Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de ki futbol kalitesi ve takım taraftarı olmanın getirdiği sorumluluklar


zydar

Öne çıkan mesajlar

Sevgili sporsever ve futbol seyircisi arkadaşlarım. Neden mi böyle girdim konuya? Nedeni var..


Bizim ligimizde bariz şekilde taraftar sorunu var. Özelliklede 3 büyükler ve birkaç şehir dışında kimse maça gitmiyor. gidenler bağırmıyor. tribünler sahaya uzak kalıyor. imkanları olmayan stadlarda gece maçları yapılamıyor. Türlü rahatlık ve sağlık imkanları olmadan, izleyenlere sporu zevkini yaşatıcak minimum rahatlıkları sunamıyor stadlar.

Tabiki ayrı nedenleri var bunların ama ben düşünüyorum ki ingiltere ve ispanya gibi diğer büyük liglerdeki gibi şehir takımları, bölge takımları yada azınlık takımlar vs kendi sahalarında gelen takımlara karşı avantaj elde etmek istiyorsa taraftarın sahaya etki etmesi gerekiyor. Bağırsın demiyorum yırtsın kendisini demiyorum. Ama oturduğu yerde şarkı söyleyebilir. 90 dakikanın 20 dakkası el çırpabilir yada fenerbahçe stadında dağıtılan ufak tefek tezaruhat gereçlerinden kullanabilir. Destek olabilir.

Hadi bunları geçtim, en azından maça gidip takımına para kazandırabilir. Bu parayla imkanlar arttırılır takım güçlendirilir. Türkiyede futbol sponsorlarla yürüyor hala. Lig tv vs para veriliyor. Fortis türkiye kupasıyla para kazandırılıyor vs. Öncelik şehrinizin takımını ilçeninzin takımını amatör ligde de olsa 1.ligdede olsa süper ligde de olsa desteklemektir.

Bakınız Koskoca m.utd taraftarları bile deplasmana gittiklerinde beraber kalmayı normal görüyolar. Her sene fa cup da yada diğer alternatif düzenlenen 10 larca ingiltere kupalarında alt liglerdeki tkaımlar premier ligdeki takımları kendi sahalarındayken yeniyorlar. E nerde takım kalitesi? önemli olan maça bu avantajla başlamaktır. Türkiye' de de anadolu takımlarının istanbul takımlarının küçükde olsa büyükde bu avantajla sahaya çıktığını düşünün. Oturup her maç izlenebilir. Ligin kalitesi tavan yapar. Klüpler para kazanır. Futbol güçlenir.

Son olarak sizlerden türkiyedeki futbol kalitesini, takımların bütçelerini ve rekabeti arttırabilcek fikirlerinizi istiyorum. Neler yapılabilir bu konuda?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

söylediklerin doğru güzel şeyler de şimdi kimsi kusura bakmasın ama kayseri yöneticileri de embesil gibi kombine fiyatlarını inönü ile(3 büyüklerden en ucuz olanı olduğundan örnekledim) aynı yapmasın o zaman. kayserili adamlar zaten 3 takımdan birini tutuyor ama aynı zamanda kayserispor maçlarına da gitmek istiyor. beşiktaşlıysa fener,gs geldiği zaman kayseri trbününe gidiyor adam. ama kalkıpta o kadar parayı vermez kendi stadına. ama adamlar geçen sezon neredeyse full stada oynadılar birçok maçta. çünkü ucuzdu biletler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak avrupada tüm küçük takımalrın bir numaralı taktiklerinden birkaç tanesini aktarmak istiyorum.

-Tribünler sahaya çok yakın yapılıyor. adam 10 bin kişilik yapıyor ama o stadta maç yaparkan o 10bin kişiyle birlikte oynuyosun resmen. Seyirci baskısı böyle olur. sen tribünleri sahaya 50 metre uzağa inşa ederse geriye doğruda yatırırsan kim ne yapsın?

-Bir diğer şeyde takımlarına taraftar kazandırmak için şehir milliyetçiliği uyguluyorlar. Atkı forma vs alıp şehirdeki insanlara inanılmaz ucuz fiyatlara veriyolar. bilet fiyatlarına dokunmuyorlar. Adamın atkısı forması olunca tutup maça gidiyor.

-son olarakda stadlardaki imkanları geniş tutuyorlar. Tuvalet içindeki bakkal market yemek yerlerini koyuyolar 2-3 tane. Adam ne aç kalıyor. Ne bir 250millik suya tutup 1 milyon 2 milyon veriyor. (türkiyeye oranladım) Rahat rahat cebine göre gidip geliyor.


Sonuç olarak adam küçük stad yapıyor ama taraftar her saniye maça etki ediyor. 1 bağırıyolar ama 3 etki ediyor. stadın ses ambiyansını ayarlıyolar o 3 bağırış oluyor sana 5. Takım arkasındaki desteğede güvenip saldırıyor. gelen hangi takım olursa olsun zorluyor. Türkiye'ye de böyle stad ve böyle stad blinci lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o bilinci önce büyük takımların uygulaması lazım ki yavaş yavaş biz anca yapıyoruz. kayseri yeni stadyum yapıyor işte 42 bin kişilik. ayarlayacaktır onu kesinlikle zaten. bir stad yapılırken artık akustiğine de bakılıyor kesinlikle. ama takımın tek olayı bağırma çağırma değil. adamların idman yaptığı sahalar ölümcül derecede kötü bir kere. kamp imkanları kısıtlı, bütçe kısıtlı. büyükşehir belediyeleri takımlara destek vermeli öncelikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet işte olay da orada yatıyor biraz. önce yapılacak başka işler var. daha bu ülkenin şehirlerinin yüzde 95'i kalkınamamış haldeyken, belediyelerden futbola yatırım yapmalarını beklemek biraz ağır kaçıyor ve insanlara haksızlık oluyor.

[ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 17:29 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...