi bile yapmış adamım ben bee :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 yaz vakti karnıyarık bö' dedirtti. bir artislik uğruna değer mi be :P ben de wok 101 dersi mi versem diye düşünüyorum. hakkıyla kıymet görmeyen bi arkadaşımız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 hmm haklısın horas, yaz mevsimine daha uygun bi tuto olsun diye imam bayıldı yazmak lazım aslen. bööle soğuk soğuk, mis... bu arada, wok konusunu aç başla sen, sana tarifler hazırladım :) [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 10:42 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Resim yok ema abla. Terazine üfledim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 tutorialz is underattact! tutorialz is underattact! tutorialz is underattact! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar