daverc Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Dün kullanması icin arkadasima verdigim şirket arabası polo 14 dizel bugun sabah 9 sularında evimin önüne geldiğinde son nefesini verdi. 4km kadar da gelmiş benzinlikten deposunda benzin olan dizel arabayla. Şimdi merak ettiğim bunun ne gibi hasarlara yol acabilecegi ve daha önce başına gelen varsa ne gibi bir yol izlemem gerektiği ;)
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 benzine dizel koyarsan kötü olur ama dizele benzin koyarsan depoyu boşalttiktan sonra enjektör temizigi yaptirmakla düzeliyor diye biliyorum..
matama Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 butun motoru hakkin rahmetine kavusmus olabilir hurriyette okumustum bayag bayag birseyler oluyor
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Selam, Sisteme motorin konacak ve mevcut tesisattaki benzin boşaltılacak. Hepsi bu (diye tahmin ediyorum). Çünkü sıkıştırma yöntemiyle ateşleme gerçekleşiyor ve gerçekleşmezse de motor çalışmıyor ve duruyor. Benzinli gibi motorini ateşleyip çalıştırmak için kasmıyor. Pek masraf olacağını sanmıyorum. Saygılar.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 önce arkadaş bi depikleniyo sonra motorla ilgileniliyo
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Arkadaş bizde calisiyor , ver edicem kırbacı.
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mazot pompası zarar görmüş olabilir. Yüksek basınçlı turbodizel araçlarda motorindeki kükürt oranının fazla olması bile pompaya zarar verebiliyorken. Benzin konması bence pompayı yemiştir. Bildiğim kadarıyla Polo Euro 4 normlarında yakıt istemiyor. Hatta TDI motorlara Euro 2 normlarındaki yakıt bile konabiliyor. Bu yüzden fazla bir zarar gerçekleşmemişte olabilir.
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 euro 4 un hangi kategoriye girdigini bilmiyorum ama aldigimiz zaman (2004) israrla eurodiesel den baska yakıt kullanmamamizi söylemislerdi :/
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Eurodiesel dedikleri Euro 3 normudur. Bundan sonra 50ppm lik Euro4 ler çıktı. Şu an akaryakıt şirketlerinin çoğu Euro 4 normlarında yakıt satıyor. Fakat Polo'nun dizelleri ilk çıktığında ki 2001 diye hatırlıyorum, ülkemizde Eurodiesel diye bir yakıt bulunmuyordu. Bu yüzden sizin araç dayanıklı bir üretim diyebiliriz.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Selam, Biz buna 'dayanıklı tüketim' demek yerine 'çalışma toleransı geniş' motor yapısı demeyi yeğliyoruz :) Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Dayanıklı üretim demiştim ama teşekkür ederim bilgilendirdiin için para :) Şimdi aklıma geldi. Depo kapağında araca konulacak olan yakıt yazar ve pompacı buna bakarak yakıtı doldurur. Her seferinde müşterinin motorin koy, benzin koy demesine gerek yoktur aslında. Sizin eleman ısrarla benzin koy emmi demediyse pompacının hatasıdır ve bunun telafisini akaryakıt istasyonundan talep edebilirsiniz.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Selam, Rica ederim Vodan, bir ukalalık dadandı bana bu hafta sorma :) Araç ne zaman servise gösterilecek? Ne zaman durumu hakkında bilgimiz olacak? Kamuoyu merak ediyor bu gelişme ışığında motorların yanlış yakıt alımında ne hale geleceğini ;) Saygılar.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 büyük ihtimal arabanın limitör gg.
Messor Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Valla normalde eski dizel arabaların depoya biraz benzin karıştırıp performans artışı yapıyorlardı. Yeni sistemler daha hassas olsa gerek.
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Yarın gidecek servise , yanlız benzin istasyonunun sorumluluk kabul edicegini zannetmiyorum , adam müsteri benzin koy dedi dedikten sonra nasil hak idda edebiliriz ki ? fişi de var fulle demis bide süper.
Redogski Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 ahaha fullede iimiş :D.giden 120ytlde cabası :D.bari boşaltıp pati ailesine dağıtın :P
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Fulle demekle bişey olmazda bari süper demeseymiş :) Ben pompaya yanaşınca şu kadarlık diyorum adam bu sırada kapağı açmış oluyo eli eurodiesel'e gittimi diye kontrol ediyorum o kadar. Yinede depoya bakması lazım hırbonun abi bu dizel fln demesi gerekirdi diye düşünüyorum. Benim başıma gelse şansımı denerdim.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 herşeyi geçtim insan arabanın arkasından geçmez mi bi kerecik be, bakmazmı TDI yazısını gormezmi
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Bugün gittik görüştük shell ile , adamların kaskoları varmış ve fişteki tarih saati bilgisayardan acıp kamera goruntulerine de baktılar. Gönene gönderdiler arabayı her türlü masrafi karsilicaklarmis , ama gönen ortalama 10 gün verdi araba icin. Hasar durumuyla ilgili bilgileri edindigim zaman yazıcam tekrar ,en azından böyle bi durumda benzin istasyonunun hasari karsiladigini ogrenmis olduk. ;)
Rotweiler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Shell bu gibi durumlarda çok hassas. Şahin bile bulsam Shellden doldururum. Servis&Hizmet rules... Tam ben yazcaktım kaskoyu, yazmışlar bile...
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Vay be helal olsun valla shell'e.Hiç tahmin etmeyerek okudum sonuna kadar böyle bişey olacağını :)
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Az önce gönenden aldığım bilgiye göre araçta herhangibir hasar yok , sökmüşler yakıt deposunu pompasını ıvır zıvırını temizlemisler , simdi motorin doldurup calistirmıslar , öyle kendı kendine caliscakmis 2 saat kadar, gonul rahatlığıyla koyabılır 95 oktan isteyen vw sahipleri , yasasin vw yasasin almanya asdffs
zarek Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 ahaha abi ilk defa mutlu son :) sevindim.
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Eheha saolun toplamda 420 ytl masraf oldu onuda shell verdi saolsun, pek korkulacak bisi yokmus bu olayda ögrenmis olduk , ama her aracta aynı reaksiyon olmayabilir ;) [ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:10 tarihinde, daverc tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar