Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneş Enerjiis İle Çalışan Klima

4Ever

Öne çıkan mesajlar

Okuma özürlü kim belli.

Güneş enerjisini trafik ışıklarında niye kullanmıyolar demiş fistan. Bende ona cevaben demişim ki trafik ışıklarında ledli lambaları yakmak için güneş enerji paneli kullanılıyo demişim.

Hooop ordan sen atlamışsın noluyo lan der gibi ledler soğutmak için kullanılmıyor demişsin.
Hadi canım sende? Ciddi misin ?
Çok zekisin sen ya.
Sosyal ağlarda paylaş

trafik lambalarında ki ledli üniteler hem daha az enerji kullanır hemde normal ampüle göre daha az ısı yayar. ama ne yazıkki ülkemizde belediyeler halen halojen lamba kullanan sinyalizasyon üniteleri almaya devam ediyor. Onlara göre nedeni halojenlerin daha ucuz olmasıdır. Evet alırken ucuzdur ama bir halojen sinyalizasyon lambası hem daha fazla enerji kullanır hemde daha az ömürlüdür. bir ledli ünite 12 yıl dayanıyorsa halojen lamba genelde yılda 2-3 kez değiştirilir. bu da ülkemizin kaynaklarını israf etmektir.

artı olarak da ledli sinyalizasyon hem gündüz hem de gece aynı netlikte görülür. bu verimi halojen kullananlarda alamazsınız.

güneş enerji panelini lambalarda kullanabilirsiniz ama zaten ledler cok az bi enerji ile çalışıyor. ayrıca zaten trafik lambalarının çalışmasını sağlayan kart ünitelerinin her durumda normal elektrik şebekesine bağlanması gerekecektir.

bugün bütün ülkede ledli sinyalizasyona geçilmesi halinde çok büyük enerji tasarrufu elde edilebilir.

bir artı bilgi olarak aktarmak istedim.

[ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 04:41 tarihinde, fab tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

güneş pilleri var. doldurulup kullanılıyor. klima çalıştırılamdan önce birkaç saat pil doldurulur koyulursa makineye rahatlatır bana göre.

bu arada klima dediğiniz şey o dev makinalar değil sadece. bri kaç gün ufak klima satıcılığı yaptım . ordan biliyorum. klimanın boyutu o duvarlara monte edilen klimaların 3 te 1 i olan bir klima çeşiti vardı. 175 milyon du değeri peşinde 150ydi. o nu çalıştırabilir bence güneş enerjisi ve pilleri vs vs. o dev makinalar kasar belki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...