BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 canni bak arkadasim okuma ozurlu musun deil misin ben anamiyorum sen demisin ki ledler war gunes enerjili bende projeyle alakasiz demisim sen laf gotunden anamisin sana bisi diyorum sanmisin bende diyorum ki adam saydigima laf solerim ben sana deil led olayina soledim o lafi amaan urasamicam naparsaniz yapin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Okuma özürlü kim belli. Güneş enerjisini trafik ışıklarında niye kullanmıyolar demiş fistan. Bende ona cevaben demişim ki trafik ışıklarında ledli lambaları yakmak için güneş enerji paneli kullanılıyo demişim. Hooop ordan sen atlamışsın noluyo lan der gibi ledler soğutmak için kullanılmıyor demişsin. Hadi canım sende? Ciddi misin ? Çok zekisin sen ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 bilimstar açalım size jüri olur kapışırsınız eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 olay canninin anlattığı gibi gelişmişte takıldığınız nokta nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 oha fizban geri mi döndü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 trafik lambalarında ki ledli üniteler hem daha az enerji kullanır hemde normal ampüle göre daha az ısı yayar. ama ne yazıkki ülkemizde belediyeler halen halojen lamba kullanan sinyalizasyon üniteleri almaya devam ediyor. Onlara göre nedeni halojenlerin daha ucuz olmasıdır. Evet alırken ucuzdur ama bir halojen sinyalizasyon lambası hem daha fazla enerji kullanır hemde daha az ömürlüdür. bir ledli ünite 12 yıl dayanıyorsa halojen lamba genelde yılda 2-3 kez değiştirilir. bu da ülkemizin kaynaklarını israf etmektir. artı olarak da ledli sinyalizasyon hem gündüz hem de gece aynı netlikte görülür. bu verimi halojen kullananlarda alamazsınız. güneş enerji panelini lambalarda kullanabilirsiniz ama zaten ledler cok az bi enerji ile çalışıyor. ayrıca zaten trafik lambalarının çalışmasını sağlayan kart ünitelerinin her durumda normal elektrik şebekesine bağlanması gerekecektir. bugün bütün ülkede ledli sinyalizasyona geçilmesi halinde çok büyük enerji tasarrufu elde edilebilir. bir artı bilgi olarak aktarmak istedim. [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 04:41 tarihinde, fab tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: Burda (Çorlu) turuncu ledli yanıp sönen yavaşla ışıklarının hepsi güneş enerjisiyle çalışıyor. Burada da (Bursa) yol yapımında kullanılan ışıklı ikaz tabelaları falan hepsi güneş enerjisiyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunsh1ne Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 googledan bir kaç klimaya ve güneş piline baktım. klimalar 1200 wattla çalışıyor ortalama. 1 metrekare 180 dolarlık güneş pilleri 20 watt güç üretiyor. buna göre pek ekonomik olmuyor güneş enerjili klima. ama hesabım tamamen yanlış olabilir, elektrik konularını hiç sevmedim fizikte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 güneş pilleri var. doldurulup kullanılıyor. klima çalıştırılamdan önce birkaç saat pil doldurulur koyulursa makineye rahatlatır bana göre. bu arada klima dediğiniz şey o dev makinalar değil sadece. bri kaç gün ufak klima satıcılığı yaptım . ordan biliyorum. klimanın boyutu o duvarlara monte edilen klimaların 3 te 1 i olan bir klima çeşiti vardı. 175 milyon du değeri peşinde 150ydi. o nu çalıştırabilir bence güneş enerjisi ve pilleri vs vs. o dev makinalar kasar belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 hesabının yalnış olduğunu sanmıyorum çünkü güneş enerjisiyle çalışan arabalar (araba bilen denmez yürüryen kutu) 20 bin dolara maloluyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar