Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 şimdi şöle bişey var. anakartım eski.kutusu cdsi falan hiçbişeyı yok kaybetmışım sanırım.cpu-z die bi programdan öğrendiğim kadarıyla anakartla ılgılı bilgiler bunlar. manufacturer bölümü boş. model P4X266E-8235, chipset VIA (VT8753), sensor, winbond W83697HF olay benim ram yükseltme çabalarım. 256 ddr ramle sürünüyorum.1gb ram düşünüyorum en kısa zamanda. bu anakartla ilgili bilgisi olan varsa 1gb rami kaldırırmı. yada nereye kadar uyumludur? bi reja etsem... [ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 20:54 tarihinde, Dwinz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 bilgisayari acip anakartin uzerine bakarsan illaki biyerinde markasi yazar. model numarasi dedigin sey galiba chipsetin numarasi yani herhangi bir anakart ureticisinin model numarasi degil google dan anladigim kadariyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 şans eseri kutuyu buldum. kutunun üzerine yapıştırılmış barkodun altındakileri aynen yazıyorum... model name : P4XFCU VIA P4X266E MCH & VT8235 Chipset Support Intel Pentium 4 CPU 5 PCI / 2 DDR / 1 SDRAM / 6 USB 2.0 / 1 AGP ATA 133/ATX Form Factor donanım olayına uzagım biraz. destekler heralde biraz daha bakınıyım şu model name üzerinden.. edit: ehü buldm. support pcs pc133/pc100 sdram module expandable to 1.0gb, or 2pcs ddr266/ddr200 ddr modules expandable to 2.0 gb. ddrların 2ye kadar yolu var heralde. forum kirliliği oldu hafif. neyse saolun. [ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 21:25 tarihinde, Dwinz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 KAldırır, kaldırmaz diye biş yok. ddr2 değil tabi ddr takıcaksın. Yalnız 400mhz çalışmaz, anakrtın fsb hızı olan 266mhzde çalışır, endişe etmiyceksin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 hehe aynen dediğin gibi buldum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Aramyı chipset (kuzey köprüsü, mch (memory controller hub) 'a göer yapınca bulunur. Zaten aynı chipseti kullanan anakartların tasarımları % 99.9 aynıdır, aynı olmasa bile bu tip temel özellikleri chipset belirler. Ben de baktım netten, 1gblık modülleri destekliyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2007 uzun bı aradan sora tekrar bı soru sorucam doğru anlamışmıyım yukardaki yazılanı emin olamadım. 400 mhz ddr 1gb taksamda çalışır çalışmaz die bişey yok yalnız 266 mhz hızda çalışır. doğrumu anlamışım? [ Mesaj 20 Ağustos 2007, Pazartesi - 00:00 tarihinde, Dwinz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2007 Evet. O mhz ile ifade edilen saat sinyalini anakarttaki bi üreteç üretir. Yani o hızı anakart bleirler. RAMlerin üzerindeki hız o RAMin çalışabileceği hızdır. Daha yavaş çalışmasında problem yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2007 ilgine teşekkurler aktiftablet.yarın halledeyim şu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar