Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Calibre 8600 GT

toggie

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar eylül ayında yeni bir pc toplamayı düşünüyorum da, ekran kartı konusunda baya bi yogunlastım. DX10 olayından sonra piyasa baya bi sallantıda biliyorum ama daha fazla bekleyemem 1 ay sonra falan mutlaka yeni pc toplayacam.

Alabileceğim en iyi karta baktım, cok pahalı bişey alamam butce kısıtlı ancak en azından şu an piyasada olan oyunları tam performans olmasa da yeteri kadar iyi calıstırmalı diye düşündüm ve bu kartı buldum.

http://www.sanalmarketim.com/urun/SPPX6500/

DX10 desteği var, fiyatı uygun. Şimdi buna alternatif bişeyler önerir misiniz yoksa bu fiyata alabileceğimin en iyisi bu mudur şu anda?
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ekran kartı için mutlaka beklemelisin, ben de sistemi güncelleştirme çabası içersindeyim. Nvidia geforce9 serisini çıkarıcak kasım, aralık gibi. Bunla birlikte 8 lerin fiyatları ucuzlayacak, bazı kaynaklar 9 ların fiyatlarının şuanki 8 lerle benzer olacağını söylüyor. Ayrıca çoğu 8800GT de GTS, GTX, Ultra da sorun olduğunu duydum. Oyunlarda ani FPS düşüşleri alt+tab yapınca düzelmesi gibi. Gerçi Nvidia sorunu kabul edip, driver la düzeltti galiba ama hala şikayetçi olanlar var. 8600 gibi bir kart alınmaz bence, alıcaksan daha iyi bir kart almalısın 8800 GT veya 8800GTS 320 gibi. Tabi risk almak istersen.
Herneyse bence bekle yani.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bu konudaki görüşüm şöyle,
eğer DX10 bir kart istiyosan, bu genelde oyunları çok yüksek kaliteli grafiklerle oynamak istemen anlamına geliyo. DX10 kart almanın başka bi sebebi olmaz zaten.

ama 8600GT dediğin zaman yavaş bir karttan bahsediyoruz. yani DX10 olsa bile grafikleri pek abartamazsın. şu an zaten DX10 destekleyen oyun bile yok ortada. ayrıca bi de DX10 için vista lazım, o da ayrı bi dert. üstüne üstlük vista XP'den yavaş çalışıyo. e iyice bok oldu herşey.

o yüzden bence aynı paraya daha hızlı, veya daha ucuza aynı performansta bir DX9 kart almak daha mantıklı. mesela 7900GS 8600GT'den daha hızlı.

DX10 kartlarda bence alınacak en düşük model 8600GTS'tir. şahsen yakında 8800GTS alcam misler gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

su anda alınabilicek en dusuk dx10 kart 8800gts bence, ama zaten su anda dx10.1 ve shader model 4.1 geyiği cıktı, onun kartlarının cıkması ve ona gore oyun cıkması dersen bu seni dx10 olarak en fazla 1-1.5 sene idare eder demek... su anki dx10 kartlar bunu desteklemiyor ve donanımsal birsey oldugu icin driver la duzeltilmesi mumkun degil, zaten orası bir muamma, millet ne olacagını bilmiyor, yoksa 700 dolara 8800gtx veya ultra alan adam bile bu teknolojiyi kullanamayacak... su anda bence o fiyata x1950pro al, o seni bir sure idare eder, ondan sonra da 9xxx serisine gecersin cıktıgında...

su anki dx10 kartların cogu sorunlu zaten, 8800gts lerde alt+tab sorunu var... tum 8 serisinde olabiliyormus bu sorun, hd2900xt ise dx9 da cok iyi performans verirken dx10'da %25 e kadar performans dususu yasıyormus... zaten hangisinin daha iyi oldugu da muamma, hd2900xt'nin yasadıgı performans dususu sorundan ziyade bu kartın su anda kullanılandan daha yeni bir shader teknolojisi kullanmasıymıs, ilerde cok daha iyi performans verecekmis yani... bazı oyunlarda hd2900xt 8800 ultra ya yaklasırken, bazı oyunlarda (ki su anda cogu oyunda) 8800gts 320mb ın gerisinde kalıyor... benim de cok kafam karıstı zaten ama asıl testleri crysis cıktıktan sonra (16 kasım) gorecegiz tam anlamıyla dx10 performansı olarak... ben de erteleyecegim sanırım upgrade'i, geforce 9xxx kartları bekleyecegim...

edit: bu arada tarist'in dedigi gibi nvidia alt+tab sorununu kabul etti ama kabul ettiginden beri 2 driver cıktı hala cozulmedi sorun... bu arada bu alt+tab sorunu yalnızca bios1 kullanan kartlarda oluyormus, su anda kartı bios2 olup bu sorunu yasayan kimseyi gormedim... eger 8800gts 320mb veya 640mb istersen bios2 olmasına dikkat et...

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 19:25 tarihinde, kfg tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçen hafta yeni pc topladım ekren kartım asus 8500gt 512mb vram adamlarırn ellerinde olan en iyi dx10 kartı idi pişmanım yeni bir 8800 veya DX10.1 kartları çıkınca onlardan alacağım.
EDIT:http://www.nvidia.com/object/geforce_family.html
Bu durumda 7900 dx10 desteği hariç 8600'den daha güçlü.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 10:50 tarihinde, SadGamer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bence yapacagin en iyi sey beklemek, wow falan oynuyosan 40 50 milyona bi ekran karti alip onla idare etmeni tavsiye ederim (agp den pci-ex 16 ya gectigini varsayiyorum) sonucta her ne kadar dx 10 yaygin olmasada 1 sene sonra durum boyle olmayacak. su anda dx 10 oyunlari cikmaya basladi (bknz: lost planet : extreme condition) o yuzden 7900gs alip bi sene sonra degistirmek zorunda kalmazsin. ekim gibi nvidia ve ati yeni nesil dx 10 kartlarini yaymaya baslayacak diye okumustum ama tabi ne kadar guvenilir bilmiyorum. yani su durumda bence yapacagin en iyi sey ya parayi bayilip 8800gt falan alacaksin yada bekleyeceksin ama kesinlik dx 9 high end bi ekran karti almani tavsiye etmiyorum sonucta high endligi normalden cok daha kisa surecek.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 11:34 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

cok saolun valla anlattıklarınız su an için dx10 destekli kartlardan vazgecmeme neden oldu. wow oynuyorum ciddi derecede dusuk fps sorunum var oyun cok fazla takılıyo ama sebebi sanırım 512ram in yetersizliginden kaynaklanıyomus.

su anki pc baya eski, ekran kartı yuzunden 5-6 ay daha falan bekleyemem gelecek ay mutlaka yeni pc toplayacam ama ekran kartını dandik bir model secip ilerde daha iyisi ile degistirebilirim, eger wowda bir sorun yaratmayacaksa. su an agp uyumlu anakartımda radeon 9550 var, wow için bu kart yeterli gorunuyo ama dediğim gibi ram sorunum var, ve sadece rdram destekledigi için pc ram alamıyorum.

işlemci, ram, harddisk, anakart ve dvd writer kısımlarında kafam pek karısık değil az cok belli oldu alacaklarım, yalnız ekran kartı konusunda hala ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yani ucuza bir kart alıp wow u rahat oyniyim sonra yeni ekran kartı ile mi değiştireyim. yoksa 270 lira civarında bir fiyata dx10 desteklemeyen saglam performans veren bir kart alıp en azından 2 sene kendimi kurtarayım mı? kurtarabilir miyim? çünkü dediğim gibi bütçem kısıtlı, şimdi ekran kartları için beklemeye gecsem zamanı geldiğinde dx10 destekli saglam bir karta param yetmeyecek.

bu arada link vererek kart tavsiye ederseniz güzel olur valla.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:11 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

2 sene içinde ne yapmak istediğine bağlı..

çünkü dx10 desteklemeyen kartlar sana 2 sene boyunca yeni oyunları oynatmaz. eğer 2 sene wow oynayacaksan planın mantıklı. ama age of conan çıkar çıkmaz başlarım diyorsan mantıklı değil.. yani tamamen sana bağlı..

ki dandik birşey alırsan da unutmaman gereken şey, iki gün sonra yeni ekran kartlarının çıkmayacağı. yani senin bütçene uygun ekran kartları 2009 başında çıkarsa ne yapacaksın?
Sosyal ağlarda paylaş

ya su anki oyunları aynı fiyat civarındaki bi sx9 destekli ekran kartı oynatmaz mı? tabi bu sene cok asmıs oyunlar da cıkacak ama onları da oynamayıveririm. o kadar psikopat bir oyuncu değilim yani ama oynamak istediklerim de güzel calıssın istiyorum. 2009 a kadar kim öle kim kala.
Sosyal ağlarda paylaş

dx10 for xp alpha asamasındaydı en son baktıgımda, var biraz daha tamamlanmasına ama.

ben leadtek 8600gt kullanıyorum. fearda hersey maximumdayken 1024 cozunurlukte vsync acıkken ortalama 45 fps alıyorum. 150 dolara bulabilecegin en iyi dx10 kart, sonuna kadar acıp oynama derdim yok oyunlarda. ama en mantıklısı yine de beklemek, cunku 150 dolara alabilecegin kartlar soyle bi 5-6 aya ucucak. yok hocu bana simdi ortalama bi kart lazım diyosan ben bir sorun yasamadım memnunum.
Sosyal ağlarda paylaş

o Alt+tab yapınca fps düşmesi filan kartların sorunu değil. Driver sorunu. nVidia'nın forumlarında bu konular hakkında bir topic var. nVidia halen Vista'ya kusursuz bir driver çıkaramadı. 8 serisi kart almış herkeste Vista kullandıklarından bu tarz sorunlarla karşılaşınca karta bok atıyorlar. 320MB 8800GTS kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Sadece kart ile gelen driver ile sorun oldu 3 5 sonra yeni driver ile onlarda kalktı.

8 serisi kart alacaksan ben 8800 GTS'ten aşağısını önermem sonuçta fiyattan düşürebilmek uğruna bu kartı kırpıp model düşürülerek çıktı diğerleri.
Sosyal ağlarda paylaş

işlemci alacaksan bu saatten sonra en düşük c2d e6600 olmalı. ram 2gb tavsiye ama 1gb la başlayabilirsin sonra alırsın diğer 1gb'ı. anakart overclock düşünüyorsan overclock kapasitesi yüksek anakartlardan alman gerekiyor. ddr3 destekli anakartlar falan çıktı onlardan alınabilir ben piyasayı tam takip edemiyorum. hangi kart iyidir tam bilmiyorum. ama alman gereken anakartın fiyatı 150-250$+kdv arasında olması gerekiyor onu biliyorum. ekran kartını fazla sallama şimdi. ekran kartı almak için kötü bir dönem. yeni oyun çıkmıyor zaten ne yapacaksın çok kral ekran kartını. al orta seviye ati bişey. hem ucuz. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...