Absolut Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Bana gelen bir maili aynen kopyalıyorum. Emniyet kemeri takılmamış bir kaza. Hicbir zaman unutma, istediğin kadar araba satın alabilirsin, ama insan hayatini... BIR OTOMOBIL 80/KM-H SABIT HIZLA DUVARA CARPIYOR. IŞTE OLAYIN GELIŞIMI... - Carpışmadan 26 milisaniye sonra ön tamponlar araca gömülür. - Arac kendi ağırlığının 30 kati kadar bir kuvvetle frenlenir. - sürücü ve yolcular kemer ile bağlı değillerse 80 km sürat ile arac icinde harekete devam ederler. - 39 milisaniye sonra sürücü koltuğuyla beraber 15 cm öne doğru fırlamıştır. - 44 milisaniye sonra sürücü göğüs kafesiyle direksiyona carpar. - 50 milisaniye sonra arac ve icindekiler üzerinde etkiyen yavaşlatıcı kuvvet 80 G ye ulaşır (yani kendi ağırlıklarının 80 kati büyüklükte bir kuvvet üzerlerinde etkir) - 68 milisaniye sonra sürücü 9 TONLUK bir kuvvetle gösterge paneline carpar. - 92 milisaniye sonra sürücü yanındaki yolcuyla beraber ayni anda kafasını ön cama carpar,yolcu bu carpmayla kafasına ölümcül bir darbe alarak camdan dışarıya fırlar. -100 milisaniye sonra direksiyon tarafından tutulan sürücü tekrar aracın icine düşer,o anda ÖLMÜSTÜR. - 110 milisaniye sonra arac yavaşca geriye cekilmeye baslar. - 113 milisaniye sonra sürücünün arkasında oturan yolcu sürücü seviyesine yükselir ve kafasıyla sert bir darbe yapar ayni anda kendiside ölümcül bir darbe almıştır. - 150 milisaniye sonra tekrar sessizlik egemen olur cam,celik,plastik parcaları yere düşer. - 200 milisaniyeden daha kısa bir süre icerisinde her şey biter. - Ortaya cıkan enerji inanılmazdır.80 km/h hızda ortalama 1 ton ağırlığındaki bir otomobili 30 metre yukarıya fırlatabilir. LÜTFEN OTOMOBIL HAREKET ETMEDEN ÖNCE EMNIYET KEMERINI TAKIN. Gercekten ilginc. Insanlar elektronik posta kutularına fıkra veya eğlendirici türden bir haber geldiği zaman, fazla düşünmeden bunu adres listelerindeki tüm arkadaşlarına gönderiyorlar. Fakat yukarıdaki gibi üzerinde düşünülmesi gereken bir mesaj olursa, bunu arkadaşlarına gönderip göndermeme konusunda defalarca düşünüyorlar. Ve sonucta da adres listelerindeki herkese göndermiyorlar. [Bu mesaj Absolut tarafından 07 October 2003 13:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 bence bu mail emniyet kemeriyle birlikte hava yastığının önemini de gösteriyor[hline]VaaAADaaAAaaa !!!.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 benim yaş daha ufak ama ehliyetim olduğunda nasıl araba kullanabileceğim hakkında fikrim olduğundan güvenliğe çok önem veriyorum ve gerçekten çok önem verdiğim bi olay... Bu arada uzak bir tanıdığın anlattığı olayı kısaca aktarıyorum: -bu kişinin yakın bir akrabası, emniyet kemeri takılı değilken ufak bir kaza geçirir ve kemer tokası kafasına vurur... Olaydan saatler sonra bu kişi ölür- Emniyet kemerlerimizi her zaman bağlayalım... Arabanın arka koltuğu ya da ön koltuğu farketmemeli[hline]Selamon, 06 October 2003 20:20 tarihinde demiş ki: "cem uzan ın ipiyle kuyuya inilmez" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalzhim Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 said: arcane, 07 October 2003 13:57 tarihinde demiş ki: bence bu mail emniyet kemeriyle birlikte hava yastığının önemini de gösteriyor[hline]VaaAADaaAAaaa !!!.......... :)[hline]BaşarI AyrIntILarda GizLidiR. Xharloan Dalzhim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalzhim Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 said: arcane, 07 October 2003 13:57 tarihinde demiş ki: bence bu mail emniyet kemeriyle birlikte hava yastığının önemini de gösteriyor[hline]VaaAADaaAAaaa !!!.......... faça şahinler napacak ? :) ne abs ne airbag var :D[hline]BaşarI AyrIntILarda GizLidiR. Xharloan Dalzhim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 60 milşyon insan war bikaçyüzbintanesi ölse nolur diye düşünüldüü için tr de hiçbir güvenlik önlemi alınmamış teneke yığını arabalar birde yetmezmiş gibi alman arabalarıyla aynı fiyatlara satılmıyolarmı deli oluyorum.[hline] V ò d à n | ICQ : # 651567 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 benim merak ettigm sey 220 ile giderken zink diye dursan boynun kirilmazmi[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Zzınk diye duramazsın o başka da zaten biliosn susurluk olayında arka koltuktakiler flnda ölmüştü mercedes te.. Ya zaten şöyle biliyorm ben çok ani frende içorganlar göğüskafesine fln çarpıp zarar görüyo iç kanama oluyo bu yüzdende ölüm gerçekleşiyo fln..[hline] V ò d à n | ICQ : # 651567 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 lady diana olayındada arka koltukta kemer başlasaymış ölmezmiş discoveryde gösterdilerdi çarpınca odaöne doğru gidiyo önceki koltuk kopuyo falan bişiler oluyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 3 km biyere 20km/h ile gitsem bile emniyet kemerini takıyorum bazen yanımdaki kişi olum burda polis yok diyo. bende iyi ozaman sen takma diyorum ne diyim...[hline]youth only zone! ICQ :3500388 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Taksilerde takınca adam bozluyor bende sana guvenmesem binmezdim diger söförlere guvenmiyorum o yuzden takıyorum kemer diyorum. Adam memnun, ben güvende :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apex Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 ben karsiya gecmedigim surece takmiyorum burada bizim taraflardayken , zaten caddede polislerde bakmiyor kemere sis acik mi filtre var mi gazci tipin var mi bu tip seylere bakiyorlar ona gore ceviriyorlar :) ama takmak lazim tabi o ayri bi mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Imam Bıldıgını Okur...[hline]İyi ya da Kötü diye bir şey yoktur,bunu yapan düşüncelerimizdir... William Shakespeare icQ=Tık Llama'derki: Seni Öldürmeyen şey sana güç katar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar